ne kazem da se nista nemoze dogodit, ali se skoro nista ni ne dogadja, a to massi se deslion u omjerima 1:10000 ako ne i vise....Cuky je napisao/la:Nije ni u Mađarskoj 2009. bilo kamiona i sličnih gluposti pa je Massa stradao. Zaboravljaš da se mogu dva bolida sudariti, jedan odletjeti u zrak i vozač glavom udariti u ogradu/zid (u Monaku je u GP3 jedan od vozača za malo glavom promašio nosivi stup ograde). Istina je da su F1 bolidi jako sigurni, ali reći da se ništa ne može dogoditi jednako je onim luđacima koji su tvrdili da Titanik ne može potonutiMcLewis je napisao/la:definitivno nemozes usporedjjivat to sta se desilo njoj sa uvijetima f1 staze na kojima nema kamiona i slicnih stvari....
Utrke 2012 - Arhiva-Komentari
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
- McLewis
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren i Mercedes
Re: VN Velike Britanije, Silverstone Wing Circuit, 06-08.07.
McLaren u <3
- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Zanimljivo oni koji su trebali ispati u q2 su sad 1,2,3. Tolko o tome 

Darkness rises when silence dies
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Silverstone, Q

“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
- elder
- Svjetski prvak
ovako bude i sutra start pod sc-om.
- Slaven Oprosti
Koliko ja znam (ispravite ako griješim) u ovakvim situacijama se ne dešava akvaplaning na gumama nego na čitavoj podnici tako da nije rješenje bolja guma nego viši bolidi.vidc je napisao/la:treba napraviti još jednu gumu za najjaču kišu koja će služiti za ovakve uvjete. ovo je smiješno postalo.
"If you don't come walking back to the pits every once in a while holding a steering wheel in your hands, you're not trying hard enough"- Mario Andretti

- elder
- Svjetski prvak
Mislim da su kisne gume malo vise od slickova. Tak da tolko podnica nije tu u pitanjuSlaven Oprosti je napisao/la:Koliko ja znam (ispravite ako griješim) u ovakvim situacijama se ne dešava akvaplaning na gumama nego na čitavoj podnici tako da nije rješenje bolja guma nego viši bolidi.vidc je napisao/la:treba napraviti još jednu gumu za najjaču kišu koja će služiti za ovakve uvjete. ovo je smiješno postalo.
-
- Početnik
što se toga tiče pričali su nešto na bbc-u nešto o tome i stvar je sljedeća. timovi ne žele kompromis ili ga ne mogu izvesti zbog prevelikih razlika. poanta je da oni mogu bolid podesiti tako da može voziti po takvoj kiši, ali je onda kao previsok bolid koji onda nije optimalan za brzinu jada jada jada
- Cuky
- Moderator
guma jednostavno ne može ukloniti svu vodu koja se nađe između nje i asfalta te ostane plutati na vodi. No McNish kaže da to i nije toliki problem koliko vraćanje sa lokve na dio staze na kojem guma funkcionira. Pošto je nemoguće da se svi kotači istovremeno vrate na suhlji dio staze onaj koji prvi dođe jače uhvati i zbog toga dolazi zbog gubitka kontrole na koji vozač ne može utjecati. To se u Q2 dogodilo i Alonsu i Massi i Schumacheru.
Također McNish kaže da je dovoljno već između 10 i 20 mm vode na stazi da bi došlo do aquaplanninga, a po snimkama usudio bih se reći da je na nekim djelovima bilo i više vode od toga.
Također McNish kaže da je dovoljno već između 10 i 20 mm vode na stazi da bi došlo do aquaplanninga, a po snimkama usudio bih se reći da je na nekim djelovima bilo i više vode od toga.

- Bibi
- HNL kladionica velemajstor
- Navijam za: Marc Marquez
- Kontakt:
Prvi put ove sezone zakasnim i odgledam zadnjih 5 min.Moze kratki report?K1M1 je napisao/la:a sad gp2, bit će ludo po ovoj kiši.![]()
http://www.vipbox.tv/watch/59459/1/gp2- ... nline.html
Trebat cu to cesce radit.Buduci da moj pulen razvaljuje kad me nema

Bilo je lijepo dok je trajalo...
24.7.2009-5.5.2013
24.7.2009-5.5.2013
- K1M1
- HNL kladionica majstor
Kroz bokseve je prošao Cecotta, na stazi Palmera, a Leimar koji je bio na poleu je odlično vozio i imao lijepu prednost na 1. mjestu, al ga je ekipa zeznula jer ga nisu pozvali u boks kad je trebalo, kasnije je dosao SC i sve je izgubio nažalost. Isto ko Calado u Valenciji. Što se tiče Calada, bio bi na postolju al opet nesreća, neki kvar na bolidu...Bibi je napisao/la: Prvi put ove sezone zakasnim i odgledam zadnjih 5 min.Moze kratki report?
Krenulo je sad Gutierreza, nadam se da može doć do naslova.
sad će gp3: http://www.vipbox.tv/watch/59460/1/gp3- ... nline.html

- Cuky
- Moderator
evo i HD snimka najbržeg kruga u Q3 danas

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
U jednom trenutko ide 300km/h i to po ovakvom vremenu....maestralan krug...
Alonsista hasta la muerte..
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Zar nije razvalio i na zadnjoj trci?Bibi je napisao/la:Prvi put ove sezone zakasnim i odgledam zadnjih 5 min.Moze kratki report?K1M1 je napisao/la:a sad gp2, bit će ludo po ovoj kiši.![]()

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Bibi
- HNL kladionica velemajstor
- Navijam za: Marc Marquez
- Kontakt:
Ma je,al ovako manje se zivciram,a zadovoljstvo je jednako.Prvi dio sezone nije bio obecavajuc,ali nadam se da ce bit bolje do kraja.Onda cekamo odluku SauberaKenny je napisao/la:Zar nije razvalio i na zadnjoj trci?Bibi je napisao/la:Prvi put ove sezone zakasnim i odgledam zadnjih 5 min.Moze kratki report?K1M1 je napisao/la:a sad gp2, bit će ludo po ovoj kiši.![]()

Bilo je lijepo dok je trajalo...
24.7.2009-5.5.2013
24.7.2009-5.5.2013
- K1M1
- HNL kladionica majstor
Ako završi među prva 3 u prvenstvu mislim da će ga uzeti u Sauberu, pogotovo ako Perez ode u ferreri, onda ga skoro sigurno uzimaju.Bibi je napisao/la: Ma je,al ovako manje se zivciram,a zadovoljstvo je jednako.Prvi dio sezone nije bio obecavajuc,ali nadam se da ce bit bolje do kraja.Onda cekamo odluku Saubera
gp3 sad, lagana kišica a skoro svi na slickovima.

nakon toga gp2

- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
U pravu si ali su u pravu i oni koji kažu drugačije u slučaju ove staze. Lokve su veliki problem jer stari asvalt nije kompletno presvučen tako da je teško napraviti podlogu bez anomalija pogodnih za mali bazen.Slaven Oprosti je napisao/la:Koliko ja znam (ispravite ako griješim) u ovakvim situacijama se ne dešava akvaplaning na gumama nego na čitavoj podnici tako da nije rješenje bolja guma nego viši bolidi.vidc je napisao/la:treba napraviti još jednu gumu za najjaču kišu koja će služiti za ovakve uvjete. ovo je smiješno postalo.
Intermediet je više narezani slick nego prava kišna guma i diže nekih 20-25 litara vode u sekundi za razliku od pune kišne (full wet) koja diže preko 60 litara. S druge strane imamo drvenu dasku na podnici koja se nalazi na propisanih 5cm od podloge, ali samo kad bolid stoji ... koliko puta ste vidjeli da prednji kraj podnice dodiruje podlogu pri većim brzinama i tu je najveći problem - kad kotač pogodi lokvu tu je onih "60 litri" koje mogu ublažiti aquaplaning ali kad daska pogodi to je već airborne ...
- elder
- Svjetski prvak
Gutiérrez u stilu maldonada zadnji krug 

- Cuky
- Moderator
zvjerko, moram te mrvicu ispraviti:
full wet guma ne izbacuje preko 60 litara vode nego do 60 litara
udaljenost daske od podloge nije određena jer ovisi o setupu bolida. Propisana je samo njena debljina koja iznosi 10mm sa tolerancijom od +/- 1mm i mora biti postavljena tako da zrak ne može proći između nje i bolida.
udaljenost daske od podloge nije određena jer ovisi o setupu bolida. Propisana je samo njena debljina koja iznosi 10mm sa tolerancijom od +/- 1mm i mora biti postavljena tako da zrak ne može proći između nje i bolida.

- Kenny
- Legenda
I neka ko je kriv Cecottou što ga izguro sa staze, mogao mu je ostavit mjesta i završio bi 4, a ovako je to i zaslužioelder je napisao/la:Gutiérrez u stilu maldonada zadnji krug
Bibi bolje je Guiterezu da nejde u F1 stalno bi ga kažnjavali, a i zanimljivije mu je tu di ima pravih borbi

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
the wet tyres are designed to expel more than 60 litres ofCuky je napisao/la:zvjerko, moram te mrvicu ispraviti:
water per second at a speed of 300 kph: six times more than a road car tyre, which
disperses about 10 litres per second at a much lower speed.
http://www.racecar-engineering.com/arti ... 012-tyres/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- K1M1
- HNL kladionica majstor
Ma odličan je Gutierrez, agresivan, uvijek na nož ide, pretječe kad mu se otvori i najmanji prostor. Nažalost ovdje će vjerojatno pobrat kaznu (iako je i cecotto dijelom kriv što ga je izbacio sa staze, al već znam fiu i sudce
)
Definitivno f1 materijal i bolji vozač od ove dvojice ispred njega u prvenstvu. Velika prednost Razie i Valsecchija je iskustvo. Raziji je ovo 4. sezona u gp2 a Valsecchiju 5.
Nadam se ipak da će ih stić do kraja..

Definitivno f1 materijal i bolji vozač od ove dvojice ispred njega u prvenstvu. Velika prednost Razie i Valsecchija je iskustvo. Raziji je ovo 4. sezona u gp2 a Valsecchiju 5.

- Kenny
- Legenda
I ja mislim da će dobit kaznu kad je i Maldonado za istu situaciju dobio
Porsche cup http://www.vipbox.tv/watch/59463/2/pors ... nline.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Porsche cup http://www.vipbox.tv/watch/59463/2/pors ... nline.html" onclick="window.open(this.href);return false;

- elder
- Svjetski prvak
Allan McNish objavil na svojem twitteru sliku kakvo je stanje u sliverstonu. Izgleda da budemo imali suhu ali hladnu trku

- King iCool
- Veteran
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Za sad su GP3, GP2 utrke prošle bez kiše, a kako stvari stoje i Porsche Cup će isto biti na suhom. Molo bi pasti nešto za F1...