P&O - Kolovoz 2007

Mladen Jergović odgovara na vaša pitanja...
Zaključano
B-Link

Post Postao/la B-Link »

LeoZGB je napisao/la:
B-Link je napisao/la: E sad, da nisam pisao bez veze evo i jedno pitanje: U jednom postu rekli ste da su top vozači F1 vanzemaljci. Po meni, ako su oni vanzemaljci, onda vozači WRC-a su u najmanju ruku iz druge galaksije. Znam da ne pratite WRC kao ostale sportove, ali koje je vaše mišljenje kada bi se usporedili ti vozači? Kada će biti moguće WRC pratiti uživo i zašto to do danas nije realizirano? Sijećam se da su Englezi pokušavali određene stageove prikazivati uživo, ali se brzo odustalo od toga; da li imate kakva iskustva ili info o tome?

Unaprijed hvala na odgovoru!
Sorry sto se mijesam u pitanje postavljeno Mladenu

Ne znam jesi li kada gledao na eurosportu utrku koju organiziraju a zove se utrka ili noc sampiona nisam ziher.

Tamo je mislim 2005 godine nastupao Schumacher kao jos uvijek aktualni prvak u F1 i Loeb kao prvak u WRC-u i onda su vozili medzusobnu utrku na maloj asfaltiranoj stazi koja je napravljena unutar stadiona, vozili su bugy jer Schumacher je imao ugovor po kojem nije smio voziti niti jedan auto osim ferrari i maserati. Utrka se vozila na nacin da onaj koji pobijedi 2 puta u 3 kruga je ukupni pobjednik, a svaku utrku medzusobno mijenjaju bugy i svaku utrku se mijenja tko starta po unutrasnjem krugu. Schumacher je prvu i trecu utrku startao sa vanjske strane. Prvu utrku je dobio Loeb, drugu je dobio Schumacher i onda u trecoj utrci je Schumacher odvozio fantasticno i oprao prvaka u reliju po vanjskom krugu sa driftanjem i ostalim stvarima specificnim za reli tako da mislim da su i jedni i drugi vozaci iz istoga dijela galaksije :D

Jos jednom oprostite za smetnju u Mladenovom dijelu foruma!
Ja sam gledao ROC 2005., ali izgleda da Vi niste jer je te godine Loeb bio pobjednik, što znači da ga Schumacher nije mogao pobjediti jer se radi o knock-out sitemu na dvije dobivene, a godinu prije 2004. Loeb je bio finalist s Kovalainen, gdje ga je ovaj dobio. Ali to po meni i nije neko mjerilo vozačkih sposobnosti, nego dobra zabava za vozače, a prvenstveno za publiku.
Evo i ja se ispričavam što tu pišem, ali kada me se provlači bezpotrebno po postovima :roll:
Vleki
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

B-Link je napisao/la:
LeoZGB je napisao/la:
B-Link je napisao/la: E sad, da nisam pisao bez veze evo i jedno pitanje: U jednom postu rekli ste da su top vozači F1 vanzemaljci. Po meni, ako su oni vanzemaljci, onda vozači WRC-a su u najmanju ruku iz druge galaksije. Znam da ne pratite WRC kao ostale sportove, ali koje je vaše mišljenje kada bi se usporedili ti vozači? Kada će biti moguće WRC pratiti uživo i zašto to do danas nije realizirano? Sijećam se da su Englezi pokušavali određene stageove prikazivati uživo, ali se brzo odustalo od toga; da li imate kakva iskustva ili info o tome?

Sorry sto se mijesam u pitanje postavljeno Mladenu

Ne znam jesi li kada gledao na eurosportu utrku koju organiziraju a zove se utrka ili noc sampiona nisam ziher.

Tamo je mislim 2005 godine nastupao Schumacher kao jos uvijek aktualni prvak u F1 i Loeb kao prvak u WRC-u i onda su vozili medzusobnu utrku na maloj asfaltiranoj stazi koja je napravljena unutar stadiona, vozili su bugy jer Schumacher je imao ugovor po kojem nije smio voziti niti jedan auto osim ferrari i maserati. Utrka se vozila na nacin da onaj koji pobijedi 2 puta u 3 kruga je ukupni pobjednik, a svaku utrku medzusobno mijenjaju bugy i svaku utrku se mijenja tko starta po unutrasnjem krugu. Schumacher je prvu i trecu utrku startao sa vanjske strane. Prvu utrku je dobio Loeb, drugu je dobio Schumacher i onda u trecoj utrci je Schumacher odvozio fantasticno i oprao prvaka u reliju po vanjskom krugu sa driftanjem i ostalim stvarima specificnim za reli tako da mislim da su i jedni i drugi vozaci iz istoga dijela galaksije :D

Jos jednom oprostite za smetnju u Mladenovom dijelu foruma!
Ja sam gledao ROC 2005., ali izgleda da Vi niste jer je te godine Loeb bio pobjednik, što znači da ga Schumacher nije mogao pobjediti jer se radi o knock-out sitemu na dvije dobivene, a godinu prije 2004. Loeb je bio finalist s Kovalainen, gdje ga je ovaj dobio. Ali to po meni i nije neko mjerilo vozačkih sposobnosti, nego dobra zabava za vozače, a prvenstveno za publiku.
Evo i ja se ispričavam što tu pišem, ali kada me se provlači bezpotrebno po postovima :roll:
Potpuno ste u krivu!
Schumacher je dobio Loeba (ja bi to nazvao polufinale) i to je bilo 2004., a izgubio je u finalu od Kovalainena.
Dakle bio je brži od Loeba što me je začudilo jer sam uvjek smatrao da su Relli vozači nešto brži u "klasičnim" trkačim vozilima pa čak i u Bagy-u.

Sigurno ćete neke snimke naći i na you tubu.

Samo napiši Schumacher vs loeb, mora biti

Moderatori molim vas da sad napravite malo reda, Hvala!
sale
Site Admin
Site Admin
Navijam za: F1
Kontakt:

Post Postao/la sale »

Dnohla Vopi je napisao/la:one more thing, daj zicajte saleta da vam slozi neki RSS za kolumnu. puno je lakse nego svako malo provjeravat jel izasla nova.
Malo smo zauzeti nekim drugim projektima vezanih uz ovaj website, tako da, u ovom trenutku, ne mogu obećati nikakve RSS kanale, ali siguran sam da ćemo (u skoroj budućnosti, nadam se) riješiti ovaj problem.

P.S: Isprike na Off-topicu i molio bih da nitko ne odgovara na ovaj post, hvala!
$@Ł€: Tražite prije postanja slika
adelaide
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

FOM

Post Postao/la adelaide »

Dobar dan!

Gospodine Mladene možete li predložiti svojim dečkima u FOMu da se rezultati utrka, kvalifikacija, i svaka obavijest tokom GP vikenda koju mi vidimo preko TV ekrana, ispiše malo krupnijom veličinom fonta. Svi podaci koje dobivamo su super, ali ja sam malo ćorav, pa moram skoro sjediti tik ispred Tva da bi vidio točno to piše, npr. kada se za vrijeme utrke pojavljuje natpis s vremenom Fastest Lap-a. Prije nekoliko godina je bilo bolje jer se stvarno dobro vidjelo. Sad je malo presitno.

Ja više neću slati pitanja do poslije VN Turske!

Pozdrav!
amaster

Post Postao/la amaster »

Još jedna stvar koja mi se čini važnom a koju ja mislim nitko nije spomenuo. Na startu Silverstona Hamilton je dva puta mijenjao putanju kako bi spriječio Kimija da ga pretekne i nikom ništa. Znamo iz FIA-inog pravilnika da je strogo zabranjeno dva puta mijenjati putanju kada se braniš. I šta se desilo: Ljudi iz FIA-e su se napravili blesavi. Hamiltona suci jednostavno neće da kazne pa makar on konstantno radio protiv pravila. To je bio nepravedan potez prema Kimiju. Sve je to radi Maxa Mosleya. Ko će kome ako neće svoj svome!
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Gospodine Jergoviću, imam jedno pitanje za vas, vezano je za sezonu 1994. Šta se događalo u Williamsu nakon Sennine smrti? Sljedeću trku je Hill vozio sam, pa onda 2 trke mu je Coulthard bio "suborac", pa jednu trku Mansell, pa opet DC, i i zadnje 3 opet Mansell. Navodno je Mansell tada dobio i dobre novce za tih par utrka. Čemu to pokusiranje sir Franka s Mansellom, s kojim je već imao svakojake situacije? E da, ako se ne varam, vi ste se tad i upoznali s Mansellom...
ipenezi3
Početnik
Početnik

Post Postao/la ipenezi3 »

Pozdrav Mladene,
Puno medija je danas objavilo: HAMILTON:"Alonso i ja nismo u ratu"!
Je li to samo prekrivanje onog što se već događa u McLarenu ili...?
Jer ako je vjerovati lewisu, on i Fernando se dogovaraju da zajedno provedu godišnji! :?
Molim vas da to malo prokomentirate,
Unaprijed Hvala!
Penza
puba
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Re: Alonso

Post Postao/la puba »

Mladen Jergović je napisao/la:
amaster je napisao/la:
Mladen Jergović je napisao/la: Zato što suci smiju s bagerom u pijesak samo ako je vozač dao znak da odustaje, ili pristao na sugestiju sudaca da odustaje. Hamilton je imao sreće zato što su u pijesku bili i drugi auti, s ugašenim motorima, vozača koji su, očito, odustali. Njemu nije bio ugašen motor i po pravilima je mogao nastaviti utrku. Suci su ga vratili na stazu, jer ih je to tražio. Ni suci ni Hamilton nisu učinili eksplicitno ništa protiv pravila. Da su ga, međutim, tražili da ugasi motor i da je on to učinio, ni to ne bi bilo protiv pravila.
Hamilton je imao vrlo, vrlo sretnu situaciju, jer nije ugasio motor i jer su u pijesku bili drugi auti zbog kojih je bager mogao u pijesak. To je situiacija koja se dogodi jednom u sto godina, i dogodila se.
Da. Ali i Michael je bio u sličnoj situaciji 2003 u nurburgringu. On se izvrtio na stazi, motor je ostao upaljen i suci su ga pogurali.
Dobro, ne svakih sto godina nego malo češće...
Ali, ako je ostao upaljen motor, onda ga suci moraju maknuti iz opasne pozicije i on može nastaviti utrku.
Oprostite gosp. Jergović ali meni nije jasno zašto onda nisu suci pogurali Schumahera 97 u Jerezu? Možda zato što je cijeli bolid bio u pijesku ili ?
tvojnov2
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari i Gazdu

Post Postao/la tvojnov2 »

Pozdrav Mladene

Raikkonen je izjavio da u preostalih 6 utrka bi mogli sustići mclaren.Vjerujete li vi tome?On je spominjao da bi se izričita prednost trebala osjetiti u Istanbulu,Spa i Monzi.Mene zanima,a što je sa ove tri zadnje utrke u Kini,Japanu i Brazilu?
Imam pitanje u vezi Miloša Pavlovića.Ako dođe u formulu 1 koja bi momčad njemu najviše pasala?Možete li malo i reći kakav je njegov stil vožnje?
Go reds!!!!!! Go Schumi!!!
novinar amater

Post Postao/la novinar amater »

1. dali mislite da će adrian sutil sa novim spykerovim bolidom moć uć u drugu rundu kvalifikacija na treninzima, jer novi bolid bi trebao bit brži oko 7 desetinki po krugu.

2. možete nam odgovoriti koje su 4 momčadi s kojima je miloš pavlović trenutno u kontaktu, i dali bi mogao bit test vozač 2008. u nekoj od momčadi iz f1?
škare

Post Postao/la škare »

1. Gosp. Mladene Jergoviću,da li vi stvarno mislite da je Lewis Hamilton "veliki vozač" i da bi ga se(kao što mnogi već sad govore) trebalo uspoređivat sa Sennon i Schumacheron jer kako ja mislin,vi bar imate toliko iskustva da se nebi trebalo nekoga toliko uzdizat na račun automobila?
2. Da li se slažete sa mnom da je Robert Kubica trenutačno najbolji vozač u f1?
3. jel moguće ikako da opet vidimo na tv-u onaj sažetak od kraja prošle sezone Michaelova života i svih njegovih najvećih utrka?
pozdrav iz Šibenika
FORZA FERRARI
MICHAEL SCHUMACHER 4ever
slika slika
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Mladen Jergović »

os-ferrari je napisao/la:g. jergovicu,
procitao sam da ste spomenuli piquet jr. u kontekstu renaulta..
moze li on, po vasem misljenju, dostici uspjehe svog oca, trostrukog svj. prvaka? ili biti i uspjesniji?
smatrate li da je piquet jr. po kvaliteti u rangu s, recimo, hamiltonom, kovalainenom, kubicom?

iskreno se zahvaljujem na vasem odgovoru.
Hoće li nelson Junior dostići ili prestići uspjehe svog oca, nitko ne može znati.
Ali, malac je vrlo nadaren F1 vozač, rekao bih bar u rangu s Kovalainenom. Za ovu drugu dvojicu je teško reći, no treba znati da lani nije bio baš jako u sjeni Hamiltona (u seriji GP2). Dakle, sigurno je jako dobar.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

amaster je napisao/la:
amaster je napisao/la: Da. Ali i Michael je bio u sličnoj situaciji 2003 u nurburgringu. On se izvrtio na stazi, motor je ostao upaljen i suci su ga pogurali.
Dobro, ne svakih sto godina nego malo češće...
Ali, ako je ostao upaljen motor, onda ga suci moraju maknuti iz opasne pozicije i on može nastaviti utrku.
Pa o tome se i radi. Schumachera su u praktički soro istoj situaciji pogurali i on je nastavio utrku. Ali Alonsa nisu htjeli pogurati 3 metra.
Ah, pardon, tek sam sad pogledao YouTube insert.
Ne, ovdje je posve očito da je Alonso oštećen. Suci su ga trebali izgurati na stazu, ako je ostavio upaljen motor i nije indicirao da ga želi ugasiti.
Ali, treba reći da standard tih sudaca od zemlje do zemlje jako varira, jer to su sve doborovoljci iz lokalnih auto-klubova. Nije rečeno da svi ti ljudi znaju sva pravila. Trebali bi, ali, očito, ne znaju.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

monza je napisao/la:Mladene, svaka čast na Vašem angažmanu na ovoj stranici ( pogotovo što je besplatan) a i na skromnosti što i nije lako bit s obzirom na količinu znanja

1. Malo sam razočaran što, iako strašno cijenite Kimija, ipak stavljte Alonsa ispred njega pa Vas molim da napišete da je Kimi bolji, da ja mogu reći mom prijatelju, zadrtom Alonsovcu da je Jergović reka da je Kimi Bolji od Alonsa haha..

2. Zanima me, iako je glupo uspoređivati sadašnjost i prošlost u bilo kojem sportu, pogotovo U F1, što mislite kako bi se ovi vozači ( molim i imena) snašli u bolidima iz turbo ere motora, koji su ako se ne varam, bili par sto konja jači, i bez TRC-a i pustih drugih elektronika koje olakšavaju vožnju. I obrnuto, kako bi oni momci vozili ove kante.

Lijep pozdrav
1. Evo: Kimi je bolji od Alonsa. U biranju komada.

2. S tim stvarima vam uvijek važi ista stvar: fenomenalni vozači su uvijek fenomenalni vozači. Kakvi god da su auti u određenoj eri (a ovi danas sigurno nisu kante...), oni koji su najnadareniji na kraju uvijek dođu do najviše uspjeha. Ja nemam uopće nikakvih dilema da bi u turbo monstrumima opet najbrži bili Alonso, Räikkönen, Hamilton, Kubica, Heidfelda itd. Isto tako, Senna, Prost, Piquet i društvo i danas bi žarili i palili u Formuli 1.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ViKi je napisao/la:
monza je napisao/la:Mladene, svaka čast na Vašem angažmanu na ovoj stranici ( pogotovo što je besplatan) a i na skromnosti što i nije lako bit s obzirom na količinu znanja

1. Malo sam razočaran što, iako strašno cijenite Kimija, ipak stavljte Alonsa ispred njega pa Vas molim da napišete da je Kimi bolji, da ja mogu reći mom prijatelju, zadrtom Alonsovcu da je Jergović reka da je Kimi Bolji od Alonsa haha..

2. Zanima me, iako je glupo uspoređivati sadašnjost i prošlost u bilo kojem sportu, pogotovo U F1, što mislite kako bi se ovi vozači ( molim i imena) snašli u bolidima iz turbo ere motora, koji su ako se ne varam, bili par sto konja jači, i bez TRC-a i pustih drugih elektronika koje olakšavaju vožnju. I obrnuto, kako bi oni momci vozili ove kante.

Lijep pozdrav
pa bolji je Kimi, 8)
ima u njemu nešto posebno.
Gosp.Jergoviću sad je vrijeme odmora u f1,znam da mongi posjećuju našu obalu,,berni je redovito ,mislin u trogiru često boravi,par puta sam čitala da je i Raikkonen gost,pa Coultard,Trulli se zanimao za kupnju nekog terena u Splitu.
moje pitanje bi glasilo:znate li možda nesto vise o tome?
Malo je glupo pitanje,al čovjeka veseli,pozdrav ;)
Koliko ja znam, kod nas su često Schumacheri (osobito u Istri), Räikkönen je bio dva puta, svi Talijani su relativno često tu. Za DC-ja ne znam. Ali znam da su u Dalmaciji i u Dubrovniku bili i Kubica (još kao klinac) i Heidfeld, i nekad Eddie Irvine. Općenito, hrpa ljudi dolazi u Hrvatsku i zbog Ecclestoneovih, koji su vjerojatno najbolji ˝ambasadori˝ ove zemlje u svijetu.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

pospani gad je napisao/la:
Mladen Jergović je napisao/la:3. Na žalost, ne. Moji projekti su, za sada, vezani uz Le Mans Seriju i uz Formulu 1, ali ne u vezi s Hrvatskom.
Da li to znači kada se ti projekti počmu realizirati, da više ne budete imali vremena za ovaj podforum? Da li nam u ovome trenutku možete odgovoriti na ovo pitanje?
Ne, ne , uvijek ću naći vremena. Ako bude interesa, naravno.
Samo se ponekad, kao u posljednja dva dana, može desiti da bude malih pauza u ovome.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Formel ajnc je napisao/la:Gospodine Jergoviću, vidim da puno hvalite Hamiltona i slažem se da je taj čovjek fenomenalan vozač, ali me zanima jeste li primijetili ima li on i nekih negativnih karakteristika? Možete li nam navesti sve Hamiltonove pluseve i minuse?

Hvala!
Jedine Hamiltonova loše stvari do sada bile su ovo nepropuštanje Alonsa u Q3 kvalifikacijama u Mađarskoj, nedostatak iskustva (Nürburgring) i neuvjerljivost na lošem set-upu (Silverstone).

O dobrim stranama neću, jer čim nešto dobro velim o ovom vozači, netko skoči na mene.

Samo ovo: stvarno mi nije jasno zbog čega se nekog tko je jedan od najvećih fenomena u povijesti Formule 1 stalno prati s toliko skepse i omalovažavanja. Zbilja mislim da svi koji napadaju Hamiltona jer ih, recimo, živcira da TV kamere pokažu njegovog tatu ili jer ˝nije u redu da toliko pobjeđuje a tek je došao˝, da ti ljudi nemaju blage veze s Formulom 1 i nije mi baš jasno zbog čega je prate.
Zadnja izmjena: Mladen Jergović, dana/u 10 kol 2007, 17:35, ukupno mijenjano 1 put.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

B-Link je napisao/la:
*PLONKER* je napisao/la:svima puno pozdrava iz vručeg Zadra gdje sam trenutno na G.O. :bye: :bye: :bye:
...imam jedno pitanje za g. Jergovića;

interesira me da li pratite poznate britanske auto emisije "Top Gear" i " 5-th Gear"?
...ako pratite, interesira me Vaše mišljenje o Tiff Nedell-u i Clarcksonu, te je li moguće nešto slično napraviti i na našoj nacionalnoj TV. Znam da BBC radi najbolje dokumentarce na svijetu i da za iste imaju neograničene budgete (vj. je isto i sa navedenim auto emisijama), ali vaše iskustvo i poznanstva bi sigurno puno doprinjela poboljšanju naše auto tv emisije!
...imate li u opće interesa za tako nešto?

P.S.

možda znate tko se krije iza pseudonima "Stig"???
navodno je to neki bivši F1 driver, ja vjerujem da bi po otkačenosti to mogli biti Brundle ili Mansell?!?
Te emisije sam (povremeno) gledao dok sam živio u Londonu. Msilim da su Needel i Clarkson odlični TV profesionalci, premda malko napuhani i narcisoidni. Ali, to sve funkcionira odlično, i emisije su super.
Napraviti tako nešto kod nas? Da, ali vi znate onu našu staru: ˝Para buši tamo gdje burgija ne može.˝
Lova, lova, lova. Dobra televizija radi se samo s velikim budžetima. Sve ostalo, zaboravite.
A ja ovdje nisam mogao pošteno odraditi niti F1 Racing, jer su ljudi koji su to izdavali (u oba slučaja) bili tolike stipse da nisam mogao imati jednu jedinu poštenu TV reklamu, ili ih nagovoriti da nam trebaju jumbo-plakati. Naravno da bih bio ozbiljno zainteresiran, i naravno da bih sutra mogao dovesti dva ili tri ex-F1 vozača (odmah mi padaju na pamet John Watson, Patrick Tambay, Marc Surer ili Hans Joachim Stuck, koje sve odlično poznajem) da rade auto-testove za takvu hipotetičku TV emisiju. Ali, tko će to, drugovi, da plati?

Na žalost, nemam pojma tko je Stig, ali mogu lako saznati. Dajte mi malo vremena.
Uz svo dužno poštovanje, iskreno ne vjerujem da možete "otkriti" tko je Stig. Jer čovjek ima ugovor s BBC-em u kojem je dogovoreno da se njegovo ime ne iznosi. Po nekim forumima piše da je Stig Clarksonov kum Leigh Fearns, a sve ostale špekulacije da bi to mogao biti Damon Hill, Perry McCarthy, pa čak i Mensell su korištene kako bi "obmanjivali" javnost i podizali popularnost serijalu s tom intrigom. Možda Vi to ipak možete, možda se ja varam, ali tu vijest onda proslijedite nekom britanskom tabloidu, možda Vam prije DB9 stigne u garažu.

E sad, da nisam pisao bez veze evo i jedno pitanje: U jednom postu rekli ste da su top vozači F1 vanzemaljci. Po meni, ako su oni vanzemaljci, onda vozači WRC-a su u najmanju ruku iz druge galaksije. Znam da ne pratite WRC kao ostale sportove, ali koje je vaše mišljenje kada bi se usporedili ti vozači? Kada će biti moguće WRC pratiti uživo i zašto to do danas nije realizirano? Sijećam se da su Englezi pokušavali određene stageove prikazivati uživo, ali se brzo odustalo od toga; da li imate kakva iskustva ili info o tome?

Da, u međuvremenu sam saznao da je problem veći nego što sam mislio!
Ali, jako sam dobar s nekim ljudima na BBC-u (koji su sad na odmoru), pa nikad ne reci nikad...
Ali, ja nisam osoba koja prodaje informacije. Da to radim, bio bih multimilijuner (u funtama).

WRC vozače izuzetno cijenim, ali, jednostavno, nikad se tim sportom nisam nešto osobito bavio.
O WRC televiziji u živo znam jako puno jer sam 2002. trebao - na nagovor Davida Richardsa - trebao postati glavni producent njegove buduće žive produkcije. Međutim, onda sam se predomislio, a kasnije je i on, zbog nekog razloga, manje-više odustao od tog projekta.
Ne znam zašto, ali pretpostavljam da bi ogromni troškovi mogi biti jedan od faktora.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Buxer je napisao/la:Eto i mene sa jednim (dva ili tri) pitanjcem a tiče se naravno kvalifikacija u Mađarskoj. Dakle, po kojoj se osnovi, uopće, FIA umješala u navedeni incident. Zar ne bi FIA trebala reagirati u slučaju da to od nje traži tim ili vozač koji se osjeća zakinutim? I još jedno, čime je (po vašem mišljenju) McLaren kompromitirao utrku da bi mu se oduzeli bodovi? U oba slučaja McLaren drži poziciju 1 i 2, dakle ništa se ne mjenja, ili se varam?
Već sam ovdje objašnjavao da FIA ima taj svoje nekakav član 151c Sportskih pravila koji je orwellovski, dakle, koji im omogućava da klepnu svakog čije se ponašanje ne sviđa Big Brotheru, pod etiketom da je to vrijeđalo ugled Formule 1.
FIA je, dakle, smatrala, da su u McLarenu (bilo ekipa, bilo Alonso) utjecali na ono što ljudi u svijetu percipiraju kao Formulu 1, pa su se odlučili umiješati i kazniti one za koje su ustanovili da su krivi.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Nedja je napisao/la:Ala ovaj Amaster mrzi SUmahera, verovatno zato i navija za Alonsa jer je prvi koji je bio bolji od SUmahera nakon one ere vladavine.

Mladene proverite ovaj link, pa mi onda definitvno kazite shta mislite o Maseratiju, i o njegovoj lepoti, db9 jeste prelep ali ovo

http://www.km77.com/00/maserati/granturismo/gra/08.jpg ????

Za kraj jedno pitanje, do sada sam o f1 osim sa tv-a saznavao samo iz novina, a po nasim novinama se pishu takve nebuloze kao npr. da je 2005 valjda u ferari umesto Barichela trebao doci Zak VIlnev ( kojeg sam gledao na nekom intervjuu na eurosportu, i oprostite mi ali chovek je prolupao opet je spominjao SUmahera, i ponasa se kao da vise nema shta raditi u zivotu) kojeg navodno u ekipu OCAJNICKI ZELI ENZO FERRARI, jer je izuzetno postovao njegovog STRICA SAMPIONA F1 Zil VIlneva. S obzirom na to imam pitanje shta mislite o Rossiju u f1, jer se tada pricalo i kako on treba doci na Barikelovo mesto, i kako je testirao (shto i jeste) bolid kako bi ga Ros Brown procenio. Da li je to bio samo marketinski potez ili su zaista postojale neke ambicije.

SHTO SE TICHE MLADENOVE PAUZE, SLAZEM SE AKO SE OSTALI SLAZU, SHTO ZNACHI DA MOJU PODRSKU ZA ODMOR IMATE.

Maserati je OK, ali mi je AM bolji.

Valentino Rossi je imao pravi test uFerrariju i pravo ga je odradio. Ross Brawn je bio dobro impresioniran i sve je izgledao vrlo obećavajuće. Moje informacije iz Ferrarija vele da su postojale ozbiljne mogućnosti, ali onda se Rossi, odjednom, predomislio. Mislim da su posrijedi neki komercijalni razlozi.
B-Link

Post Postao/la B-Link »

B-Link je napisao/la:
Mladen Jergović je napisao/la: Te emisije sam (povremeno) gledao dok sam živio u Londonu. Msilim da su Needel i Clarkson odlični TV profesionalci, premda malko napuhani i narcisoidni. Ali, to sve funkcionira odlično, i emisije su super.
Napraviti tako nešto kod nas? Da, ali vi znate onu našu staru: ˝Para buši tamo gdje burgija ne može.˝
Lova, lova, lova. Dobra televizija radi se samo s velikim budžetima. Sve ostalo, zaboravite.
A ja ovdje nisam mogao pošteno odraditi niti F1 Racing, jer su ljudi koji su to izdavali (u oba slučaja) bili tolike stipse da nisam mogao imati jednu jedinu poštenu TV reklamu, ili ih nagovoriti da nam trebaju jumbo-plakati. Naravno da bih bio ozbiljno zainteresiran, i naravno da bih sutra mogao dovesti dva ili tri ex-F1 vozača (odmah mi padaju na pamet John Watson, Patrick Tambay, Marc Surer ili Hans Joachim Stuck, koje sve odlično poznajem) da rade auto-testove za takvu hipotetičku TV emisiju. Ali, tko će to, drugovi, da plati?

Na žalost, nemam pojma tko je Stig, ali mogu lako saznati. Dajte mi malo vremena.
Uz svo dužno poštovanje, iskreno ne vjerujem da možete "otkriti" tko je Stig. Jer čovjek ima ugovor s BBC-em u kojem je dogovoreno da se njegovo ime ne iznosi. Po nekim forumima piše da je Stig Clarksonov kum Leigh Fearns, a sve ostale špekulacije da bi to mogao biti Damon Hill, Perry McCarthy, pa čak i Mensell su korištene kako bi "obmanjivali" javnost i podizali popularnost serijalu s tom intrigom. Možda Vi to ipak možete, možda se ja varam, ali tu vijest onda proslijedite nekom britanskom tabloidu, možda Vam prije DB9 stigne u garažu.

E sad, da nisam pisao bez veze evo i jedno pitanje: U jednom postu rekli ste da su top vozači F1 vanzemaljci. Po meni, ako su oni vanzemaljci, onda vozači WRC-a su u najmanju ruku iz druge galaksije. Znam da ne pratite WRC kao ostale sportove, ali koje je vaše mišljenje kada bi se usporedili ti vozači? Kada će biti moguće WRC pratiti uživo i zašto to do danas nije realizirano? Sijećam se da su Englezi pokušavali određene stageove prikazivati uživo, ali se brzo odustalo od toga; da li imate kakva iskustva ili info o tome?

Da, u međuvremenu sam saznao da je problem veći nego što sam mislio!
Ali, jako sam dobar s nekim ljudima na BBC-u (koji su sad na odmoru), pa nikad ne reci nikad...
Ali, ja nisam osoba koja prodaje informacije. Da to radim, bio bih multimilijuner (u funtama).
Ispričavam se ako ste mislili da ja smatram da ste neki info-dealer, to je bila moja šala jer sam shvatio da jako želite DB9, pa eto...
Nikad ne reci nikad, to je točno i vjerujem da ćete to saznati, ali da li ćete s nama to podijeliti, e to je već pitanje!
I sad možda jedno osobno pitanje, ali ne mogu, a da Vas ne pitam zašto niste kupili Mercedes ML, nego X5, evo ja sam zagriženi fan Mercedesa i meni je ML 10x bolji, a htio bi znati zašto ste se odlučili za X5 jer bih i ja bio u velikoj dilemi između X5, ML, Q7 i Cayenne-a!
blazenko

Post Postao/la blazenko »

Poštovanje Mladene!
Od kada pratim ovaj forum, bolje vidim događaje na samim utrkama, a to ste dijelom i Vi zaslužni, prije sam kao tele gledao to na tv-u, ali sada već nekog boga i znam. Pitao bih Vas da li možda znate u kakovim su međusobnim odnosima braća Schumacher te Michael Schumacher i Rubens njegov bivši suvozač, sada vozač Honde, ako se ne varam. I, ne obazirite se na napade oko toga što napišete, jer to je ISKLJUČIVO Vaše mišljenje, ukoliko sam dobro shvatio. Imam i prijedlog da u Zagrebu, a može i u Puli organizirate jednu tribinu na temu "Formula 1" u svijetu sporta. Hvala!!!
BMW

Post Postao/la BMW »

1. Mladene zašto je Burdais pristao voziti za TR? Oni su po meni loša ekipa, iako ne znam što bude iduće sezone.
2. Možemo li očekivati raspad :) Renaulta do kraja sezone jer kada su bili dobri pred kraj sezone su postajali prosječni.
Potpitanje- da li šefovi Renaulta imaju problema s tim da im je ekipa praktički čisto engleska(osim razvoja motora)-budući da su Francuzi IMHO valjda najarogantnija i najbahatija nacija u EU.
3.Da li će Ferrari biti malo kratak s novcima ove sezone-Kimijeva plaća+ koliko sam shvatio Vodafone im je neočekivano odletio.
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Evo ga! Bourdais je tu! Što sad?

Razmatranje: Scuderia Toro Rosso. Momčad će imati potporu (ako ne i financije, kao "veliki brat"). A što im to vrijedi, ako budu natjecateljski sposobni kao ove godine. Dobro, Seb će si dopustiti borbu u kvalifikacijama za sredinu poretka, a u utrkama hvatati 6, 7 mjesta. I to bi bio maximum.

1.S obzirom da mu nije bili omogućeno ući u F1, na vrijeme, što se tiče godina... da li bi mu 2008. trebala biti afirmacijska godina, ili se može ipak očekivati više (što se ustvari, uopće može predvidjeti s ovog vremenskog stajališta)?

2.Sigurno, neće završiti kao Zanardijeva 1999.-ta u Williamsu, zar ne, recite (napišite)?

3.To vas pitam što ste ga pratili u F3000. A da li ste ga upoznali, napravili par intervjua?

Gledao sam ga u par utrka. Čovjek želi uspjeti. U jednoj utrci (prošle godine), bilo je kao po hollywoodskom scenariju. Vodstvo, padanje u poretku zbog problema sa autom, probijanje naprijed, i obilaženje Justina u zadnjem krugu ( e sad ne znam koji točno zavoj, nije zadnji svakako), ali Seb ga je morao obići, htio, mogao,... Vrlo, vrlo dojmljivo....

Ja se zaista nadam da neće zapasti u dileme i probleme zbog potencijlnih slabih perfomansi automobila! On nije takav tip, on bi trebao i sa lošim autom uspjeti.... pa stoga pitam i ovo:

4. Da li će se zaista uspjeti toliko dokazati, da poslije prve sezone ode dalje, npr., bubam, u BMW?

5. Sebastian Vettel, naoko nije zadovoljio u BMW-u, budemo svjedočili što će napraviti u restu sezone, no da li će s obzirom na to biti u prednosti ispred Sebastiena na početku slijedeće sezone, iako je Bourdais upoznao ovogodišnji auto u par navrata?

6. On je mehaničar po zanimanju?, i to mu samo pomaže u ovom "zanimanju"?

7. S obzirom da nije vozio na stazama na kojima prolazi F1 (bar neke europske "nije koristio" neko vrijeme) koliko će mu to biti minus?

Hvala što mi budete otpisali. Svako dobro!

P.S. Koncepciju odgovora prepuštam, naravno vama (par odgovora ili sve u jednom mišljenju - što duže moguće, to bolje, hmm..). I (vjeovatno, suvišna napomena) uz odgovaranje uobzirite i nova FIA-ina tehnička pravila... please....
Zadnja izmjena: pospani gad, dana/u 11 kol 2007, 14:37, ukupno mijenjano 2 puta.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
rams
Kontakt:

Post Postao/la rams »

Pozdrav svima i posebno gospodinu Jergoviću, zbog jedne rasprave na drugom forumu htjeo bih pitati ovo, radi se o prvom zavoju na stazi Spa Francorshamp, ja tvrdim da je zavoj cirka 160 stupnjva, drugi tvrde da je puno manje, nekih 50-ak.

Sto je tocnije, odnosno kako se u biti gleda kut zavoja, hvala.
Zaključano