Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
vid napada:Tko te napada?
kad mi netko direktno odgovara sa capsima i tim jeftinim akronimom digne mi se kosa..no "utrka sezone" OMG...
nice try..kada netko nešto tvoje citira ili napiše kontra tebe nije odmah tvoj hebeni neprijatelj...
...mislim da je tu i "bit problema" - kod većine tih "loših" ocjena - ako im Hamilton Alonso ili Kimi nisu na postolju trka im dobija ispodprosječnu ocjenu jer mnogi kroz prizmu (ne)uspjeha pojedinih vozača doživljavaju "oduševljenje ili razočaranje" same trke...gringo73 je napisao/la:Ja sam dao 9. Nemam svog idola kroz kojeg bi mi njegov plasman bio mjerilo za trku, pa mogu gledat trku poprilčno rasterečen i bez očekivanja
Poštujem tvoj stav no gledajući tu istu Kinu ranije ovogodišnja je "mila majka svih dosadašnjih Kina" (kojih nema tako puno)...ja se nadam da ovogodišnji kultni Spa neću više nikada neću gledati u ovakvom "dosadnom" izdanju - a sigurno ima i nekih kojima je to bila jako dobra trka...gringo73 je napisao/la:ali eto, svi smo različiti i volimo nešto drugo. Dmarijon i Toon su spomenili Kinu s oduševljenjem, a meni je ta trka dno ove sezone (i puno trka unazad), i nadam se da nikad više neću morat gledat takvu "trku":biggrin:
i'm not alone, i'm not aloneArma, ja i još jedna osoba x smo izgleda jedini kojima je ova trka bila odlična.
ee pa bas to.. a u tome i je vjerujem stvar..Nemam svog idola kroz kojeg bi mi njegov plasman bio mjerilo za trku, pa mogu gledat trku poprilčno rasterečen i bez očekivanja
a ovo je tako dobro recenoIma nas svakakvih, a najviše različitih.
gringo73 je napisao/la:Arma, ja i još jedna osoba x smo izgleda jedini kojima je ova trka bila odlična. Ja sam dao 9. Nemam svog idola kroz kojeg bi mi njegov plasman bio mjerilo za trku, pa mogu gledat trku poprilčno rasterečen i bez očekivanja (zahvaljujući vozačima i bolidu McLarena kakvi su ove godine) Meni je u trci bilo svega što volim, pretjecanja, branjenja, gužve kao u GP2, poneka greška, čudnih situacija... ali eto, svi smo različiti i volimo nešto drugo. Dmarijon i Toon su spomenili Kinu s oduševljenjem, a meni je ta trka dno ove sezone (i puno trka unazad), i nadam se da nikad više neću morat gledat takvu "trku". Ja ne vidim smisao ovala i 300 pretjecanja, a netko ne može skužit kako netko/ja ne volim Nascar. Kako bi rekao moj bivši kolega: Ima nas svakakvih, a najviše različitih.
u stvari da nije izašao SC pola ljudi bi TV ugasili ili komp.
haaah.. kako vas je probioand that too would technically be an overtake and would therefore look to the untrained eye like racing.
o da da, pogodjeno u sridu..the drivers just speed monkeys expressing the performance of their package, being instructed on the most efficient way to run their race."
An Engineer’s Guide to the Suzuka Circuit
The Circuit
Turn 1: Taken almost flat with only a light lift, the opening corner of the lap is a quick curve leading into the slower Turn 2.
Turns 3 – 6: Understeer needs to be minimised for the constant change of direction through the ‘S’ Curves, with a well-balanced car maintaining the speed.
Turns 8 + 9: Two tricky turns make up the Degner Curve. The first is short and narrow with a cautious approach required thanks to the inner kerb, to which drivers need to get as close as possible without making contact.
Turns 13 + 14: Understeer saps speed through the Spoon Curve and so needs to be minimised, with a fast exit necessary onto the following straight.
Turn 15: 130R is flat out, but more difficult when the cars are heavy with fuel.
Turn 16: The best overtaking opportunity around the circuit layout, with DRS less effective at this particular
track than elsewhere.
The Car
Front Wing: Front wing level is important to eradicate speed sapping understeer through the long Spoon corner, and to assist with quick change of direction through the ‘Snake’ of Turns 3 – 7.
Rear Wing: Comparable downforce levels to Silverstone or Barcelona; not maximum levels, but not far off.
Suspension: Good change of direction is required, especially for the ‘Snake’ through Turns 3 – 7, so a
stiffer and more responsive setup is sought.
Brakes: The only heavy braking applications are into the Turn 11 hairpin and into the Turn 16 – 17 chicane. As with Silverstone, much of the lap is spent cooling the brakes meaning that – in contrast to Singapore – more attention is paid to keeping these warm.
Tyres: The hard and medium tyre compounds will be used, meaning that the selection for Suzuka moves a step harder for the third year in a row after 2011’s soft and medium and 2012’s soft and hard allocations. Suzuka is one of the biggest challenges of the year for tyres as the track layout contains a wide variety of corners; many of which are fast, but with some heavy braking areas and tighter turns intertwined. The hottest part of the tyre tread can reach 120 degrees centigrade at Suzuka.
Engine: A high-speed figure of eight track that features every possible corner; from high speed kinks to flowing linked turns, profiled curved bends and hairpins. The engine needs to deliver across the entire power spectrum without sacrificing driveability and responsiveness. High speed corners such as the ‘S’ Curves also subject the internals of the engine and lubricant systems to high lateral G-forces.
Don't lift...that's it
speedy56 je napisao/la:Mislim da nitko nije napomenuo da je Suzuka jedina staza, uz Monte Karlo, u kalendaru koja ima samo jednu DRS zonu.
Detekcija je kod kočenja za šikanu, a aktivacija na izlazu iz zadnjeg zavoja.
Zona je duža nego lani.
ili prva ti pomogne da se priblizis a druga da ga dokrajčiš, jedino smislene zone su mi u kanadi i abu dhabiju, metar jedna od druge pa jedan uzme u prvoj pa drugi si vrati u drugoj zonidmarijon je napisao/la:Vidjeli smo da su često dvije zone za preticanje više minus nego plus. U drugoj vratiš poziciju.