Mladen Jergović je napisao/la:Mislim da je taj članak jako zanimljiv, i čini me sve žalosnijim. Jer, Alonso se ponaša vrlo, vrlo čudno. Nikad prije nije mi se činio ovoliko nestabilnim i nesigurnim. Očito, Hamilton ga je strahovito protresao. Sada, kad je posve jasno da skoro ništa ne može više izgubiti, puca iz svih (niskih) oružja. Zašto nije ovo govorio prije samo dva tjedna? Zato jer se bojao da mu to ne ugrozi šanse u prvenstvu. Meni je sve to malo pederski, moram otvoreno reći. Baš sam razočaran.
Ali, ja i dalje mislim da je Alonso najkonpletniji i najbolji vozač danas u Formuli 1.
Vidim da se jako zakuhala ova tema - O navodnoj sabotaži Alonsa od strane McLarena!
Svi mi koji nemamo neki izravni kontakt s F1 svijetom možemo samo pretpostavljati šta je istina, a šta ne!
Stoga nam tu dobro posluži ovaj dio foruma gdje komuniciramo sa gospodinom Jergovićem, na čemu sam mu jako zahvalan!
Moram priznati kad sam prvi put pročitao taj članak, da sam imao skoro istu reakciju kao i vi!
Ali, nikako ne mogu da prihvatim tu novu sliku Fernanda Alonsa koji je sad ucjenjivač svoje ekipe, pa ju optužuje da ga sabotiraju, to ne može biti isti onaj momak od prije nekoliko mjeseci. Koliko god o tome pisali neki novinari ili 'siteovi' o Fernandu kao izvoru svih negativnosti u McLarenu.
Narodna izreka kaže:"Ni vrag nije crn onoliko koliko kažu da je!"
Mislim da bossevi McLarena imaju ogroman dio zasluga što je Fernando već i prije bio izbačen iz borbe za naslov, što se psihološke strane tiče!
Činjenica je, Fernando nije Kimmi da može ostati imun na te sve vanjske utjecaje, pogotovo ako dolaze iz njegove ekipe, pogotovo ako boss te ekipe obećao i dogovorio sa njim jedno, a provodi nešto drugo! (Čisto sumnjam da bi na početku sezone Fernando prihvatio ove sad uvjete u McLarenu, da bi djelio svoje podatke, iskustvo, savjete s Lewisom, kako bi se njih dvojica mogli ravnopravno boriti za naslov?! Mislim jedino ako bi mu ovaj pomoga u obrani naslova, kako je bilo i dogovoreno!)
Stoga
najlakše je reći to je pederski od Alonsa, ali ako se svi mi stavimo u položaj Alonsa, u njegovu kožu, možemo se samo osjećati prevarenim, nikako drukčije! To je po meni ključni dio ovog prvenstva, jer od tad Alonso, barem psihički, nije više bio onaj stari!
Čitajući vaše postove od prije vidim da nešto naročito ne volite Rona Dennisa, ali da ga smatrate jako poštenim, pravednim itd...
Mislim ako to nije do sada nikada učinio, onda je ove sezone prvi put pregazio svoju riječ i obećanje dato Fernandu Alonsu da će imati punu potporu tima u obrani naslova svjetskog prvaka!
Osobno ne cijenim nešto naročito ljude koji gaze po svoim riječima, a pogotovo po obećanjima, i ne smatram ih nekakvim moralnim vertikalama!
Da me ne bi netko pogrešno shvatio smatram Lewisa Hamiltona najboljom stvari koja se mogla dogoditi formuli 1, nakon odlaska Michaela Schumachera, i čovjek me oduševljava svojom vožnjom i drago mi je što će sutra osvojiti naslov prvaka, ali mi smeta da se nekog prikazuje jako negativno (Fernando)!