Utrke 2015 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
vidc
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: VN SAD, Circuit of The Americas, 23/24/25 Listopad 2015

Post Postao/la vidc »

zonelsk je napisao/la:
vidc je napisao/la:pa mora se priznat da je bilo malo naslađivanja. da je rekao: "hey,Nico!" da se ovaj okrene pa mu bacio kapu bilo bi to puno normalnije, ovako ga nije ni pogledao samo ga pogodio kapom.

Nico kakav god da je, nije zaslužio da ga se ovako javno ponižava
daj molim te, od trenutka da je izasel iz auta na Nici se vidlo da je nadrkan do neba i samo je cekal da Lujo neke napravi.
wow, kako se usuđuje bit neraspoložen, pa samo je izgubio borbu naslov,drugu godinu zaredom.
čestitao mu je na naslovu minut prije, a ovaj opet onako, ko psu mu baci kapu. malo nesportsko ponašanje što se mene tiče
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Očito je Merc na strani Hamiltona i niko je jadan. Prošle godine su bili neutralni i zato mu je ovaj bio puno konkurentniji. Inače, nek se ni(t)ko ne uvrijedi, ali merc je govno od momčadi. isto govno kao honda u motogp-u.
Da nije njih, f1 bgi bio lijep sport.
Kako god, trku sam tek danas nakon posla skinuo (bježao od vijesti cijeli dan) i gledao sam je 6 sati... vrti vrati pogledaj. Dobra.
Samo neka se trkaju.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Bernardinac je napisao/la:
zizi je napisao/la:
Bernardinac je napisao/la:Jel pesek=pas?

da
Hvala kolega@zizi :D
O Dani crni Dani :biggrin: nazvao si me psom?
Pretpostavljam da je pesek umiljat mali pas, oliti ga psić?
Za mene je Lujo prepotentna, nepismena seljačina koji je dva naslova osvojio bez konkurencije. Konkurent mu Rosberg koji je br. 2 u Mercedesu?
On zna da Rosberg nema nikakve šanse da ga ugrozi i usprkos svemu tom jadnom Rosbergu stavlja so na ranu i ponižava ga pred milijunima!?
To može samo DNO od čovjeka i izgleda da je Hemo baš taj.
Šupak koji je nekoliko puta na "mišiće" izgurao Niku sa staze. Nečisto i bezobrazno.
Za mene je Lujo pravi mali zločasti otrov i ova njegova dva naslova za mene i nemaju neku težinu.
Pa jel jesi Bernardinac ili nisi? :biggrin:
Uostalom , lako je biti osjetljiv. A za tebe znam da si osjetljiv na Hamiltona. Treći naslov. Nije loše za nekoga tko je seronja i težak za rad sa ekipom. ili je to netko drugi? :-k
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

dmarijon je napisao/la:Očito je Merc na strani Hamiltona i niko je jadan. Prošle godine su bili neutralni i zato mu je ovaj bio puno konkurentniji. Inače, nek se ni(t)ko ne uvrijedi, ali merc je govno od momčadi. isto govno kao honda u motogp-u.
...malo bih te ispravio...2014 godina - Hamilton 11 Rosberg 5 pobjeda a ove godine do sada 10 - 3....meni se čini da mu je prošle bio konkurentniji...ili ruku na srce i priznati Hamilton je puno bolji vozač od Rosberga i nije mu konkurent...a sad tko koga ismijava, mrzi, omalovažava je stvar osobnih afiniteta...svima osim navijačima dotičnih uvijek smetaju nekakvi prstići, neartikulirani yeeeeeah baby, razne podvale, bacanje kapa, namjerno zabijanje u tuđe bolide, (pre)dominantni bolid i ostale nadasve iritirajuće stvarčice za poražene...to su stvari koje desetljećima prate sve prvake a posebno ove u F1...mali crnac (koji nije odrastao u getu kažu neki) je bacio kapu - da ju je tako bacio na prvoj trci nikome ništa a sad da li je mogao (trebao) imati malo više empatije prema utučenom momku sa plavom kosom? Nema toga u ovome...sve se na kraju svede na ono tko vas hebe ja sam prvak a vi patite gubitnici...do slijedeće sezone...
...i da merc je govno od momčadi - svima nama koji smo ljubomorni, jalni i očajni i postavljamo pitanje "Pa zašto moji ne mogu napraviti tako dobar bolid....."
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Rosberg ima pobjeda koliko i Fetel-3
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Toon je napisao/la:
dmarijon je napisao/la:Očito je Merc na strani Hamiltona i niko je jadan. Prošle godine su bili neutralni i zato mu je ovaj bio puno konkurentniji. Inače, nek se ni(t)ko ne uvrijedi, ali merc je govno od momčadi. isto govno kao honda u motogp-u.
...malo bih te ispravio...2014 godina - Hamilton 11 Rosberg 5 pobjeda a ove godine do sada 10 - 3....meni se čini da mu je prošle bio konkurentniji...ili ruku na srce i priznati Hamilton je puno bolji vozač od Rosberga i nije mu konkurent...a sad tko koga ismijava, mrzi, omalovažava je stvar osobnih afiniteta...svima osim navijačima dotičnih uvijek smetaju nekakvi prstići, neartikulirani yeeeeeah baby, razne podvale, bacanje kapa, namjerno zabijanje u tuđe bolide, (pre)dominantni bolid i ostale nadasve iritirajuće stvarčice za poražene...to su stvari koje desetljećima prate sve prvake a posebno ove u F1...mali crnac (koji nije odrastao u getu kažu neki) je bacio kapu - da ju je tako bacio na prvoj trci nikome ništa a sad da li je mogao (trebao) imati malo više empatije prema utučenom momku sa plavom kosom? Nema toga u ovome...sve se na kraju svede na ono tko vas hebe ja sam prvak a vi patite gubitnici...do slijedeće sezone...
...i da merc je govno od momčadi - svima nama koji smo ljubomorni, jalni i očajni i postavljamo pitanje "Pa zašto moji ne mogu napraviti tako dobar bolid....."
Ok, malo sam prežesteko reagirao, priznajem :). Samo me frustriralo što su nakon prelude trke na kojoj je puno njih moglo pobijediti na kraju (opet) pobijedili mercedesi.
Drugo, ne treba nam tu laička psihologija zašto se netko tako osjeća itd... Jednostavno je jak osjećaj da je merc jaaaako dobar s vodstvom F1, nište više ni manje. Aluzije na vettela i red bull - sad su mi smiješni oni koji su kritizirali njihovu dominaciju, kad vidim ovo s mercredesom... Ovo je puno dosadnije i iritantnije (a ne navijam ni za jedne ni za druge)
Što se tiče bacanja kape, baš sam to ppogledao i mislimd a tu ne treba tražit baš nipšta. Ovaj normalno da je ljut ovaj normalno da je uživljen, pobijdio je. Sitnica. I ni(t)o nije rekao da je Hamilton brži, samo... tamo gdje rosberg i je brži i bolji, nešto ga neće ove godine. Nije mu trebala ona greška u vodstvu hebat ga, ali svejedno...
Samo neka se trkaju.
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

Hvala kolega@zizi :D
O Dani crni Dani :biggrin: nazvao si me psom?
Pretpostavljam da je pesek umiljat mali pas, oliti ga psić?
Za mene je Lujo prepotentna, nepismena seljačina koji je dva naslova osvojio bez konkurencije. Konkurent mu Rosberg koji je br. 2 u Mercedesu?
On zna da Rosberg nema nikakve šanse da ga ugrozi i usprkos svemu tom jadnom Rosbergu stavlja so na ranu i ponižava ga pred milijunima!?
To može samo DNO od čovjeka i izgleda da je Hemo baš taj.
Šupak koji je nekoliko puta na "mišiće" izgurao Niku sa staze. Nečisto i bezobrazno.
Za mene je Lujo pravi mali zločasti otrov i ova njegova dva naslova za mene i nemaju neku težinu.[/quote]
Pa jel jesi Bernardinac ili nisi? :biggrin:
Uostalom , lako je biti osjetljiv. A za tebe znam da si osjetljiv na Hamiltona. Treći naslov. Nije loše za nekoga tko je seronja i težak za rad sa ekipom. ili je to netko drugi? :-k
Nisam ja osjetljiv na Hamu. Zaboli me za njega, Alonsa i ostale. Ja gledam od čega ću živjeti.
Hamo je lajao na Vettela kako ne zna vozit (kako promaši apex) i kako je šampion samo jer ima dominantan bolid. :biggrin:
Praktički je omalovažavao Vettelove naslove.
On sada ima još dominantniji bolid a sere kao da je oslobodio planet od zlih alien-a.
Jednostavno ne volim takve likove. Ljigav mi je previše.
Vettel je kadkad bio bezobrazan prema Webberu ali Hamo je vrh. Uživa kad vidi Niku da pati, tip je sadist.
Osvoji tip naslov u utrci koju je loše odvezo i uz puno sreće, jer jednostavno ima makinu, pa dođe u sobu gdje su Vettel i Rosberg, hoda okolo na ivici suza, dahće na koljenima u mikrofon jer je u "šoku" od spoznaje naslova i kad malo dođe do daha i pribere se, presvuče se da pokaže tetovaže, i onda ode jebavat kolegu?
Bljak, bljak...
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

VN Meksika - Autodromo Hermanos Rodriguez, 30/31. Listopad/1. Studeni

Post Postao/la Cuky »

slika

Petak:
FP1: 17:00 - 18:30
FP2: 21:00 - 22:30

Subota:
FP3: 17:00 - 18:00
Q: 20:00

Nedjelja:
R: 20:00

Gume: Medium (Prime - bijele) i Soft (Option - Žute)

Sky preview
Zadnja izmjena: Cuky, dana/u 30 lis 2015, 15:56, ukupno mijenjano 1 put.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Re: VN Meksika - Autodromo Hermanos Rodriguez, 30/31. Listopad/1. Studeni

Post Postao/la pospani gad »

Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa u pm više...to će bit onda već 4. utrka za redom koju nećemo normalno gledat...u Japanu kiša, u Rusiji onaj nesretni kamion i kiša, u SAD-u kiša, sad opet kiša...dosta mi je već kiše :D

slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Rano je, još, 100% biti siguran, da ova prognoza garantira, NOVI, LUDI F1 vikend. Ali,..... budimo uz male TV ekrane,.....

:mrgreen: :mrgreen:
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Dobra snimka starta, vidi se Massin spin
https://www.youtube.com/watch?v=V7gvmmHzhbc
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a nisu ni ovi bolidići tako tihi kako se čine na TV

A Massa ko Massa, čim se pojavi malo vode na stazi on se okreće ko da je na baletu...a nekako mi se čini da je i Kimi sve više na tom putu

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

evo sam upravo po prvi puta probao ovu stazu u virtualnom obliku u F1 2015 i dojmovi su ok. Vrijeme najbolje koje sam postavio u 20-ak krugova koje sam odvozio je 1:20.517, ali ima par mjesta na kojima bi se sigurno sve skupa uspilo izvući još bar 1-1,5 sekundi.

Ono što sam primjetio je da ima par mjesta koja izgledaju kao da možeš proći dosta brzo, no onda te dočeka iznenađenje u obliku izlaska sa staze. Zavoji koji su, barem meni u ovom virtualnom svijetu, malo zeznuti su:
T4 - možeš ga proći dosta brže nego što je idealno ali si se onda jako zeznuo za ulazak u T5
T7 - definitivno jedan od trik zavoja pošto je izlazak direktno na apex T8 i vrlo je lako proći ravno kroz T8 ako se prebrzo uđe u T7
T9 - ako se prebrzo uđe u njega bolid može proći kroz zavoj bez problema ali onda treba dosta kočiti za T10 jer nema dovoljno vremena za pomaknuti se ulijevo kako bi se uzelo širi kut u T10.
T16 - izgleda kao lagani 90° zavoj gotovo identičan T1 u Australiji, dakle 3 ili 4 brzina, no zapravo je vrlo spori zavoj u 2. brzini s obzirom da se staza na izlazu "sužava", tj. skreće i dalje udesno.

slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

dmarijon je napisao/la:Drugo, ne treba nam tu laička psihologija zašto se netko tako osjeća itd... Jednostavno je jak osjećaj da je merc jaaaako dobar s vodstvom F1, nište više ni manje. Aluzije na vettela i red bull - sad su mi smiješni oni koji su kritizirali njihovu dominaciju, kad vidim ovo s mercredesom... Ovo je puno dosadnije i iritantnije (a ne navijam ni za jedne ni za druge)
...nema tu psihologije dmarijone - isti osjećaj o idiličnim odnosima smo imali i kad je RB šamarao sve oko sebe...pa nije to baš tako daleko bilo da bi se zaboravilo...znam da nas hebe malo (i mene i tebe) godina proizvodnje ali nemamo uznapredovali alzheimer pa da se ne sjetimo da se isto pričalo i za Ferrari kad je jednom davno bio jako dobar...a sad što je iritantnije je vjerojatno samo osobni kut gledanja...meni bi vjerojatno bilo najnajnajnajiritantnije da Ferarri kojim slučajem napravi takav bolid pa da se iserava sa pobjedama - ovi prolaznici u F1 me ne diraju toliko...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Cisto za usporedbu. Nadmorska visina u brazilu je oko 740 m dok ce u meksiku bit 2400 m.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

to je uvjerljivo najviša staza?
mislim da turbo motorima neće pravit neku razliku
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pravit će razliku kad je u pitanju hlađenje, što bi mogla biti prednost Ferrarija. Također, problema će biti sa downforceom jer je rijeđi zrak pa će trebati veća krila

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Odlična utrka po meni. Ovaj Hamilton pokazo još jednom kaki je šupak, pokazo je da nezna drugačije prestizat nego da izgura drugog vozača sa staze, a kad se neko dodirne s njim, ili ga isto izgura sa staze zna samo cvilit na radiju, šteta da Rosberg nije držo volan u smjeru u kojem ide zavoj i da shebe utrku Hamilton sam sebi sa guranjem drugih sa staze. Jedino moguće sa takim likom je ko Maldonado i svaka mu čast na tome, a trebali bi i ostali se ugledat na njega

Nakon utrke je opet imo priliku da pokaže kakvav je šupak od čovjeka sa onom kapom. trebo ga je u glavu pogodit s njom Rosberg.
Nekužim koja je razlika u 4 situacije sa SCom da je jednom virtualni SC jednom nije, a sve su iste situacije, osim što se SC slao na stazu samo kad je Rosberg 1 i svaki put zbog toga čovjek izgubi prednost. Nisam skužio ni kako je Ricciardo pao na zadnje mjesto na utrci. Williams još jednom imo priliku pokazat greške sa strategijom kad su Bottasa poslali sa soft gumama po kiši, a i cjeli vikend im je za zaboravit
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

SC je izlazio na stazu kada su trebali ući na nju sa traktorima kako bi odnijeli bolide koji su ostali na stazi (Ericsson i Kvyat). VSC je bio kada je trebalo samo ljude poslati unutra da pokupe djelove koji su ostali na stazi.

slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

vidc je napisao/la:to je uvjerljivo najviša staza?
...jeste, baš uvjerljivo najviša staza na kojoj se vozi F1....ne da mi se kopati ali možda je i u povijesti staza sa najvećom nadmorskom visinom na kojoj se vozi F1..
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:SC je izlazio na stazu kada su trebali ući na nju sa traktorima kako bi odnijeli bolide koji su ostali na stazi (Ericsson i Kvyat). VSC je bio kada je trebalo samo ljude poslati unutra da pokupe djelove koji su ostali na stazi.
Hulkenbergov auto kad su nosili sa traktorom nije bio SC, a isto je traktor bio na stazi. Isto tako nerazumijem kako može biti i malo sigurno za ljude koji skupljaju djelove po stazi da ovi pored njih voze bez SCa, pa može se desit bilo šta i da pregaze nekog, valjda ovi u F1 to i čekaju, pa da mogu ukinit taj virtualni SC, a zašto vozačima treba nekoliko krugova da stignu SC, a nekad se ni neporedaju odma svi iza njega?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Hulkenbergov auto nije bio na stazi. Bio je na jednom od najsporijih djelova staze parkiran na unutrašnjoj strani u travi. Ericssonov i Kvyatov bolid su bili na stazi na mjestima gdje se ipak postižu veće brzine.

Ljudi kad izađu na stazu su manja opasnost nego tromi i teški traktor. Kao što si mogao vidjeti, redari su se svaki put kad bi im bolidi prilazili pod VSC-om sklanjali u stranu dok bolidi ne prođu pa bi onda nastavili sa skupljanjem djelova.

Treba im duže da sustignu SC jer je pravilima ograničeno koja im je maksimalna brzina (tj. vrijeme od jedne do druge kontrolne točke brže od kojeg ne smiju ići) što je napravljeno kako bi se spriječilo da vozači jure iza SC-a (ili ispred njega ako su prošli izlaz boksova prije SC-a) kako bi stekli prednost. SC je na stazi da se vožnja uspori, a onda njihova jurnjava nema logike.

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:Hulkenbergov auto nije bio na stazi. Bio je na jednom od najsporijih djelova staze parkiran na unutrašnjoj strani u travi. Ericssonov i Kvyatov bolid su bili na stazi na mjestima gdje se ipak postižu veće brzine.
Ericssonov je isto bio na unutarnjoj
Cuky je napisao/la:Ljudi kad izađu na stazu su manja opasnost nego tromi i teški traktor. Kao što si mogao vidjeti, redari su se svaki put kad bi im bolidi prilazili pod VSC-om sklanjali u stranu dok bolidi ne prođu pa bi onda nastavili sa skupljanjem djelova.
Za vozače je sigurnije, ali mislim da nije za ljude koji skupljaju te djelove, ipak moraju stalno pazit na aute koji dolaze do njih, postoji mogućnost da i oni naprave grešku, a onda za njih tu nema spasa
Cuky je napisao/la:Treba im duže da sustignu SC jer je pravilima ograničeno koja im je maksimalna brzina (tj. vrijeme od jedne do druge kontrolne točke brže od kojeg ne smiju ići) što je napravljeno kako bi se spriječilo da vozači jure iza SC-a (ili ispred njega ako su prošli izlaz boksova prije SC-a) kako bi stekli prednost. SC je na stazi da se vožnja uspori, a onda njihova jurnjava nema logike.
pa mogu im dat da voze brže u sektorima u kojima nije slupan auto, ili šta već
slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Nemrem vjerovat kakvo bespredmetno djetinjasto pljuvanje po trostrukom svjetskom prvaku #-o #-o :roll: .

Baš ste pravi fanovi F1 kad zbog osobne netrpeljivosti sasujete drvlje i kamenje po jednom od tri najbolja vozača današnjice, i jednom od najboljih vozača uopće bez ikakvog suvislog razloga...

''incident'' s kapom je tolko prenapuhan da se to uopće ne može riječima izrazit. LH je njemu bacio kapu: ajde idemo na podij. NR ju je bacio nazad: odjebi nejdem na podij ljut sam na cijeli svijet. i to su obojica tako iskomentirali. samo vi vječni mrzitelji morate pronać neki tobože razlog za kenjažu.

Prvi zavoj, obojica su ušli duboko, LH je s unutarnje strane - njegov je zavoj amen. Ne sjećam se da je on u kanadi 2014 plakao da je NR bio preagresivan a bila je vrlo slična situacija i još nije bilo mokro. NR je bio unutra i doviđenja.

https://www.youtube.com/watch?v=MjlQZkRjDU8
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Zaključano