Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- kimi&pablo.u.bmw
- Početnik
- Ja sam: Vozač
Re: Formula 1 team - Ferrari
@Cuky
sve se je to slazem ali iste uvete i do sad su svi imali pa ih je neko iskoristo a neko ne i sad ce ovim prekidom nekome ponistiti rezultat neko dobiti drugu sansu
sve se je to slazem ali iste uvete i do sad su svi imali pa ih je neko iskoristo a neko ne i sad ce ovim prekidom nekome ponistiti rezultat neko dobiti drugu sansu
Zadnja izmjena: kimi&pablo.u.bmw, dana/u 07 srp 2012, 15:47, ukupno mijenjano 1 put.
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Hvala na ispravci. Što se esp-a tiče, elektronička pomagala su zabranjenaelder je napisao/la:Cuky je napisao/la:Vozil je audi r18 e-tron quattro a ne toyotin prototype![]()
A kaj se tice lokvi na stazi, nek im ugrade esp i rjesen problem.

“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- kimi&pablo.u.bmw
- Početnik
isto kao sto nije zasluzio ni onomad u monte karlu da dobije nove gume i pobeduChuck Norris je napisao/la: Šta onda reći za SC u utrci,nije pravedno.Nije ni Vettel zaslužio prošlu utrku da mu se prednost zbog SC istopi,pa ipak se istopila
Ili ti znaš za neko bolje rješenje???
Čuj nisu zaslužili
Nije ni Grosjean zaslužio da mu vrisne alternator
jbg nekad dobijes nekad izgubis
grozanu niko nije odlukom sjebao alternator - visa sila - ali da su tada doneli odluku da prekinu trku dok se njemu ili fetelu ne zameni alternator bi bila slicna kao i ova o prekidu Q

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Sve si rekao sa ovime,tako je i danas sa ovima što gube zbog RFkimi&pablo.u.bmw je napisao/la: jbg nekad dobijes nekad izgubis
Ja ne bi imao ništa protiv vidjeti Pereza na P1
...put u raj nije posut ružama...
- kimi&pablo.u.bmw
- Početnik
bilo bi tako da su pustili Q2 da istekne do kraja
ovako ce opet oni koji dobijaju da dobiju ponovo a 'gubitnici' ce gubiti
voleo bih da se tako ne desi ali .....
ovako ce opet oni koji dobijaju da dobiju ponovo a 'gubitnici' ce gubiti
voleo bih da se tako ne desi ali .....
- Cuky
- Moderator

- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
Još analiza nove bočne stranice na FW

Ferrari F2012 - new front wing
Ferrari introduced a new front wing at Silverstone on Friday. The new endplate (see main drawing) is particularly different from its previous incarnation (see inset). The shape is much more sophisticated and features four vertical gills instead of the usual three. However, when driver Fernando Alonso damaged one of the new front wings during his Practice Two crash, the team decided to revert back to the older solution for qualifying and the race.
Link

Ferrari F2012 - new front wing
Ferrari introduced a new front wing at Silverstone on Friday. The new endplate (see main drawing) is particularly different from its previous incarnation (see inset). The shape is much more sophisticated and features four vertical gills instead of the usual three. However, when driver Fernando Alonso damaged one of the new front wings during his Practice Two crash, the team decided to revert back to the older solution for qualifying and the race.
Link

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Bilo bi divno vidjeti Pat Fry na pobjedničkom postolju danas. 

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...baš lijepo da si ti postao optimističan...odjednom sam i ja optimističniji što se trke tičeF2004_the_best_ever je napisao/la:Bilo bi divno vidjeti Pat Fry na pobjedničkom postolju danas.

"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Nikoga
- Kontakt:
A ja se bašzbog toga zabrinuoToon je napisao/la:...baš lijepo da si ti postao optimističan...odjednom sam i ja optimističniji što se trke tičeF2004_the_best_ever je napisao/la:Bilo bi divno vidjeti Pat Fry na pobjedničkom postolju danas.![]()
...

...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
-
- Veteran
Dobro si ga skužioToon je napisao/la:...baš lijepo da si ti postao optimističan...odjednom sam i ja optimističniji što se trke tičeF2004_the_best_ever je napisao/la:Bilo bi divno vidjeti Pat Fry na pobjedničkom postolju danas.![]()
...

Ja sam baš nešto pesimističan od jučer još od kad je Alonso dohvatio pole.Nisam ga čak ni slavio,normalno da mi ga je drago bilo vidjeti na pole-u ali znajući kakvo nas vrijeme i kakva kaotična utrka očekuje taj pole gotovo ne znači ništa
Zato kolega f2004... da si se pojavio na forumu do 14h i da si postao crnu prognozu što se tiče rezultata Alonsa i Ferraria

...put u raj nije posut ružama...
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...svaki pole nešto znači no kao što si napisao - vjerojatno nas očekuje dosta kaotična trka - no i bez toga u Engleskoj pole nije najbitnija stvar...Chuck Norris je napisao/la:Ja sam baš nešto pesimističan od jučer još od kad je Alonso dohvatio pole.Nisam ga čak ni slavio,normalno da mi ga je drago bilo vidjeti na pole-u ali znajući kakvo nas vrijeme i kakva kaotična utrka očekuje taj pole gotovo ne znači ništa
Zato kolega f2004... da si se pojavio na forumu do 14h i da si postao crnu prognozu što se tiče rezultata Alonsa i Ferraria
...što se tiče Alonsa ne trebate gubiti optimizam - više puta je "dokazao" da se u kaosu sasvim lijepo snalazi...tako da očekujem ga među prva 4...
...a dvije tisuće četvorka je svoje rekla tako da što god poslije napisao se više ne priznaje

"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
- _dreamer_
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
Meni je drago da je optimistican, nedavno se naljutio na mene jer sam ga "kritikovao"...
Ne znam ni sam sta da zelim, suhu ili mokru stazu... vjerovatno ovo prvo, ali ko ce ga znati. bio bih zadovoljan i sa podijom, mada bi pobjeda bil naravno daleko najsladja
Nadam se podiju Masse 
Ne znam ni sam sta da zelim, suhu ili mokru stazu... vjerovatno ovo prvo, ali ko ce ga znati. bio bih zadovoljan i sa podijom, mada bi pobjeda bil naravno daleko najsladja

wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
hhahahah di je nestao pesimizam ?F2004_the_best_ever je napisao/la:Bilo bi divno vidjeti Pat Fry na pobjedničkom postolju danas.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Veteran
sve je bilo u redu samo su trebali ici na hard,soft,hard..dobro je-idemo dalje......
Alonsista hasta la muerte..
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ferrari-jev pitwall.
Ne zam šta ti ljudi rade, hoće da pronađu "toplu vodu", zašto su se opredijeli za ovu strategiju znaju samo oni, ali stvarno je glupo riskirati u ovoj poziciji u kojoj se Alonso nalazio danas, da su to radili na početku sezone, pozdravio bih tu odluku, ali u ovoj situaciji kada si na polu nema nikakve potrebe da se pronalazi "topla voda".
Ako su već išli sa ovom strategijom, morali su ostajati na tvrđim gumama duže od Webbera, posle prvog stinta kada je Alonso izašao imao je prednost oko 5s a posle drugog stinta 4s ispred Webbera, morali su ići duže na tvrđim gumama mada opet bilo bi teško zadržati prvu poziciju.
Šteta jer je bolid očigledno imao brzinu, to je pokazao Massa koji bio na istoj taktici kao i Red Bull i nije puno gubio vremena u odnosu na Red Bull.

Ne zam šta ti ljudi rade, hoće da pronađu "toplu vodu", zašto su se opredijeli za ovu strategiju znaju samo oni, ali stvarno je glupo riskirati u ovoj poziciji u kojoj se Alonso nalazio danas, da su to radili na početku sezone, pozdravio bih tu odluku, ali u ovoj situaciji kada si na polu nema nikakve potrebe da se pronalazi "topla voda".
Ako su već išli sa ovom strategijom, morali su ostajati na tvrđim gumama duže od Webbera, posle prvog stinta kada je Alonso izašao imao je prednost oko 5s a posle drugog stinta 4s ispred Webbera, morali su ići duže na tvrđim gumama mada opet bilo bi teško zadržati prvu poziciju.
Šteta jer je bolid očigledno imao brzinu, to je pokazao Massa koji bio na istoj taktici kao i Red Bull i nije puno gubio vremena u odnosu na Red Bull.

- Dero
- Profesionalni vozač
Kada Ferrari treba pokrivati grid sa strategijom oni odluče izmišljati toplu vodu.... Sve što su trebali raditi je startati na istoj gumi kao Webber, odlaziti 1 krug poslije Webbera u boks i pobjediti utrku.
Da vidimo:
Taktika starta na softu: Ako prvih 8 starta na softu i ako Alonso starta na softu u istoj su gabuli svi. Alonso je svejedno prvi...
Taktika starta na hardu: Ako je pogodak - Alonso svejedno prvi Promašaj - eto ti problema
Ova današnja taktika je za sredinu grida, kada imas opcije da sa harda pređes na kratki stint softa ili da probaš 1 stoper. Ne za start sa polea...
Sramota i zbogom 7 bodova
Da vidimo:
Taktika starta na softu: Ako prvih 8 starta na softu i ako Alonso starta na softu u istoj su gabuli svi. Alonso je svejedno prvi...
Taktika starta na hardu: Ako je pogodak - Alonso svejedno prvi Promašaj - eto ti problema
Ova današnja taktika je za sredinu grida, kada imas opcije da sa harda pređes na kratki stint softa ili da probaš 1 stoper. Ne za start sa polea...
Sramota i zbogom 7 bodova
- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Šteta zbog izgubljene pobjede, ali sa druge strane Alonso je i dalje vodeći u poretku.
Konačno se i Massa trgnuo pa smo drugi poretku konstruktora.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Vođstvo Alonsa u poretku je Pirova pobjeda, jer je ovu utrku Alonso morao dobiti, sada sljede utrke koje neće odgovarati Ferrari-ju, to se posebno odnosi na Mađarsku, nadam se da Lotus može otkinut bodove Red Bull-u.Walter je napisao/la:Šteta zbog izgubljene pobjede, ali sa druge strane Alonso je i dalje vodeći u poretku.

- Cuky
- Moderator
Zašto neće odgovarati?
Hockenheim - Ferrari standardno dobar tamo, imali su 1-2 kad se tamo zadnji put vozilo
Hungaroring - Staza je stani/kreni kao Monako, a Ferrari je bio dobar u Monaku
Hockenheim - Ferrari standardno dobar tamo, imali su 1-2 kad se tamo zadnji put vozilo

- Dero
- Profesionalni vozač
Govoriti koja staza ce odgovarati kome ove sezone nema smisla...
Mclaren je trebao pojesti sve na high speed stazi a prema Valenciji RB je imao sekundu prednosti od ostatka grida, danas su soft gume trebale biti brže sekundu po krugu pa su se raspale nakon 5 krugova i bile sporije od hard...
Mclaren je trebao pojesti sve na high speed stazi a prema Valenciji RB je imao sekundu prednosti od ostatka grida, danas su soft gume trebale biti brže sekundu po krugu pa su se raspale nakon 5 krugova i bile sporije od hard...
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Hockenheim- Ferrari je bio dobar tamo prije 2 godine, teško će Alonso doći do podijuma tamo, jedina nada, gledao sam vremensku prognosu, je vrijme, izgleda da neće biti visoke temperature i moguća je kiša, ako budu veće temperature Lotus bi moga biti veoma dobar tamo uz Red Bull.Cuky je napisao/la:Zašto neće odgovarati?
Hungaroring- ne treba povlačiti paralelu između Hungaroringa i Monaka, Ferrari je i 2010 i 2011 bio dobar u Monaku a u Mađarskoj ga nije bilo, 2010 Ferrari je bio dobar na Hockenheimu a onda je u Mađarskoj Red Bull "rasturio" i samo zahvaljući gluposti Vettela Alonso je završio drugi. Ferrari nema šta da traži u Mađarskoj, Red Bull, Lotus, McLaren sigurno a možda i još neki timovi će biti brži od Ferrari jedino ako padne kiša onda je sve moguće.

- Dero
- Profesionalni vozač
F2004_the_best_ever je napisao/la: Hockenheim- Ferrari je bio dobar tamo prije 2 godine, teško će Alonso doći do podijuma tamo, jedina nada, gledao sam vremensku prognosu, je vrijme, izgleda da neće biti visoke temperature i moguća je kiša, ako budu veće temperature Lotus bi moga biti veoma dobar tamo uz Red Bull.
Hungaroring- ne treba povlačiti paralelu između Hungaroringa i Monaka, Ferrari je i 2010 i 2011 bio dobar u Monaku a u Mađarskoj ga nije bilo, 2010 Ferrari je bio dobar na Hockenheimu a onda je u Mađarskoj Red Bull "rasturio" i samo zahvaljući gluposti Vettela Alonso je završio drugi. Ferrari nema šta da traži u Mađarskoj, Red Bull, Lotus, McLaren sigurno a možda i još neki timovi će biti brži od Ferrari jedino ako padne kiša onda je sve moguće.
Svatko ima pravo na mišljenje ali ajd nemoj post pisati sa tolikom sigurnošću kada nemamo pojma kako ce tko izgledati.
Zanimljivo da očito sve baziras na povijesnim cinjenicama iz prošlih sezona koje bar do sad su se pokazale irelevantne.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Da li sam u pravu vidjet ćemo za tri tjednaDero je napisao/la: Svatko ima pravo na mišljenje ali ajd nemoj post pisati sa tolikom sigurnošću kada nemamo pojma kako ce tko izgledati.
Zanimljivo da očito sve baziras na povijesnim cinjenicama iz prošlih sezona koje bar do sad su se pokazale irelevantne.

U Njemačkoj ako budu niže temperature i ako bude radio update Ferrari možda i može do dobrog rezultata.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
to te ja pitam !!! .F2004_the_best_ever je napisao/la:Da li sam u pravu vidjet ćemo za tri tjednaDero je napisao/la: Svatko ima pravo na mišljenje ali ajd nemoj post pisati sa tolikom sigurnošću kada nemamo pojma kako ce tko izgledati.
Zanimljivo da očito sve baziras na povijesnim cinjenicama iz prošlih sezona koje bar do sad su se pokazale irelevantne., ali ako budu normalni uslovi u Mađarskoj i bude toplo Ferrari nema šta da traži tamo, očekujem veoma lošu utrku za Ferrari.
U Njemačkoj ako budu niže temperature i ako bude radio update Ferrari možda i može do dobrog rezultata.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011