Simulacije vožnje

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori

Koju igru bi željeli da koristimo za ponovno okupljanje F1-HRacing ekipe? (moguće više izbora)

rFactor
6
25%
rFactor 2
4
17%
Race 07
3
13%
RaceRoom Racing Experience
3
13%
GTR2
2
8%
Automobilista
5
21%
Project CARS
0
Nema glasova.
Project CARS 2
1
4%

Ukupno glasova: 24

K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Ja sam: Vozač
Navijam za: Kimi i Frijns

Re: Simulacije vožnje

Post Postao/la K1M1 »

Nemam stazu a i kasno je vec, pa dosta za večeras... super je bilo. :)
iako ipak nebi da staza bude u ligi, prilicno nemoguce za pretjecat, imamo dosta tih uskih i ulicnih, treba i koju širu stavit. :)
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

pa sta ste onda rekli da mjenjamo ccc..

vuksa je dosao na server u 3 minute..

btw, staza je sandown..
rFactor F1 HR server Info
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

ja također nemam stazu a i kasno je za učit novu, mislio sam da ćete stavit bath za sljedeću.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

nabijem vas :)

al ok, ko vas j.. ova je ok i bit ce za raceanje ok.. nema markera doduse sto vi obozavate :) al nisu potrebni..
sutra cemo onda nastavit sa njom..
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

sto vam pucaju ti interneti :)
slika
MarkoD
Navijam za: Kimi

Post Postao/la MarkoD »

Nadam se da se vidimo sutra ;)

evo još jedan za 900kn
http://www.njuskalo.hr/igrace-konzole/l ... as-7169490" onclick="window.open(this.href);return false;
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

sutra je danas pa se mozda vidimo.. sto se mene tice barem ofc.. ovisi o ovom ludom snjegu..

btw, evo krug od sinoc ovih nasih v8 mastera..
i kako izgubit najminimalniju prednost na izlazu iz zadnjeg zavoja :)

slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Fiore je lagano prejahao pasice al nema veze razlika je bila od 0.055 ako se ne varam a mjesta za popravit vrijeme je bilo dosta bar još 0.200

Staza je meni zakon, ima onaj brzi zavoj gdje je izazov ići punim gasom pogotovo s ugrijanim gumama a i izlaz s onom grbom mi je fora. Teško se utrkivat al šta je tu je, još je teže u stvarnosti pa se niko ne buni :)

Jedino što me smeta je zadnji zavoj gdje kad dođem iza nekog ili više nas padne FPS i to prođem nekako trokirajući na sreću, ako moram kontrirat izlaz onda je zajebano pošto kasni slika kad me pusti već sam zakvačio travu.

Ja sam isto tu večeras.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

yep istina, al ja mislim da nema puno koristi od jahanja s ovim cudima jer se auto previse destabilizira i treba mu dosta vremena da se smiri i da mozes napucat do kraja gas..
doduse za sikane je vise manje svejedno kako auto skace, tako da prednosti ima..

meni je isto staza opaka, problema sa trokiranjem fala bogu nisam imao uopce, izlaz s grbom mi je isto odlican.. zavoj koji bi se mogao proc sa punim gasom inace, ovdje treba bit strpljiviji i spretniji..
najbolji mi je onaj izlaz iz predzadnjeg prema zadnjem gdje se moze nabit gas rano i drzat kontru skoro do kocenja.. najgori mi je onaj desni spori poslije brzog, tamo mi je bilo problem drzat dovoljnu brzinu..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ja sam tu večeras iza 22 ako budete gore
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

heh, skocio nakon pun k vremena na varjantu da vidim malo sta ima kod njih i vidim ovaj post
ugasili su rf1 servere jer su poceli bit prazni pa sam iskoristio priliku da ih pozovem kod nas pa mozda se i spojimo malo i mozda bude zainteresiranih i za ligu..

spomenuo sam i roc za koji je kiro vec rekao da bi bili za, pa bi bilo dobro da malo definiramo tu zamisao i odlucimo sa cim bi to vozili pa da organiziramo to jer bi bio dobar nacin da se tako povezemo..

probali smo cale i ja nekidan malo sa mazdom i bimerom iz shifta i.. jebmu malo te getribe, doduse nisu to ni auti sa kojima se to vozi, jedan takav rwd da, kao sto je ove godine bila ta nova toyota recimo.. al neznam.. mozda i nije najbolji izbor.. hgtc bi bio bolji zbog samog moda i kontrole auta, al malo je bedasto obzirom da su prastari auti, a staza i format je noviji..

bilo bi super kad bi se moglo uzet par auta iz svakog moda i ubacit ih u jedan :)
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Armanini je napisao/la:bilo bi super kad bi se moglo uzet par auta iz svakog moda i ubacit ih u jedan :)
u suštini to nebi trebalo biti preteško...no kao i uvijek, sada dolazi onaj "ali"...ali velika je količina novijih modova sa modelima koji su konverzije iz drugih igara, a i dostupan je mali milijun različitih shadera i ne koriste svi modovi iste. A shadere je malo teže mijenjat jer se treba znati služiti i 3D alatima...

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

da tocno to..

al recimo moglo bi se mozda objediniti sve shift modove onda pa uzet neki iz gt2, mozda dtm, mozda v8, neki iz fwd i neki iz streeta i to bi se onda moglo lako nac 5 razlicitih auta.. umjesto bugija dobar bi bio caterham..

nemora se ni vozit s 5 auta, moze i manje, moze neki sasvim 3. mod, al ja nemam neke ideje.. tako da kad vam padne nes napamet - pucajte!
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

dakle veceras sandown
http://www.mediafire.com/?uz4s5l6a2zulvrb" onclick="window.open(this.href);return false;

takodjer pripremite usput i wanneroo pa da mozemo mjenjat..
http://www.mediafire.com/?3zndkj3pblf" onclick="window.open(this.href);return false; (18 mb ;)

ja cu doc u 8 i pol jer moram po sestru pa ako ne ostanem negdje zakopan u snjegu tu sam..
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

e moj cale stvarno koji put nemas smisla..

sto se tice staze, to je stvar svakog posebno tako da to nema veze, al da nemozes pocekat da ti se odogovori nego odmah kliknes exit to nema smisla..
nema nas puno, taman dosao fiore, mogli smo mjenjat drugu stazu, al ti pobjegnes instantno cim napises.. to nema smisla..

pa vozimo da biramo staze jbmu..

sto se tice markera, markeri su ispred zavoja gdje je jako kocenje, ovdje nema takvog osim prvog koji je zajeban, al vozac se ni ne orjentira po markeru vec po reference pointovima uz stazu, tako da ne drzi vodu.. a staza je dovoljno pregledna da nema problema za kocenje nakon 10-ak krugova..

al svjedno.. iako ti se ne svidja tvoje pravo, al nemoj pobjec odmah, cemu to..

stavili smo bath pa ako si jos tu, come back..
slika
harrahotto

Post Postao/la harrahotto »

Bok,
meni je pukla veza večeras, izbacilo me, i nisam više mogao nazad, a kako me silovalo sa strane odustao sam.
Što se tiče priče oko markera, Arma, bedasto je govoriti tko se po čemu ravna i orijentira. svatko ima svoj sistem, meni je bez (back) markera :) teško, dok ne naučim stazu, a i kad naučim, lakše mi je, mogu opuštenije voziti, pogotovo trku, kad smo svi u gomili i ne vidim ništa, ni markere, a kamo li išta drugo.
Bez obzira na to, očito je bila rasprava oko toga, ova staza je fina, i mislim da može biti zabavno na njoj, a tetkicama kojima trebaju strelice za zavoj, pa eto, možda i mi muškarci dobijemo koji bod na prvenstvu :D:D:D:D

Previše komplicirate oko svega, to je strašno, ali valjda je to tako kad si mlad i nemaš drugih pizdarija oko kojih bi komplicirao.
U svakom slučaju, glasat ćemo, pa tko voli.

Laku noć svima.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

meni struja rekla zbogom :/

što se markera tiče: ja se uglavnom po njima orijentiram za kočenje: npr. na Monzi sa F3000 modom bih kočio malo prije nego dođem do oznake 100 u prvoj šikani, točno na 100 na 2. šikani i sl...

Ima staza koje su super i bez markera kada ju naučiš: imaju most, neku reklamu, stablo, semafor...uglavnom, imaju nešto fiksno po čemu se možeš orijentirati. Nekad sam se ravnao po sjenama, ali sam sa vremenom naučio da to i nije baš pouzdano...a i na starijem kompu poput moga manje sjena = više FPSa :D

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ne ne shvacate sto vam pricam..

markeri za kocenja su na stazama na mjestima gdje su jaka kocenja, jako kocenje znaci kocenje do ispod 100 kmh a sa 250+ kmh..
monza kao skolski primjer..

suprotni primjer je brno koji smo vozili ne tako davno i gdje se isto spominjalo nedostatak markera.. a na stazi su markeri bas na svakom jakom kocenju..
brzi zavoji koji su blizu jedan drugome nemaju zasto imat markere jer ne kocis jako i upravo je feeling koliko i kada kocit ono sto cini razliku..

ja se slazem da su mogli stavit markere za prvi zavoj, al ima coban desno od staze koji je taman negdje na kocenju i ja sam recimo prema njemu pokusavao pogodit..

najlaksi "markeri" su tragovi kocenja, koji su opet na jacim kocenjima il kako je je kimi primjetio ovdje nakon one duge ravnice blizu samog apexa..
zavoj je nakon ravnice i zavoj koji se prolazi u 4. brzini.. kakve bi vi tu markere stavili? do cega? iz 6. do 4.?
Arma, bedasto je govoriti tko se po čemu ravna i orijentira. svatko ima svoj sistem
mozda sam bio nejasan, al mislio sam na profesionalne vozace, one koji voze one neke utrke koje mi gledamo na tvu.. i nije to moje misljenje, vec citiram upravo njih..
nemoj me tjerat da guglam neke videe, al svaki do jednog ce ti rec da uzimaju reference pointove pokraj staze.. logicno naravno.. nemaju se po cemu drugom orjentirat..
naravno, na jakim kocenjima tu su markeri..
meni je bez (back) markera teško, dok ne naučim stazu
pa fala bogu.. o tome se i radi..

i nije svaka staza jednako lagana za usvojit tocke kocenja.. pogotovo u utrci..
a tetkicama kojima trebaju strelice za zavoj, pa eto, možda i mi muškarci dobijemo koji bod na prvenstvu
hehe, imas ga ti s tim caletom/culetom/cukyem :D
samo ne budi toliko siguran u se, upravo taj spomenuti bi te vrlo lako mogao savladat ;)
Previše komplicirate oko svega, to je strašno, ali valjda je to tako kad si mlad i nemaš drugih pizdarija oko kojih bi komplicirao.
ne, nego imamo koju godinu voznje i imamo malo drukciji "feeling" kako za mod tako i za stazu..
uzivamo u voznjama i medjusobnom utrkivanju.. uzivamo cesto i u lovljenju vremena na practicu jer iako je vise manje poredak cesto isti, ima dana kad ti dobro sjedne staza i kad si raspolozen, il pogodis setup il si se jednostavno "probudio da budes brz" i kada postavis koji pravi krug - mission accomplished :)
drukcije su nam stvari bitne i drukcije nam stvari davaju taj tzv immersion "uzivljavanje"
ne ferma nas kako auti izgledaju, jesu dotjerani graficki i takve stvari jer nam to ne znaci jako nis, jedino sto ispadne ljepsi filmic ako mod ljepse izgleda..
dok vozimo, tako nam je svejedno..

ono sto nam pruza gust je medjusobno utrkivanje i savladavanje staze i lovljenje nekog vremena koje ce bit respektabilno :)
kad netko opizdi lude krugove ko danas fiore na bathu, a imas pojam koliko je brzo vrijeme jer znas po svojim krugovima koliko otprilike mozes odvozit, a i cale se ne priblizi vremenu, a cale je nas brock na bathu, onda je zadovoljstvo i samo jedan overtake u utrci.. (iako je kod fioreta sve u setupu :P )

meni je neki dan bio super gust kad smo cale i ja furali na goldcoastu, utrka od 10 krugova gdje sam ga pratio svih 10 krugova unutar sekunde, na ulicnoj uskoj stazi iza caleta koji je par koplja ispred mene, a da pritom nismo okrznuli ni jedan zid.. meni je to uspjeh i to me ispunjava zadovoljstvom :)

lol opet sam se raspisao.. al ajd nisam vec dugo..

a upravo je cudno sto mislis da se "djeca" zabavljaju i dozivljavaju simracing ozbiljno, jer je prosjek simracera opcenito - iznad 30 godina.. i ta "stara" garda vodi scenu, radi modove, i trosi najvise para na svoje racing setupove.. jbga, to je i logicno obzirom da si mlad nemoze bas priustit puno toga, mi jedva skrpamo za neke volancice, a okolo je minimum 3 x 24" monitora + opasan komp sa opasnom grafickom (naravno koja je samo za raceanje) koja moze vrtit na toj ludoj rezoluciji od tih nekih 6000x2000 + mid end volan sa dodatnom opremom = min 2000€.. to je sve samo nije neozbiljno ;)
jer voznja simulacija nije igranje kao takvo, vec je hobi..

jasno mi je da nije svakom isti gust, al postavljat stvari totalno naopacke je bedasto..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

nekad je bilo samo da se nešto vozi, a danas vodimo kilometarske rasprave o markerima i sjenama :D

tako je to valjda sad kad se dulje znamo pa smo slobodniji izraziti svoje mišljenje :)

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

pa upravo zato sto je od nekad proslo toliko vremena, prerasli smo neke stvari i uoblicili smo se u prave racere :P
slika
harrahotto

Post Postao/la harrahotto »

Nisam ja mislio nista lose o raspravama, samo mi je krivo kad se na to gubi vrijeme mjesto da se vozi..
Btw, par staza koje mozemo probati sa v8...
Cleveland
http://rfactorcentral.com/detail.cfm?ID ... and%201995" onclick="window.open(this.href);return false;
http://rfactorcentral.com/detail.cfm?ID ... and%202006" onclick="window.open(this.href);return false;

Toronto
http://rfactorcentral.com/detail.cfm?ID=Toronto%20ICR2" onclick="window.open(this.href);return false;

Long Beach
http://rfactorcentral.com/detail.cfm?ID ... ach%201998" onclick="window.open(this.href);return false;
http://rfactorcentral.com/detail.cfm?ID ... ach%201992" onclick="window.open(this.href);return false;
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ja sam probao danas drugi Sandown (Betta Electrical) i već je nešto bolja staza. Prvo nije ravna ko ploča već ima ubrdice i nizbrdice a drugo ima tragova kočenja u svakom zavoju pa tako i u prvom od velike su pomoći. Ono što je bolje su i pasice koje te više bacaju ako pokušavaš agresivno napadat/kratit.

Nijedna od dvije probane nije 100% vjerna pravoj stazi, na pravoj se nalaze u šikanama i iza nekih apexa barijere od guma.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

zašto nisi i link odmah stavio pa da svi možemo probat? :)

slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

srry zaboravio okačit - http://drkracing.com/download.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
na ovoj stranici dole pod staze piše Sandown v1.01, skida direktno
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

jebale te barijere :)
jedino sto sam ja vidio su markeri haha :D

da, ta beta electrical je ta sto sam pricao da je vjerojatno bolja.. jedino ako se dobro sjecam je dosta uza?
samo mi je krivo kad se na to gubi vrijeme mjesto da se vozi..
pa jel vozimo da isprobamo staze ili ne?
al obzirom da nam to ne ide i da se odmah pocne srat o stazi koju smo se dogovorili probat onda nema bas puno smisla..
upravo odvozimo da vidimo dal nam se svidja i dal ima boljih verzija (kako za hidden valley, tako i za taj sandown, tako mozda i za pukehoke)

bilo bi najbolje kad bi netko slozio 10 najboljih staza i da nam se odmah svidjaju i da nemoramo isprobavat bezveze..

ono sto je meni kod tog isprobavanja ok, je neka "edukacija" da malo provozamo po stazi po kojoj inace nikad nebismo i da prosirimo nase znanje o stazama..

hotto sto se tice staza koje si stavio - ni jedna nije aus, a mislimo vozit sve aus pa..

btw, da vidimo sto uopce imamo za sad odabrano odnosno sto mozemo ubacit u glasanje..

bath
adelaide
hidden
oran
eastern creek
calder
goldcoast
.. dopunite

veceras?

wanneroo?

ako cemo ovaj drugi sandown recite na vrijeme da ga dignem na server..
slika
Odgovori