P&O - Rujan 2007

Mladen Jergović odgovara na vaša pitanja...
Zaključano
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Mladen Jergović »

Carnage je napisao/la:Molio bih Mladena za komentar...

Znamo da je Coughlan sustavno primao informacije.
De la Rosa i Alonso su također pričali o Ferrarievim tajnim informacijama.
Vrlo vjerojatno je dosta ljudi u McLarenu znalo za vezu Stepney-Coughlan.

Kako je Hamilton ostavljen sa strane, nigdje se ne spominje, osim u onom djelu da on nije imao nikakve dokaze za predati FIA-i? Nekako sumnjam da je ostalo sve između 2 Španjolca.

Nekako kad pogledam ono pravilo 151c, pa stvarno ispada da je McLaren nanio štetu moto-sportu. Mislim, u njihovoj momčadi su cirkulirale tajne informacije. Sad, nema baš dokaza da su rabljene, ali po meni ima previše indicija. Baš fino, mutno pravilo, mutan slučaj, i jedna ne baš fina presuda za McLaren!

Pitanje:
1. Kako su ljudi već pitali što mislite o Alonsu i de la Rosi i njihovoj ulozi u ovoj aferi, ja bi vas pitao kako to da je Hamilton neokaljan, da ga nije možda McLaren pokušao zaštititi??
Hamilton nije slao i primao mailove. Da je, to bi se otkrilo, bez obzira na to što vi ˝nekako sumnjate˝.
Možda je McLaren nanio štetu sportu (premda mislim da je to bio Coughlan, ali i to je vrlo relativno), ali onda je i Ferrari. Jer, Stepney je u vrijeme svog ovog cirkusa bio zaposlenik Ferrarija. I zbog njegovih monada je cijela stvar i izbila. Bar se tako čini. On, i još neki, tvrde da je cijelu stvar namontirao Ferrari.
Ja ne mislim da su de la Rosa i Alonso nešto okaljani, ali eto.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

krafnic je napisao/la:gospodine mladene zeli bi znati vasu prognozu za ovu utrku (spa-francorchamps)
Već je netko pitao ali evo: Alonso, Hamilton, Räikkönen, Massa, Heidfeld, Rosberg.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

BMW je napisao/la:1. Mladene što se ovi iz McLarena prave mutavi tobože u interesu F1 neće se žaliti. Naravno da McLaren ne smije priznati da su varali, ali da li im vi stvarno vjerujete?
2. Da nemoguće je dokazati da je neki dio sa drugog bolida kopiran, ali zar zaista itko može misliti da su ovi raspravljali detalje setupa i dizajni crvenih auti iz znatiželje. Ovaj dio to dobro pokazuje. Zanima me vaše mišljenje.

(“It would be important for us to know so that we could try it in the
simulator”)
. Mr. de la Rosa explained to the WMSC at the meeting of 13
September 2007 that when Coughlan responded with the precise details in
question, he (de la Rosa) decided that the weight distribution was so different to
the McLaren car set up that it would not, in fact, be tested in the simulator. Mr de
la Rosa says that thereafter he regarded the information as unimportant. It seems
highly unlikely to the WMSC that a test driver would take a decision of this sort
on his own. It also is not clear why, if Mr. de la Rosa regarded this information as
unimportant, he would still convey and discuss it with Mr. Alonso some days later
in his e-mail exchange of 25th March.
1) Ne razumijem. Zašto bi priznali krivicu kad bi se žalili? I da, ja im vjerujem. Dosadilo mi je već odgovarati na ta pitanja. Ja poznajem Dennisa, i ne volim ga uopće. Ali znam da nije varalica. I poznajem drugog vlasnika McLarena (ali neću reći kojeg, jer mi ljudi na ovom forumu onda vele da se napuhavam) i cijelu familiju i točno znam da ljudi ne lažu. Vi možete sumnjati, ali nemojte mene opterećivati time, molim vas.

2) Tu veli da je za FIA-u jako nevjerojatno da bi samo Coughlan i test vozač raspravljali o tim tehničkim detaljima. Možda. Vjerojatno. Ali, nigdje nema dokaza da je netko drugi raspravljao. Dakle, možda je, možda nije. Samo zato što nešto izgleda kao izvjesno, nije izvjesno sve dok se to ne dokaže. Svatko je nevin dok se ne dokaže da je kriv. Vi niste krivi samo zato jer se meni čini ˝jako nevjerojatnim˝ da vi niste nevini. Volio bih (ma ne bih, ali samo tako kažem) da se jednom nađete u situaciji da vas netko optuži za nešto samo zato što izgleda kao da ste krivi. I da vi znate da ste nevini, ali vas oni ipak optuže.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Luky je napisao/la:Mladene kažete da FIA nije ništa našla, a u ovim dokazima piše da nije ni trebala naći..

Možete li mi to malo objasniti. Mislim da je FIA odlučila cM kazniti zbog nekažnjavanja na prvoj sjednici i zbog očitog skrivanja dokaza.
Iako moram priznati svi e - mailovi i podaci na onih 14 stranica izgledaju jako kompromitirajući. Kaoi uvijek, hvala.

The WMSC rejects this suggestion. The WMSC has full jurisdiction to apply
Article 151(c) and stresses that it is not necessary for it to demonstrate that any
confidential Ferrari information was directly copied by McLaren or put to direct
use in the McLaren car to justify a finding that Article 151(c) was breached and/or
that a penalty is merited. Nor does the WMSC need to show that any information
improperly held led to any specifically identified sporting advantage, or indeed
any advantage at all. Rather, the WMSC is entitled to treat possession of another
team’s information as an offence meriting a penalty on its own if it so chooses.

Možete mi to malo objasniti
U ovome i jest cijela stvar. FIA nije našla prave dokaze pa se onda uhvatila za to pravilo 151c koje govori samo o osudi ponašanja koje loše utječe na interesa auto sporta općenito. To je pravilo koje je uveo Mosley da bi imao političku kontrolu nad sportom kojeg vodi i kažnjavao ljude ako, recimo, kažu da je on kreten ili nešto slično.
Ako ste dobro i vrlo pažljivo pročitali tih 14 stranica, vidjet ćete da stvari izgledaju kompromitirajuće, osobito iz ovog vremenskog i logičkog rakursa. Ali, to još uvijek nisu dokazi. To su sve samo indicije. Moje je mišljenje da ne možete nekog kazniti tako enormnom kaznom bez dokaza, samo na osnovu indicija, ma koliko te indicije izgledale uvjerljivima. Ali, zašto se onda nigdje, ni u jednom jedinom slučaju, nisu pretvorile u dokaze?
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

SRV je napisao/la:Koliko vidim, moguce je da se McLaren nece ni zaliti. Zele da ova afera prestane.

U slucaju da mogu dokazati nevinost (osudjeni su zato jer su MOGLI koristiti te informacije, a jesu li, to je tek pitanje), ne znam zasto ne bi isli zaliti se?

Pitanje za gospodina Jergovica: Pred kojim bi sudom bio vodjen sudski proces u slucaju zalbe? Nisu li to isti oni koji su osudili McLaren? U tom slucaju nemaju sansi, jer ce opet Mosley-jeva biti zadnja. Da li iz tog razloga McLaren odustaje od zalbe?

Unaprijed hvala.
Moje informacije (izravno iz McLarena) su da se neće žaliti upravo zato jer o tome ne bi odlučivao nitko drugi.
Ali, McLaren vjerojatno neće ići ni na civilni cud (u Engleskoj, a niti pri Europskoj uniji) zato jer Dennis ne želi da ima sudske stresove u iduće dvije ili tri godine. Istina, o ovom se tek treba odlučiti.
Ja moram reći da, u njegovoj situaciji, ni ja ne bih išao na sudove. To je golemi utrošak energije i novca. A Dennisu su, prije svega, najvažnije utrke.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Kenny je napisao/la:
Mladen Jergović je napisao/la: I jos jedna stvar Charlie Whiting je pregledao komplet bolid McLarena i ustanovio da nema niti jednog dijela koji se podudara sa Ferrarijevim. Izgleda da je ova presuda bila na osnovu ''rekla-kazala''informacija .
Ako je Charlie Whiting pregledao Mclarnov bolid i ustanovio da nema niti jednog djela koji se podudara sa Ferrarijem.
Kako se onda može da osudi tako strogo Mclaren?
Zato jer se tu uopće ne radi o tehnikalijama nego o Mosleyu koji želi uništiti Dennisa.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ferrari-fan je napisao/la:Mladene mene zanima kako to da je mclaren izgubio sve konstruktorske bodove i dobio novcanu kaznu, a vozaci nikakvu kaznu?
To mi je smjesno jer kad malo bolje pogledam pa oni su s tim bolidom vozili citavu sezonu neznam ali mislim da se i vozace treba kazniti to je moje misljenje pa mi molim vas recite jesam li u krivu.

Unaprijed vam puno hvala!
Moje je mišljenje, kao što valjda do sada već znate, da Mclarenu nije dokazano da je kriv za ono za što ga se optuživalo.
Ali, da, potpuno je nelogično da se kazni samo ekipa a ne i vozači koji su vozili aute te ekipe i osvajali konstruktorske bodove te ekipe, bodove koji se sad oduzimaju.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Sanel je napisao/la:S obzirom da su ih osudili bez ijednog čvrstog dokaza mislim da je razmišljanje Rona da se više ne natežu oko toga čak i normalno i očekivano jer su tu očito neke druge stvari u igri. Međutim, mene zanima koliko će ta kazna od 100 milijuna dolara doista štetiti McLarenu? Imaju li oni dovoljno financijskim sredstava da bi se i sljedeće godine uspješno borili za naslov prvaka i kako vi mislite da će sve to utjecati na McLarenove sponzore? Hoće li se povući ili će u ovim teškim trenucima još čvršće stati uz McLaren kao potpora i znak da vjeruju u njihovu nevinost?

I još jedno pitanje. Tko su ti ljudi koji su odlučili o kazni jer sumnjam da je Max Mosley sam donio tu odluku?

Unaprijed se zahvaljujemna odgovoru.
McLaren ima godišnji obrat kapitala od 500 milijuna dolara, pa ih ovih 100 neće upropastiti. Svi sponzori su se već danas posve solidalizirali s McLarenom i objavili da ostaju uz ekipu. Što to znači, vjerojatno je jasno.

Svjetsko vijeće ima 26 članova. Nigdje nije objavljeno kako se glasalo za ovu odluku.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Re: ...

tg je napisao/la:Zanima me kakvo je vase misljenje o strategijama izmedju Ferrarija i Mclarena? Kimi je odvozio perfektan krug iako mu je smetao jedan od Williamsa. Prokomentarisite! Sta da ocekujemo od trke?
Moj je nekakav utisak (ali, bio sam u krivu više puta ove sezone) da su McLareni teži. I da je Räikkönen teži od Masse. Ali, to na ovoj stazi ne mora biti presudno.
Meni je u kvalifikacijama samo jedan auto izgledao savršeno poštiman: Räikkönenov.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

BMW je napisao/la:
Mladen Jergović je napisao/la:
BMW je napisao/la:http://www.fia.com/mediacentre/index_800.html

save as onaj attached link da bi spremili PDF na komp.
Evo svima koje zanima službeno od FIAe. Da ne postavljate pitanja ako je nešto odgovoreno u objavi već. Neka moderatori obrišu ovu poruku za dan dva.

I mailovi su unutra pa vjerojatno je zanimljivo za pročitati.

I naravno hrpa laži od dela Rose(to FIA misli ne samo ja).
Ako tako misli FIA, sad mi je puno lakše.
Kojih laži?
U zadnjem pitanju sam citirao to:

Mr. de la Rosa explained to the WMSC at the meeting of 13
September 2007 that when Coughlan responded with the precise details in
question, he (de la Rosa) decided that the weight distribution was so different to
the McLaren car set up that it would not, in fact, be tested in the simulator. Mr de
la Rosa says that thereafter he regarded the information as unimportant. It seems
highly unlikely to the WMSC that a test driver would take a decision of this sort
on his own. It also is not clear why, if Mr. de la Rosa regarded this information as
unimportant, he would still convey and discuss it with Mr. Alonso some days later
in his e-mail exchange of 25th March.

Valjda je svima očito da je on probao minimizirati vrijednost podataka ali na način da se to slaže sa mailovima. I naravno FIA mu nije povjerovala.
I znam da pretjerujem ponekad sa pitanjima ali jel se Dennis šali ili što?

The emails that passed between our drivers were as big a surprise to me when I heard, as anyone else - and as I said, if they existed, what I said to Fernando was that he must give them to the FIA.

1)Zar je zaista moguće da je Dennis bio obavješten o mailovima proslije prvog saslušanja? Ja mislim da je Dennis muljator i da je ljut na Alonsa jer je poslao mailove FIAi.

Uostalom je li to uopće bitno? Vi kada ste vlasnik firme niste odgovorni ako vaš zaposlenik nekoga ubije, ali jeste ako napravi nešto što vam donosi dobit. Znali vi to ili ne. I zato će Alonsov ili Hamiltonov naslov biti opravdano okaljani. Jer kao što je Briatore pametno rekao da su imali jednu stranicu sa raspodjelom težine to bi im puno značilo.
2) Ukratko zašto Dennis kuka(pretpostavljam zbog imiđa)-ako su varali varali su i gotovo.
Ako vi mislite da Briatore zna što je to raspored težine, onda zbilja nemamo o čemu pričati.
Držite se svojeg mišljenja, i puno sreće.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Tako. Mislim da je sada svima jasno što mislim o cijeloj špijunskoj aferi, pa bismo mogli lagano zaključiti.
Dakle, molim da me više ne pitate vjerujem li stvarno McLarenu, zašto ljudi iz te ekipe varaju itd. Na pitanja o aferi McLaren nema više odgovora. Sad idem napisati kolumnu za Saleta, i to je to.
Naravno, osim ukoliko ne iskrsne neki novi, veseli detalj.
Scorpyo
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Dobre utrke

Post Postao/la Scorpyo »

Mladen Jergović je napisao/la:Tako. Mislim da je sada svima jasno što mislim o cijeloj špijunskoj aferi, pa bismo mogli lagano zaključiti.
Dakle, molim da me više ne pitate vjerujem li stvarno McLarenu, zašto ljudi iz te ekipe varaju itd. Na pitanja o aferi McLaren nema više odgovora. Sad idem napisati kolumnu za Saleta, i to je to.
Naravno, osim ukoliko ne iskrsne neki novi, veseli detalj.
Ja se ipak moram nadovezati na cijelu tu pricu o aferi. I mislim da imam jedno jako logicno pitanje, pa stoga Sale, molim te nemoj ovo obrisati jer bi odgovor na to pitanje stvarno mogao jednom za svagda prekinuti raspravu.

Gosp Mladene, ako je Ron Denis takva postenjacina kao sto vi tvrdite, zasto onda nije kada je saznao za te podatke jednostavno obavijestio Ferrari i FIA-u da su takvi i takvi podaci u posjedu jednog clana njegove ekipe koji je do njih dosao od jednog clana Ferrarijeve ekipe i predao CD/DVD/Papire/Neki drugi format FIA-i/Ferrariu.

Tko bi nakon takve reakcije mogao ista posumnjati, ili mu prigovoriti? Kome bi palo na pamet da je nesto od tih podataka iskoristeno u razvoju bolida?

A ovo pitanje povlaci jos jedno. Ako podaci nisu koristeni, zasto je sutio o njima dok nije "pukla bruka"?
zvrkonja

Post Postao/la zvrkonja »

Poštovani gospodine Jergović!

Zanima me, postoje li neki određeni razlozi zbog kojih se u F1 ne uključe autoindustrije poput Volkswagena ili Volva. Da li je pitanje samo financijske prirode ili nešto drugo?
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Poštovani,

1. Danas je Kimi odlično odvozio do pole position-a, ali par puta ove godine je u Q3 griješio u zadnjem pokušaju i tu možda i izgubio neke bodove. Na većini utrka koje je završio je bio bolje pozicioniran na kraju utrke nego na startu. Da li se Kimi loše nosi s tim pritiskom kakav je posljednji brzi krug na Q3? Ocijenite, molim, njegovo nošenje s pritiskom.

2. Možda ste već pisali o tome, ali nisam nigdje to pronašao. Ocjenjivali ste neke vozače ovdje, tj, njihove + i -. Možete li to napisati za Ayrtona Sennu?

Unaprijed zahvaljujem.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Luky
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Luky »

1.) Ako Alonso ode u Renault, što mislite tko će voziti uz njega? Heikki ili Nelsinho?

2.) Ako vam nije problem možete li mi malo objasniti funkciju Petera Windsora, znam da je tamo glavni u press centru, no čovjek se svuda mota. Inače mislim da je odličan novinar sa jako zanimljivom karijerom. Sigurno ste slinili kada vam je pričao o vožnji na Paul Ricardu...

3.)Imate li kakvih planova i želja za povratak u "veliki cirkus"?
Zadnja izmjena: Luky, dana/u 15 ruj 2007, 20:49, ukupno mijenjano 3 puta.
a.novak
Početnik
Početnik
Navijam za: K.Raikkonen Scuderia Ferr

Post Postao/la a.novak »

Ovako gospodine Jergoviću prvo pozdrav,Evo već nekoliko dana udarna tema svijetu f1 je kazna za mclaren mercedes,koja je po meni jedan veliki k......ac,s mosleyeve strane ja sam inaće malo skloniji ferrariu al to nema veze s ovim događajem,pazite sad mclaren mercedes je kažnjen sa 100 mil usd i oduzimanjem mislim dosada osvojenih 156 bodova sad su na 0 i kakve logike ima to da se kazni team a nekazne vozaći tu je jasno da je fia upravo ta koja je naškodila cijelom svijetu F1 odnosno mosley koji energično radi kontra dennisa i cijele f1 činjenica sama posebi da je coulan imo sve tehnićke detalje f12007 bolida koje mu je dao stepney,ja mislim da bi najbolje bilo da se kaznio samo coulan i stepney,ali mene sad interesira kakve sankcije će dobiti spomenuti dvojac.Izašto se nesruši pobogu taj famozni max mosley,mislim da bi na to mijesto za dobrobit f1 i jedina osoba po meni koja bi ga spasila je sir frank williams ja mislim da je taj čovjek na toj poziciji da nebi bilo sranja o nekoj ekologiji i nekim nebuloznim pravilima na koje se mosleyev otac okreće u grobu kad ćuje šta mu sin predlaže kao boljitak za f1 a ustvari narušava ugledu f1 i što se tmovi konkretno neokrenu proiv maxa pa nek se prema članku 151c sportskog kodeksa fia-e ne sruši max mosley jer je on jedina osoba koja je istinski narušila ugledu f1.Mladene htio bih vas pitat zašto vam se nesviđa ron dali je on arogantan i bahat,a nakraju iskren i tvrdoglav.Znam da vam ovo zvući žiceroški al dal bi mi mogli preko mensoura ojjeha ili mu brata nabavit od rona dennisa autogram kartu s posvetom čovjek mi je idol,i stvarno kolko on bio tvrdoglav i arogantan on će bit ron i baš ga ljudi zbog toga vole kolko god vam se on nesviđo morate priznati bolje 15-oro rona dennisa u f1 nego jedan flavio briatore,I usput mladene dali mi možete ako budete uskoro išli van nabavit jednu kapu od ferraria mislim da jedna dođe 16-ak funti preko neta ali mi s carinom dođe 2 skuplje pa ako možete rađe ču vama dat taj novac za kapu nego za carinu to mi je za curu 11.10 ima rođendan već,pa ako slućajno budete išli negdje van do tad ako možete nije bitan novac već ako možete za rođendan ja bi vam platio poštarinu i sve samo ako biste mogli nabavit znam da zvući kurbanjski i malo prepotentno i arogantno al ja se unprijed izvinjavam ako sam vas s ovime uvrijedio.Hvala unaprijed..........Jelena P Volim te i oprosti za ono.............
a.novak volim jelenu.p
red_devil
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumacher - Ferrari

Post Postao/la red_devil »

1. Gospodine Jergoviću prije par godina naši su komentatori spominjali da momčad koja ne osvoji ni boda plaća milijun dolara FIA-a, jeli to još vrijedi?

2. Mislim da ste jednom spominali da Bernie zapravo održava Mosleya na čelu FIA-e i da se Mosley pravi važan... Pa zašto ga ovaj ne nogira kad uništava Formulu 1, sa kaznama i glupim pravilima? Kakav korist Berniu?

Ako niste spominjali onda se ispričavam :oops:
.
Brijach
Navijam za: Nikoga

Da li je Alonso "spoiled brat"?

Post Postao/la Brijach »

Pozdrav, gosp. Jergoviću.
Pratim F1 nekih 20ak i kusur godina, nov sam na forumu, i imam par pitanja za vas.
1. Alonso...izuzetno ga cijenim kao vozača, mislim da je trenutno najkompletniji vozač na gridu, ali imam osjećaj da vrlo lako gubi živce i da se ponaša kao "spoiled brat". Čak bi se ova situacija oko e-mailova, njegovog odnosa prema Dennisu itd mogla podvesti pod to da je Alonso izgubio živce jer mu Dennis neće da dadne status prvog vozača (svi su znali da je Hamilton dobar, ali ne ovoliko dobar). Vaš komentar i još podpitanje, kolike su šanse da Alonso ode i McLarena (osobno mislim da Alonso ostaje)?
2. Alesi...odličan u F3000, odličan (na momente) u Tyrrellu, onda previd i odlazak u Ferrari, a ne Williams. Vaše mišljenje o njemu, je li mogao do titule u fenomenalnom Williamsu?
hvala unaprijed
Buba
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Mclaren i Mercedes

Post Postao/la Buba »

1)G. Jergovicu mislite li da ce Mclaren dodatno "pogurati" Mercedes i ostali sponzori da se isplati tih 100 milijuna,kako god uzeli ovo sa oduzimanjem bodova,opet je to 100 milijuna jer je taj novac od bodova ili TV-prava,cega vec,sto ce im biti isplacen prema dosadasnjim bodovima,trebao ici u budzet za narednu sezonu,ili ce to oni sami morati iz budzeta?

2)Mislite li da je Raikkonen pozalio sto je ove godine u Ferrariju,kada uzmemo u obzir Mclarenovu pouzdanost i brzinu.I da li mislite da ce se ikada vratiti u McM? To je vozac kojeg izuzetno cijenim bez obzira sto vozi za Ferrari,Mislim da je ostao u Mclarenu ove godine da bi obrisao pod sa Alonsom s obzirom da se ne bi morao privikavati na novu momcad?

Hvala na ulozenom trudu i vremenu!
"Jebes pijanstvo ako te sutra nije sramota"
kompa

Post Postao/la kompa »

Pozdrav g. Jergoviću

Jučer sam pročitao kako je Alonso navodno ucjenjivao Rona Denisa "nekim materijalima koji bi mogli zanimati FIA-u". Neznam koliko je ta informacija provjerena ali ako je to istina da li bi se mogao Ron Denis osvetiti Fernandu Alonsu za tu ucjenu? Meni Ron Denis kao šef momčadi ne izgleda netko koga bi Alonso mogao imati za budalu. Da li bi bilo moguće da (ukoliko ta Alonsova prijetnja postoji) Ron Denis na neki način kompromitira Alonsove izglede za osvajanje naslova svjetskog prvaka i na taj način mu se osveti ?
makcan

Post Postao/la makcan »

Gosp. Jergovic,
Molim Vas da mi odgovorite na sledece pitanje. U sezoni 2008 koji boks ce pripasti McLaren timu. Jeli poslednji ili oni mogu da biraju.

Puno hvala i samo napred, najbolji ste
Zadnja izmjena: makcan, dana/u 16 ruj 2007, 19:35, ukupno mijenjano 1 put.
registracija

Post Postao/la registracija »

Zdravo Mladene.

Zasto bolidi F1 imaju ovaj gotovo okomiti dio stakla/plastike cega vec postavljen ispred volana?

slika
!!!ThunderBoy!!!

Post Postao/la !!!ThunderBoy!!! »

Da zaključim, gospon Blažičko i gospon Jergović, s uvodnim prilogom i teorijom prema kojoj je McLaren žrtveno janje a ne kradljivac tuđih dokumenata i intelektualnog rada osramotile ste ovo lijepo sunčano popodne.

Zar vam nije nimalo smiješno bilo uspoređivati fotografiranje bolida koje postoji otkad je čovjeka, sa dolaženjem u posjed i razglabanjem o povjerljivim informacijama o setupu, balansu, postavkama, strategiji, itd. Ako nije, svaka čast na želucu. Ako mislite da u sportu koji je organiziraniji i napredniji od NASA-e samo 3 čovjeka mogu znati i razglabati o takvim podatcima onda se defintivno trebate provjeriti. Ako to i dalje tvrdite, onda se zapitajte tko su ta tri čovjeka, visoko pozicionirani inžinjer, glavni test vozač i dvostruki svjetski prvak.

Stvarno je jadna priča o tome kako bi FIA trebala dokazati da su oni taj info actually upotrijebili??? Zar pljačkaš banke mora upotrijebiti novac da bi bio kažnjen??? Što je sljedeće? Iz takvog rezoniraje proizlazi da bi, nakon što im FIA dokaže da su upotrijebili podatke, nadalje morala dokazati da su actually dobili prednost njihovom upotrebom? Što vam je nejasno u priči da su na nelegalan i nemoralan način došli u posijed tuđeg rada i truda?

Što vam nije jasno u priči da je Pepsi odbio tajne podatke od Colinih uposlenika o sastavu Coca Cole i sve prijavio?
rnrboi
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi

Post Postao/la rnrboi »

Mladene
Jeste li onu reportažu koju smo vidjeli u Studiu F1 vi pripremili?
Oprostite ako je spomenuto u emisiji ali sam se uključio tek kad je već krenula reportaža.
tvojnov2
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari i Gazdu

Post Postao/la tvojnov2 »

Pozdrav gosp. Jergovicu i ostalim forumasima

Mladene mozete li pojasniti malo sto znace oni virtualni bodovi vezani za mclaren koje ste spominjali u emisiji?
Kako biste ocijenili utrku Masse.Meni se cini da je jako dobro startao i odbio napade alonsa?Ispravite me ako grijesim ali cini mi se da je napravio i najbrzi krug utrke.
Moze i komentar Kimieve voznje?Cini mi se da je danas vozio onako kako on zna.Kolko je u prosjeku bio brzi od masse na stazi?

Hvala na strpljenju :bye:
Go reds!!!!!! Go Schumi!!!
Zaključano