Formula 1 team - Mercedes-AMG Petronas Formula One Team [F1 W13]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
nikolaf1
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Formula 1 team - Mercedes Grand Prix

Post Postao/la nikolaf1 »

Armanini je napisao/la:
Ja samo govorim da FIA nema veze s ovim, osim sto je Tribunal FIA-in.
fia ima sve veze s ovim, ako je tribunal fia-in.. u smislu da su fia-ini ljudi u komisiji koja ce saslusat i odlucivat o potezima..

P.S: Da je FIA odgovorna, onda bi tribunal bio nezavisan, a to bi bio sustinski parnicni spor, gdje bi ostecene momcadi podnijele tuzbu protiv FIA-e.
e to me zanima.. kakav nezavisan tribunal? obican sud? medjunarodni sud?

to mi nije jasno, jer sportska pravila nisu odredjena zakonska pravila, krsenjem istih krse se pravila sportske organizacije, ne krsi se zakon..
gdje bi ostecene momcadi podnijele tuzbu protiv FIA-e.
kome?
Joj ljudi, nije moguce da toliko nerazumljivo pisem. Rekao sam da FIA nema veze sa procesom, odn. da nije odgovorna, vec samo ima veze jer ona sudi, odnosno Tribunal je FIA-in.

A za drugi slucaj, to bi se vjerojatno formirao Tribunal koji bi bio van FIA-e, koji bi sudio po nekom internom zakonu koji je prilagodjen uslovima takmicenja. Ali ja sam taj nezavisni Tribunal naveo samo kao primjer, ali toga nema, FIA je u ovom slucaju u potpunosti van svake odgovornosti, a nije u istoriji zabiljezen slucaj da je FIA odgovarala ( jer je to pomalo nelogicno bilo ).
FORZA FERRARI !!!
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

Joj ljudi, nije moguce da toliko nerazumljivo pisem. Rekao sam da FIA nema veze sa procesom, odn. da nije odgovorna, vec samo ima veze jer ona sudi, odnosno Tribunal je FIA-in.
ma nije razumljivo, nego je nespretno napisano :)
kazes da fia nema veze s procesom, odnosno ima jer je tribunal fia-in :=
jasno da ima veze, ima sve veze.. fia je organizacija, njen tribunal je samo njen jedan ogranak..
a nije u istoriji zabiljezen slucaj da je FIA odgovarala ( jer je to pomalo nelogicno bilo ).
:) upravo je to moje shvacanje :) i zato mi je cudna pomisao neke fia-ine krivice jer nije u svijetu zabiljezen slucaj tolike pravde i neutralnosti :=

jedino mi je moguce da fota podigne tuzbu (medjunarodnom sudu za sport recimo?), al fote vise nema tako da i to pada u vodu..

btw, skoknuo proguglat malo da vidim dal je taj fia-in sud odredio kaznu i mcmu od onih 100M i usput procitao zanimljivost koju nisam znao, pa za ostale takve:
Kada se je cijela priča otkrila, McLaren se mogao samo distancirati od uposlenika, tvrdeći da to nije bila politika tima, nego da su pojedinci djelovali na svoju ruku. Malo vjerovatno, pa ni FIA nije baš vjerovala u tu priču. Zbog toga su odlučili načiniti primjer od slučaja, pa su izrekli najveću kaznu ikada: 100 miliona dolara koje je McLaren trebao platiti.

Naravno, to je ispala samo farsa, jer se u mjesecima poslije presude, kada se prašina malo slegla, došlo do toga da McLaren ne treba platiti 100 miliona nego skoro upola manje: 52 miliona dolara. Ovo je prošlo ispod radara većine novinara i skoro da i danas malo ko zna da je kazna u suštini smanjena.

McLaren je onda uplatio tih 52 miliona dolara, ali su to prikazali kao troškove poslovanja. McLaren je zbog toga morao na sudu objašnjavati kako to da kazna zbog varanja u najbržem sportu na svijetu, je u stvari trošak poslovanje koji ulazi u odbitak poreza. Nakon duge bitke, McLaren je dobio slučaj zahvaljujući “rupama” u zakonu V.Britanije koji se odnosi na slične slučajeve. Sud je presudio u korist McLarena te je tako najveća kazna u Formuli 1 pretvorena u “trošak poslovanja”.

Pošto su dobili sudsku presudu, i klasificirali kaznu kao trošak poslovanja, McLaren je zatražio povrat poreza. Na kraju su tako, najveću kaznu u istoriji Formule 1, platili građani V.Britanije, a McLaren se u potpunosti izvukao.
izvor - muski portal :)

luda presuda suda, mcm se izvukao, mnogi misle da je pravda zadovoljena, i svi zadovoljni :)
rFactor F1 HR server Info
slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

Armanini je napisao/la:
ma nije razumljivo, nego je nespretno napisano :)
kazes da fia nema veze s procesom, odnosno ima jer je tribunal fia-in :=
jasno da ima veze, ima sve veze.. fia je organizacija, njen tribunal je samo njen jedan ogranak..
a nije u istoriji zabiljezen slucaj da je FIA odgovarala ( jer je to pomalo nelogicno bilo ).
:) upravo je to moje shvacanje :) i zato mi je cudna pomisao neke fia-ine krivice jer nije u svijetu zabiljezen slucaj tolike pravde i neutralnosti :=

jedino mi je moguce da fota podigne tuzbu (medjunarodnom sudu za sport recimo?), al fote vise nema tako da i to pada u vodu..

btw, skoknuo proguglat malo da vidim dal je taj fia-in sud odredio kaznu i mcmu od onih 100M i usput procitao zanimljivost koju nisam znao, pa za ostale takve:
Kada se je cijela priča otkrila, McLaren se mogao samo distancirati od uposlenika, tvrdeći da to nije bila politika tima, nego da su pojedinci djelovali na svoju ruku. Malo vjerovatno, pa ni FIA nije baš vjerovala u tu priču. Zbog toga su odlučili načiniti primjer od slučaja, pa su izrekli najveću kaznu ikada: 100 miliona dolara koje je McLaren trebao platiti.

Naravno, to je ispala samo farsa, jer se u mjesecima poslije presude, kada se prašina malo slegla, došlo do toga da McLaren ne treba platiti 100 miliona nego skoro upola manje: 52 miliona dolara. Ovo je prošlo ispod radara većine novinara i skoro da i danas malo ko zna da je kazna u suštini smanjena.

McLaren je onda uplatio tih 52 miliona dolara, ali su to prikazali kao troškove poslovanja. McLaren je zbog toga morao na sudu objašnjavati kako to da kazna zbog varanja u najbržem sportu na svijetu, je u stvari trošak poslovanje koji ulazi u odbitak poreza. Nakon duge bitke, McLaren je dobio slučaj zahvaljujući “rupama” u zakonu V.Britanije koji se odnosi na slične slučajeve. Sud je presudio u korist McLarena te je tako najveća kazna u Formuli 1 pretvorena u “trošak poslovanja”.

Pošto su dobili sudsku presudu, i klasificirali kaznu kao trošak poslovanja, McLaren je zatražio povrat poreza. Na kraju su tako, najveću kaznu u istoriji Formule 1, platili građani V.Britanije, a McLaren se u potpunosti izvukao.
izvor - muski portal :)

luda presuda suda, mcm se izvukao, mnogi misle da je pravda zadovoljena, i svi zadovoljni :)
Fazon je da si previse bukvalno shvatio, sto drugi nisu. Ja sam rekao da FIA nema veze sa postupkom ( u smislu stranke u postupku ), a ima u smislu organa, odnosno Tribunala ( tu je glavni subjekt postupka, a ne stranka ).
Dakle, FIA sudi i nema veze sa odgovornoscu, sto je neko iznad naveo kao mogucnost ( navodeci forum 1technical kao izvor ).
E sad, kad bi postojao neki Medjunarodni sportski sud koji bi sudio na osnovu podnesenog zahtjeva stranaka, e onda bi FIA mogla biti odgovorna. Ali tad bi se svi pravilnici morali mijenjati, a Concorde ugovor bi obuhvacao i mogucnost pokretanja spora protiv FIA u slucaju nanosenja stete nekoj od momcadi ili dobavljacu guma. A to sam rekao iskljucivo HIPOTETICKI !

A sto se tice McLarenove presude iz 2007 godine, nisam pratio izvrsenje sankcije. Ne znam koliko je puzdan ovaj izvor koji si naveo. Britanski zakoni su bas sveobuhvatni i imaju malo pravnih praznina, za razliku od nasih. A kada bi zaista bilo ovako, kako se u ovom izvoru navodi, to bi onda podrazumijevalo da je pravna sluzba McLarena izuzetno dobra. :)
FORZA FERRARI !!!
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

da, sad kuzim :)
tako da :=
E sad, kad bi postojao neki Medjunarodni sportski sud koji bi sudio na osnovu podnesenog zahtjeva stranaka, e onda bi FIA mogla biti odgovorna.
medjunarodni sportski sud postoji i on sudi recimo uefi i sl, dakle organizacijama kao sto je fia, a koje nemogu bit zasticene nikakvim concorde ugovor..
hipoteticki je iz razloga jer nitko nece ic tuzit fiu za ista, jer prvo nema smisla, a drugo je sto nema smisla :)

i meni je to s mcm malo cudno i cudi me da je to tiho proslo.. al opet, obzirom da su to englezi koji stite svoje, a mcm toliko vazan "brand" engleske, a sudilo se izmedju mcma i drzave zapravo (zajebavanje s porezom) onda nije bas cudno sto su im "izasli u susret", a ni sto su to zadrzali u tisini.. ukoliko je istina naravno..
slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

Armanini je napisao/la:da, sad kuzim :)
tako da :=
E sad, kad bi postojao neki Medjunarodni sportski sud koji bi sudio na osnovu podnesenog zahtjeva stranaka, e onda bi FIA mogla biti odgovorna.
medjunarodni sportski sud postoji i on sudi recimo uefi i sl, dakle organizacijama kao sto je fia, a koje nemogu bit zasticene nikakvim concorde ugovor..
hipoteticki je iz razloga jer nitko nece ic tuzit fiu za ista, jer prvo nema smisla, a drugo je sto nema smisla :)

i meni je to s mcm malo cudno i cudi me da je to tiho proslo.. al opet, obzirom da su to englezi koji stite svoje, a mcm toliko vazan "brand" engleske, a sudilo se izmedju mcma i drzave zapravo (zajebavanje s porezom) onda nije bas cudno sto su im "izasli u susret", a ni sto su to zadrzali u tisini.. ukoliko je istina naravno..
Pa vec sam rekao da odgovornost FIA, trenutno nema logike. Hipoteticki, imalo bi smisla u nekom narednom periodu, kada bi se stvorili zakonski uvjeti odgovornosti FIA-e. Za sada uvjeta nema, pa je FIA nemoguce, odn. nelogicno tuziti. Druga stvar, u donosenju bilo kog pravilnika ucestvuju i predstavnici momcadi, tako da su i oni kreatori istih. Svi su upoznati sa odredbama prije njihovog kreiranja, tako da se akti uskladjuju sa zahtjevima momcadi vec u fazi njihove izrade.
E, jedino kada se FIA kao subjekt prava javlja ( u svojstvu pravnog lica ) u parnicnom postupku ( sporenje sa drzavom, sa fizickim licima ), onda je odgovorna pred redovnim sudovima. Ali su to sasvim drugi osnovi, uopce, pokretanja procesa ( porezi, prouzrokovanje stete povredom odredaba ugovora npr. sa dobavljacem guma, povrede odredaba iz radnih odnosa u smislu uposlenika FIA, itd. ).

Sto se tice ovog saslusanja Mercedesa i Pirelija, tu je osnov vjerojatno odnos Mercedesa i Pirelija. Tocnije, favoriziranja Mercedesa od strane Pirelija. FIA je odobrila test, medjutim prema navodima, Pireli nije igrao u duhu pravila, vec je prvu pozivnicu uputio Mercedesu i dalje pozivnice za taj test nisu slali ( kasnije je Horner izjavio da je i Red Bulu poziv upucen, ali su oni smatrali test nelegalnim ). I sto je jos veci problem, u pitanju je citavih 1000 kilometara odvezenih sa ovogodisnjim bolidom ( jednostavno receno: in-season test ), sto je bas van svih regulativa.
FORZA FERRARI !!!
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

A glasine iz paddocka govore da bi, zbog ove blamaže s testiranjem, Charlie Whiting mogao dobit nogu. Navodna zamjena bi bio (x Toro Rosso) Giorgio Ascanelli.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Sto se tice ovog saslusanja Mercedesa i Pirelija, tu je osnov vjerojatno odnos Mercedesa i Pirelija. Tocnije, favoriziranja Mercedesa od strane Pirelija. FIA je odobrila test, medjutim prema navodima, Pireli nije igrao u duhu pravila, vec je prvu pozivnicu uputio Mercedesu i dalje pozivnice za taj test nisu slali ( kasnije je Horner izjavio da je i Red Bulu poziv upucen, ali su oni smatrali test nelegalnim ). I sto je jos veci problem, u pitanju je citavih 1000 kilometara odvezenih sa ovogodisnjim bolidom ( jednostavno receno: in-season test ), sto je bas van svih regulativa.

da, van svih regulativa, al ovo su izvanredne mjere, odnosno barem ih tako mogu i vjerojatno ce objasnit pirelli..
odnosno fia, jer obzirom da je ona dala dopustenje za test mora bit odgovorna, odnosno nemoze krivica bit na jednom timu koji naravno da ce prihvatit djabe testiranje.. osim naravno, ako je u pitanju rbr koji su toliko posteni..

izvanredna mjera jer je pitanje sigurnosti, siguran sam da negdje u pravilniku ima koji nedoreceni clanak, a vezan uz sigurnost, sa kojim se moze oprat ruke..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Evidence builds against Mercedes AMG F1

With the tribunal hearing for Mercedes and Pirelli set to happen in 7 days time, evidence is building up against the Mercedes F1 Team, as a leaked gentlemen's agreement now also seems to have been breached.

Germany's SportBild has published a document that seals a gentlemen's agreement between all current F1 teams. The document states that if any team wanted to run development testing for 2014, any test would have to be jointly approved by the testing committee - the teams - and the FIA.

Although Ross Brawn denied at Canada the test was actually "secret" but rather "private", the agreement requires any team that is out to test elements for 2014 is bound to inform all other competitors beforehand. This not obviously didn't happen, as Red Bull Racing for one heard from the press at Monaco that a test had taken place.

Furthermore, Pirelli have said that the testing was aimed to develop 2014 tyres and had nothing to do with resolving the safety issues that appear to be going on with the current set of 2013 tyres.

The problem essentially is that it is Mercedes team principal Ross Brawn who signed the agreement, while he also clearly stated that it was him who approved the Pirelli test with the Mercedes AMG F1W4 at Barcelona. And even though the agreement is not enforceable in court, it severely undermines the position of Ross Brawn, and Mercedes as a trustworthy competitor in Formula One.
IZVOR

Armanini je napisao/la:izvanredna mjera jer je pitanje sigurnosti
Tu obranu su si sami pobili ističući da su testirane gume za 2014. :lol:
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Germany's SportBild has published a document that seals a gentlemen's agreement between all current F1 teams.
Je li to onaj isti onaj džentelmenski dogovor koji obavezuje i limitirani budžet koji RB nikako da prikaže?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Pročitaj dalje...

And even though the agreement is not enforceable in court, it severely undermines the position of Ross Brawn, and Mercedes as a trustworthy competitor in Formula One.

Znači očekuje ih, bar po tome pitanju, ista sudbina kao RB i Hornera...nitko im ne vjeruje
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ma Ross je skužio ( došao je k sebi ),da ako želi pobijediti ferrari i rb, mora igrati po njihovim pravilima ( zaobići pravila i razni dogovori ).

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Dani je napisao/la:Ma Ross je skužio ( došao je k sebi ),da ako želi pobijediti ferrari i rb, mora igrati po njihovim pravilima ( zaobići pravila i razni dogovori ).
LOL...A Ross je inače stara dokazana poštenjačina pa je sad u poznim godinama prisiljen igrati prljavo. Jadničak mali, baš mi ga žao...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Cuky je napisao/la:
Evidence builds against Mercedes AMG F1

Furthermore, Pirelli have said that the testing was aimed to develop 2014 tyres and had nothing to do with resolving the safety issues that appear to be going on with the current set of 2013 tyres.

The problem essentially is that it is Mercedes team principal Ross Brawn who signed the agreement, while he also clearly stated that it was him who approved the Pirelli test with the Mercedes AMG F1W4 at Barcelona. And even though the agreement is not enforceable in court, it severely undermines the position of Ross Brawn, and Mercedes as a trustworthy competitor in Formula One.
IZVOR

Armanini je napisao/la:izvanredna mjera jer je pitanje sigurnosti
Tu obranu su si sami pobili ističući da su testirane gume za 2014. :lol:

ma lol vidim da :)
sad mi je jos manje jasno ..

mogao bi onda brawn dobit pedalu kao zrtva.. ionako meni on zadnjih godina daje dojam da nema bas neke volje i motivacije..
slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Einflussreiche Aktionäre haben erneut einen Ausstieg von Mercedes aus der Formel 1 gefordert. "Mercedes muss raus aus der Formel 1. Hier gibt der Konzern dreistellige Millionenbeträge aus, die niemandem etwas bringen", sagte Michael Muders, Manager bei Union Investment, der 'WamS'.

Dionicari ( oni jaci igraci ) traze da se Mercedes povuce iz F1.

" Tvrtka daje milijune ( tri brojke, troznamenkast broj ) koje nikome nista ne donose "

Kad je bal, nek je maskenbal. \:D/
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Samo jedan od pritisaka na FIA-u i Bernija.

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Ništa čudno meni nije do sada nisu imali nikakve rezultate, a ulupali hrpu love u F1, uskoro bi mogli završiti kao BMW
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Nemreš tako. Oni već imaju 2 pobjede, znači duplo su bolji od BMW-a. A i nisam vidio ovu vijest nigdje drugdje pa bi molio Scud-a da stavi link.

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Da imaju 2 pobjede, jel ti misliš da su oni s tim zadovoljni i ako se uskoro nepočnu borit za prvenstvo da se neće povuć?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Dani je napisao/la:Nemreš tako. Oni već imaju 2 pobjede, znači duplo su bolji od BMW-a. A i nisam vidio ovu vijest nigdje drugdje pa bi molio Scud-a da stavi link.

Evo ga.

KLIK

I jedan malo opsirniji tekst.

KLIK

Tesko da ces naci nesto vezano za ovo van njemackih novina, posto je ovo ipak njemacki " ponos ". Ako se dionicari dogovore da je vrijeme da se Mercedes povuce iz F1, tako ce i biti, bez obzira na ove dvije pobjede.
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Lauda, Wolff will not attend FIA hearing - Brawn će biti jedini na streljani. ;)
slika
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Dodi_napalm »

Nei se čudil da je sve to Lauda namjestil Brawnu... Stari je on mutikaša.
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Dodi_napalm je napisao/la:Nei se čudil da je sve to Lauda namjestil Brawnu... Stari je on mutikaša.
laže taj lauda znači znao je
LAUDA DIDN'T KNOW ABOUT SECRET TYRE TEST - REPORT
Wednesday 19 June at 16:35 : Jun.19 (GMM) Niki Lauda only knew about Mercedes' secret tyre test at Barcelona in May once "the wheels were turning".

That is the claim on Wednesday of the respected Auto Motor und Sport correspondent Michael Schmidt, as F1 braces for the first ever hearing of Jean Todt's new international tribunal.

Reportedly armed with lawyers and engineers of the Brackley based team, the sole Mercedes chief deployed to Paris on Thursday morning will be Ross Brawn, after a spokesman confirmed that Lauda and Toto Wolff will not be there.

After a disappointing first three years of the 'works' F1 foray, the Austrian pair are the new faces at Mercedes, and both shareholders.

There has been speculation Brawn will be the scapegoat, or fall guy, with former McLaren technical director Paddy Lowe already at work at Brackley, and earmarked to eventually succeed Brawn.

"It was my decision to do the test, so that's a fact," Brawn told reporters in Canada recently. "Let's see what occurs at the tribunal and go from there."

Schmidt reported on Wednesday that Lauda, the triple world champion and Mercedes F1 chairman, first heard about the highly controversial Barcelona test "when the wheels were already turning".

He added that Lauda's deputies insisted that permission had been sought for the use of the 2013 car.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
pinkdpanter
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: kimi raikkonen

Post Postao/la pinkdpanter »

Kazna mora bit zestoka, izbacivanje iz prvenstva. Mora bit primjer drugima a ne da drugi ispadnu idioti ner pravila su jasna nema testiranja sa aktualnim bolidom. I kako to najednom gume dobro funkcioniraju, tj nije na jednom vec nakon 1000km
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ajde ne bulazni. Onda su morali izbaciti i lotus jer pirelli koristi njihov stariji bolid za testiranje guma. Slučajnost ili ne? Koliko god on bio star, nije toliko drugačiji da oni ne bi mogli usporediti tadašnje parametre ponašanja guma i današnje.

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Dani, nitko se zbog tog ne buni, svi znaju za to itd. itd.
vrlo vjerojatno nije slučajno da baš Lotus tako dobro radi s gumama, ali očito je da su sve ekipe to "dozvolile" čim nitko nikad nije prigovorio nešto u vezi toga šte se za testiranje koristi baš Renault, tj.Lotus
Odgovori