Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

Cuky je napisao/la:
canzve je napisao/la:Po Laudi ispada da je Alonso kriv za nesposobnos da ferrari da u tim godinama kostruise koliko toliko konurentan bolid, pa sada kada nije u Ferrariju udri po Alonsu. videli smo i na predhodnoj trci kako Hamilton galami na svog inzinjera da ga ne uznemirava, a sve kao posledica njegove nemogucnosti da stigne Fetela. i to nije sirenje negativne energije! Svi vozaci imaju razlicit pristup u razvoju bolida, ali ove kritike i komentari su suvise smesni.
Ali imao je Lauda i ranije takvih izjava, tako....

Oni koji su bili nesposobni svoje su platili svojim pozicijama u toku prošle sezone. Po Laudi je upravo ono što sam i ja nedavno rekao: umjesto da ih je motivirao da se još jače bace na posao on im je svojim izjavama ubio motivaciju.

Alonso-champ je napisao/la:A on vam odgovara
"Now I'm not getting out of Q1, so it's time for many to enjoy at this moment. Those who are enjoying, they are third, one second behind.
"They're beating me, but they're not beating Mercedes, which at the end of the day is my goal. So it's time for others to enjoy, but soon it will be time for me to enjoy."
Prije će se on umiroviti nego će McLaren biti u top 3

McLewis je napisao/la:Pa cojek kaze da zeli pobjedit mercedes, znaci ako bi dobio drugi mercedes u ruke opet bi imao auto sposoban da pobjedi mercedes ;)
Pred dan-dva je izjavio da je McLaren njegova zadnja momčad...al opet, tako je izjavio i za Ferrari pa se predomislio...
Lauda, pa ko još njega uzima za ozbiljno?
Ti ponovo po motivaciji?
Ni ti a još manje Lauda niste u pravu:
27/03/2014
"I believe we can fight for the championship," said the Spaniard. "We have more potential than we showed in Australia. We need to put everything in place and then we will have a better weekend. The team has the facilities and the talent to do a very good job. We can be strong and we will do better, I'm sure.

"It's not been a perfect start," he admitted. "It seems like a repetition of the last couple of years, but these are different rules and a different rate of development applies. Our hopes are perfectly intact.
"
A kakva je ovo izjava pitam ja tebe?
Motivirajuća ili obratno?

Čarobna kugla sveznajućeg Cuky-a kaže da McLaren sigurno još koju godinu neće u top 3.
To je tako kad ti kažeš! :biggrin:

Alonso nešto rekao pa porekao? Sramota.
Ja bih nakon teškog mamurluka sam sebi rekao...e nikad više, pa bi slagao. :(
Šta je tebi tu nejasno?
Alonso mislio kako će voziti u Ferrariju do kraja karijere ali je međuvremenu dobio nogu, sporazumno otišao, (da ne nagađamo o razlozima).
Pošto se još osjeća fit, odlučio tip probati još malo zaraditi, i još malo voziti, ipak su mu 33 godine i sad radi kod drugog i vjerojatno će do penzije, ali ni to ne mora biti 100% sigurno.
Možda se ponovo vrati u Ferrari?
Kad je Kimi otišao, činilo se tad, zauvjek, pa se vratio.
Schu je otišao u mirovinu i svi ste plakali, pa se čovjek ponovo vratio.
Sanader u zatvoru, HDZ u pizdarijama, pa Kolinda osvoji izbore. HDZ se vratio,
Bandić se vratio iz zatvora eee.
Čuda su moguća
Nikad ne reci nikad.
A šta bi vi kad bi vam se RAK vratio i metastazirao? :sranja:
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

ajme oprosti, ja sam zaboravio da je Alonso jedini koji je uvijek u pravu i koji nikad ne radi krive poteze...svi koji išta kažu kontra njega su uvijek u krivu...ispričavam se
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Bez obzira kaj je to Ferrari, Alonsu bi bilo najpametnije da nikad nije otisel tamo.
Ferrariju je samo donio jad, bijedu i mizeriju, i unisto masi sanse da bude prvak. Dok se ferari trudio da napravi sve da budu brzi, on ih je kocio i onemogucavao u tome, ni manje i vise svojim komentarima.

Nes ti laude, covjeka s kojim je bilo najlakse raditi uF1 pa komentira alonsa.

Kolko ste se poceli brinuti o tome kolko netko (i kaj prica) ili kako vettel prica neki drugi jezik jer se ulizuje ili sta vec, predlazen da pocnete pratiti neku mex ili tursku sapunicu a ne f1.
I like to race, not to do laps alone.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

zonelsk je napisao/la:Bez obzira kaj je to Ferrari, Alonsu bi bilo najpametnije da nikad nije otisel tamo.
Kad vidiš tih 5 godina ne mogu nego se složiti sa ovime

slika
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Kad smo kod toga, onda da kazem i ovo, Alison je rekel da KImi i Alonso imaju jako slucan feedback kaj se tice bolida, tako da sumnjam da je feedback koji je davao Alonso pokresan i da zbog toga nisu razvijali bolid prema napred.

za vozaca koji (za kojeg tvrde, barem vecina nekakvih relevantnih ljudi u F1) je izvlacio vise izb bolida nego sto je bilo za ocekivat, rec da je jedan od krivaca sto nije osvojo naslov sa vasim ocito savrsenim Ferraijem, je glupost subjektivizam ili ocito ne razumijevanje sporta.

Nadam se da je subjektivizam....
I like to race, not to do laps alone.
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Cuky je napisao/la:ajme oprosti, ja sam zaboravio da je Alonso jedini koji je uvijek u pravu i koji nikad ne radi krive poteze...svi koji išta kažu kontra njega su uvijek u krivu...ispričavam se
Ko je rekao da je Alonso u pravu, pogotovo kao što ti kažeš, uvijek?
Ja kažem da ti i Lauda niste u pravu?
Ako je neko šampion krivih poteza onda je to ALONSO.
Ako je neko šampion dvoličnosti onda je to @Cuky.
Oni koji su bili nesposobni svoje su platili svojim pozicijama u toku prošle sezone. Po Laudi je upravo ono što sam i ja nedavno rekao: umjesto da ih je motivirao da se još jače bace na posao on im je svojim izjavama ubio motivaciju.
Nisi mi odgovorio na pitanje?
27/03/2014
"I believe we can fight for the championship," said the Spaniard. "We have more potential than we showed in Australia. We need to put everything in place and then we will have a better weekend. The team has the facilities and the talent to do a very good job. We can be strong and we will do better, I'm sure.

"It's not been a perfect start," he admitted. "It seems like a repetition of the last couple of years, but these are different rules and a different rate of development applies. Our hopes are perfectly intact."
Je li ovo izrečeno od Alonsa ubijanje motivacije ili obratno?
Izjasni se bez tvojih dvosmislenih postova i okolišanja.
Reci sad, izbaci sve iz sebe, sad kad si "prelomio". :biggrin:
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

opet se ponavljaš...ta je izjava nakon što je krajem 2013. bio na "predavanju" kod Montezemola i Domenicallija za izjave iz 2013. Nakon toga je u zadnjoj godini malo više pazio što priča za medije.

PS: hvala na dodijeljenoj tituli, lijepo je biti šampion u nečemu, pa čak i ako ne nastupaš u tome :)

slika
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

reagirat ću kratko na tvoje postove na relaciji Alonso-Ferrari

kao prvo ne pričaj bajke o tome ovaj je egoista i zlo,ovi drugi su super...svi su egoisti jer ne bi bili tio što jesu(mislim na prvake) da nisu takvi...činjenica da se vratio i u Mclaren i u Renault ti pokazuje da baš nije tako...da ne govorim da se kod slaganja križaljka uvijek tvrdilo da su mu vrata Mclarena zatvorena...ispalo je....

dalje,sa zadnjim Ferrarijevim prvakom je doslovno počistio pod...toliko o vožnjama u Ferriju...dosta da si pogledate omjer bodova u odnsou na kolege...držao je Ferrari tamo gdje mu objektivno nije bilo mjesto,a za uzvrat su mu i "dobivenu" titulu uspjeli sjebati...ah da,nisu oni...on je sva vremena pratio iz bolida,a ne oni s iz boksova

Ferrari je imao snagu dok su satima,danima kružili po svojoj stazi i imali savrsenu ekipu na svim razinama...i za kraj,molim te objasni mi da se radi spomenik kak to da bi kod Ferrarija ga prije dobio Prost nego Alonso...ovo me posebno zanima...
s obzirom da zbog cega kritiziras Alonsa je Prost dobio nogu,a sjeti se Fioreovih riječi-Mi smo imali najbolji bolid,a oni Sennu...znači,ak uzmemo da su i bili 1990.g podjednaki opet ga je vozački izgubio...ne znam kad je Alonso imao najbolji bolid
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

goran007 je napisao/la:kao prvo ne pričaj bajke o tome ovaj je egoista i zlo,ovi drugi su super...svi su egoisti jer ne bi bili tio što jesu(mislim na prvake) da nisu takvi...činjenica da se vratio i u Mclaren i u Renault ti pokazuje da baš nije tako...da ne govorim da se kod slaganja križaljka uvijek tvrdilo da su mu vrata Mclarena zatvorena...ispalo je....
Nisu svi super, ali nisu ni svi toliki egoisti. U McLaren i prije toga u Renault se vratio jer druge opcije nije bilo...bilo je ili tu ili u neku drugu seriju jer su sva druga bolja mjesta popunjena.

goran007 je napisao/la:dalje,sa zadnjim Ferrarijevim prvakom je doslovno počistio pod...toliko o vožnjama u Ferriju...dosta da si pogledate omjer bodova u odnsou na kolege...držao je Ferrari tamo gdje mu objektivno nije bilo mjesto,a za uzvrat su mu i "dobivenu" titulu uspjeli sjebati...ah da,nisu oni...on je sva vremena pratio iz bolida,a ne oni s iz boksova
sa zadnjim Ferrarijevim prvakom koji je u momčad došao nakon što je Alonso tu već bio 4 sezone i vozio bolid koji mu nije nikako odgovarao. Što onda reći na to da je Button ove sezone za sada bolji od Alonsa? Da je Button bolji vozač nego što je to Alonso? ili je možda stvar u tome da je Button u momčadi već 5 godina i da je Alonsu potrebno vremena da se uhoda u novo okruženje?

A znači momčad je kriva za tu izgubljenu titulu? To što je bolid bio konkurentan dobar dio sezone (ne cijele doduše) i to što su bili uvijek spremni da nadigraju RB ili se okoriste kada RB kiksa ne vrijedi? Isto tako, njegova glupost (pretjecanje Kubice i kazna u Britaniji) i greška u Spa kad se zabio u zid isto nemaju veze? Sve je to što bi bilo kad bi bilo, ali očito su te godine titulu izgubili zajedno. Kad je trebalo dovesti bolid do cilja i skupiti bodove on je pogriješio (Spa), kad je trebalo pametno odigrati taktički momčad je pogriješila (Abu Dhabi).

goran007 je napisao/la:Ferrari je imao snagu dok su satima,danima kružili po svojoj stazi i imali savrsenu ekipu na svim razinama...i za kraj,molim te objasni mi da se radi spomenik kak to da bi kod Ferrarija ga prije dobio Prost nego Alonso...ovo me posebno zanima...
s obzirom da zbog cega kritiziras Alonsa je Prost dobio nogu,a sjeti se Fioreovih riječi-Mi smo imali najbolji bolid,a oni Sennu...znači,ak uzmemo da su i bili 1990.g podjednaki opet ga je vozački izgubio...ne znam kad je Alonso imao najbolji bolid
Apsolutno se slažem sa prvom rečenicom u ovom dijelu. Dok su na početku tisućljeća većina počeli ulagati u alate za simulaciju (zračni tunel, CFD) oni su kružili stazom. Kad su im to sasjekli trebalo je puno (po mom mišljenju i previše) vremena da uhvate korak.

Prost bi prije dobio spomenik jer je on daleko veći vozač nego što je Alonso bio. A kada je pretjerao sa izjavama i dobio nogu ne sjećam se da sam pročitao da je davao dvosmislene izjave ili da je odjednom promijenio mišljenje nego je ostao pri svome. Ako ništa, bar je imao muda stati iza svojih izjava. Alonso je pretjerao 2013., nije dobio nogu nego su mu očitalo bukvicu i odjednom je promijenio ploču.

No oboje nisu ni sjenka onoga što je Schumacher napravio za momčad.

Uglavnom da zaključim jer pomalo gubim volju za ovu raspravu:
Alonsa nisam volio prije, za vrijeme ni nakon njegovih nastupa za Ferrari. Bio je vozač Ferrarija i zato je imao moju podršku u utrkama. Njegove izjave o Ferrariju dok je vozio za Renault se ne mogu samo tako zaboraviti

Ako vi imate volje i dalje raspravljati o ovome samo dajte, uživajte. Ja ću se nadalje suzdržati od pisanja u ovoj temi, osim ako nije neka vijest na koju naletim pa podijelim link.

slika
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

Koliki je ko od njih egoista ti nemas pojma(kao ni ja) vec dobivamo sliku koju nam mediji zele prenijeti...naravno,prek team radia je u Alonsovom slučaju bilo plakanje,dok vjerojatno od ostatka grida se tumačilo ko konstruktivna kritika...
kad sam govorio o opcijama nisam govorio o Alonsovim već o tome da su ga te momčadi itekako htjele natrag...one su imale opcije,možda nesto losije,ali mogli su biti principijalne da ne uzimaju to "ljudsko smece"
ovo relacija Alonso-Kimi i Button-Alonso mi je toliko glupa da ju najradije ne bi ni komentirao...čovjek doživi nesreću s posljedicama zbog kojih mora mirovati,na testiranju provede minimum kilometara,i u kvalama je maltene ravnopravan Buttonu,a na utrkama u Maleziji u trenutku odustajanja ispred,a i danas ga bi prosao(bio na brzim gumamai anulirao zaostatak) da i nije bilo dodira...iako,priznajem tesko je komentirati ovakav Mclaren u rasulu u kojem nikad ne znas kaj radi-ne radi i na koji način...prema tome u najmanju ruku su podjednaki,sto Kimi nije njemu bio ni približno...
2012.g je po meni nesto najbolje kaj je neki vozac pruzio nakon 1993.g i Senne,a da nije uzeo naslov...2010.g je imao uspona i padova,ali kljucnu utrku nije zjb on nego momčad uz koju je čvrsto stao...
za Schumija se slažem,ali dodajem i momčad za njega
uz duzno poštovanje Prostu,njegov doprinos Ferrariju i Alonsov je nemjerljiv...Prost je u najboljem bolidu izgubio naslov,a Alonso ga nije ni vozio...i pricat bajke o Prostu kojeg su najurile tri najvece momcadi u tom trenutku(Mcl,Fer,Will),a istovremeno za zakulisne igre optuzivat Alonsa mi je i vise nego licemjerno
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

goran007 je napisao/la: 2012.g je po meni nesto najbolje kaj je neki vozac pruzio nakon 1993.g i Senne,a da nije uzeo naslov...2010.g je imao uspona i padova,ali kljucnu utrku nije zjb on nego momčad uz koju je čvrsto stao...
Kinu bi bio uzeo 2010 da nije napravio jump start vjerovatno i Monaco da se nije slupao. koliko god krivis Ferrari ( s razlogom) toliko mozes valjda i Alonsa. Sve u svemu bio mi je gušt gledat ga 2012 i za mene je on prvak te sezone, Vettel je imao vraske srece nakon sto je skrenuo u Sennu da je ostao bolid citav.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

U ključnoj utrci 2010 momčad napravi takav zajeb da pokriva webbera i nikad nisam čuo od alonsa ni riječi kritike prema momcadi iako su zaslužili drvlje i kamenje.Zato cuky ne kenjaj više i ne obmanjuj ljude ovdje sa lazima.
Dobro je neko spomenuo niste mu vi zaboravili Schumachera

kolega goran potpisujem do slova
...put u raj nije posut ružama...
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Eto sad je Lauda izjavio da vozaci trebaju bit egocentricni :biggrin:
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

Alonsista hasta la muerte..
ivancina
Početnik
Početnik
Navijam za: McLaren

Post Postao/la ivancina »

u jednom trenutku se malo nabrijao kad ga je kimi prošao za krug, pa je čak i koji krug držao solidan ritam iza kimija. alonsov najbrži krug i ne izgleda tako loše, ali ima previše presporih krugova i nema ujednačenosti. buttonov najbrži krug je čak 1,2 sekundu sporiji. dosta sitnica njih zajebava i moraju voziti u nekom safe modu. nadam se da ćemo uskoro riješit te probleme, jer ova banda crvenih mundira koja navija za fiat postaje nepodnošljiva :D
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Alonso-champ je napisao/la:[youtube]https://m.youtube.com/watch?v=enugk3wHSSY&t=36[/youtube]
Je to snimano za vrijeme kvala? :biggrin: (šala :D) jos fura onaj kos sa sobon. Fora fora je vozacima tokom vikenda
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

He..he..al se sprdate sa coj'kom..doduse imao bi vremena i da je snimao u vrijeme kvala da :-)
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Chuck Norris je napisao/la:U ključnoj utrci 2010 momčad napravi takav zajeb da pokriva webbera i nikad nisam čuo od alonsa ni riječi kritike prema momcadi iako su zaslužili drvlje i kamenje.Zato cuky ne kenjaj više i ne obmanjuj ljude ovdje sa lazima.
Dobro je neko spomenuo niste mu vi zaboravili Schumachera

kolega goran potpisujem do slova
Korijen svega sranja po Alonsu svodi se na slijedeće:
Po njemu seru Schu fanovi,
Po njemu seru Ferrari fanovi, koji su zavolili taj talijanski tim zbog Schumachera.
Po njemu seru Kimi fanovi jer je zamjenio istog u Ferrariju,(oni inače puno manje seru)
Po njemu seru obični i stvarni fanovi ferrarija jer je normalno da seru protiv nekog ko im je prekinuo dominaciju 2005, 2006.
Po njemu seru i Vettelovi navijači jer sad Vettel vozi za talijane.
Šaroliko :D
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

F1NAC je napisao/la:Eto sad je Lauda izjavio da vozaci trebaju bit egocentricni :biggrin:

Ma da,bitno je da se neki pozivaju na Laudinu izjavu kao da je sveto pismo.Uglavnom senilni starac koji jedan dan jedno priča drugi dan sam sebe pobije u izjavama.

Ima li još kakvih izjava protiv alonsa od ovakvih likova?Slobodno ih kačite i uživajte čitajući ih(ne odnosi se na tebe finac)
...put u raj nije posut ružama...
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

opet ja, ja i samo ja
http://www.racingfanatic.net/2015/04/fe ... rrari.html" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Cuky je napisao/la:opet ja, ja i samo ja
http://www.racingfanatic.net/2015/04/fe ... rrari.html" onclick="window.open(this.href);return false;
opet te piromanija proganja? :) ...čisto da se zna We na engleskom znači Mi i stvarno je prasac prljavi pokvareni ako se sam sebe tako oslovljava...ali i ti znaš da nije tako i svejedno laprdaš...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Stvarno @Cuky ne razumijem sta ti sad u toj izjavi smeta?
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

@Toon Znam da "we" znači "mi"...ali ti očito ne čitaš cijeli članak?

Pošto ne ide copy-paste sa sajta, evo SS da ne ispadne da nisam dobro prepisao:
slika

Bitno da su borbe za naslove bile njegova zasluga...sigurno ništa od toga nije bila zasluga inžinjera koji su napravili bolid koji se dobrim djelom sezone držao pri vrhu, da ništa od toga nije zasluga mehaničara koji su kroz sve to vrijeme bili najbolji ili odmah uz najboljeg kad su zaustavljanja u boksu u pitanju, bitno da ništa od toga nije zasluga ljudi koji su se pobrinuli da bolid ako već i nije najbrži bude pouzdan da mu omogući da iskoristi kvarove suparnika. Bitno da je on, njegova strast i njegova vlastita motivacija omogućila da se bori za naslov

@Alonso-champ
Ono što sam bio govorio već...po njemu za uspjehe je zaslužan on, za neuspjehe su svi zajedno

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Cuky je napisao/la:@Toon Znam da "we" znači "mi"...ali ti očito ne čitaš cijeli članak?
Bitno da su borbe za naslove bile njegova zasluga...sigurno ništa od toga nije bila zasluga inžinjera koji su napravili bolid koji se dobrim djelom sezone držao pri vrhu, da ništa od toga nije zasluga mehaničara koji su kroz sve to vrijeme bili najbolji ili odmah uz najboljeg kad su zaustavljanja u boksu u pitanju, bitno da ništa od toga nije zasluga ljudi koji su se pobrinuli da bolid ako već i nije najbrži bude pouzdan da mu omogući da iskoristi kvarove suparnika. Bitno da je on, njegova strast i njegova vlastita motivacija omogućila da se bori za naslov
Čekaj malo čovjek govori da je on pokušavao motivirati svoj tim i svoje ljude kako bi bili bolji i konkurentniji i to sad nije u redu? Što je trebao? Poslati sve u tri p.m. nakon treće trke? Pa objašnjava da to nije njegov način (odustajanje ili predaja) i da je tu svoju osobinu pokušao prenijeti na tim...zabrinjavaš me već pomalo...iščitavaš poruke koje nigdje nisu izgovorene...što sad kad Vettel ili Kimi ili netko treći negdje spomene Ja (eng. I) to je u smislu egoizma a ne tako formuliranog pitanja ili odgovora...hmmmm
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Cuky ti si mrtav covjek upravio si ulio benzin u vatru :D. Odoh po kokice :biggrin:
slika
Odgovori