Utrke 2012 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: VN Njemačke, Hockenheimring, 20.-22.7.2012.

Post Postao/la Cuky »

Sky Sports F1 ‏@SkySportsF1

A twenty-second penalty for Sebastian Vettel....
To bi značilo da Vettel pada na 5. mjesto te je poredak prve desetorice onda ovakav:

1. Alonso
2. Button
3. Raikkonen
4. Kobayashi
5. Vettel
6. Perez
7. Schumacher
8. Webber
9. Hulkenberg
10. Rosberg

Poredak u prvenstvu je onda ovakav...
Vozači:
1. Alonso 154
2. Webber 120
3. Vettel 110
4. Raikkonen 98
5. Hamilton 92

Momčadi:
1. Red Bull Racing 230
2. Ferrari 177
3. McLaren 160
4. Lotus 159
5. Mercedes 105

Nadam se da nisam krivo bodove zbrojio i oduzeo
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

utrka zaslužuje čistu devetku...bila bi i desetka da je onaj dosadan španjolac dao nekome barem primirisati blizu sebe...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Sedmica, zbog puknute gume na Hamiltonovom bolidu koja je mogla biti spriječena da su Njemački suci na stazi radili svoj posao i pozvali sc dok se ostaci ne počiste.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Dani je napisao/la:Sedmica, zbog puknute gume na Hamiltonovom bolidu koja je mogla biti spriječena da su Njemački suci na stazi radili svoj posao i pozvali sc dok se ostaci ne počiste.
Na Skyu su odma rekli da trba izać SC na stazu i da su u Valenciji izašli zbog puno manje gluposti
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

da, ja sam isto čekao SC da izađe. Iako mislim da nisu htjeli jer je Vettel bio na repu Alonsa i nisu ga htjeli omest u napadima. To mi je nekako jedino logično zašto nisu poslali SC van.

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:da, ja sam isto čekao SC da izađe. Iako mislim da nisu htjeli jer je Vettel bio na repu Alonsa i nisu ga htjeli omest u napadima. To mi je nekako jedino logično zašto nisu poslali SC van.
Meni se na početku nije nikako činilo da Vettel ima šanse da prestigne Alonsa, jedino mi se to činilo u onih par krugova dok je lovio Alonsa i Hamilton prestigao Vettela
Treba uzet sve ljude koji rade na stazi koji utječu na trku da budu cjelu sezonu u F1 i nebi trebalo bit različitih odluka
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Cuky je napisao/la:da, ja sam isto čekao SC da izađe. Iako mislim da nisu htjeli jer je Vettel bio na repu Alonsa i nisu ga htjeli omest u napadima. To mi je nekako jedino logično zašto nisu poslali SC van.
...SC nije izašao iz jednostavnog razloga - utrka je bila izjednačena tj. prvi nije imao veliki gap te nije bilo potrebe "umjetno" stvarati utrku. Sve je samo nastavak različitih odluka (u gotovo identičnim situacijama) nadležnih seronja...ne želim optuživati niti prejudicirati no u oba slučaja je isti vozač imao "koristi" od toga...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Toon je napisao/la:no u oba slučaja je isti vozač imao "koristi" od toga...
Da se nisi malo zaletio?A drugi vozači nisu imali koristi izlaskom SC-a u Valenciji nego samo taj dotični vozač?
...put u raj nije posut ružama...
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Chuck Norris je napisao/la:
Da se nisi malo zaletio?A drugi vozači nisu imali koristi izlaskom SC-a u Valenciji nego samo taj dotični vozač?
...taj dotični je pokupio 50 bodova u te dvije utrke - u Valenciji sa sudačkom (ne)odlukom iz Hockenheimringa vjerojatno ne bi - ili u obrnutom slučaju možda (veliko možda) bi i tu bio koji bod manje...no sve je to ŠBBKBB...čemu odmah takav stav? Ne napadam niti dovodim u pitanje njegove pobjede...samo "primjećujem" da je zbog dvije različite odluke isti vozač bio dva puta prvi...i još jednom: samo nastavak nebuloznih odluka nadležnih seronja koji će u jednakim situacijama različitu odluku donijeti...a gotovo sam siguran da bi većina navijača Ferraija (ili Alonsa) i te kako "skočila" da je na mjestu Alonsa bio Vettel...
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ovo u Njemačkoj je stvarno čudno da SC nije došao, jer je komada karbona bilo na trkaćoj liniju u 1. i u 4. zavoju. Makar mislim da isti suci na svim utrkama nebi ništa promijenili zbog samih pravila. U pravilima je jednostavno nemoguće predvidjeti sve situacije i ostavlja se dosta na procjenu sucima. A kao i svi zaposlenici u svijetu tako su i suci podložni mogućim sugestijama svojih poslodavaca. Svaki SC kvari šou, a vjerojatno bi i Njemačka publika počela gunđati jer je u tom dijelu utrke Vettel bio na repu Alonsu i SC bi ga spriječio u pokušajima napada, za koje sada znamo da ih nebi ni bilo.

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:ovo u Njemačkoj je stvarno čudno da SC nije došao, jer je komada karbona bilo na trkaćoj liniju u 1. i u 4. zavoju. Makar mislim da isti suci na svim utrkama nebi ništa promijenili zbog samih pravila. U pravilima je jednostavno nemoguće predvidjeti sve situacije i ostavlja se dosta na procjenu sucima. A kao i svi zaposlenici u svijetu tako su i suci podložni mogućim sugestijama svojih poslodavaca. Svaki SC kvari šou, a vjerojatno bi i Njemačka publika počela gunđati jer je u tom dijelu utrke Vettel bio na repu Alonsu i SC bi ga spriječio u pokušajima napada, za koje sada znamo da ih nebi ni bilo.
Ali bi te procjene bile sve jako slične, nebi bile tolike razlike
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Toon je napisao/la:
Chuck Norris je napisao/la:
...taj dotični je pokupio 50 bodova u te dvije utrke - u Valenciji sa sudačkom (ne)odlukom iz Hockenheimringa vjerojatno ne bi - ili u obrnutom slučaju možda (veliko možda) bi i tu bio koji bod manje...no sve je to ŠBBKBB...čemu odmah takav stav? Ne napadam niti dovodim u pitanje njegove pobjede...samo "primjećujem" da je zbog dvije različite odluke isti vozač bio dva puta prvi...i još jednom: samo nastavak nebuloznih odluka nadležnih seronja koji će u jednakim situacijama različitu odluku donijeti...a gotovo sam siguran da bi većina navijača Ferraija (ili Alonsa) i te kako "skočila" da je na mjestu Alonsa bio Vettel...
Ali ti je pogrešna matematika
Valencia-sa izlaskom SC zaradio je 7-12bodova ,eventualno,ali ne samo on nego i mnogi drugi su zaradili bodove
Sa ovim neizlaskom SC-a u Njemačkoj nije ništa dobio početak utrke 1.mjesto ista bi stvar bila da je izišao SC,to što je Lewis naletio na krhotine nema nikakve veze s Alonsom

Da je slučajno RB kažnjen prije utrke da je nelegalan opet bi mnogi tvrdili da to ide na ruku Alonsu što vidimo ne bi bila istina ;)
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Chuck Norris je napisao/la: Ali ti je pogrešna matematika
Valencia-sa izlaskom SC zaradio je 7-12bodova ,eventualno,ali ne samo on nego i mnogi drugi su zaradili bodove
Sa ovim neizlaskom SC-a u Njemačkoj nije ništa dobio početak utrke 1.mjesto ista bi stvar bila da je izišao SC,to što je Lewis naletio na krhotine nema nikakve veze s Alonsom
Da je slučajno RB kažnjen prije utrke da je nelegalan opet bi mnogi tvrdili da to ide na ruku Alonsu što vidimo ne bi bila istina ;)
Gospodine Prodanoviću vidim da nastavljate zdušno braniti svojeg klijenta iako ga nitko nije optužio...čak nije pozvan u USKOK niti na informativan razgovor...nadam se da ova rasprava neće otići u krivom smjeru...
...ne poričem ja ništa od tvojih navoda...nije Alonso jedini "profitirao" - on je samo najviše profitirao u svemu tome - nemam nikakve primisli o nekakvoj "krivici" Alonsa...ne govorim o urotama samo o blesavim nedosljednim "odlukama" - ne vidim zašto u cijelu priču želiš uplesti crnoputog svodnika jer on nema nikakve veze s tim...mislim da su u ovoj prići bitni samo mladi bahati švabo i španjolac koji u posljednje vrijeme pokazuje zabrinjavajuće sexualne sklonosti
...u oba je slučaja bahati "izvukao" deblji kraj - potezati i priču o legalnostima bolida nema potrebe jer nema veze sa ovim odlukama (to je jedna druga tema i vjerojatno slično mislimo o njoj)...a što bi bilo da je izašao SC? ne znamo...
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Toon, ne trebamo možda toliko filozofirati i skretati u politiku i omalovažavanja vozača. Ovo je ipak samo Formula i navijanje...

Evo i mene iz Hockenhaima, nakon 1000 km vožnje. Uskoro dolaze i slike, i filmići. Strava...
Dojam je jak. Jedino, da je nedjelja bila kišna, bilo bi stvarno zeznuto za gledatelje.
Dojmovi: bio sam već na formuli i znam da je glasno, ali svaki put se opet čovjek iznenadi. Nenormalno su glasni.
Drugo, jedna mana je da je teško pratiti šta se dešava. Ako se stvarno ne potrudiš, svodi se na to da "gledaš bolide koji se vrte u krug" :), što je i kritika formule od onih koji je na favoriziraju. Ipak dok gledaš na tv-u, pratiš sve ono radi čega je F1 i zanimljiva: kako se koji bolid ponaša s kakvim tehničkim postavkama, odnosi među bolidima od kruga do kruga, kako kome gume traju i td... Zato je sad i skidam, da je pogledam i tako.

Utrka:
Alonso - bajka. U biti, najveće iznenađenje mi je bilo što alonsu nisu gume "prerano i neobjašnjivo pale" :). Samo sam čekao, ali ništa.
Vettel - napravio je što bi po meni svaki veliki vozač napravio - pokušao je. Ali ipak -zasluženo je kažnjen. Pravila su tu jasna. Morao je pustit poziciju ako je izašao. Također, to se ne može uspoređivati sa Schumijem 2003. jer je tada ipak bila neka druga, mekša priča što se pravila tiče.
Button dokazao da Mclaren ima force.
Hamilton - komično je kad on Vettela proziva da je nezrel.
Massa - (...)
Samo neka se trkaju.
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Toon je napisao/la:
Chuck Norris je napisao/la: Ali ti je pogrešna matematika
Gospodine Prodanoviću vidim da nastavljate zdušno braniti svojeg klijenta iako ga nitko nije optužio...čak nije pozvan u USKOK niti na informativan razgovor...nadam se da ova rasprava neće otići u krivom smjeru...
...ne poričem ja ništa od tvojih navoda...nije Alonso jedini "profitirao" - on je samo najviše profitirao u svemu tome - nemam nikakve primisli o nekakvoj "krivici" Alonsa...ne govorim o urotama samo o blesavim nedosljednim "odlukama" - ne vidim zašto u cijelu priču želiš uplesti crnoputog svodnika jer on nema nikakve veze s tim...mislim da su u ovoj prići bitni samo mladi bahati švabo i španjolac koji u posljednje vrijeme pokazuje zabrinjavajuće sexualne sklonosti
...u oba je slučaja bahati "izvukao" deblji kraj - potezati i priču o legalnostima bolida nema potrebe jer nema veze sa ovim odlukama (to je jedna druga tema i vjerojatno slično mislimo o njoj)...a što bi bilo da je izašao SC? ne znamo...
Prvo da kažem za prethodna dva moja posta,možda ispadaju agresivnija nego što mi je bila namjera,pisano na poslu,na brzinu uglavnom htio sam što brže napisati a da kažem ono što mislim...ugl ova rasprava neće otići u krivom smjeru kada s argumentima pokušavamo obraniti svoje teze ;)

Ja se mogu složiti s tim da je Vettel izvukao deblji kraj u Valenciji sa izlaskom SC-ali isto tako ne možemo tvrditi da se taj kvar ne bi dogodio da nije bilo SC-a bez obzira šta ovi iz RB pričaju

A što se tiče ove utrke nikako mi nije jasno kako je Vettel izvkao deblji kraj zbog neizlaska SC?Šta bi se promjenilo da je izašao SC što se tiče Vettela?
Dani
Legenda
Legenda

Re: VN Mađarske, Hungaroring 27-29.07.2012.

Post Postao/la Dani »

McLaren pobijedio u 5 od zadnjih 7 utrka na ovoj stazi. Zanimljivo.

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

dmarijon je napisao/la: Hamilton - komično je kad on Vettela proziva da je nezrel.
Massa - (...)
Po tome ni Šumi ne bi mogao nikoga prozivati koliko je sranja napravio, a bogme ni "špijun" Alonso. Problem što je Hamilton u pravu, jer malac kad god mu voda ne ide na mlin ima raznorazne gestikulacije i vrijeđanja drugih vozača. Hamilton je to imao 1, prošle godine. Vettel ga malo već vodi u tome.

slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Neće valjda opet kišurina prokleta.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
dmarijon
Legenda
Legenda

Po najavama - mogla bi. Makar, čisto sumnjam. Kako već to ide do vikenda...
Samo neka se trkaju.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Dmarijon: kad sam ja bio 2007e na Hungaroringu, moglo se na stazi bit možda 20 min, ali i za to vrjeme je staza bila očišćena od guma kad smo se vraćali, koliko su vas pustili da budete na stazi? de reci na GP3 koliki je kiše bilo na stazi kad su prekinili trku, jel se po tebi morala prekinit trka?
Sviđa mi se tvoje mjesto na tribinama, jako blizu staze je
slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Slash je napisao/la:Neće valjda opet kišurina prokleta.
slika
Darkness rises when silence dies
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

Znači, suhe kvalifikacije i mokra utrka? Moglo bi biti jako, jako zanimljivo... :D
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
dmarijon
Legenda
Legenda

prvo treba nekako doći od parkinga preko grada do "ringa". obično busom ali izgubi se vremena. Kako sam bio na merc tribini, onda sam morao ići špješke još više od pol sata. cijelo to vrijeme slušao sam gp ali nismo naravno vidjeli. došao sam na tribinu u 13:00. Nije mi jasno to za kišu jer je od jutra bilo sunce gore. možda subotu misliš?
Iste min. kad završi utrka možeš doći na stazu. Ja sam došao malo kasnije kad se gužva rasčistila. I možeš biti ja mislim koliko hoćeš. Svi odu, sve se raspusti, nema više nigdje nikakvih redara. Za 45 min. svi kamioni od ekipa već odlaze.
Samo neka se trkaju.
dmarijon
Legenda
Legenda

Točno suprotno od zadnje, a :). Ma iskreno, čisto sumnjam u tu nedjeljnu kišu...
Samo neka se trkaju.
Zaključano