Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F1NAC
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la F1NAC »

ovaj twitter mi je upao u oci
Fernando AlonsoVerified account
‏@alo_oficial
Difficult to sleep... #ForzaJules
plus bio je u bolnici i vjerovatno je vidio kakva je situacija. Ocito je lose stanje bilo onda :(
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

elder je napisao/la:
Alonso-champ je napisao/la:Cuj Massu:katerham..lol

Alonso definitivno napusta Ferrari,pitanje ostaje kamo se seli...nadam se da je MGP,mada je Lauda to jutros onako ostro odbacio ali hej,do juce je i Vettel govorio kako ne ide iz RBR pa jutros hladan tus...citam da ce se sve znati nakon 13.10 kad onj Marcione ili sta je vec,preuzme uradno sve...izdrzimo jos malo
Lauda je samo Non-Executive Chairman tako da je bi rekel da se njega bas i nebu nekaj previse pitalo. Tu odlucuje toto puno vise
Malo morgen. Toto ima 10% dionica, a Lauda 30% dionica Mercedes f1 tima.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Dani je napisao/la:
elder je napisao/la:
Alonso-champ je napisao/la:Cuj Massu:katerham..lol

Alonso definitivno napusta Ferrari,pitanje ostaje kamo se seli...nadam se da je MGP,mada je Lauda to jutros onako ostro odbacio ali hej,do juce je i Vettel govorio kako ne ide iz RBR pa jutros hladan tus...citam da ce se sve znati nakon 13.10 kad onj Marcione ili sta je vec,preuzme uradno sve...izdrzimo jos malo
Lauda je samo Non-Executive Chairman tako da je bi rekel da se njega bas i nebu nekaj previse pitalo. Tu odlucuje toto puno vise
Malo morgen. Toto ima 10% dionica, a Lauda 30% dionica Mercedes f1 tima.
obrnuto
Wolff will become a 30% shareholder of Mercedes Grand Prix, Niki Lauda will hold 10%, however in a rather awkward conflict,
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

F1NAC je napisao/la:ovaj twitter mi je upao u oci
Fernando AlonsoVerified account
‏@alo_oficial
Difficult to sleep... #ForzaJules
plus bio je u bolnici i vjerovatno je vidio kakva je situacija. Ocito je lose stanje bilo onda :(
Da,i jos promjenio avatar na twitteru,sad ima zajednicku sliku sa Julesom...ne znam...molim Boga da se Jules izvuce

#ForzaJules
Alonsista hasta la muerte..
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

U pravu si. Ali ipak to je jedan od vecinskih dionicara.

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Razmišljao sam sada malo o ovom prelasku u Mclaren, čudno mi je kako se spominje da bi Stella mogao s njim, a o de la Rosi ni glasa, a on je došao u Ferrari iz Mclarena na Alonsov govor
slika
KimiF@n
Navijam za: Kimi Raikkonen
Kontakt:

Post Postao/la KimiF@n »

Ne treba se zaletati sa zaključcima da će Alonso u McLaren. Njegova izjava da će sam odlučiti gdje će voziti sljedeće sezone govori više nego što to netko shvaća.

Red Bull je potvrdio da dolazi Kvyat (a Ricciarda ne vrijedi mjenjati) tako da oni imaju potvrđenu postavu. Williams se, koliko znam, nije službeno izjasnio, ali vjerujem da neće mjenjati postavu jer bi im trebalo još novaca što nisam siguran da su spremni izdvojiti. Znači, ostaju Mercedes, McLaren i Ferrari.

Vettel je po meni 99,9% novi vozač Ferrarija. Potpisan predugovor, izjava Hornera o ponudi ekipe "jarkih" boja, CdS danas navodi da je riječ o ugovoru od 3+2 godine sa €25m godišnje, samo još fali službena potvrda, vjerujem da je to riješeno. Koliko bi si Ferrari dopustio da ostave i Alonsa uz Vettela ne znam, ali mislim da im to nije opcija tako da ostaju samo dvije opcije i tu se vraćamo na Nandovu izjavu da će voziti gdje on to želi.

Da je postava Mercedesa sigurna koliko mi to mislimo onda Alonso ne bi imao izbora, ali ovako se ja uopće ne bih iznenadio da ga vidim u Mercedesu sljedeće godine. Dodajte tomu i komplikacije oko novog ugovora za Hamiltona...
slika slika slika slika slika slika

“Leave me alone, I know what I'm doing”
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Ja si mislim ako Hamilton osvoji naslov, Alonso sljedece godine vozi u Merecedesu a ako ne onda ce pauzirati godinu
Darkness rises when silence dies
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

moguće da je tako nekako. a hamilton se vraća u mclaren... i vozi mclaren-hondu, kao i njegov idol Senna
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Evo sve mogućnosti po mišljenju ferarijevca:

1) Alonso to Stay at Ferrari and partner Vettel - 2015
2) Alonso to stay at Ferrari and partner Kimi - 2015
3) Alonso to take sabbatical - 2015
4) Alonso to McLaren (Kmag goes) - 2015
5) Alonso to McLaren (Button goes) - 2015
6) Alonso to McLaren (1 year) - 2015 (then goes to mercedes) - Replaces Hamilton
7) Alonso to McLaren (1 Year) - 2015 (then goes to Mercedes) - Replaces Rosberg
8) Alonso sabbatical - 2015 then replace Hamilton at Mercedes
9) Alonso Sabbatical - 2015 then replace Rosberg at Mercedes
10) Alonso to Redbull - 2015
11) Alonso to Lotus with Billionaire investor -2015
13) Alonso to cycling team -2015
14) Alonso to retire - 2015
15) Alonso to Williams - 2015
16) Alonso to any team - 2015 (based on 3 car teams being approved)
17) Alonso together with Hamilton to McLaren-Honda
18) Alonso to McLaren together with Vettel
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Alonso u Indy?
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Prije u Wec, rekao je par puta da zeli voziti 24h le Mansa, a i ti prototipovi su nesto najblize (ako uzme godinu pauze) F1.

Steta kaj su mu Le Mans i Tour tako blizu, mogao bi to probati, a ako ne Tour na Vueltu bi sigurno mogao :biggrin:
Čudi me da to jos nitko nuje spomenuo
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ma on nas malo zajebaje :D
ajd što novinare prca, al što nas :D
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Realno ja vidim samo 2 opcije. A to su: ili ga iduće sezone neće biti na gridu F1 ili ide u McL.
Hamilton je sam izjavio da je on iduće sezone sigurno u Mercedesu a koliko zna (Hamilton) i Rosberg je također. Pa osim ako neće biti 3. bolida ne vidi na koji način bi Alonso iduće sezone mogao u Mercedes.
Michael is faster than you!!
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Složio bi se. S tim da 90% tipujem za Mclaren. kad Kimi napravi pauzu, ajd još nekako. Ali da Alonso ode, stvarno sramota za F1.
Treća, malo vjerojatna ali još jedina solucija - ostanak uz Vettela.
Samo neka se trkaju.
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ova treca bi meni bila najdraza da sam na njegovom mjestu. Jednaki bolidi, jednaki uvjeti. Pa da vidimo tko je bolji.

slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Dani je napisao/la:Ova treca bi meni bila najdraza da sam na njegovom mjestu. Jednaki bolidi, jednaki uvjeti. Pa da vidimo tko je bolji.
Ne znam baš. 2 od 3 najveća konkurenta za naslov prvaka da budu u istom timu? To ne funkcionira a čisto sumnjam da Alonso želi dijeliti ekipu sa konkurentom za naslov, i riskirati ili dovesti se u situaciju da u istom bolidu izgubi od njega.
Vozači su "sebičnjaci" žele imati ekipu samo za sebe i ne žele se dovoditi u ranjivi položaj (gubiti od timskog kolege).
Nije funkcioniralo Alonso-Hamilton, ne funkcionira baš ni Hamilton-Rosberg, Vettel-Webber, prije njih Senna-Prost...

Svaki od njih želi naslov prvaka i da bude zapamćen kao (jedan od) najbolji vozač u povijesti. Nitko od njih nebi se ugodno osjećao kad zna da ga njegov timski kolega u jednakim uvijetima može pobijediti.

Za gledatelje bi bilo super da su njih 2 u istoj ekipi.. bilo bi puno više pizdarija nego sa ROS-HAM jer smo vidjeli da se ni Alonso ni Vettel ne libe udariti ispod pojasa.. no ta situacija je realna ko pune Maksimirske tribine na idućoj Dinamovoj tekmi. :lol:

Felipe Massa reckons Formula 1 rival Fernando Alonso faces a difficult choice when it comes to deciding what to do next after leaving Ferrari.

Alonso is set to leave the Scuderia with a year remaining on his current contract, after his relationship with the Maranello F1 team broke down amid the Spaniard's attempts to instigate a seat swap with Mercedes driver Lewis Hamilton for next season.

Reigning world champion Sebastian Vettel all but confirmed Alonso's exit from Ferrari when it was announced during the recent Japanese Grand Prix that he would be leaving Red Bull.

And although Alonso claimed at Suzuka that Vettel's move does not affect his own situation, the Spaniard's current 2015 options appear limited to joining McLaren or taking a sabbatical until 2016.

Massa, who raced as team-mate to Alonso at Ferrari from 2010 until the end of last year, thinks uncertainty over the likely competitiveness of the new McLaren-Honda package will make Alonso's next move difficult.

"The change is not easy for him," Massa said.

"Fernando wanted to go to Mercedes - definitely - he will try everything he can to go there, but I don't think he will get the opportunity next year, so the only place is McLaren.

"But honestly McLaren is not in the best moment, and this car is so complicated so I don't believe Honda will arrive having the best engine straightaway.

"It won't be easy for them and Fernando has no idea how it's going to be.

"He's thinking about the possibility to win the championship."

Massa said the idea of Alonso taking a year out to evaluate his options for 2016 is a serious proposition, but would be bad for Formula 1 given the double world champion's standing within the sport.

"To stay out one year is not nice, and not nice for Formula 1 as well to lose him for one year," Massa added.

"He's a top driver, very famous, very important for Formula 1.

"Having him one year out can happen - I know Fernando very well and it can happen - [but] I don't know if it will be positive for him [either]."
Michael is faster than you!!
KimiF@n
Navijam za: Kimi Raikkonen
Kontakt:

Post Postao/la KimiF@n »

Alonso ima ponudu McLarena na stolu i već bi odavno to obznanio javnosti da ne postoji barem mala mogućnost da ode u Mercedes.

Najjača stvar bi bila da se uvede 3. bolid pa da ostane u Ferrariju sa Vettelom i Raikkonenom.
slika slika slika slika slika slika

“Leave me alone, I know what I'm doing”
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Po mom mišljenju ne postoji ni 0.1% sanse da bude van grida za 2015.
vjerojatno ima ponudu od McLrn i Ferrarija (pretp novi jednogodisnji jeftini ugovor ako je tocno da je raskinuo ugovor prosli tjedan). Ali ceka Merc ili treci bolid.

Po meni je jako realno da ostane u Ferrariju, jer McLrn Honda je jako jako velika nepoznanica, 2016 mozda ali 2015 je prerano i nece biti dobri (ako i budu malo bolji nego ove goidne, jer njima nije problem motor nego sve ostalo, od kadra do bolida).

Ako je tocno za Vettela da ide u Ferrari (a cuj mozda Horner sere i zapravo Honda hoce Vettela itd itd ) ne vidim razloga zake nebi i Alo ostal (barem tu 2015 sezonu, u ovakvom Ferrariju bi ga unistio [ko i kimija, Vettelu bi ovaj/ovakav bolid jos manje odgovaral]).
I like to race, not to do laps alone.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ma postoje šanse da će sljedeće godine vozit nešto drugo. njegova izjava je da želi bit prvak (nije rekao u čemu), da se želi uživat i da sve ide po planu... a to ne znači baš da čeka da se dogodi nešto što je još uvijek upitno kao npr. slobodno mjesto u mercedesu ili tri bolida po timu...
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Ja sam samo skuzio da Alonso kad je u igri s McLarenom nikad se nezna do kraja sezone XD
2005. Potpisao na kraju sezone, 2007. Se rastali tek nakon Brazila... I sada evo opet hahahha naklapanja ;)
McLaren u <3
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Ono kaj mislim da alonso ima kao opciju
ako zeli moze ostati u Ferrariju
ako želi moze otici u McLrn (i mozda williams, ako bi botas otisel u McLrn)
ono kaj ceka je Mercedes ili što vise informacija o Mclrn-Hondi

U ostale serije ce ic nakon F1, nema mu smisla na jednu god i ic u wec ili tak neku seriju jer nece bit prvak. Ako ode iz F1 sljedece god, pitanje dal ce se vratiti, a i mislim da mu još nije formule navrh glave i da ima želje motiva isl. Tak da nece pauzirati ili otici iz F1 u 2015.

Vec sam i rekel, najbolje bi bilo ostati u Ferrariju sa Vettelom jos jednu god i vidjet kakav bude bolid za 2015 a mozda i 2016. (citaj motor).

a u to vrijeme vidjet kaj je sa mercom i hondom.

Ako sad otiđe u merc ili hondu tesko ce natrag u ferrari (ako bude dobar paket imao) te ce imati samo dvije opcije,

Naravno ovo je pod uvijetom da vec sada ne ode u Merc (jer vjerujem da ce bit jako jako dobri 2015).
I like to race, not to do laps alone.
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Ja nerazumijem zašto ga stavljate u Williams kad oni imaju potpisane ugoivore sa oba dva vozaža za iduću sezonu i to još umjesto Bottasa?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Kenny je napisao/la:Ja nerazumijem zašto ga stavljate u Williams kad oni imaju potpisane ugoivore sa oba dva vozaža za iduću sezonu i to još umjesto Bottasa?
Svi oni imaju ugovore,i Alonso sam ima ugovor sa SF za iducu godinu,a vidi sta se desava,tako da te ugovore u F1 mozemo okaciti macku...
Alonsista hasta la muerte..
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Ma jasno, ali uzet Alonsa samo na jednu sezonu umjesto Bottasa nema nikakog smisla
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Odgovori