dojam utrke nakon utrke.. - pa i dalje mi je utrka bila odlicna za monaco standard.. ovo neko spominjanje prvih 30 krugova bez akcije necu previse komentirat jer sam misljenja da smo ovdje svi neki zaljubljenici u motorsport, da imamo neko iznadprosjecno razumjevanje utrkivanja, pa mi nekako nema mjesta raspravljati s nekim kako f1 utrke nisu sprint utrke od 100 km, vec voze malo duze..
da... vozikali su se.. svi na kupu bez pokusaja.. tako normalno.. ne kuzim sto su trebali? grid je bio poredan po brzini, osim lewisa koji je popusio prilikom safetya.. al nije ni taj lewis i merc puno brzi od rbra..
na obicnoj stazi nema preticanja ako se nema brzi bolid barem nekih sekundu i pol, na jednom monacu razlika u bolidima mora bit znacajna da bi se nesto moglo.. a mi danas imamo grid gdje je po 10 bolida unutar sekunde..
shvatite da nije imalo smisla nikome za pokusavat.. pocevsi od vettla koji nije pokusavao ni ostat blizu rosberga, jer jednostavno nema smisla.. webber takodjer, sa istim bolidom nema sanse, a od webera na dalje se gledalo na retrovizore i vozilo po spagi jer jedan kiks bilo gdje, prolazi barem jedan bolid..
jedini koji je gurao i bio agresivan i pokusavao uzimat pozicije je bio taj crni perez koji iako je overagresive i nadobudan - jbga.. zacinio je utrku.. a vi pizde licemjerne svi skupa, a vidim da vas ima, ono malo sto sam preletio temu, vidim da posten dio pljuje i lincuje navedenog jer se zabio u kimija..
jucer placete i urlate i pljujete fiu sto kaznjava vozace zbog dodira, kao posljedicu vozaci ce se jos rjedje odlucivat na pokusaje, fali nam pravih preticanja napadanja, i onda kad netko ide po jednom fkng monacu preticat i napadat neke prvake i pri tome napravi i los potez i nekom skrese utrku - ajmo pljuvanje!! van iz f1 i te fore..
uvijek se povlaci paralela sa zlatnim godinama f1 i preticanjima, akcijama i napadima.. pa zar vi imate ideju da su onda sva preticanja bila glatka button alonso style? bez dodira kontakta, prljavih blokanja, zabadanja, blokanja na kocenjima, blok passova.. zar su senna i ostali velikani sva pretjecanja obavili bezgresno, bez dodira i bez da su ikad nekom unistili utrku?
ajde za domacu zadacu - u danasnje vrijeme barem nije tesko, u 2 minute izguglate koliko ocete situacija..
u potpisu ce mnogi imat - "If you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver."
i kad senna vidi gap koji samo on vidi i preleti nekom brundleu preko glave il bilo kog onda je to ok, jer to je pravo utrkivanje.. kad neki tamo perez skenja kimija jer je vidio gap kojeg nije bilo (al mu je bilo u prijasnjim pokusajima) onda tog pereza treba kamenovat jer je prepotentni idiot..
vi sami neznate sto biste i zato i je f1 danas kakva je.. niste vi nazalost jedini, da bude najtuznije, u vecini ste vjerojatno, i kao reprezentativna skupina prema kojoj bernie i ekipa malo kroje tu f1 da budete zadovoljniji i da vas se drzi zainteresiranima, mi ispastamo jer ste hateri po prirodi i udovoljit vam se nemoze..
losa je posljedica samo sto ispastamo mi ostali, oni pravi ljubitelji sporta, nama se ne treba nis jako mjenjat.. samo nek voze..
dobar primjer je upravo nas kimi tu koji ce uzivat u nedjeljnom popodnevu iako je utrka losija (kao i mnogi mi), ta sam izaberes gledat, ako ti utrka za 1. - pa koji k onda gledas tu utrku lol.. cekas da se iz jedinice pretvori u desetku?
neznam, znam da smo svi svakakvi, al znam da ja sigurno ne bi potrosio nedjeljno popodne na nesto sto cu ocjenit jedinicom.. za to moras bit il neki mazohista il neki.. ..
s druge strane..
vozili su krugove oko 1.21 najcesce.. a dobar dio utrke su vozili 1:22, povremeno 1:23..
u drugoj (a vjerujem i u prvoj

utrci gp2 brzi krugovi u utrci su bili 1:23.. i to pred kraj utrke na zutim pirelijima nakon 25 krugova..
gledajuci s te strane utrka je za qrac, odnosno forumula 1 sad je za k*r*c.. al takva je kakva je, uvjeti su jednaki svima, svi jednako cuvaju i stede..
Nije mi drago što se polako osjeća loša atmosfera između njega i Buttona već par utrka. Nekako mi se čini da se Button osjeća ugroženim kao prvi vozač
prije prosle utrke coulthard je imao zanimljiv intervju s mcm dvojcem.. izmedju ostalog bilo je pitanje odnosa izmedju teammatea.. i sad kao iskusni button objasnjava malom perezu kako i sto.. pitanje je bilo i kakav je odnos bio s lewisom.. i onda button - "nije vazno dal si u dobrim odnosima sa timskim, samo je bitno da dobro funkcionirate"
button i nije prvi vozac.. a i nema tu nekog straha ni potrebe za losom atmosferom jer je taj mcm sada srednji tim, ni blizu pobjeda ni podija jos, tako da nema ni potrebe za "prvim" vozacem, jer se oni ove godine ne bore prakticki za nis..