super, bravo za njega. što prije ga osvoji to bolje.vidc je napisao/la:zašto? pa velike su šanse da ćemo na ovoj utrci svjedoči osvajanju 4. naslova Sebastiana Vettela... velika je to stvar!
Utrke 2013 - Arhiva-Komentari
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
- F1NAC
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: VN Indije, Buddh International Circuit, 25./26.27. Listo

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Legenda
F1NAC je napisao/la:super, bravo za njega. što prije ga osvoji to bolje.vidc je napisao/la:zašto? pa velike su šanse da ćemo na ovoj utrci svjedoči osvajanju 4. naslova Sebastiana Vettela... velika je to stvar!

Ja sam baš danas razmišljao kako sam prije početka sezone bio nabrijan, a sada pred kraj, ne prepoznajem samoga sebe. Nažalost pred kraj ovakve sezone.
Samo neka se trkaju.
- senamozart
- Rezervni vozač
- Navijam za: F1 McLaren Team
a tek da vidite mene kako sam napet glede ove utrke
ne mogu je dočekati tako je uzbudljivo,napeto,duboko iz moje duše izvire iščekivanje kako vettel osvaja 4 naslov.najuzbudljiva sezona u zadnjih 100 godine formule 1.
prestrašno je
ne mogu je dočekati tako je uzbudljivo,napeto,duboko iz moje duše izvire iščekivanje kako vettel osvaja 4 naslov.najuzbudljiva sezona u zadnjih 100 godine formule 1.
prestrašno je

- vidc
- Veteran
that's the spirit!
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Prvo mjesto je davno riješeno. Posvetimo se borbi za drugo i treće mjesto. Ruku na srce - ova sezone je mogla biti interesantnija jedino da se spremala nekakva "umjetna kuhinja" kao ranije (na svu sreću do sada nije)...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- senamozart
- Rezervni vozač
http://www.afp.com/en/node/1134067" onclick="window.open(this.href);return false;
zanimljivo.koji bi to bio udarac ako utrke ne bude. hahahahahahaha
zanimljivo.koji bi to bio udarac ako utrke ne bude. hahahahahahaha

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Toon je napisao/la:Prvo mjesto je davno riješeno. Posvetimo se borbi za drugo i treće mjesto. Ruku na srce - ova sezone je mogla biti interesantnija jedino da se spremala nekakva "umjetna kuhinja" kao ranije (na svu sreću do sada nije)...
Pa situacija u prvenstvu je još i kako-tako bila interesantna dok se ta "umjetna kuhinja" nije umiješala nakon VN Velike Britanije
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Toon
- Veteran
Zar je trebalo ostaviti gume koje ugrožavaju vozače? Da, trebalo je svima dati jednake mogućnosti testiranja novih komponenti...no pod kuhinja sam misli prvenstveno na "umjetno" održavanje neizvjesnosti...ovdje crno na bijelom se lijepo vidi tko je ove godine prvak, dominantan bolid, vozač, (ne ulazim u legalnost - službeno je sve legalno)...normalnije mi je vidjeti apsolutnu dominaciju (nebitno da li zbog bolida ili vozača) nego da misteriozno u nekim trkama RB gubi brzinu, pucaju mu neki vitalni dijelovi a stari prdonja trlja ruke jer će zadnje dvije tri trke podići gledanost do novih rekorda...ovako uživajmo u borbi za preostala mjesta i nadajmo se da neće slijedeća sezone biti preslika ove...u Nadi je spas a zna se da je Nada .....Cuky je napisao/la:Pa situacija u prvenstvu je još i kako-tako bila interesantna dok se ta "umjetna kuhinja" nije umiješala nakon VN Velike Britanije

"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Zar i ove gume ne ugrožavaju vozače?Istina,ne u onoj mjeri ali također nisu sigurne.Ove gume definitivno su pomogle RB,Sauberu i donekle Mercedesu a odmogle Ferrariu i Force Indiji.I zbog toga ovo nije pravedno ni regularno,gume su također nesigurne a tom promjenom su profitirali oni koji ljetuju s Berniem.2+2=4Toon je napisao/la:Zar je trebalo ostaviti gume koje ugrožavaju vozače?Cuky je napisao/la:Pa situacija u prvenstvu je još i kako-tako bila interesantna dok se ta "umjetna kuhinja" nije umiješala nakon VN Velike Britanije
...put u raj nije posut ružama...
- Cuky
- Moderator
Toon je napisao/la:Zar je trebalo ostaviti gume koje ugrožavaju vozače?Cuky je napisao/la:Pa situacija u prvenstvu je još i kako-tako bila interesantna dok se ta "umjetna kuhinja" nije umiješala nakon VN Velike Britanije
A po čemu su to ove gume sigurnije od onih prethodnih, osim što omogućavaju Mercedesu i RB-u da drže jači ritam u utrci nego što su mogli prije??
Do Silverstonea su popucale kolike? 3 gume, kod Hamiltona, Masse i Di Reste ako se ne varam. U Silverstoneu onda odjednom 5...nakon Silverstonea su popucale kolike (ne prouzrokovane kontaktom guma-krilo)?? Perez u Koreji je ono što se sad trenutno, ovako svježe tek sa faksa, mogu sjetit + nekoliko radio poruka u utrkama između Britanije i danas nakon bokseva gdje je javljano vozačima da su gume koje su upravo skinute sa bolida bile na rubu pucanja.

- Toon
- Veteran
grrrrrrrrrChuck Norris je napisao/la:Zar i ove gume ne ugrožavaju vozače?Istina,ne u onoj mjeri ali također nisu sigurne.Ove gume definitivno su pomogle RB,Sauberu i donekle Mercedesu a odmogle Ferrariu i Force Indiji.I zbog toga ovo nije pravedno ni regularno,gume su također nesigurne a tom promjenom su profitirali oni koji ljetuju s Berniem.2+2=4

@cuky - da se ne ponavljam - manje su opasne samo to...nemojmo raspravljati ovdje o nepravdama, nepoštenju i cirkusu - tu se vjerojatno slažemo...klaunovi bi nas trebali zabavljati a ponekad imam osjećaj da smo jedini klaunovi u ovoj prići mi i to oni sa tužnom maskom...
- Armanini
- Svjetski prvak
slazem se sa toonom skoro u potpunosti..
ne bi ni ja vise o gumama jer ne mogu shvatit da netko pljuje po promjeni na bolje, pa bolje sutit..
tv gledanost se i povecava.. gledatelji na stazi su druga stvar i nebitni u cijeloj prici, i posljedica su krize, ne f1..
bas jucer il prekjucer gledao secret life of formula1 i tako pricaju o sopnzorima, troskovima, ovom onom, o zaradi i zakljucno je bilo:
postoje 2 vrste gledatelja - jedni su jako bitni i oko njih se sve vrti, drugi su nimalo bitni.. prvi su tv gledatelji, drugi su gledatelji na stazi..
sve dok tv kuce nastavljaju kupovat prava i obnavljat ugovore sve ovce su na broju i bernie zadovoljan..
ne bi ni ja vise o gumama jer ne mogu shvatit da netko pljuje po promjeni na bolje, pa bolje sutit..
i ja sam takvog misljenja, al nazalost zapravo je malo drukcije..vidiš kako je "velik interes" za ovu sezonu
tv gledanost se i povecava.. gledatelji na stazi su druga stvar i nebitni u cijeloj prici, i posljedica su krize, ne f1..
bas jucer il prekjucer gledao secret life of formula1 i tako pricaju o sopnzorima, troskovima, ovom onom, o zaradi i zakljucno je bilo:
postoje 2 vrste gledatelja - jedni su jako bitni i oko njih se sve vrti, drugi su nimalo bitni.. prvi su tv gledatelji, drugi su gledatelji na stazi..
sve dok tv kuce nastavljaju kupovat prava i obnavljat ugovore sve ovce su na broju i bernie zadovoljan..
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Nabrojio sam 7 ljudi na onoj ogromnoj tribini na start/cilju 

- Cuky
- Moderator
Toon je napisao/la:@cuky - da se ne ponavljam - manje su opasne samo to...nemojmo raspravljati ovdje o nepravdama, nepoštenju i cirkusu - tu se vjerojatno slažemo...klaunovi bi nas trebali zabavljati a ponekad imam osjećaj da smo jedini klaunovi u ovoj prići mi i to oni sa tužnom maskom...
Slažem se sa ovime.
btw, na Sky-u su baš rekli sad na FP2 kako je od promjene guma do danas, dakle počevši sa VN Njemačke Vettel pobjedio u svim utrkama osim u Mađarskoj gdje je bio treći. Isto su rekli da do te VN Njemačke nije mogao proći ni jedan intervju sa Hornerom, a da se dotični ne požali kako su gume loše, kako oni mogu ići puno brže ali im gume nedaju, dok nakon Njemačke više uopće nema priče o gumama.
I također se slažu sa tobom i Armaninijem da je promjena bila nužna, a da je kao posljedica toga bila gotovo sigurna predaja titule u ruke RB-a

- mrd
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
neke radio zanimljivosti iz fp2:
"OK, Sebastian, we think Torque 5 will be worth a test" Vettel, "Negative, I don't like Torque 5"
Inace, opet problemi sa gumama.Hulk, "Car is mega on Prime"

- speedy56
- Legenda
Indija, FP2

Maldonadu je otpala matica koja drži kotač (pr. desni) u sekciji 5-6-7. Stao je poslije zadnjeg zavoja, kod onog lijevog koji vodi u pit lane.
Williams je kažnjen s 60 000 €.
U zadnje dvije utrke su FIA-i istovarili 100 000€. Još su i dobro prošči. S 2 ovakva shanja u dva vikenda su bez problema mogli dobiti i neku težu kaznu.
Gume....

Mediumke su još i ok, ali ovaj soft
Massa - 20, Vettel - 18, Webber - 18, Perez - 21 krug u komadu na Mediumu.

Maldonadu je otpala matica koja drži kotač (pr. desni) u sekciji 5-6-7. Stao je poslije zadnjeg zavoja, kod onog lijevog koji vodi u pit lane.
Williams je kažnjen s 60 000 €.
U zadnje dvije utrke su FIA-i istovarili 100 000€. Još su i dobro prošči. S 2 ovakva shanja u dva vikenda su bez problema mogli dobiti i neku težu kaznu.
Gume....

Mediumke su još i ok, ali ovaj soft

Massa - 20, Vettel - 18, Webber - 18, Perez - 21 krug u komadu na Mediumu.

-
- Veteran
Ma gume su ok,prije nisu valjale ali sad su super ako ne vjerujete pitajte Hornera
- Armanini
- Svjetski prvak
kriminalno..
meni nije jasno zasto ne promjene na medium i hard u ovakvim situacijama..
meni nije jasno zasto ne promjene na medium i hard u ovakvim situacijama..
- Cuky
- Moderator
zato Arma, jer se gume rade unaprijed...a misliš da bi momčadi pristale da nakon 3h skupljanja podataka i treniranja na 2 seta guma odjednom FIA odluči promijeniti jedan od ta dva seta?

-
- Veteran
A čuj ako su pristali usred sezone onda ne čudi da promjene usred vikenda.U današnjoj f1 sve je mogućeCuky je napisao/la:zato Arma, jer se gume rade unaprijed...a misliš da bi momčadi pristale da nakon 3h skupljanja podataka i treniranja na 2 seta guma odjednom FIA odluči promijeniti jedan od ta dva seta?
- Armanini
- Svjetski prvak
pa ne bi bilo odjednom..
cetvrtak alguersuari il tko je vec pirelijev testni otpelja pol sata i ako se vidi da soft nemoze izdrzat ocekivani stint u petak im daju medium i hard..
ako se moze u motogpu na dan utrke radit cirkus, onda mogu komotno i ovi..
jedan kamion seta guma bi samo vise trebali dofurat..
ovako se cijela utrka jos dodatno u*ere jer se "svima" cijeli fokus okrece kako najbolje ocuvat te softice, odnosno kako ih najbolje sto vise izbjec..
i umjesto da najbrza guma bude najbrza i da jedva cekaju da ih stave, ovako postaje najproblematicnija i utrka ispasta drasticno..
cetvrtak alguersuari il tko je vec pirelijev testni otpelja pol sata i ako se vidi da soft nemoze izdrzat ocekivani stint u petak im daju medium i hard..
ako se moze u motogpu na dan utrke radit cirkus, onda mogu komotno i ovi..
jedan kamion seta guma bi samo vise trebali dofurat..
ovako se cijela utrka jos dodatno u*ere jer se "svima" cijeli fokus okrece kako najbolje ocuvat te softice, odnosno kako ih najbolje sto vise izbjec..
i umjesto da najbrza guma bude najbrza i da jedva cekaju da ih stave, ovako postaje najproblematicnija i utrka ispasta drasticno..
- F1NAC
- Moderator
uf al su sigurnije gume sad nesto nevjerovatno. Neka sto prije završi poklonjena sezona i neka si guz..Vettel uzme poklon 
EDIT:
stavit cu ovdje posto vrijedi za više momčadi. Pogledajte samo koliko je RedBull dignut a koliko tek Ferrari spušten

EDIT:
stavit cu ovdje posto vrijedi za više momčadi. Pogledajte samo koliko je RedBull dignut a koliko tek Ferrari spušten

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- senamozart
- Rezervni vozač
evo pogledao 3 slobodnjake i naravno opet vettel prvi.
vjerojatno će uzeti i pole.
prognozu /malo promijenjenu/ bi postavio malo kasnije oko 12 sati.
utrka bi mogla bizi zanimljiva jer je degradacija guma jako izražena kod svih ekipa a pogotovo kod red bulla koliko se dalo primjetiti iz ovih slobodnjaka koje sam gledao.
vjerojatno će uzeti i pole.
prognozu /malo promijenjenu/ bi postavio malo kasnije oko 12 sati.
utrka bi mogla bizi zanimljiva jer je degradacija guma jako izražena kod svih ekipa a pogotovo kod red bulla koliko se dalo primjetiti iz ovih slobodnjaka koje sam gledao.

- speedy56
- Legenda
Indija, FP3

Trening je bio skraćen za 20 minuta jer je počeo isto toliko kasnije. Razlog - Indijski smog, preslaba vidljivost
Što više ovo gledam se pitam zašto gledam ovo shanje...
Evo recimo Vettelov stint od 9 krugova - počeo u 31.7, završio u 34,0.
2 sekunde u manje od 10 krugova!
Massa - 6 krugova - počeo u 30,2 - završio u 32,8
Inače.... Red Bull iznenađujuće ostao na vrhu.
Lotus i Mercedes su sigurno bolji od ovoga jer je jučer Grozni napravio 26,2, a dns 26,3. Hamilton - jučer 26,4, dns 26,6.
Vettel je danas bio 4 desetinke brži.
Mislim da su rezultati FP2 relevantni za ostatak vikenda.
Hulkenberg ponovno odličan 4.

Trening je bio skraćen za 20 minuta jer je počeo isto toliko kasnije. Razlog - Indijski smog, preslaba vidljivost
Što više ovo gledam se pitam zašto gledam ovo shanje...
Evo recimo Vettelov stint od 9 krugova - počeo u 31.7, završio u 34,0.
2 sekunde u manje od 10 krugova!
Massa - 6 krugova - počeo u 30,2 - završio u 32,8

Inače.... Red Bull iznenađujuće ostao na vrhu.
Lotus i Mercedes su sigurno bolji od ovoga jer je jučer Grozni napravio 26,2, a dns 26,3. Hamilton - jučer 26,4, dns 26,6.
Vettel je danas bio 4 desetinke brži.
Mislim da su rezultati FP2 relevantni za ostatak vikenda.
Hulkenberg ponovno odličan 4.

-
- Veteran
Svaka čast Ferrariu kad god imaju bolid sposoban u kvalifikacijama doči čak i do drugog mjesta onda shebu stvar taktikom.Ništa im dobro neće donijeti ova taktika,jer startati sa 8. mjesta poništava sve prednosti koje donosiova taktika