Utrke 2012 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
Kenny
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Williams i MS

Re: VN Njemačke, Hockenheimring, 20.-22.7.2012.

Post Postao/la Kenny »

Kada su GP3 i GP2?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Njemačka, FP3
slika
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Kenny je napisao/la:Kada su GP3 i GP2?
15:40 GP2
17:20 GP3
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Ferrari najmanje krugove odvozio,ne brojim Pica,valjda bice im dosta da razumiju rezultate....
Alonsista hasta la muerte..
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Samo čekam red flag.
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Šta Massa radi,zamalo shebo Alonsa,sreća što je odvozio fantastičan krug pa ga nije koštalo Massino štopanje
...put u raj nije posut ružama...
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Nnjemačka, Q
slika

slika
fenomeno
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la fenomeno »

zanimljive kišne kvale, ALonso u top formi, Vettel također odličan, Schumi bolji od Rosberga u ovim uvjetima, McLareni malo razočarali kao i Raikkonen, odlične Force Indie
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Nevjerovatno je koliko imaju vozači smeća na stazi, pa prvih par krugova kada kiša padne voze ko po jajima, meni se zadnjih par trka čini da se Ferrari odvojio od ostatka, pa onda idu RBR, Mclaren, Lotus i Mercedes, ne nužno tim redom, pa onda ostatak
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

fenomeno je napisao/la:zanimljive kišne kvale, ALonso u top formi, Vettel također odličan, Schumi bolji od Rosberga u ovim uvjetima, McLareni malo razočarali kao i Raikkonen, odlične Force Indie
Zašto je Kimi 5 sekundi sporiji od prvoplasiranog? Zadnjih 5 minuta sam čekao njegov krug, ali je napravio samo jedan i to neznatno brži od prvoga... :?
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Red Bull je jos uvijek najbrzi,treba kise da Alonso pole,a on to maximalno koristi.Fenomeno.
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Odlične kvalifikacije,odlični Alonso,Schumacher i dvojac iz RB

Očekujem u utrci da se Alonsu raspadnu gume nakon 5 krugova...
Uglavnom nezahvalno je prognozirati,gume će imati veliki utjecaj sve je otvoreno do pobjede može doći bilo ko od prvih deset
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Danas me razočaro Alonso kad se žalio na kišu, ali nakon njega još više Schumacher kada se žalio, Chuck mislim da se mogu složit s tobom da su ta 4 vozača bila odlična
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Kenny je napisao/la:Danas me razočaro Alonso kad se žalio na kišu, ali nakon njega još više Schumacher kada se žalio, Chuck mislim da se mogu složit s tobom da su ta 4 vozača bila odlična
Da, i mene je totalno razočaralo to kukanje alonsa, a posebno schumachera. Pa jbt, zovu te kišni čovjek, vozio si na stotine utrka po ovakvim uvjetima, čemu sad ovo? :( Vozači su zbilja postali curice...

btw gp2 za 5 min: http://www.vipbox.tv/watch/32669/1/sky- ... nline.html" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

K1M1 je napisao/la:
Kenny je napisao/la:Danas me razočaro Alonso kad se žalio na kišu, ali nakon njega još više Schumacher kada se žalio, Chuck mislim da se mogu složit s tobom da su ta 4 vozača bila odlična
Da, i mene je totalno razočaralo to kukanje alonsa, a posebno schumachera. Pa jbt, zovu te kišni čovjek, vozio si na stotine utrka po ovakvim uvjetima, čemu sad ovo? :( Vozači su zbilja postali curice...

btw gp2 za 5 min: http://www.vipbox.tv/watch/32669/1/sky- ... nline.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Svi se oni žale,čuo si i Vettela na pressici

Lutrija,možeš izletiti sa staze a da nikakvu grešku ne napraviš i to je ono zbog čega se vozači žale
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Kiša je stala u pauzi između Q2 i Q3. Da nije stala vjerojatno bi se čekalo dok ne stane. Gume su im problem, a uz to nitko nije imao bolid podešen za kišu jer se sutra očekuje suha utrka, a oni ne smiju mijenjati setup između kvalifikacija i utrke.

slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Chuck Norris je napisao/la: Svi se oni žale,čuo si i Vettela na pressici
Lutrija,možeš izletiti sa staze a da nikakvu grešku ne napraviš i to je ono zbog čega se vozači žale
Ma znam da je to razlog, al mi je glupo to kukanje skroz. Uvijeti su za svih isti, izađi na stazu i budi najbrži, a ne kukat..

gp3 upravo pocinje, kiša a pola ih je na slikovima. :D http://www.vipbox.tv/watch/32669/1/sky- ... nline.html" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

nije stvar u tome da se njima neda vozit, stvar je u tome da su pravila uništila svaku volju za utrkivanjem
1. između kvalifikacija i utrke nema promjene setupa, osim ako se ne kvalificiraju po suhom a padne ogroman pljusak u nedjelju. Danas su svi bili na setupu za suho jer sutra nema kiše po prognozama
2. Gume za kišu su jako loše
3. puno je potoka bilo preko staze i vozači su na praktički pravu (parabolica) gubili bolid samo vozeći ravno.
4. Ako se razbiješ i moraš nešto promjeniti ne samo da startaš nisko jer nisi prošao dalje nego još dobiješ i kaznu zbog promjene nekog dijela.

Zato nitko ne želi voziti po kiši...

slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Cuky je napisao/la:nije stvar u tome da se njima neda vozit, stvar je u tome da su pravila uništila svaku volju za utrkivanjem
1. između kvalifikacija i utrke nema promjene setupa, osim ako se ne kvalificiraju po suhom a padne ogroman pljusak u nedjelju. Danas su svi bili na setupu za suho jer sutra nema kiše po prognozama
2. Gume za kišu su jako loše
3. puno je potoka bilo preko staze i vozači su na praktički pravu (parabolica) gubili bolid samo vozeći ravno.
4. Ako se razbiješ i moraš nešto promjeniti ne samo da startaš nisko jer nisi prošao dalje nego još dobiješ i kaznu zbog promjene nekog dijela.

Zato nitko ne želi voziti po kiši...
Mislim da tu leži problem McLarena. Očito nisu uspijeli srediti bolid za ovakve uvjete.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Upravo je Charlie nadmašio sam sebe =D> =D> volilo se možda 5 krugova u GP3, taj čovjek pod hitno treba dobit otkaz. Najveća ironija u tome svemu je da dok su vozači bili puno nesigurniji vozili su po kiši, a sad :roll:
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

zato jer su prije imali rezervni bolid spreman u garaži, pa ako se razbiješ samo ti sjedalo ubace i ideš, zato jer su za vrijeme rata gumara imali puno bolje kišne gume, zato jer su mogli mijenjati setup kako i kad god su htjeli...zato se prije vozio po kiši, a sada se vozi iza SC-a ili prekida

Ne možeš vozačima oduzeti svaku mogućnost prilagodbe bolida i očekivati da jednako dobro idu po suhom i po kiši. Pa Grosjean je danas po suhom strugao podnicom po podu, čak su i iskre išle. I sad netko očekuje da sa tako niskim bolidom ide po natopljenoj stazi...možeš mislit kako je to moguće

slika
KRgirl01
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Kimi Raikkonen
Kontakt:

Post Postao/la KRgirl01 »

Nažalost, Lotusi nisu nikako dobri na kiši se pokazali. Rekli su da će pokušati naći razloge toga tokom noći, nadam se da će sutra biti suho. Svejedno, start s desete pozicije nije nimalo obećavajuć...

Sauberima isto ne odgovaraju mokri uvijeti.
Kimi Räikkönen
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:zato jer su prije imali rezervni bolid spreman u garaži, pa ako se razbiješ samo ti sjedalo ubace i ideš, zato jer su za vrijeme rata gumara imali puno bolje kišne gume, zato jer su mogli mijenjati setup kako i kad god su htjeli...zato se prije vozio po kiši, a sada se vozi iza SC-a ili prekida

Ne možeš vozačima oduzeti svaku mogućnost prilagodbe bolida i očekivati da jednako dobro idu po suhom i po kiši. Pa Grosjean je danas po suhom strugao podnicom po podu, čak su i iskre išle. I sad netko očekuje da sa tako niskim bolidom ide po natopljenoj stazi...možeš mislit kako je to moguće
Da sigurno su to neki od razloga, neka mjenjaju pravila kad ova nevaljaju, ako mogu preko noći zabranit blown difuzore isto tako mogu preko noći uvest staro pravilo da se može naštelat bolid prije trke, uvest 3 bolid ako je potrebno, uvest drugog gumara i gume će bit ko i prije. Ja mislim da je 3 bolid najmanji problem za to, a gume najveći problem, a malo manji setup
slika
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

A dosta je vise i vas pametnjakovica kako vozaci kukaju i ta sranja,pa ako neko ima muda onda su to oni.Ako Alonso i Schummy kazu da je na granici vozljivog i onda dodju experti na forumu i pocnu baljezgati.Cuky pokusava objasniti ali je nekima lakse primiti 20 cenata u supak nego 1 u glavu.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Alonso Fernando je napisao/la:Cuky pokusava objasniti ali je nekima lakse primiti 20 cenata u supak nego 1 u glavu.
Ja pokušavam objasniti kako ja vidim stvari...to ne mora biti ni najmanje točno, to je samo zaključak koji sam ja donio promatranjem događaja i povezivanjem nekom mojom logikom. Svatko od nas može biti u pravu i u krivu

slika
Zaključano