P&O - Listopad 2007

Mladen Jergović odgovara na vaša pitanja...
Zaključano
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Mladen Jergović je napisao/la:
Pero Perilica je napisao/la:Još jedno pitanjce!!(danas sam baš inspiriran, valjda zato kaj tu kod mene kiša pada)

Da li se vozači prije utrke kontroliraju na utjecaj droge, alkohola i sl.??
To je sve od mene za danas! Hvala!
Da, sporadično, i obično nakon utrka. Ne za alkohol, nego droge.
Čitao sam negdje da borbeni piloti američke vosjke u aktivnim misijama koriste čistu drogu speed. Metamfetaminska baza te droge uvelike povećava koncentraciju i budnost, a droga ne izaziva ovisnost.
Valjda se vozači i testiraju zbog takvih droga i lijekova koji sadrže slične aktivne supstance?
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Mladen Jergović »

schuey je napisao/la:g.jergović,
ove sezone imamo podosta rookia u formuli,pa je moje pitanje kakve su šanse za ostale(b.senna,nelson jr.) da sljedeće sezone spakiraju kofere i stanu u karavanu formule 1?također me zanima vaše mišljenje o tome tko bi od njih bio koliko dobar?(uključujući ovogodišnje početnike)
Mislim da je Piquet junior ozbiljno dobar. I ovaj mali Nico Hulkenberg. Za Sennu nisam skroz siguran. To je to za sada.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

sepulctor je napisao/la:
Pero Perilica je napisao/la:Već par puta čujem od naših komentatora da npr. Trulli ima bolid za jedan brzi krug i zato je dobar u kvalifikacijama ali isti taj bolid nema konstantnost za više njih tijekom utrke i zato su tu gdje su je! Ja mislim da je bolid ipak "samo" stroj koji može napraviti i 100-njak takvih krugova i problem nije u bolidu već u vozaču koji ima koncentraciju i umijeće da napravi njih 1,2,.....25 i da se tu radi o klasi pojedinog vozača!

Sad pitanje: Da li ima smisla ovo kaj sam ja napisal?
Hvala!!
Apsolutno točno. Stavite Trullija u McLaren i neće biti ni blizu Alonsu, ni u kvalifikacijama, a pogotovo ne u utrci.
??????????
Jarno Trulli - Fernando Alonso
2003. 8:8 u kvalifikacijama, 0:2 u pole positionima, 0:1 u pobjedama, 33:55 u bodovima
2004. 8:7 u kvalifikacijama, 46:45 u bodovima, 2:1 u pole positionima, 1:0 u pobjedama (od Autralije do Italije, dok su zajedno bili u Renaultu)
Točno sam znao kad sam ovo pisao da će mi netko ići trljati nos s tim Trullijevim sezonama u Renaultu.
Ali, to je bilo 2003. i 2004. Idemo ponovno: stavite Trullija u McLaren (sada, ne 2004.) i neće biti ni blizu Alonsu, ni u kvalifikacijama, a pogotovo ne u utrci.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

tomidix je napisao/la:
Dani je napisao/la:G. Jergoviću. Budući da svi špekuliraju o tome da Alonso možda ode u Renault, smatrate li da će Renault biti sposoban napraviti konkurentan bolid s obzirom na Bridgestone gume koje baš ne funkcioniraju najbolje na njihovom bolidu? Moje mišljenje je da se Renault neće toliko prilagoditi Bridgestonu koliko se Michelin prilagodio Renaultu(kućni tim Michelina).
Moje misljenje je da Renaultu treba radnik koji ce im pomoci da se prilagode gumama... Heikki i Fisico ocito nisu dovoljno dobri za to...

Mladene sto Vi mislite o ratu gumara??? Koliko je moguc povratak Michelina u F1? Moze li se usporediti proslogodisnji r26 kojeg je vozio Fernando s ovogodisnjim Ferrarijem i MCM-om??? Odnosno bi li r26 mogao drzati korak s njima???

http://www.autosport.com/news/report.php/id/63092
Mislim da je ovo u najmanju ruku zanimljiv clanak....
Ne znam: jedan dan mislim da je dobro da postoji taj suludi razvoj i rat gumara, drugi dan mi je draže da svi voze pod istim uvjetima.
Dosta je teško uspoređivati aute čak iz jedne godine u drugu, ali prošlogodišnji Renault je bio vraški dobar, u rukama Alonsa.

Mislim da je taj članak jako zanimljiv, i čini me sve žalosnijim. Jer, Alonso se ponaša vrlo, vrlo čudno. Nikad prije nije mi se činio ovoliko nestabilnim i nesigurnim. Očito, Hamilton ga je strahovito protresao. Sada, kad je posve jasno da skoro ništa ne može više izgubiti, puca iz svih (niskih) oružja. Zašto nije ovo govorio prije samo dva tjedna? Zato jer se bojao da mu to ne ugrozi šanse u prvenstvu. Meni je sve to malo pederski, moram otvoreno reći. Baš sam razočaran.
Ali, ja i dalje mislim da je Alonso najkonpletniji i najbolji vozač danas u Formuli 1.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

stipest je napisao/la:Poštovani g. Jergović!

Već ste dali svoj stav o nekažnjavanju Hamiltona,ali kakvo je vaše mišljenje sada kad je izašlo na vidjelo da su svi vozači bili za to da se kazni Hamilton tj. da su svi osudili njegovu vožnju pod SC na prošloj trci?
Mislim da ni Hamiltonu baš nije svejedno,jer jedno je prepucavanje sa FIA-om ili sa Alonsom i momčadi,a drugo je kad te optuže svi vozači na gridu.
Vaše mišljenje o tome?
Hvala
Kako mislite, svi? Ja nisam siguran da su baš svi. Nisam bio tamo.
I drugo, tako su prošle godine ˝svi˝ vozači napali Schuamchera u Monaku. Poslije, kad se trebalo glasati o tome u GPDA-u, odjednom se pokazalo da nisu baš svi. Osobito su bili oprezni kad su razgovarali pojedinačno s Michaelom. Na hrpi su svi glasni i hrabri.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

raikkonen je napisao/la:Mladene pošto ste vi usko bili povezani sa prijenosima F1 zanima me jedna stvar. Da li iko iz krugova F1, FOMa ili sličnog segmenta kontroliše kako televizije koje su otkupile prava za prijenos rade taj prijenos. Jer recimo u BiH nama ukidaju HRT2 tokom prijenosa utrke a prijenos na TV Hayet je očajani. Mogu samo da kažem gadan. Posoje li neki standardi u tome ili je to samo bitno platiti.
Nisam siguran da sam posve razumio. Ako vam nije teško, možete mi to malo pojasniti? Makar i putem privatne poruke.
Naravno da postoje načini da se stvar obavi kako treba- Ecclestone je na ovakve stvari jezivo osjetljiv. Ali jezivo.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

The Greatest je napisao/la:Mladene, da li imate objašnjenje za ovakav drastičan pad Alonsa u Q3?
Ako nije puno benzina, onda ne znam što je. Čitam da ni njemu nije baš jasno, i da se nada da je stvar u taktici.
islio sam da je napravio neke veće pogreške, ali on to ne spominje.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

One and only je napisao/la:Poštovani,

Znate li možda zašto Flavio Zmijatore propušta ovu utrku u Kini? Čitam da je to prva utrka koju će propustit od Renaultovog povratka u F1.
Navodno je Ecclestone odlučio ne ići u Kinu, pa je odlučio i Flavio. Možda nema za kartu...
raikkonen

Post Postao/la raikkonen »

raikkonen je napisao/la:Mladene pošto ste vi usko bili povezani sa prijenosima F1 zanima me jedna stvar. Da li iko iz krugova F1, FOMa ili sličnog segmenta kontroliše kako televizije koje su otkupile prava za prijenos rade taj prijenos. Jer recimo u BiH nama ukidaju HRT2 tokom prijenosa utrke a prijenos na TV Hayet je očajani. Mogu samo da kažem gadan. Posoje li neki standardi u tome ili je to samo bitno platiti.
Nisam siguran da sam posve razumio. Ako vam nije teško, možete mi to malo pojasniti? Makar i putem privatne poruke.
Naravno da postoje načini da se stvar obavi kako treba- Ecclestone je na ovakve stvari jezivo osjetljiv. Ali jezivo.
A i bojao sam se da nećete razumit. Moja greška. Naime ja imam prilku prijenos pratiti samo na jedoj TV stanici u BiH jer nam HRT skartaju za vrijeme utrke. E sad. Prijenos je jako loš, komentator nema pojma i takve stvari. Izgovor imena vozača i slične stvari su očajni njegova ne objektivnost je nevjerovatna i tako dalje trebalo bi mi 2 dana da sve napišem

Sada me zanima. Da li kada kupite prava za prijenos morate osigurati i odredjenu kvalitetu prijenosa ili je dovoljno samo da platite ta prava. Da li bernie (naravno ne on lično) na neki način nadgleda te televizije koje su otkupile prava pa ako prenos nije na zadavoljavajućem nivou, on im uzme licencu ili nešto slično.

nadam se da sam ovaj put bio jasniji.
McLaren
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

I ja sam razocaran njegovim izjavama, i slazem se da je kasno progovorio ali on je davno izjavio da Lewis vozi u boljem bolidu od njega... Smatram da je trenutno psihicki dotakao dno, ili je jako blizu... A ako je istina ovo
"Each one has his own philosophy, he has his, and we all understand it. I have spoken a lot with (David) Coulthard, with (Juan Pablo) Montoya, with Kimi (Raikkonen), and they have all left the team and found a lot of happiness. There must be a reason."
onda mislim da nije slucajno da je on jos jedan vozac koji je razocaran u McLarenu... Jedino sto psihicki ocito puno losije stoji od gore navedenih vozaca...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

registracija je napisao/la:Zdravo Mladene, mislio sam vas ovako nesto pitati i onda sam vidio ovaj post na drugom forumu i odlucio ga prenjeti. Stvarno je cudno kako je 4 puta lovio pole na tvrdjoj mjesavini guma. ili ovaj clanak na f1-live.com
"Felipe Massa starts third ahead of Fernando Alonso who was surprisingly off the pace in his McLaren Mercedes having shown so well in practice.
http://www.f1-live.com/f1/en/headlines/ ... 2523.shtml "

Ili izjava Novaka "Što god oni rekli, ovo ipak izgleda kao Hamiltonova momčad"
Molio bih vas komentar, ipak ste mnogo iskusniji i informiraniji.

Zanimljive kvalifikacije. Cestitke Hamiltonu na pole poziciji. Cestitke i Feraristima.
I danas se potvrdilo ono sto ja pricam od trke za Bahrein. Od tada se na Alonsovom bolidu desavaju cudne stvari. Ja sam to zapazio na 3 trke. Danas se desila i 4. Mozda je Alonso tezi od Hamiltona - ali o tome nije rijec.
Moglo se danas odlicno zapaziti u Q3 svi svoja vremena popravljaju na meksim gumama. Takav je slucaj bio kod svih - Hamilton je popravio svoje vrijeme, Kimi je popravio svoje vrijeme, Masa je poprvio svoje vrijeme. Jedino Alonso na tim gumama nije popravio svoje vrijeme.
Ista situacija se desila jos na 3 trke i svaki put je Alonso bio 4 a Hamilton 1-2.
Neko ce mozda reci da je to razlika u gorivu. Nije po meni to problem danas. Ako je mogao na tvrdim gumama da izvoza taj svoj krug, a tad je bio i tezi - jer posle toga kruga ide krug gdje se vraca u boks, zatim ide krug kad je ponovo izasao iz boksa, onda krug koji se racuna, pa krug povratka u boks.
Pravo pitanje je zasto bi bez potrebe vozio jos 3 kruga ako ne ocekuje da ce popraviti svoje vrijeme na meksim gumama?
Zasto se od svih bolida na gridu samo kod Alonsa desilo evo cetvrti put da nemoze biti brzi na meksim gumama?
Zasto je to tako - najbolje znaju u Meclarenu?
Da se ovo desilo 1 put rekao bih da je slucajnost - ali ovo se desava vec 4 put, tako da mogu sada slobodno tvrditi da je razlog svadje izmedju Alonsa i Meclarena, taj sto on vidi da nema isti bolid kao Hamilton, a ne kao sto se tvrdi status broj 1 u timu.
Nisu bez razloga postavili juce pitanje - dali su u Meclarenu nesto radili na Alonsovom bolidu, ili mozda pritisku u gumama koje je dobio posle prvog pit stopa u Japanu.
Ako neko bude pratio live timing - neka obrati paznju posle prvog pit stopa na vremena Alonsa. Zanimljivo ce biti kako ce se ponasati njegov bolid na tim gumama koje dobije po kisi.
Po meni - posle prvog pit stopa bice sporiji, napravice neke greske a mozda sjutra i ispadne. Jako me to zanima jer se cudne stvari desavaju. Praticu sjutra posebno taj dio.
Urota, sve je to, drugovi, urota. Dennis, zapravo, patološki mrzi Alonsa. ne zna kako da ga izbaci iz ekipe, pa je nagovorio cijelu ekipu da potajno sabotira vozača kojeg je platio 22 milijuna dolara ove godine. Jer, stalo mu je da Alonso starta što više otraga, kako bi ga razbjesnio i natjerao da ode, pa da uštedi lovu iduće godine.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Michael_Schumacher je napisao/la:nešto bih Vas pitao.. danas sam kupio novi F1 racing i čitam uvod glavnog urednika... u jednom dijelu piše slijedeće:

"Danas, interakcija postoji, a barem dvojica hrvatskih F znalaca izazivaju snažne, oprečne reakcije svakim novim člankom, svakom novom napisanom rečenicom. Govorim dakako, o Mladenu Jergoviću i Goranu Dijakoviću. Nadamo se da će obojica biti prisutni na velikom događanju koji ponosno najavljujemo: prvom hrvatskom okupljanju ljubitelja formule 1. Okupit ćemo se 7. listopada u ranim jutarnjim satima u caffe baru Klinček u Kušlanovoj ulici te na velikim ekranima odgledati prijenost VN Kine, nakon čega će nam se priključiti i ekipa TV komentatora."

Ima li išta u tome? Jesu li Vas stvarno pozvali, i hoćete li se odazvati i pojaviti tamo uz neke ljude s kojima i niste baš u najboljim odnosima...?

i još samo da citiram gospodina Dijakovića sa zadnje stranice koji kaže:

"Imao sam prijatelja koji je u F1 bio jako "in" i poznaje osobno sve značajne likove iz paddocka. Prije nego što smo definitivno raskrstili, rekao mi je da je Ron Dennis, pa... neću ublažavati njegove riječi... kreten. Nakon što sam pročitao Dennisovu izjavu da je pokušaj Fernanda Alonsa da ubije Hamiltona na prvom zavoju Spa zapravo normalna stvar, u potpunosti razumijem što je htio reći moj "prijatelj".

malo mi je čudno ovo njegovo obraćanje vama preko stranica časopisa... možda želja za prepucavanjem? ili samo nabijanje na nos da više niste glavni urednik nečega što je zapravo vaše? tko bi znao...
Ovako: Dijaković mi je bio jako dobar prijatelj. Onda je šviknuo, počeo lagati pri svakom otvaranju usta (a i prije toga), posudio lovu od mene i odlučio da je glupo to sad vraćati. Ja sam ga otpisao, na žalost. Onda su ga uzeli da brlja nešto u F1 Racingu ljudi koji su krivo razumjeli neke naše originalne dogovore i natjerali me da se odreknem licence za ovu zemlju, licence koju nikad ne bi dobili (pogotovo ne po cijeni po kojoj su je dobili) da ja ne poznam osobno neke ljude u izdavačkoj kući u Londonu koja izdaje taj časopis.
Onda Gorana svrbi, pa me, čujem, svako malo mora spomenuti u tim svojim papazjanijama. Nema veze. Jedino neće ići da postoje dva F1 znalca u ovoj zemlji. Svaki od vas na ovom forumu je za F1 doktor znanosti prema Dijakoviću. Čovjek nema veze. Znao je prije 20 godina. Više ne.
Ivica mi je spomenuo taj nekakav sastanak, ali nisam bio svjestan da će na njemu biti Dijaković. Provjerit ću, i onda odlučiti.
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la SRV »

raikkonen je napisao/la:
A i bojao sam se da nećete razumit. Moja greška. Naime ja imam prilku prijenos pratiti samo na jedoj TV stanici u BiH jer nam HRT skartaju za vrijeme utrke. E sad. Prijenos je jako loš, komentator nema pojma i takve stvari. Izgovor imena vozača i slične stvari su očajni njegova ne objektivnost je nevjerovatna i tako dalje trebalo bi mi 2 dana da sve napišem

Sada me zanima. Da li kada kupite prava za prijenos morate osigurati i odredjenu kvalitetu prijenosa ili je dovoljno samo da platite ta prava. Da li bernie (naravno ne on lično) na neki način nadgleda te televizije koje su otkupile prava pa ako prenos nije na zadavoljavajućem nivou, on im uzme licencu ili nešto slično.

I mene ovo jako zanima. Da dodatno pojasnim, na kablovskoj televiziji nam iskljuce HRT2 cim je neki sportski dogadjaj, pa tako i F1. Vise ni Studio F1 ne mogu gledat :(. Uglavnom, prisiljeni smo gledati F1 na lokalnog televiziji iz Bosne, ciji je komentator, kako je raikkonen vec rekao, koma. Da stvar bude gora, nikad ne prenose kvalifikacije ako one nisu u 13 ili 14h. A nemamo niti RTL-a i nekih drugih televizija poput RAI-a.
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

registracija je napisao/la:Zdravo Mladene, mislio sam vas ovako nesto pitati i onda sam vidio ovaj post na drugom forumu i odlucio ga prenjeti. Stvarno je cudno kako je 4 puta lovio pole na tvrdjoj mjesavini guma. ili ovaj clanak na f1-live.com
"Felipe Massa starts third ahead of Fernando Alonso who was surprisingly off the pace in his McLaren Mercedes having shown so well in practice.

Zanimljive kvalifikacije. Cestitke Hamiltonu na pole poziciji. Cestitke i Feraristima.
I danas se potvrdilo ono sto ja pricam od trke za Bahrein. Od tada se na Alonsovom bolidu desavaju cudne stvari. Ja sam to zapazio na 3 trke. Danas se desila i 4. Mozda je Alonso tezi od Hamiltona - ali o tome nije rijec.
Moglo se danas odlicno zapaziti u Q3 svi svoja vremena popravljaju na meksim gumama. Takav je slucaj bio kod svih - Hamilton je popravio svoje vrijeme, Kimi je popravio svoje vrijeme, Masa je poprvio svoje vrijeme. Jedino Alonso na tim gumama nije popravio svoje vrijeme.
Ista situacija se desila jos na 3 trke i svaki put je Alonso bio 4 a Hamilton 1-2.
Neko ce mozda reci da je to razlika u gorivu. Nije po meni to problem danas. Ako je mogao na tvrdim gumama da izvoza taj svoj krug, a tad je bio i tezi - jer posle toga kruga ide krug gdje se vraca u boks, zatim ide krug kad je ponovo izasao iz boksa, onda krug koji se racuna, pa krug povratka u boks.
Pravo pitanje je zasto bi bez potrebe vozio jos 3 kruga ako ne ocekuje da ce popraviti svoje vrijeme na meksim gumama?
Zasto se od svih bolida na gridu samo kod Alonsa desilo evo cetvrti put da nemoze biti brzi na meksim gumama?
Da se ovo desilo 1 put rekao bih da je slucajnost - ali ovo se desava vec 4 put, tako da mogu sada slobodno tvrditi da je razlog svadje izmedju Alonsa i Meclarena, taj sto on vidi da nema isti bolid kao Hamilton, a ne kao sto se tvrdi status broj 1 u timu.
Nisu bez razloga postavili juce pitanje - dali su u Meclarenu nesto radili na Alonsovom bolidu, ili mozda pritisku u gumama koje je dobio posle prvog pit stopa u Japanu.
Ako neko bude pratio live timing - neka obrati paznju posle prvog pit stopa na vremena Alonsa. Zanimljivo ce biti kako ce se ponasati njegov bolid na tim gumama koje dobije po kisi.
Po meni - posle prvog pit stopa bice sporiji, napravice neke greske a mozda sjutra i ispadne. Jako me to zanima jer se cudne stvari desavaju. Praticu sjutra posebno taj dio.
Urota, sve je to, drugovi, urota. Dennis, zapravo, patološki mrzi Alonsa. ne zna kako da ga izbaci iz ekipe, pa je nagovorio cijelu ekipu da potajno sabotira vozača kojeg je platio 22 milijuna dolara ove godine. Jer, stalo mu je da Alonso starta što više otraga, kako bi ga razbjesnio i natjerao da ode, pa da uštedi lovu iduće godine.
Da se nadovežem na ovo. Možda se čini suludim ta ideja o urotama no zaboravimo sada poštenje Rona jer možda on i nije izravno upleten u ovo što ću sada reći, moguće da ne zna za to kao ni za one skripte iz velike afere.
Dakle, sve je izvjesnije da Alonso sljedeće sezone neće voziti u McLarenu te da će otići u drugu ekipu. Znajući to u McLarenu i znajući da imaju dva vozača koja imaju (ili su imala) podjednake šanse za osvajanje naslova, odlučili su se potruditi da naslov osvoji vozač koji će sljedeće sezone sigurno voziti u McLarenu, dakle Hamilton. Zašto? Jednostavno iz marketinških razloga, a s obzirom na kaznu od 100 M dolara (koliko god u McLarenu govorili da će to lako platiti, ipak je to ogromna svota i za njih) McLarenu će svaki dolar dobro doći, a znaju da će puno više dolara sjesti na njihov račun ako naslov osvoji rookie, crnac, najmlađi u povijesti... nego Alonso koji je već dvaput zaredom prvak, bijelac, stariji i koji marketinški više ne može puno napredovati.
Dakle, možda bez znanja Rona (jer je prepošten i koji ako se ne varam ima "samo" 14% dionica McLarena) već naredbom većih glavešina (primjerice iz Mercedesa ili logičnije drugih vlasnika) neki ljudi u McLarenu se trude na manje uočljiv način sabotirati naslov Alonsa.
starks
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la starks »

a čujte sve je moguće...
Hamiltonova nedemantirana izjava da McLaren želi njega na prvom mjestu,Bernieva izjava da će Hamilton biti pravi prvak za F1 kao sport tj.da
je Kimi mutav,i da niti Alonso kao prvak nije ništa napravio za F1 samo mi nije jasno kako onda Španjolska dobiva i drugi grandprix,pa napad
na Alonsa da je njegov body language sugerirao da optužuje McLaren da ga sabotira jer nije dovoljno jasno odgvorio na pitanje francuskog novinara
je li moguće da ga sabotiraju preko guma,Massina izjava da netko želi da Hamilton pobjeđuje(a u biti je bio ljut zbog kazne Roberta Kubice),pa
upozorenje Kovalainenu da se ne približava Hamiltonu,objašnjenje da
se pod onakvim uvjetima nije moglo voditi računa o pet dužina bolida
iako Hamilton nije bio pet već pola dužine bolida iza,a da ne govorim kako se hvali njegova izvedba na kiši u Japanu a s druge strane nije u stanju voziti iza sporijeg safety cara,21 od 22 vozača misle da je trebao biti kažnjen dok je Charlie rekao od sada će se za takav incident strogo kažnjavati,činjenica da Hamilton vrjiedi marketinški puno više nego Alonsova plaća(na amazonu več možete naći njegove biografije),činjenica i da je Ron plaćao Hamiltona od samih početaka sve to tjera na sumnju...

ima nas koji se ne možemo oteti tom dojmu...no hard feelings ...ništa
ne tvrdimo samo kažemo da nam je puno čudnih stvari...

nemojte se ljutiti na nas koji malo čačkamo ispod površine...

a sada pitanje(morao sam i komentirati)...

zašto Ron Dennis uzima preosobno "navodnu" Alonsovu osudu kada on ne
zna što se dešava u njegovoj ekipi....kada je bila aktualna spy saga
branio se da nitko u McLarenu prema njegovom znanju
nije koristio nedozvoljene informacije...
kako onda može sa sigurnošću tvrditi da nitko unutar McLarena ne sabotira Alonsa barem mrvicu..jer u F1 mrvice su jaaako velika stvar...

kao recimo današnje taktičko preferiranje Hamilton u odnosu na Alonsa...
registracija

Post Postao/la registracija »

Da li je ovo ono sto Vi stvarno mislite, ili vise onako ironican odgovor?
Hvala.
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Ovo je mrvicu OT.
Zanima me kakav je Blažićko kao osoba?
Naime moj rista zna Dijakovića (nemam pojma odkud, valjda sa rally-a, on je prije to vozio). Jedan lik iz cijelog tog njegovog rally društva, Jovica Paliković (mislim da je Dijakovića upoznao preko njega) je rekao za Blažićka, citiram, da je gnjida od čovjeka.
Meni se on baš čini simpatičan, i jedan od uzora mi je pa me zanima jel to istina il su to bljezgarije.

Još jednom, oprostite za off topic, al ovo me stvarno jako zanima...Shvatit ću u potpunosti ako ne odgovorite.
Hvala na trudu i strpljenju.
registracija

Post Postao/la registracija »

Zdravo Mladene.
Zbog cega ekipa iz FOM-a ili ko vec uklanjaju neke od clipova koji se nadju na youtube.com tako da njihovim otvaranjem dobijemo "This video is no longer available due to a copyright claim by Formula One Management"?
F1_viewer

Post Postao/la F1_viewer »

Mladen Jergović je napisao/la:Mislim da je taj članak jako zanimljiv, i čini me sve žalosnijim. Jer, Alonso se ponaša vrlo, vrlo čudno. Nikad prije nije mi se činio ovoliko nestabilnim i nesigurnim. Očito, Hamilton ga je strahovito protresao. Sada, kad je posve jasno da skoro ništa ne može više izgubiti, puca iz svih (niskih) oružja. Zašto nije ovo govorio prije samo dva tjedna? Zato jer se bojao da mu to ne ugrozi šanse u prvenstvu. Meni je sve to malo pederski, moram otvoreno reći. Baš sam razočaran.
Ali, ja i dalje mislim da je Alonso najkonpletniji i najbolji vozač danas u Formuli 1.
Vidim da se jako zakuhala ova tema - O navodnoj sabotaži Alonsa od strane McLarena!

Svi mi koji nemamo neki izravni kontakt s F1 svijetom možemo samo pretpostavljati šta je istina, a šta ne!
Stoga nam tu dobro posluži ovaj dio foruma gdje komuniciramo sa gospodinom Jergovićem, na čemu sam mu jako zahvalan!

Moram priznati kad sam prvi put pročitao taj članak, da sam imao skoro istu reakciju kao i vi!

Ali, nikako ne mogu da prihvatim tu novu sliku Fernanda Alonsa koji je sad ucjenjivač svoje ekipe, pa ju optužuje da ga sabotiraju, to ne može biti isti onaj momak od prije nekoliko mjeseci. Koliko god o tome pisali neki novinari ili 'siteovi' o Fernandu kao izvoru svih negativnosti u McLarenu.

Narodna izreka kaže:"Ni vrag nije crn onoliko koliko kažu da je!"

Mislim da bossevi McLarena imaju ogroman dio zasluga što je Fernando već i prije bio izbačen iz borbe za naslov, što se psihološke strane tiče!
Činjenica je, Fernando nije Kimmi da može ostati imun na te sve vanjske utjecaje, pogotovo ako dolaze iz njegove ekipe, pogotovo ako boss te ekipe obećao i dogovorio sa njim jedno, a provodi nešto drugo! (Čisto sumnjam da bi na početku sezone Fernando prihvatio ove sad uvjete u McLarenu, da bi djelio svoje podatke, iskustvo, savjete s Lewisom, kako bi se njih dvojica mogli ravnopravno boriti za naslov?! Mislim jedino ako bi mu ovaj pomoga u obrani naslova, kako je bilo i dogovoreno!)

Stoga najlakše je reći to je pederski od Alonsa, ali ako se svi mi stavimo u položaj Alonsa, u njegovu kožu, možemo se samo osjećati prevarenim, nikako drukčije! To je po meni ključni dio ovog prvenstva, jer od tad Alonso, barem psihički, nije više bio onaj stari!

Čitajući vaše postove od prije vidim da nešto naročito ne volite Rona Dennisa, ali da ga smatrate jako poštenim, pravednim itd...
Mislim ako to nije do sada nikada učinio, onda je ove sezone prvi put pregazio svoju riječ i obećanje dato Fernandu Alonsu da će imati punu potporu tima u obrani naslova svjetskog prvaka!

Osobno ne cijenim nešto naročito ljude koji gaze po svoim riječima, a pogotovo po obećanjima, i ne smatram ih nekakvim moralnim vertikalama!

Da me ne bi netko pogrešno shvatio smatram Lewisa Hamiltona najboljom stvari koja se mogla dogoditi formuli 1, nakon odlaska Michaela Schumachera, i čovjek me oduševljava svojom vožnjom i drago mi je što će sutra osvojiti naslov prvaka, ali mi smeta da se nekog prikazuje jako negativno (Fernando)!
SAMO JE JEDNO U MOM ŽIVOTU VRIJEDNO
DA PUSTIM SUZU S OKA, JER TEBE VOLIM JA
ŽIVOT MI DALA, BAŠ KAO DA JE ZNALA
DA NIKAD NEĆE NESTAT SA MOJIH USANA - HRVATSKA
Marinela
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Renault i Alonsa

Post Postao/la Marinela »

raikkonen je napisao/la:

Nemojte molim Vas ovaj razgovor prebaciti na pp! Ili, ako to učinite zbog malog broja posjetitelja foruma koje mori ista muka, molim da me uključite u prepisku. Ti su komentari neopisivi. Dok ne čujete svojim ušima, ne možete zamisliti kako to zvuči.
Formel ajnc

Post Postao/la Formel ajnc »

Gospodine Jergoviću, Stuart Codling u F1 racingu, između ostalog, kaže sljedeće:

"Alonsovo zanovijetanje, tj. izdaja, kako to vide svi u McLarenu, učinila ga je manje privlačnim šefovima drugih momčadi.
Mnogi od njih boje se, naime, da bi jednog dana mogao zatrovati i njihove redove...
...Alonso je nabasao na ravnopravnog momčadskog kolegu, usto novaka, pa zato iskače iz kože. Ili, kao što je jedan McLarenovac 'prišapnuo' skupini britanskih novinara u milanskoj zračnoj luci u četvrtak 6. rujna ujutro: 'Možda nam je Alonso donio šest desetinki, ali Lewis nam ih obično donese sedam.'"

Dodao bih i ja nešto na tu temu. Alonsovo nezadovoljstvo izgleda kao nezadovoljstvo zato što ekipa nije ispunila neke obveze prema njemu. Ali, kako mi znamo da nije? Što ako je Lewis jednostavno previše dobar, pa se Alonso ljuti ne zato što nije dobio sve što je tražio, nego zato što je Lewis prebrz, pa onda izmišlja da mu momčad nije omogućila ovo i ono? Evo, sad kad su odlučili da neće kazniti Hamiltona, izjavljuje da ta odluka nije u redu, a da ima 20 bodova više od Hamiltona sigurno bi rekao nešto tipa "Sretan sam što su suci donijeli razboritu odluku bla, bla..."

Možda je pretjerano reći da se šefovi momčadi boje da im Alonso ne zatruje momčad, ali svakako bi trebali paziti da mu momčadski kolega bude netko iz treće lige, jer inače će biti drame.

Kako vi to sve komentirate? Je li ona priča o sedam desetinki realna ili je neobjektivni izraz ogorčenosti zbog Alonsove izdaje? Kakvo je vaše mišljenje o Codlingu?

Zahvaljujem se.
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Evo utrka još nije završila, a ja se ne mogu načuditi gluposti iz McLarena.
Možda se varam, ali na današnjoj utrci je Hamilton bio jedini od vodećih vozača koji je imao pravo kalkulirati i ne igrati samo na pobjedu. ZAŠTO mu nisu mijenjali gume prije ovog šta se dogodili, jer bilo je evidentno da su nakon toliko krugova strašno istrošene. To je čak i meni bilo jasno, tako da sumnjam da ljudima iz McLarena nije. Čemu takav riskantan potez kad je Lewis komotno mogao bit i 2. i 3. i postat svjetski prvak?

Još me nešto zanima: Blažičko i Novak su rekli da je to prva vozačka greška Hamiltona, ali meni nije jasno gdje je to on pogriješio. Bila mu je puknuta guma i nije mogao iskontrolirat auto. Ne shvaćam zašto je top njegova greška.
-Briatore-
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la -Briatore- »

Mladene, Massa mi je bio iznadprosječno depresivan nakon utrke (na press konferenciji). Možda imam bujnu maštu, ali da li kada uzmemo u obzir zadnje izjave Alonsa (još oštrije nego dosada, gdje uz standardne optužbe svoje momčadi, optužuje i FIA-u da je odlučila svjetskog prvaka), da li je moguće da je Massa saznao da ga mjenjaju Alonsom? Ne znam, ali stvarno mi je djelovao katastrofa...(u prošloj utrci se valjda već pomirio sa prvenstvom)?

A onda mi opet pada napamet, možda sada kad je Kimi u realnoj borbi za naslov, da je to možda zbog toga što neće "smjeti" pobijediti u svom Brazilu ako Kimi bude u situaciji za prvaka?
Dnohla Vopi

Post Postao/la Dnohla Vopi »

Mladene, koliko opsirno je zapravo Massa ucio od Schumachera? Jer da se Ferrarijevi vozaci ne zovu Kimmi i Felipe nego recimo (potpuno slucajno odabrana imena) Michael i Rubens, osobno bih stavio neku lovu na to da Hamilton i taj fiktivni Rubens nece zavrsit utrku, i Michaelu bi to bio potpuno shvatljiv i normalan razvoj dogadaja. Znamo da on (kao i Senna) nije imao pretjerano velik osjecaj za kurtoaziju ako se suprotstavljala njegovoj pobjedi. Koliko bi Massi tako nesto bilo prihvatljivo ponasanje na domacoj stazi ako o tome ovisi svjetsko prvenstvo?

i oprostit cete mi malu digresiju vezanu uz ekipnu pripadnost, pa cu napisat jedan citat iz svemoguceg brucea: "THAT's the way the cookie crumbles"
bolje cevap u ruci nego posao u struci

pretpostavka je majka svih zajeba
LeoZGB
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la LeoZGB »

Mladene moram priznati da mi se na pocetku sezone Kimi nikako nije svidzao ali citajuci vase odgovore o njemu i gledajuci covjeka kako se utrkuje mi se stvarno poceo svidzati kao vozač i sa guštom opet nakon Michaela imam vozača za kojega ću navijati, pa bih vas molio ako je ikako moguće da napravite neku kolumnu ili nesto gdje bi pisalo sta ljudi iz F1 kazu o kimiju one inside information, pa recimo Peterovo misljenje vase i tako bas da nam ga se priblizi naj vise sto je moguce ovako preko kompjutera jer mislim da ima dosta ljudi koji bi voljeli uci u tu njegovu glavu.
Zaključano