Formula 1 team - Alfa Romeo F1 Team ORLEN [C42]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F1NAC
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Formula 1 team -Sauber

Post Postao/la F1NAC »

Toon je napisao/la:Ne ide to tako Cuky...ako će doći Maldonado sa parama samo jednog moraš izbaciti "zbog neposluha" - moraš odabrati stranu....
Nać će se ljudi s parama bez beda :D
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Ako će netko morati izvisjeti onda je to Nasr jer kolkiko se sjećam ona ne donosi toliko para u momčad kao Ericsson. Maldonado - Ericsson za sljedeću sezonu XD
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Toon je napisao/la:Ne ide to tako Cuky...ako će doći Maldonado sa parama samo jednog moraš izbaciti "zbog neposluha" - moraš odabrati stranu....

Ne kažem ja sad uopće o promjenama, tu da se mene pita promijenio bih obojicu jer niti su brzi (osim Ericssona jednom kroz sezonu) niti poslušni niti razmišljaju o svojim potezima. Al ako već moram logički izabrat potjerao bih Nasra jer se Ericsson i financijski i rezultatski pokazao boljim.
Ali ja pričam o tome koga moraju šefovi zbog situacije udariti po prstima, a to bi trebali obojicu jer su oboje zakuhali situaciju.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Nasr je dao razlog zašto nije propustio Ericssona
When asked if he would have moved over eventually if the calls to do so persisted, he said: "Let's put it this way, there was two occasions last year that Marcus was told to swap positions and he didn't do it.
http://www.autosport.com/news/report.php/id/124581

slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

King iCool je napisao/la:Ako će netko morati izvisjeti onda je to Nasr jer kolkiko se sjećam ona ne donosi toliko para u momčad kao Ericsson. Maldonado - Ericsson za sljedeću sezonu XD
Sauberov bolid u bojama BANCO DO BRASIL, i po tebi Marcus donosi više love? Di je tu logika!?
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Ma obojca su rupetine sponzori simo ili tamo
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Lijepa financijska vremena su izgleda zaista završila za F1, ne samo za Sauber. I Ron Dennis je to već komentirao.

http://www.motorsport.com/f1/news/f1-no ... er-744537/
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

F1 je financijski najviše stradala kad je EU zabranila reklamiranje duhanskih proizvoda koji su bili najveći sponzori dobrom broju momčadi (Ferrari, McLaren, Renault, Jordan, BAR/Honda), dok je ostatak (Toyota, BMW i ponovo Honda) dokrajčila ona financijska kriza 2008.

Sad kad je internet praktički na svakom dlanu firme se više okreću reklamiranjem na sajtovima, na youtube videima (one reklame na početku ili u toku videa) i slično jer su im jeftinije, a dohvate veći broj očiju.

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

A kad bi f1 bila manje rob glupog bernija onda bismo sluzbeno istu gledali preko slicnog servisa uz sponzore koji plate da im se reklame puste u toku prijenosa itd. Nek samo jednu utrku besplatno dozvole da potencijalnim sponzorima pokazu koliko je to gledano. Da ne govorim o mogucnostima da svaka kamera na bolidu ima svoj stream itd.
Bernie zaglavio u godinama kad mu se zadnji put mogo dignut i misli da je to tako najbolje. Klasicna TV je prevazidjena
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

nešto kao WRC što radi sa WRC+. Oko nove godine je bilo mjesec dana besplatno za probu i ono što sam vidio je predobro. 50€ za cijelu godinu imati pristup uživo prijenosima sa brzinaca, jednosatnim highlightsima i raznim emisijama (novijim i starijim) stvarno nije puno, samo eto nisam bio ovog trena u mogućnosti uzeti pretplatu

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Cuky je napisao/la:nešto kao WRC što radi sa WRC+. Oko nove godine je bilo mjesec dana besplatno za probu i ono što sam vidio je predobro. 50€ za cijelu godinu imati pristup uživo prijenosima sa brzinaca, jednosatnim highlightsima i raznim emisijama (novijim i starijim) stvarno nije puno, samo eto nisam bio ovog trena u mogućnosti uzeti pretplatu
Isto kao i MotoGP (iako su oni nešto skuplji, ali bogme imaju i znatno više sadržaja od WRC-a), WEC (za 10 ojra dobiš prijenos 24hLM 720p), dok neke druge serije daju i besplatan stream (DTM npr...)
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

speedy56 je napisao/la:dok neke druge serije daju i besplatan stream (DTM npr...)
Da, DTM streama kvalifikacije i utrke na youtubeu i to imaju odvojen stream za ENG i za NJEM jezik...i još nema prekidanja jer Youtube funkcionira super i ako ti je konekcija prespora samo ti smanji kvalitetu za jednu razinu da možeš i dalje neprekinuto nastaviti gledati.

Formula E isto cijeli dan vožnje streama, dakle trening, kvale i utrka. Imaju stream na Youtubeu koji traje 8-9 sati i video ostave nakon završetka streama tako da možeš naknadno pogledati ako nisi stigao na vrijeme.

IndyCar streama sve treninge petkom i subotom uključujući i niže serije, na youtubeu. Mislim da jedino kvale i utrku ne streamaju, no za to uvijek još istog dana stave kratke highlightse, a otprilike 3-4 dana nakon utrke kompletnu snimku iste objave i na youtubeu

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:Sad kad je internet praktički na svakom dlanu firme se više okreću reklamiranjem na sajtovima, na youtube videima (one reklame na početku ili u toku videa) i slično jer su im jeftinije, a dohvate veći broj očiju.
Ko još gleda reklame? instaliraš ad blocker i stvar rješena
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

gledaju oni koji ne instaliraju adblocker jer ne znaju za to, jer ih boli briga za reklame i slicno

slika
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Kenny je napisao/la:
Neke stvari ne mozes blokirati i samim time je to dovoljno veliko trziste.
I like to race, not to do laps alone.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:gledaju oni koji ne instaliraju adblocker jer ne znaju za to, jer ih boli briga za reklame i slicno
Slažem se, samo bi poludio da to nemam :biggrin:
zonelsk je napisao/la:
Kenny je napisao/la:
Neke stvari ne mozes blokirati i samim time je to dovoljno veliko trziste.
Koje stvari se nemogu blokirat?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ad blocker je najmanji problem ako se ne daj Bože f1 odluči na ovaj očito izuzetno riskantan, glup i neisplativ potez da malo prati nova multimedijalna postignuća.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Kenny je napisao/la:Koje stvari se nemogu blokirat?

Mnogi su sajtovi uspjeli pronaći načina kako da zaobiđu adblocker pa svejedno uspiju prikazati reklame...možda ne one glupe koje iskoče i ne možeš ih ugasiti jer ti onaj mali "X" bježi kad dođeš mišem iznad njega, ali neke reklame se ipak proguraju (primjetio sam to na fb-u i na nekim news portalima). Drugi ti vide da imaš instaliran adblock i spriječe ti pristup sajtu dok ga ne isključiš, kompletno ili samo za taj sajt.

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

vidc je napisao/la:ad blocker je najmanji problem ako se ne daj Bože f1 odluči na ovaj očito izuzetno riskantan, glup i neisplativ potez da malo prati nova multimedijalna postignuća.
Zašto glupav način zamisli da živiš u zemlji di se nesmije skidat sa torrenta, a F1 moraš plaćat na nekoj televiziji, zar ti nebi bilo bolje otić na youtube i pogledat utrku?
Cuky je napisao/la:
Kenny je napisao/la:Koje stvari se nemogu blokirat?

Mnogi su sajtovi uspjeli pronaći načina kako da zaobiđu adblocker pa svejedno uspiju prikazati reklame...možda ne one glupe koje iskoče i ne možeš ih ugasiti jer ti onaj mali "X" bježi kad dođeš mišem iznad njega, ali neke reklame se ipak proguraju (primjetio sam to na fb-u i na nekim news portalima). Drugi ti vide da imaš instaliran adblock i spriječe ti pristup sajtu dok ga ne isključiš, kompletno ili samo za taj sajt.
Ja sam jedilo vidio ovo da bježi X, ali samo na nekim lošim streamovima koje sam prije gledo, ali se nesjećam da su se reklame vidile
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Kenny je napisao/la:
vidc je napisao/la:ad blocker je najmanji problem ako se ne daj Bože f1 odluči na ovaj očito izuzetno riskantan, glup i neisplativ potez da malo prati nova multimedijalna postignuća.
Zašto glupav način zamisli da živiš u zemlji di se nesmije skidat sa torrenta, a F1 moraš plaćat na nekoj televiziji, zar ti nebi bilo bolje otić na youtube i pogledat utrku?
ma ovo to je bio sarkazam. Naravno da bi to bilo odlično... pa makar morao i platit da gledam. nadat je se da ćemo dočekat nešto takvo uskoro
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Kenny je napisao/la:Zašto glupav način zamisli da živiš u zemlji di se nesmije skidat sa torrenta, a F1 moraš plaćat na nekoj televiziji, zar ti nebi bilo bolje otić na youtube i pogledat utrku?
Tehnički, nije ti ni kod nas dozvoljen download sa torrenta. Zapravo, download torrenta je dozvoljen, zabranjen je download sadržaja zaštićenog copyrightom, što prijenos F1 jest.
Kenny je napisao/la:Ja sam jedilo vidio ovo da bježi X, ali samo na nekim lošim streamovima koje sam prije gledo, ali se nesjećam da su se reklame vidile
Sad ti ne mogu dati točne linkove na sajtove gdje se reklame vide jer to varira...najčešće su to one reklame koje nikako ne možeš ugasiti nego su negdje sa strane pored sadržaja koji gledaš (stream, članak i slično). Prije je adblock i njih riješavao, riješava ih i sad uglavnom, ali se provuče pokoja.

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

vidc je napisao/la:
Kenny je napisao/la:
ma ovo to je bio sarkazam. Naravno da bi to bilo odlično... pa makar morao i platit da gledam. nadat je se da ćemo dočekat nešto takvo uskoro
Jebiga nisam skužio :biggrin:
Cuky je napisao/la:
Kenny je napisao/la:Zašto glupav način zamisli da živiš u zemlji di se nesmije skidat sa torrenta, a F1 moraš plaćat na nekoj televiziji, zar ti nebi bilo bolje otić na youtube i pogledat utrku?
Tehnički, nije ti ni kod nas dozvoljen download sa torrenta. Zapravo, download torrenta je dozvoljen, zabranjen je download sadržaja zaštićenog copyrightom, što prijenos F1 jest.
Ma znam da je i kod nas zabranjeno, ali srećom za nas se to negleda. Nego nije zabranjeno skidanje nego sheranje koliko ja znam, a sheranje nikad nemožeš isključit
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Kenny je napisao/la:Ma znam da je i kod nas zabranjeno, ali srećom za nas se to negleda. Nego nije zabranjeno skidanje nego sheranje koliko ja znam, a sheranje nikad nemožeš isključit

Zabranjeno je i dijeljenje i preuzimanje sadržaja zaštićenog copyrightom, bio to software, film, serija, glazba, fotografije ili eto snimka prijenosa. U slučaju F1 ako bi se išli gnjavit time mogli bi te tužiti FOM i Sky (ili neka druga TV čiji si prijenos preuzeo)

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:[U slučaju F1 ako bi se išli gnjavit time mogli bi te tužiti FOM i Sky (ili neka druga TV čiji si prijenos preuzeo)
Ma znam samo srećom za nas da se ovdje to nekontrolira
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Nakon skoro pola godine problema gdje su plaće radnicima za veljaču, ožujak i travanj kasnile oko tjedan dana, a plaća za svibanj skoro mjesec dana plaće svim radnicima za lipanj su isplaćene na vrijeme. Navodno je zaposlenicima rečeno da je pronađeno održivo riješenje, a priča se da bi to moglo značiti i da će momčad uskoro promijeniti vlasnike. Monisha bi trebala ostati na poziciji šefa momčadi.

Također, na VN Mađarske (24.7.) bi trebali donijeti prve nadogradnje na bolidu koje bi između ostalog trebale uključivati i nova prednja i stražnja krila
http://www.autosport.com/news/report.ph ... ial-plight

slika
Odgovori