Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

@Cuky
sve se je to slazem ali iste uvete i do sad su svi imali pa ih je neko iskoristo a neko ne i sad ce ovim prekidom nekome ponistiti rezultat neko dobiti drugu sansu
Zadnja izmjena: kimi&pablo.u.bmw, dana/u 07 srp 2012, 15:47, ukupno mijenjano 1 put.
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

elder je napisao/la:
Cuky je napisao/la:Vozil je audi r18 e-tron quattro a ne toyotin prototype :)
A kaj se tice lokvi na stazi, nek im ugrade esp i rjesen problem.
Hvala na ispravci. Što se esp-a tiče, elektronička pomagala su zabranjena ;)
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Chuck Norris je napisao/la: Šta onda reći za SC u utrci,nije pravedno.Nije ni Vettel zaslužio prošlu utrku da mu se prednost zbog SC istopi,pa ipak se istopila
Ili ti znaš za neko bolje rješenje???

Čuj nisu zaslužili
Nije ni Grosjean zaslužio da mu vrisne alternator
isto kao sto nije zasluzio ni onomad u monte karlu da dobije nove gume i pobedu
jbg nekad dobijes nekad izgubis
grozanu niko nije odlukom sjebao alternator - visa sila - ali da su tada doneli odluku da prekinu trku dok se njemu ili fetelu ne zameni alternator bi bila slicna kao i ova o prekidu Q :biggrin:
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

kimi&pablo.u.bmw je napisao/la: jbg nekad dobijes nekad izgubis
Sve si rekao sa ovime,tako je i danas sa ovima što gube zbog RF
Ja ne bi imao ništa protiv vidjeti Pereza na P1
...put u raj nije posut ružama...
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

bilo bi tako da su pustili Q2 da istekne do kraja
ovako ce opet oni koji dobijaju da dobiju ponovo a 'gubitnici' ce gubiti
voleo bih da se tako ne desi ali .....
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Evo dvije malo detaljnije slike
Difuzor
Hlađenje stražnjih kočnica

Obje su slike sa FP3

slika
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Još analiza nove bočne stranice na FW

slika

Ferrari F2012 - new front wing
Ferrari introduced a new front wing at Silverstone on Friday. The new endplate (see main drawing) is particularly different from its previous incarnation (see inset). The shape is much more sophisticated and features four vertical gills instead of the usual three. However, when driver Fernando Alonso damaged one of the new front wings during his Practice Two crash, the team decided to revert back to the older solution for qualifying and the race.

Link
slikaslikaslika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Bilo bi divno vidjeti Pat Fry na pobjedničkom postolju danas. ;)
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Bilo bi divno vidjeti Pat Fry na pobjedničkom postolju danas. ;)
...baš lijepo da si ti postao optimističan...odjednom sam i ja optimističniji što se trke tiče :badgrin: :D ...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Toon je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la:Bilo bi divno vidjeti Pat Fry na pobjedničkom postolju danas. ;)
...baš lijepo da si ti postao optimističan...odjednom sam i ja optimističniji što se trke tiče :badgrin: :D ...
A ja se bašzbog toga zabrinuo :?
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Toon je napisao/la:
Dobro si ga skužio :biggrin:
Ja sam baš nešto pesimističan od jučer još od kad je Alonso dohvatio pole.Nisam ga čak ni slavio,normalno da mi ga je drago bilo vidjeti na pole-u ali znajući kakvo nas vrijeme i kakva kaotična utrka očekuje taj pole gotovo ne znači ništa

Zato kolega f2004... da si se pojavio na forumu do 14h i da si postao crnu prognozu što se tiče rezultata Alonsa i Ferraria :biggrin:
...put u raj nije posut ružama...
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Chuck Norris je napisao/la:Ja sam baš nešto pesimističan od jučer još od kad je Alonso dohvatio pole.Nisam ga čak ni slavio,normalno da mi ga je drago bilo vidjeti na pole-u ali znajući kakvo nas vrijeme i kakva kaotična utrka očekuje taj pole gotovo ne znači ništa
Zato kolega f2004... da si se pojavio na forumu do 14h i da si postao crnu prognozu što se tiče rezultata Alonsa i Ferraria :biggrin:
...svaki pole nešto znači no kao što si napisao - vjerojatno nas očekuje dosta kaotična trka - no i bez toga u Engleskoj pole nije najbitnija stvar...
...što se tiče Alonsa ne trebate gubiti optimizam - više puta je "dokazao" da se u kaosu sasvim lijepo snalazi...tako da očekujem ga među prva 4...
...a dvije tisuće četvorka je svoje rekla tako da što god poslije napisao se više ne priznaje :D ...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Meni je drago da je optimistican, nedavno se naljutio na mene jer sam ga "kritikovao"...

Ne znam ni sam sta da zelim, suhu ili mokru stazu... vjerovatno ovo prvo, ali ko ce ga znati. bio bih zadovoljan i sa podijom, mada bi pobjeda bil naravno daleko najsladja :) Nadam se podiju Masse :)
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

hhahahah di je nestao pesimizam ?
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

sve je bilo u redu samo su trebali ici na hard,soft,hard..dobro je-idemo dalje......
Alonsista hasta la muerte..
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ferrari-jev pitwall. :zid: :<<
Ne zam šta ti ljudi rade, hoće da pronađu "toplu vodu", zašto su se opredijeli za ovu strategiju znaju samo oni, ali stvarno je glupo riskirati u ovoj poziciji u kojoj se Alonso nalazio danas, da su to radili na početku sezone, pozdravio bih tu odluku, ali u ovoj situaciji kada si na polu nema nikakve potrebe da se pronalazi "topla voda".
Ako su već išli sa ovom strategijom, morali su ostajati na tvrđim gumama duže od Webbera, posle prvog stinta kada je Alonso izašao imao je prednost oko 5s a posle drugog stinta 4s ispred Webbera, morali su ići duže na tvrđim gumama mada opet bilo bi teško zadržati prvu poziciju.
Šteta jer je bolid očigledno imao brzinu, to je pokazao Massa koji bio na istoj taktici kao i Red Bull i nije puno gubio vremena u odnosu na Red Bull. ;)
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Kada Ferrari treba pokrivati grid sa strategijom oni odluče izmišljati toplu vodu.... Sve što su trebali raditi je startati na istoj gumi kao Webber, odlaziti 1 krug poslije Webbera u boks i pobjediti utrku.

Da vidimo:
Taktika starta na softu: Ako prvih 8 starta na softu i ako Alonso starta na softu u istoj su gabuli svi. Alonso je svejedno prvi...
Taktika starta na hardu: Ako je pogodak - Alonso svejedno prvi Promašaj - eto ti problema

Ova današnja taktika je za sredinu grida, kada imas opcije da sa harda pređes na kratki stint softa ili da probaš 1 stoper. Ne za start sa polea...

Sramota i zbogom 7 bodova
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Šteta zbog izgubljene pobjede, ali sa druge strane Alonso je i dalje vodeći u poretku.
Konačno se i Massa trgnuo pa smo drugi poretku konstruktora.
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Walter je napisao/la:Šteta zbog izgubljene pobjede, ali sa druge strane Alonso je i dalje vodeći u poretku.
Konačno se i Massa trgnuo pa smo drugi poretku konstruktora.
Vođstvo Alonsa u poretku je Pirova pobjeda, jer je ovu utrku Alonso morao dobiti, sada sljede utrke koje neće odgovarati Ferrari-ju, to se posebno odnosi na Mađarsku, nadam se da Lotus može otkinut bodove Red Bull-u. ;)
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Zašto neće odgovarati?
Hockenheim - Ferrari standardno dobar tamo, imali su 1-2 kad se tamo zadnji put vozilo
Hungaroring - Staza je stani/kreni kao Monako, a Ferrari je bio dobar u Monaku

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Govoriti koja staza ce odgovarati kome ove sezone nema smisla...
Mclaren je trebao pojesti sve na high speed stazi a prema Valenciji RB je imao sekundu prednosti od ostatka grida, danas su soft gume trebale biti brže sekundu po krugu pa su se raspale nakon 5 krugova i bile sporije od hard...
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Cuky je napisao/la:Zašto neće odgovarati?
Hockenheim - Ferrari standardno dobar tamo, imali su 1-2 kad se tamo zadnji put vozilo
Hungaroring - Staza je stani/kreni kao Monako, a Ferrari je bio dobar u Monaku
Hockenheim- Ferrari je bio dobar tamo prije 2 godine, teško će Alonso doći do podijuma tamo, jedina nada, gledao sam vremensku prognosu, je vrijme, izgleda da neće biti visoke temperature i moguća je kiša, ako budu veće temperature Lotus bi moga biti veoma dobar tamo uz Red Bull.
Hungaroring- ne treba povlačiti paralelu između Hungaroringa i Monaka, Ferrari je i 2010 i 2011 bio dobar u Monaku a u Mađarskoj ga nije bilo, 2010 Ferrari je bio dobar na Hockenheimu a onda je u Mađarskoj Red Bull "rasturio" i samo zahvaljući gluposti Vettela Alonso je završio drugi. Ferrari nema šta da traži u Mađarskoj, Red Bull, Lotus, McLaren sigurno a možda i još neki timovi će biti brži od Ferrari jedino ako padne kiša onda je sve moguće. ;)
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

F2004_the_best_ever je napisao/la: Hockenheim- Ferrari je bio dobar tamo prije 2 godine, teško će Alonso doći do podijuma tamo, jedina nada, gledao sam vremensku prognosu, je vrijme, izgleda da neće biti visoke temperature i moguća je kiša, ako budu veće temperature Lotus bi moga biti veoma dobar tamo uz Red Bull.
Hungaroring- ne treba povlačiti paralelu između Hungaroringa i Monaka, Ferrari je i 2010 i 2011 bio dobar u Monaku a u Mađarskoj ga nije bilo, 2010 Ferrari je bio dobar na Hockenheimu a onda je u Mađarskoj Red Bull "rasturio" i samo zahvaljući gluposti Vettela Alonso je završio drugi. Ferrari nema šta da traži u Mađarskoj, Red Bull, Lotus, McLaren sigurno a možda i još neki timovi će biti brži od Ferrari jedino ako padne kiša onda je sve moguće. ;)

Svatko ima pravo na mišljenje ali ajd nemoj post pisati sa tolikom sigurnošću kada nemamo pojma kako ce tko izgledati.
Zanimljivo da očito sve baziras na povijesnim cinjenicama iz prošlih sezona koje bar do sad su se pokazale irelevantne.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Dero je napisao/la: Svatko ima pravo na mišljenje ali ajd nemoj post pisati sa tolikom sigurnošću kada nemamo pojma kako ce tko izgledati.
Zanimljivo da očito sve baziras na povijesnim cinjenicama iz prošlih sezona koje bar do sad su se pokazale irelevantne.
Da li sam u pravu vidjet ćemo za tri tjedna ;) , ali ako budu normalni uslovi u Mađarskoj i bude toplo Ferrari nema šta da traži tamo, očekujem veoma lošu utrku za Ferrari.

U Njemačkoj ako budu niže temperature i ako bude radio update Ferrari možda i može do dobrog rezultata.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
Dero je napisao/la: Svatko ima pravo na mišljenje ali ajd nemoj post pisati sa tolikom sigurnošću kada nemamo pojma kako ce tko izgledati.
Da li sam u pravu vidjet ćemo za tri tjedna ;) , ali ako budu normalni uslovi u Mađarskoj i bude toplo Ferrari nema šta da traži tamo, očekujem veoma lošu utrku za Ferrari.

U Njemačkoj ako budu niže temperature i ako bude radio update Ferrari možda i može do dobrog rezultata.
to te ja pitam !!! . :biggrin: :biggrin: ima nade :biggrin:
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Odgovori