Utrke 2012 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren

Re: VN SAD-a, Circuit of The Americas, 16-18.11.2012.

Post Postao/la gringo73 »

dmarijon je napisao/la:Yep....
Copy s Jergovića:
"Jer, Pirelli je u Ameriku donio srednje (bijele) i tvrde (srebrne) gume, kombinaciju kakvu smo ove sezone već vidjeli u Maleziji, u Belgiji i u Italiji. No, dok su površine staza u ovim prethodnim utrkama bile ipak poprilično abrazivne i izbor je bio donekle opravdan, kombinacija za Circuit Of the Amricas pokazala se odmah ekstremno konzervativnom. Drugim riječima, čak i na kraju dana, kad je po stazi bilo položeno relativno puno gume, premda to na prvom trkaćem vikendu u povijesti jedne staze nikad nije dovoljno, bilo je jasno da je asfalt izuzetno nježan prema gumama i da skoro sve ekipe imaju velikih problema sa zagrijavanjem guma.

U Sauberu su jedini bilo dovoljno hrabri i otvoreno rekli da je Pirelli u Austin donio pogrešnu kombinaciju guma, a skoro sve druge ekipe ograničile su se na komentare o ˝slabom gripu˝ i ˝šokantnoj nemogućnosti postizanja adekvatne radne temperature guma˝.

Zašto je Pirelli odlučio doći u Ameriku s kombinacijom guma koja će u utrci zahtijevati samo jedno zaustavljanje, a i to samo zato jer je to pravilima propisani minimum, ostaje jedna od misterija svemira. Staza je otvorena skoro mjesec dana, a sastav asfalta bio je, pretpostavljamo, dostupan inženjerima Pirellija odavno. "
Čitao sam negdje da je Pirelli odlučivao o gumama za ovu stazu prije nekih 3-4 mjeseca. A tad su očekivali da će temperature biti više za nekih 15ak stupnjeva. Kad se ta temperaturna razlika doda nepoznavanju staze dobijemo ovo, vožnju na "drvenim" gumama. Ali svima su uvjeti isti pa ajmo, da vidim tko zna znanje.
slika
pinkdpanter
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: kimi raikkonen

Post Postao/la pinkdpanter »

Tak je, svi imaju jednake u uvjete, osim na startu, di ce prljava strana bit veliki hendikep...
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Pitanje:
Jel BBC emitira full snimku utrke ili samo "sažetke"?
Vidim da ima snimka u pola 11.
Nebum stigo na početak utrke pa onda rađe preskočim i pogledam snimku
Michael is faster than you!!
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Sky ti bude imal sigurno reprizu, koju mozes gledati na standardnim linkovima. A mozda ti je cak bolje skinuti sa neta onda
Darkness rises when silence dies
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Još uvijek nema službene potvrde, ali: Ferrari je, navodno, promijenio Massi mjenjač, što znači da će Alonso startati s čiste strane, tj. sedmog mjesta. Promjena mjenjača je, nagađa se, strateški potez! ;)
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Ko će biti heroj za domaću publiku Maldonado, Grosjean ili Perez? :biggrin:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la elder »

Kenny je napisao/la:Ko će biti heroj za domaću publiku Maldonado, Grosjean ili Perez? :biggrin:
Sva trojica :)
Mansell
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Mansell »

gringo73 je napisao/la:Još uvijek nema službene potvrde, ali: Ferrari je, navodno, promijenio Massi mjenjač, što znači da će Alonso startati s čiste strane, tj. sedmog mjesta. Promjena mjenjača je, nagađa se, strateški potez! ;)
Nebi me zacudilo,talijanska mafija je poznata,cini mi se da je jedno vrijeme bila prva,sada je ruska prva,a ovi su negdje iza... :D
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

konacno nesto pametno sa strane ferarija
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

gringo73 je napisao/la:Još uvijek nema službene potvrde, ali: Ferrari je, navodno, promijenio Massi mjenjač, što znači da će Alonso startati s čiste strane, tj. sedmog mjesta. Promjena mjenjača je, nagađa se, strateški potez! ;)
Ako je istina, napokon da i oni nešto poduzmu. Kad već RB koristi svaku sitnicu da pomogne svojim vozačima, zašto i crveni nebi. Sportski sigurno nije i sa te strane nije pohvalno, ali recimo da su napredovali u donošenju odluka
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Zašto bi to bilo nesportski, postoji glupavo pravilo i pametno su ga iskoristili
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

nesportski je prema Massi, a i ostalima koji se sad prebacuju zbog toga, posebno ako mjenjač nije oštećen. No kao što često ponavljam, F1 je timski sport i interesi tima su iznad interesa vozača, tako da sumnjam da Massa ima što protiv ako je tako.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la elder »

Kenny je napisao/la:Zašto bi to bilo nesportski, postoji glupavo pravilo i pametno su ga iskoristili
U ovom slucaju je to bezveze, pa cak i neposteno prema massi koji je zasluzil tu poziciju. A Alonso kako svi tvrde je najbolji starter i sve, cemu onda to. Jos bude im se desilo da izgube drugo mjesto u kontruktorskom poredku radi gluposti. Ko garantira Alonsu da je ona strana tolko bolja i da je tolko sigurniji, takve stvari se po meni nebi smjele događati bez obzira na sve. (naravno ako se sve to desi)
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

elder je napisao/la:
Kenny je napisao/la:Zašto bi to bilo nesportski, postoji glupavo pravilo i pametno su ga iskoristili
U ovom slucaju je to bezveze, pa cak i neposteno prema massi koji je zasluzil tu poziciju. A Alonso kako svi tvrde je najbolji starter i sve, cemu onda to. Jos bude im se desilo da izgube drugo mjesto u kontruktorskom poredku radi gluposti. Ko garantira Alonsu da je ona strana tolko bolja i da je tolko sigurniji, takve stvari se po meni nebi smjele događati bez obzira na sve. (naravno ako se sve to desi)
Mislis da Ferrarija briga jel 2. ili 3. u WCCu? Ili si pobjednik ili gubitnik u današnjoj F1. Nitko ne pamti drugoplasiranog. Ferrari ima šansu da osvoji WDC sa Alonsom i normalno da ce sve pokušati.
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Po meni odluka je i više nego ok. Jasno je za što se bore. Alonsu će ovo puno pomoći, a Massa, iako će startati 5 mjesta iza, i on će se s prljave strane maknuti na čistu.
Samo neka se trkaju.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

elder je napisao/la:
Mislim da ipak oni bolje znaju od nas koliku prednost na čistoj strani, a mislim da i sam možeš zaključit da je staza užasna za vozit, a samim tim i velika razlika između čiste i prljave strane. Massa nema ništa da izgubi, a Alonso ima puno toga da izgubi, a mislim da se isplati riskirat 2 mjesto u konstruktorskom poretku da budu u vozačkom prvi, a na kraju su to sve i nagađanja
slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la elder »

Kenny je napisao/la:
elder je napisao/la:
Mislim da ipak oni bolje znaju od nas koliku prednost na čistoj strani, a mislim da i sam možeš zaključit da je staza užasna za vozit, a samim tim i velika razlika između čiste i prljave strane. Massa nema ništa da izgubi, a Alonso ima puno toga da izgubi, a mislim da se isplati riskirat 2 mjesto u konstruktorskom poretku da budu u vozačkom prvi, a na kraju su to sve i nagađanja
Sretno im bilo, draze bi mi bilo da Alonso osvoji naslov nego Vettel. Ali ne ovakim nacinom, stavli su ga na bolji stranu sad budmo vidli kaj bude
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

zasto svi pricaju o tome kako je scuderia dosla (ako je to) na tu ideju? massa je poceo da misli glavom i vjerujem da je ovo bas njegova ideja.
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

SkySportsMike je napisao/la: Ferrari spokesperson on possibility of Massa gearbox change: "We are just evaluating this option."
slikaslikaslika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

pametno,eto npr meni to nije palo na pamet...zato i nisam u krugu F1 :biggrin:
Alonsista hasta la muerte..
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Srbi već objavili, ali koliko kužim, još uvijek je ipak samo ideja: http://www.f1-serbia.com/najnovije/i-ma ... nio-menjac" onclick="window.open(this.href);return false;
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

valjda bude upalilo makar nema jos sluzbene potvrde, makar ima nekih spekulacija da oni koji startaju na prljavijoj strani bi mogli po poziciju , dvije izgubit .
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Sad bi u RB trebali i Webberu promijeniti mjenjač...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

pa ne kuzim cemu tolika buka , prvo ako misle promjenit mjenjac moraju dokazati Fiji da je mjenjaca zapravo ostecen, nemogu oni mjenjac koji nije ostecen promjeniti s novim samo tako ...

haters gonna hate
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

F1NAC je napisao/la:pa ne kuzim cemu tolika buka , prvo ako misle promjenit mjenjac moraju dokazati Fiji da je mjenjaca zapravo ostecen, nemogu oni mjenjac koji nije ostecen promjeniti s novim samo tako ...

haters gonna hate
...piše negdje da moraju to dokazivati?...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Zaključano