Jon Noble je napisao/la:Mark Webber given reprimand over weighbridge incident. No further action taken against Michael Schumacher for moment with Fernando Alonso in Q1
Utrke 2012 - Arhiva-Komentari
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
- Forza
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
Re: VN SAD-a, Circuit of The Americas, 16-18.11.2012.

- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Vettelov najbrzi krug, gledajte gde on uspjeva koristiti drs, ovaj red bull zbilja nema problema s gripom
Darkness rises when silence dies
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
ferarijevi vozaci su vozili seo Q3 sa gumama iz Q2 da bi ih bolje zagrijali.koji su ovi genijalci iz ferarija
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
koliko sam ja shvatio vozili su na gumama sa kojima su prije u FP3 odradili jedan krug, a ne na gumama iz Q2.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
koliko ja znam a mislim da ne gresim,prije kvalifikacije timovi dobijaju po 3 kompleta prime i opciske gume,a one iz FP se vracaju natrag kako se zavrsavaju treninzi.
znaci Q3 gume iz ferarija ne mogu biti iz FP3.
mozda se varam,ali ipak mislim da je ovako
znaci Q3 gume iz ferarija ne mogu biti iz FP3.
mozda se varam,ali ipak mislim da je ovako
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Naravno da se gume vracaju kad zavrsis FP i dobijas nove za kval i utrku.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
pa to je najbolje sto su mogli uradit da probaju smanjit probelm s grijanjem guma . I tako je degradacija guma vrlo niska a da su isli na nove sumnjam da bi nesto bolje odvezli . Opet Amerika i opet gume rade probleme svimagjoko-mkd je napisao/la:ferarijevi vozaci su vozili seo Q3 sa gumama iz Q2 da bi ih bolje zagrijali.koji su ovi genijalci iz ferarija

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Legenda
Ma presudilo je upravo ono što smo spominjali na početku ove teme. "Abrazivnost" asfalta i blentavi (ili mudri...) Pirelli koji je donio potpuno krive gume. I Jergović na svom web-u to sada piše.
Mislim, te gume su - očito je - daleko najviše naštetile Ferrariju i Alonsu (Za ferrari je to bilo za pretpostaviti.)
Mislim, te gume su - očito je - daleko najviše naštetile Ferrariju i Alonsu (Za ferrari je to bilo za pretpostaviti.)
Samo neka se trkaju.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
hahah mozda zbog opasnosti svi koji startaju na optionu budu morali parkirat u boksdmarijon je napisao/la:Ma presudilo je upravo ono što smo spominjali na početku ove teme. "Abrazivnost" asfalta i blentavi (ili mudri...) Pirelli koji je donio potpuno krive gume. I Jergović na svom web-u to sada piše.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Legenda
Ili, šteta da nisu dva gumara... kao nekada, prije 6, 7 godina 

Samo neka se trkaju.
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Šteta je da gume nisu iste za sve,ne samo u ovoj utrci nego gotovo cijelu sezonu
...put u raj nije posut ružama...
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Massa i Hamilton su probali startati s prljave strane u FP i kazu da je klizavije nego na kisi.Hamilton je cak trazio od FIA-e da ocisti prljavu stranu.
Mogao bi biti pravi "pokolj u prvoj krivini" kad se ovi s prljave strane pocnu micati prema cistoj strani pa na kocenju.
Jedini koji je iole siguran je Vettel.Hamilton mu ne moze zaprijetiti(ukolika FIA ne ocisti stazu)a iza je Webber koji ce mu pricuvati ledja.
Alonso je u odlicnoj poziciji da bude izbacen iz utrke vec na pocetku.
Mogao bi biti pravi "pokolj u prvoj krivini" kad se ovi s prljave strane pocnu micati prema cistoj strani pa na kocenju.
Jedini koji je iole siguran je Vettel.Hamilton mu ne moze zaprijetiti(ukolika FIA ne ocisti stazu)a iza je Webber koji ce mu pricuvati ledja.
Alonso je u odlicnoj poziciji da bude izbacen iz utrke vec na pocetku.
-
- Legenda
Ako i probaju očistiti stazu, teško da je mogu očistiti toliko dobra da bude kao parna.
Chuck, objasni?Chuck Norris je napisao/la:Šteta je da gume nisu iste za sve,ne samo u ovoj utrci nego gotovo cijelu sezonu
Samo neka se trkaju.
-
- Veteran
Eto toliko,valjda je sad Cuky skapirao da Alonso nije taj kalibar da kako on sam kaze "puca pod pritiskom"
Nije ni Pirelli mogao znati koje gume ce biti OK za Austin,rekli su da dogodine mjenjaju...
Nego kako da bas Ferrari od ovih top momcadi ima najvise problema sa zagrijavanjem guma...jbg..razocaran sam do bola
Nije ni Pirelli mogao znati koje gume ce biti OK za Austin,rekli su da dogodine mjenjaju...
Nego kako da bas Ferrari od ovih top momcadi ima najvise problema sa zagrijavanjem guma...jbg..razocaran sam do bola
Alonsista hasta la muerte..
-
- Legenda
Yep....
Copy s Jergovića:
"Jer, Pirelli je u Ameriku donio srednje (bijele) i tvrde (srebrne) gume, kombinaciju kakvu smo ove sezone već vidjeli u Maleziji, u Belgiji i u Italiji. No, dok su površine staza u ovim prethodnim utrkama bile ipak poprilično abrazivne i izbor je bio donekle opravdan, kombinacija za Circuit Of the Amricas pokazala se odmah ekstremno konzervativnom. Drugim riječima, čak i na kraju dana, kad je po stazi bilo položeno relativno puno gume, premda to na prvom trkaćem vikendu u povijesti jedne staze nikad nije dovoljno, bilo je jasno da je asfalt izuzetno nježan prema gumama i da skoro sve ekipe imaju velikih problema sa zagrijavanjem guma.
U Sauberu su jedini bilo dovoljno hrabri i otvoreno rekli da je Pirelli u Austin donio pogrešnu kombinaciju guma, a skoro sve druge ekipe ograničile su se na komentare o ˝slabom gripu˝ i ˝šokantnoj nemogućnosti postizanja adekvatne radne temperature guma˝.
Zašto je Pirelli odlučio doći u Ameriku s kombinacijom guma koja će u utrci zahtijevati samo jedno zaustavljanje, a i to samo zato jer je to pravilima propisani minimum, ostaje jedna od misterija svemira. Staza je otvorena skoro mjesec dana, a sastav asfalta bio je, pretpostavljamo, dostupan inženjerima Pirellija odavno. "
Copy s Jergovića:
"Jer, Pirelli je u Ameriku donio srednje (bijele) i tvrde (srebrne) gume, kombinaciju kakvu smo ove sezone već vidjeli u Maleziji, u Belgiji i u Italiji. No, dok su površine staza u ovim prethodnim utrkama bile ipak poprilično abrazivne i izbor je bio donekle opravdan, kombinacija za Circuit Of the Amricas pokazala se odmah ekstremno konzervativnom. Drugim riječima, čak i na kraju dana, kad je po stazi bilo položeno relativno puno gume, premda to na prvom trkaćem vikendu u povijesti jedne staze nikad nije dovoljno, bilo je jasno da je asfalt izuzetno nježan prema gumama i da skoro sve ekipe imaju velikih problema sa zagrijavanjem guma.
U Sauberu su jedini bilo dovoljno hrabri i otvoreno rekli da je Pirelli u Austin donio pogrešnu kombinaciju guma, a skoro sve druge ekipe ograničile su se na komentare o ˝slabom gripu˝ i ˝šokantnoj nemogućnosti postizanja adekvatne radne temperature guma˝.
Zašto je Pirelli odlučio doći u Ameriku s kombinacijom guma koja će u utrci zahtijevati samo jedno zaustavljanje, a i to samo zato jer je to pravilima propisani minimum, ostaje jedna od misterija svemira. Staza je otvorena skoro mjesec dana, a sastav asfalta bio je, pretpostavljamo, dostupan inženjerima Pirellija odavno. "
Samo neka se trkaju.
-
- Veteran
A šta da objasnim,Pirelli lutrija kako su je nazvalidmarijon je napisao/la:Ako i probaju očistiti stazu, teško da je mogu očistiti toliko dobra da bude kao parna.
Chuck, objasni?Chuck Norris je napisao/la:Šteta je da gume nisu iste za sve,ne samo u ovoj utrci nego gotovo cijelu sezonu
Ja ne znam rade li namjerno ili su jednostavno nesposobni.
nevjerovatno mi je da neki kao od šale zagriju gume i odmah voze fantastična vremena Grosjean,Vettel...
Sjeti se početka sezone i kaosa,sjeti se Maldonada u Barceloni...
...put u raj nije posut ružama...
- delmusa
- Navijam za: del racing bih
iako sam rekao da sam izgubio volju za velikim cirkusom F1...
zelio bih Vam iz svog skromnog iskustva iznijeti realnost glede racing guma...
tesko da bi netko iz pirellia tako grubo pogrijesio...
u ovom slucaju promatramo samo gazeci sloj:
racing guma svojim sastavom moze imati samo
1.dodatkom odredenih silikata,razlicitu radnu temperaturu-brzinu prilagodbe po osnovu vanjskih uticaja temperature uz trenje
2. gustocu materijala gazivog sloja- o njoj ovisi brzina trošenja
i s tvrdom gumom se moze juriti nekada i brzenego s soft gumom... i imati jednak grip??
tu je najveci problem postelavanja prednjih axa- koji ce uticati na kocenje-bocno drzanje-kao i na ubrzavanje...
slijedeci problem je na vecim brzinama prijanjanje gume-spojelirma i difuzz pritiskanje vozila za tlo...
ako imate podesen set-up za jako drzanje pravca i brz izlaz iz krivine-ocito da se vase gume zagriju u krug-dva... mozda cak i iznad radne temperature-pa se granuliraju i brzo troše...bez obzira na tvrdocu bijelo-ili silver...
ako imate set-up za visoke brzine-jer ste nemocni-motor-aerodinamika i sl...
tada gume ne mozete zagrijati nikada ni u 20 krugova... jedino kada se skine 30-40% gazeceg sloja-manja masa za zagrijavanje..nesto bolje pocinju drzati... uz takav set-up...
tada naivci za ekranom kazu: treba ferariju nekoliko krugova da mu prorade gume...
zapravo to je zlo... jer ce drzati malo krugova-i pocinje naglo trosenje
dakle...
sve ekipe mogu brzo postelovati trap s vecim otporom-i gume su za cas zagrijane...
no tada nema vise prikljucka za nekima i razlike u vremenima po krugu su ogromne... ipak treba priznati red bull ima odlican bolid koji je tehnički superiorniji i daleko vise u set-up moze rasteretiti trapove s cime ima nevjerovatnu brzinu,
nadalje stabilnost-upravljivost i mnogo...mnogo... krugova s jednim setom guma...
ovdje nije rijec o vozacima nego o utrci AUSTIN F1 2012...
gume pirelli bijela i silber nisu ni malo los odabir...
gume soft ili super soft se mogu voziti i na 42 stepena...samo koliko krugova?
zelio bih Vam iz svog skromnog iskustva iznijeti realnost glede racing guma...
tesko da bi netko iz pirellia tako grubo pogrijesio...
u ovom slucaju promatramo samo gazeci sloj:
racing guma svojim sastavom moze imati samo
1.dodatkom odredenih silikata,razlicitu radnu temperaturu-brzinu prilagodbe po osnovu vanjskih uticaja temperature uz trenje
2. gustocu materijala gazivog sloja- o njoj ovisi brzina trošenja
i s tvrdom gumom se moze juriti nekada i brzenego s soft gumom... i imati jednak grip??
tu je najveci problem postelavanja prednjih axa- koji ce uticati na kocenje-bocno drzanje-kao i na ubrzavanje...
slijedeci problem je na vecim brzinama prijanjanje gume-spojelirma i difuzz pritiskanje vozila za tlo...
ako imate podesen set-up za jako drzanje pravca i brz izlaz iz krivine-ocito da se vase gume zagriju u krug-dva... mozda cak i iznad radne temperature-pa se granuliraju i brzo troše...bez obzira na tvrdocu bijelo-ili silver...
ako imate set-up za visoke brzine-jer ste nemocni-motor-aerodinamika i sl...
tada gume ne mozete zagrijati nikada ni u 20 krugova... jedino kada se skine 30-40% gazeceg sloja-manja masa za zagrijavanje..nesto bolje pocinju drzati... uz takav set-up...
tada naivci za ekranom kazu: treba ferariju nekoliko krugova da mu prorade gume...
zapravo to je zlo... jer ce drzati malo krugova-i pocinje naglo trosenje
dakle...
sve ekipe mogu brzo postelovati trap s vecim otporom-i gume su za cas zagrijane...
no tada nema vise prikljucka za nekima i razlike u vremenima po krugu su ogromne... ipak treba priznati red bull ima odlican bolid koji je tehnički superiorniji i daleko vise u set-up moze rasteretiti trapove s cime ima nevjerovatnu brzinu,
nadalje stabilnost-upravljivost i mnogo...mnogo... krugova s jednim setom guma...
ovdje nije rijec o vozacima nego o utrci AUSTIN F1 2012...
gume pirelli bijela i silber nisu ni malo los odabir...
gume soft ili super soft se mogu voziti i na 42 stepena...samo koliko krugova?
-
- Legenda
Ok, i dalje ne znači da "nisu iste za sve", nego da je (nadam se...) stvar u tome da su ih neki bolje koristili.
Samo neka se trkaju.
-
- Legenda
Šta je na kraju s kaznama? Tko je gdje?
Samo neka se trkaju.
- elder
- Svjetski prvak
dmarijon je napisao/la:Šta je na kraju s kaznama? Tko je gdje?

- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Samo Grosjean popio kaznu, dakle 8. Alonso, 9. Grosjean a Weeber ostaje na 3. mjestu.
EDIT: Kolega bio brži
EDIT: Kolega bio brži

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
-
- Legenda
Apsolut dizastr! Svi za koje bi volio da imaju dobar start startaju s krive, parne strane: Hamilton, Kimi, Massa, Alonso. Ne može biti gore 

Samo neka se trkaju.
- elder
- Svjetski prvak
Joj mislim kaj sad sve je to dio trke, mozda ociste pa nebude tako lose.dmarijon je napisao/la:Apsolut dizastr! Svi za koje bi volio da imaju dobar start startaju s krive, parne strane: Hamilton, Kimi, Massa, Alonso. Ne može biti gore
- mrd
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
-
- Legenda
Nije ni za komentirati.
Pogodio sam jednu stvar - Hulk se jedini donekle ugurao među njih. Ima bolju stranu, mogao bi nešto i napraviti. Ma mislim da su mogli spasiti situaciju tako da su uložili puno novaca, energije i ljudi i cijelu noć ribali cijelu, ali cijelu stazu. Tako da se - osim startnih pozicija - dobije i mogućnost preticanja. Kako kažu, teško je uopće izaći s trkaće linije. Znam da je to sf i totalno nerealno, ali kad bi bilo izvedivo mislim da bi se jako isplatilo.
Pogodio sam jednu stvar - Hulk se jedini donekle ugurao među njih. Ima bolju stranu, mogao bi nešto i napraviti. Ma mislim da su mogli spasiti situaciju tako da su uložili puno novaca, energije i ljudi i cijelu noć ribali cijelu, ali cijelu stazu. Tako da se - osim startnih pozicija - dobije i mogućnost preticanja. Kako kažu, teško je uopće izaći s trkaće linije. Znam da je to sf i totalno nerealno, ali kad bi bilo izvedivo mislim da bi se jako isplatilo.
Samo neka se trkaju.