Kad sam rekao da taj tekst ima neke male subjektivnosti, mislio sam prije svega na taj dio o Alonsu. Za sve ostalo mislim da je vrlo dobro napisan tekst. Mislim da sam ideju da je sve oko ove afere vrlo sumnjivo i da je sve možda jedan način opravdavanja Ferrarija za neuspjehe na stazi, način koji se sada malo oteo kontroli ali više nema povratka, već nekoliko puta dao naslutiti.Fiorano04 je napisao/la:Mladene ponekad me stvarno iznenađuju vaša dvostruka mjerila. Dok meni spočitavate pristranost, kod spomenutog autora ne vidite pristranost iako se iz aviona vidi da je slijepo pristran na strani Dennisa i Hamiltona. Isto tako ste spočitavali nekima koji su kritizirali Alonsa zbog njegovog kukanja a ovaj tekst vam je "vrlo ok" iako autor u njemu pljuje Alonsa riječima kojima ga još nitko na ovome forumu nije popljuvao. Možda ste ipak vi taj koji bi trebao ponovo pročitati tekst i promisliti o svemu.
I samo toliko da se zna, ne mrzim ni Dennisa ni Hamiltona ali ne smatram da su ovi napadi na McLaren dio velikog plana zavjere nacista Mosleya, ljigavca Briatorea, Todta koji je došao na sve gotovo i ne znam koga sve ne i uvjeren sam da je stvar suprotna da bi Dennis isto tako napadao Ferrari, Renault, BMW ili bilo koga drugog da se nađe u sličnoj situaciji.
Evo imam i pitanje za vas: Mislite li da nacistička prošlost Mosley-evog oca od prije 65. godina može imati ikakve veze sa sadašnjim radom istog u FIA-i?
Ferrari danas nije isti Ferrari kao Ferrari 2006., i mislim da će situacija unutar ekipe, na žalost, biti sve gora. Bez obzira na to što mi svi želimo da Ferrari bude i dalje jedan od glavnih oslonaca Formule 1. Ljudi (od di Montezemola pa na dolje) koji sada imaju glavnu riječ, bez puno suprotstavljanja otkako su neki koji su za to bili sposobni otišli, jednostavno nisu dovoljno kvalitetni. Ostalo je previše yesmena, i to je uvijek znak silazne putanje. S tim ćete se stvarima svi vi koji navijate za Ferrari morati pomiriti, bojim se.
Ja se jako nadam da cijelu špijunsku aferu nije inscenirao Ferrari iz čistog koristoljublja, ali ta teorija je jako privlačna, moguća i vani ima puno više pristaša nego što to možda vi mislite. Čak su mi i neki prijatelji u Italiji, zadrti Ferrarijevci, indignirano rekli da se o tome uveliko priča i u njihovoj zemlji.
Sir OSwald Mosley bio je šef pro-fašističke stranke National Front u Britaniji u tridesetima. Za vrijeme rata bio je u kućnom pritvoru. Prošlost oca stajala je Maxa Mosleya političke karijere (koju je jako želio) u Engleskoj, ali zbilja ne vidim kakve to ima veze s radom Mosleya u FIA-i danas.