Komentatori i prijenosi utrka

Rasprave o događajima (ne)izravno vezanim uz Formulu 1

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Toon
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: mclaren

Re: Komentatori i prijenosi utrka

Post Postao/la Toon »

Jergović dijeli vijence i kaktuse :biggrin: ...ono što je napisao stoji no nažalost recenzija je došla iz njegovog pera te će se uvijek promatrati kao vid osvete bivšim poslodavcima (poslodavcu)...ni on svojedobno nije bio imun na lapsuse i baljezganja...a mislim da smo se već prije svi složili da reklame u kojima povremeno ubace malo utrke sa upitnim polukomentatorima polako gube svoj smisao...ili će netko napokon shvatiti da sve ima svoje granice ili će izgubiti gledatelje a zatim i sponzore - i to će neminovno donijeti gašenje Kreatora i njihovih polugledljivih prijenosa...a za sve koji žele gledati F1 uvijek vrijedi ona poslovica: "Snalažljiv čovjek ni u WC-u neće ostati gladan"...
...ono što stoji: on i trenutna ekipa teško da mogu stati u istu rečenicu što se tiče F1 - od znanja, posvećenosti i nekih razmišljanja...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Toon je napisao/la:Jergović dijeli vijence i kaktuse :biggrin: ...ono što je napisao stoji no nažalost recenzija je došla iz njegovog pera te će se uvijek promatrati kao vid osvete bivšim poslodavcima (poslodavcu)...ni on svojedobno nije bio imun na lapsuse i baljezganja...a mislim da smo se već prije svi složili da reklame u kojima povremeno ubace malo utrke sa upitnim polukomentatorima polako gube svoj smisao...ili će netko napokon shvatiti da sve ima svoje granice ili će izgubiti gledatelje a zatim i sponzore - i to će neminovno donijeti gašenje Kreatora i njihovih polugledljivih prijenosa...a za sve koji žele gledati F1 uvijek vrijedi ona poslovica: "Snalažljiv čovjek ni u WC-u neće ostati gladan"...
...ono što stoji: on i trenutna ekipa teško da mogu stati u istu rečenicu što se tiče F1 - od znanja, posvećenosti i nekih razmišljanja...
Možda je djelomično i u pravu ali on je zadnji koji bi trebao kritizirati komentatore,jer on kao komentator je bio čista katastrofa.Mladen kao gost u studiju je ok ali kao komentator čista nula.A i licemjerno je da on sada kritizira Nevena Novaka i djelom Blaža,zašto to isto nije govorio dok je radio sa njima.tada su oni bili super i tada je Novak bio poznavatelj f1 a sad je neznalica.

Volim pročitati članke na njegovom site-u ima ih zanimljivih ali ovo njegovo konstantno režanje na Kreator i komentatore mi se gadi i povraća.Takva doza licemjerstva,i ove njegove kolumne više govore o njemu samome nego o onome o kome piše.Pametnije mu je da se drži pisanja kolumni o samom sportu a ovoga da se okani.Veliki minus za njega injegovo konstantno režanje :ubise:
...put u raj nije posut ružama...
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Uopće nije istina, na moje čuđenje neke vikende je i pohvalio prijenose, tako da ne stoji baš da samo i isključivo kritizira.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Slash je napisao/la:Uopće nije istina, na moje čuđenje neke vikende je i pohvalio prijenose, tako da ne stoji baš da samo i isključivo kritizira.
Prilično sam siguran da sam pročitao svaki članak o komentatorima i uvijek je kritizirao nekad ubaci kao nešto što je ok a većina teksta se svodi na pljuvanje,pa ipak nije istina ova tvoja tvrdnja
Čovjek je licemjer i lažov,još od onog projekta s USF1 i od tada samo tone i tone u još veći glib
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Ja sam taj vikend nekako i mogo da poslušam tog drugog nevena u kvalifikacijama i nado sam se da ga neću slušat na trci, ali kad sam ga čuo na trci i ono njegovo režanje jednostavno nisam mogo da slušam i pogledo trku na Skyu, pa sam razumio koliko toliko :biggrin:

Chuck: šta je čovjek kriv za USF1? čovjek se nado da će to uspjet, da će opet bit u F1 i da će radit u F1, po meni jedino može za USF1 bit kriv Windsor ipak je on tu glavni. Da ti dobiješ ponudu radit u nekom novom timu u F1 jel bi pričao da tim neće ni uć u F1 i da će propast prije ulaska, ili bi se nado da će ipak biti u F1 i pričo dobre stvari o timu?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Kenny je napisao/la: Chuck: šta je čovjek kriv za USF1? čovjek se nado da će to uspjet, da će opet bit u F1 i da će radit u F1, po meni jedino može za USF1 bit kriv Windsor ipak je on tu glavni. Da ti dobiješ ponudu radit u nekom novom timu u F1 jel bi pričao da tim neće ni uć u F1 i da će propast prije ulaska, ili bi se nado da će ipak biti u F1 i pričo dobre stvari o timu?
Čovjek je lagao i obmanjivao javnost,kao što je vjerovatno obmanjivao i sa evelin.Svakim projektom kojim se bavio je propao,i sve to mogu podnijeti ali kad on nađe pljuvati i kritizirati svoje dojučerašnje kolege(koji su mu tada valjali) e to ne mogu podnijeti,a sam ima putra na glavi i materijala gdje ga se može kritizirati.Ovaj site što je otvorio kao da mu je namjera samo prepucavati se s kreatorom

Nek se drži kolumni i analiza o zbivanju na stazi i oko nje tu zaista radi zanimljive članke
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

vidiš u krivu si što se USF1 tiče. Onaj koji je cijelu javnost obmanjivao je bio Windsor. Iako se unutar tima zaposlenici vidjeli da sve propada, da sponzora nema i sl. on je jedini tvrdio da će biti na prvoj utrci.
Jergović je prenosio ono što je njemu bilo rečeno i zato ga ne mogu krivit po pitanju (dez)informacija.

Što se komentatora i prijenosa utrka tiče, izgleda da imam sreću da ne hvatam lokalce, pa sam prisiljen gledati online. Iako mogu birati između BBC-a i Sky-a, ove godine sam sve pogledao na Sky-u jer je tamo ekipa na koju sam navikao zadnje dvije sezone gledajući BBC. I oni znaju kiksat, ali je tu uvijek netko tko ga ispravi. Humora ima, na svakoj utrci nešto novo. A o količini, ššto je najbitnije točnih, informacija ne treba ni trošiti tipkovnicu
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Cuky je napisao/la:vidiš u krivu si što se USF1 tiče. Onaj koji je cijelu javnost obmanjivao je bio Windsor. Iako se unutar tima zaposlenici vidjeli da sve propada, da sponzora nema i sl. on je jedini tvrdio da će biti na prvoj utrci.
Jergović je prenosio ono što je njemu bilo rečeno i zato ga ne mogu krivit po pitanju (dez)informacija.
Volio bih da sada mogu naći intervju s njim kadon 10-15 dana prije početka sezone uvjerava nas kako su to dezinformacije i da će se USF1 100% pojaviti na gridu ,a trebao je znat i morao je znat,toliko glup nije,da nešto ne štima.
Druga stvar nek nam danas odgovori gdje je ta Evelin?Je li i nju upropastio ili nam je lagao?
I ponavljam,sve mi je to manje više nebitno niti bi se osvrćao na te njegove neuspjehe,ali ovaj negov medijski rat protiv bivših kolega mi ide na jetra.On se našao kritizirati komentatora?On?Koji je imao katastrofalne prijenose kao i njegov novopečeni prijatelj Dijaković.On koji je imao deset puta više grešaka tokom jedne utrke nego ovaj dvojac.Sjećam se jedne utrke kad je zamjenio Barichella i Maldonada i par krugova nije skontao iako mu je još na ekranu pisalo.A da ne govorim o monotonom komentiranju utrke i pričanju nekih statističkih podataka dok se na stazi odvijaju važne borbe i pretjecanja.

Što se tiče našeg komentatorskog dvojca Novak i Blaž ja sam prezadovoljan.Grešaka ima,što je i prilično normalno.Glupo mi je uopče uspoređivati prijenose sa BBc-om i Sky,koliko tamo ljudi radi koliki se novci ulažu pa normalno da je tamo kvaliteta prijenosa veća ali ja ipak volim to pogledati na svome jeziku uz ovaj dvojac koji je i više nego dobar za uvjete u kojima rade.
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Chuck za Evelin postoji jedan problem da nije samo Jergović kriv, nego i Hrvatski mediji, čim neko jako malo napravi, ili čak ništa odma će bit u F1, pogledaj samo i onu stazu u Bistri isto su tako pisali svi da će se tamo vozit F1, a svi znamo da nikad neće
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Kaj se tice ove Evelin bilo bi to sve lepo i divno, ali nema sanse. Kad je bila reportaza o njoj u show-u prije trke i kad je Jergovic pocel trabunjati da bude ona prva zena u f1, daj molim te spusti se malo na zemlju. Po nekim mojim razmišljanjima za F1 nije potreban samo vozacki talent nek i talent privuci velike sponzore, samo pogledaj petrova koje on novce placa da bi vozil u f1, a mislim da tih novaca nema cjela hrvatska. Jedina nasa nada da budemo vidli hrvatskog vozaca u f1 je Luka Grobenski, a ne Evelin.
Darkness rises when silence dies
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Cuky je napisao/la:vidiš u krivu si što se USF1 tiče. Onaj koji je cijelu javnost obmanjivao je bio Windsor. Iako se unutar tima zaposlenici vidjeli da sve propada, da sponzora nema i sl. on je jedini tvrdio da će biti na prvoj utrci.

Što se komentatora i prijenosa utrka tiče, izgleda da imam sreću da ne hvatam lokalce, pa sam prisiljen gledati online. Iako mogu birati između BBC-a i Sky-a, ove godine sam sve pogledao na Sky-u jer je tamo ekipa na koju sam navikao zadnje dvije sezone gledajući BBC. I oni znaju kiksat, ali je tu uvijek netko tko ga ispravi. Humora ima, na svakoj utrci nešto novo. A o količini, ššto je najbitnije točnih, informacija ne treba ni trošiti tipkovnicu

A da ?
Savrseno dobro je znao da od toga nema nista, i svejedno je lagao javnost. LAGAO JE.

Sta to govori o tom covjeku ?
Kenny je napisao/la:Chuck za Evelin postoji jedan problem da nije samo Jergović kriv, nego i Hrvatski mediji, čim neko jako malo napravi, ili čak ništa odma će bit u F1, pogledaj samo i onu stazu u Bistri isto su tako pisali svi da će se tamo vozit F1, a svi znamo da nikad neće
Pa Jergovic toboze zna ljude iz F1, zasto ne povuce koju vezu pa da je se pogura malo ? :lol:
Ili ipak nema, te je bio obican sljaker u F1 koji je radio sve samo ne ono sto veli da je, a to da je razgovarao sa poznatim ljudima u F1 i sl. stvari sto voli uvijek naglasavati ? :lol:

I onda mi se on nadje pljuvati ovaj sadasnji dvojac, a do prije nekoliko godina su zajedno komentirali i slicno....

Sta to govori o covjeku ?
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Meni je baš jučer Jergović pao na pamet...gledao sam Superbike na Eurosportu, i dolazi do četveroboja gdje voditelj navija za svoje favorite: "Go, Chaz (Davies), go!", čulo se pri pokušaju pretjecanja. I nije prvi put da čujem sličnu stvar na "svjetskom" Eurosportu. Odmah mi je palo na pamet kakvu bi reakciju izazvalo da je MJ prošle godine nvijao "Ajde Lewis, oderi ga!". Ili da Blaž isto tako otvoreno bodri Alonsa :) Bile bi priče o privatiziranju medijskog prostora, neprofesionalnosti...i ko zna čeg još.
Što se tiče teskta o komentatorima, slažem se, i "svi" smo toga svjesni. Ali, kako vidim, MJ nema pravo komentirat nijhovo komentiranje, jel'da? Zašto? Zato što je on komentirao, i nije bio dobar? Za razliku od njega, mi smo fantastični vozači, s bolidma F1 smo na "ti", i imamo pravo kritizirati F1 vozače, iako su najbolji na svijetu. Iamo pravo kritizirati i komentatore, i sudce na stazi, i tuđa mišljenja i stavove...i Bilića. ;)
Drago mi je da nema dvostrukih mjerila na ovom forumu.
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

gringo73 je napisao/la: Što se tiče teskta o komentatorima, slažem se, i "svi" smo toga svjesni. Ali, kako vidim, MJ nema pravo komentirat nijhovo komentiranje, jel'da? Zašto? Zato što je on komentirao, i nije bio dobar? Za razliku od njega, mi smo fantastični vozači, s bolidma F1 smo na "ti", i imamo pravo kritizirati F1 vozače, iako su najbolji na svijetu. Iamo pravo kritizirati i komentatore, i sudce na stazi, i tuđa mišljenja i stavove...i Bilića. ;)
Drago mi je da nema dvostrukih mjerila na ovom forumu.
Ne znam gdje si iščitao da MJ nema pravo komentirati njihovo komentiranje? Ono što je u svim postovima naglašavano je samo da kritika koja će doći od njega "nema neku težinu" tj. više bi jednake rijeći značile iz kolumne Ivana Starčevića koji veze s ovim nema...kritiku daje čovjek koji je u "ratu" s ekipom i to ratu na privatnoj osnovi...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Samo ne razumijem napade na MJ-a ako ZAPRAVO STOJI sve što je napisano :O...
Ove priče o namjernom obmanjivanju javnosti su, naravno, glupost. Nek mi netko napiše 1 dobar razlog, motiv koji bi on imao da uvjerava ljude da će se pojaviti na gridu, ako ZNA da od toga neće biti ništa?!?! Čovjek nije glup, a to bi mogao napraviti samo glup čovjek.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Scuderia
Moderator
Moderator

Steta sto ovdje nema vise clanaka koje je pisao.... prava steta...
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Slash je napisao/la:Samo ne razumijem napade na MJ-a ako ZAPRAVO STOJI sve što je napisano :O...
Ove priče o namjernom obmanjivanju javnosti su, naravno, glupost. Nek mi netko napiše 1 dobar razlog, motiv koji bi on imao da uvjerava ljude da će se pojaviti na gridu, ako ZNA da od toga neće biti ništa?!?! Čovjek nije glup, a to bi mogao napraviti samo glup čovjek.
Znao je da nešto nije u redu i tvrdi nama na javnoj televiziji da je sve 100% u redu i da su to izmišljotine...

Ali ponavljam nebitno,sve to mogu prožvakati.Bitno je da pljuje svoje kolege.Vi mislite da su to dobronamjerne kritike?Zašto onda nikad nije dao kritiku na račun Dijakovića za kojega su Novak i Blažičko po znanju formule 1 atomski fizičari.

Kao što je neko rekao njegove kritike nemaju težinu onome ko razmišlja glavom.Da je ostao u Kreator timu za njega bi Blaž i Novak bili super,Davorin bi bio genije....
A ko ne razmišlja glavom dok čita njegove kritike može i povjerovati u ono što piše
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Dakle, tebi su komentatori super? Pa dobro, nema frke.
Meni je Blažićko vrh i brijem da je najjači u RH što se F1 tiče za komentatora. Za ovu ostalu dvojicu ne treba trošiti riječi. Meni bi idealna kombinacija bila Jergović-Blažićko.
A to šta vi mrzitelji lika i djela MJ-a sad ne želite priznat da su dvojica Nevena diletanti kakvih nema, samo zato što je to rekao MJ, to je neka druga priča...
Scuderia
Moderator
Moderator

@Chuck

Imao je on i za Dijakovica koju... doduse, to je bilo prije tri godine..... ;)

@Slash
Kakvo misljenje bi ja trebao imati o covjeku koji laze, i obmanjuje javnost?
Kakvo ?

A to sto on govori... kod velike vecine njegove rijeci su izgubile na tezini, pitam se samo zasto ?

Velika vecina je glupa/luda (sta li vec) ? :-k
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

iznova su iste rasprave i ista stajalista..

moje je misljenje da iako stoji sto natrkelja o komentatorima i obzirom da sam proslu utrku bio primoran gledat nas bajni prijenos slazem se u velikoj mjeri, ali mi je presmijesno i predjetinjasto to opetovano njegovo kritiziranje komentiranja i trazenje dlaka u jajetu i seciranju vikenda.. iako svi mi nekako isto mislimo i jasno je da komentatori nisu na razini (ovaj dvojac mislim) nema on nikakvo pravo kritizirati obzirom da je jednako los kao i oni..
rFactor F1 HR server Info
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Slash je napisao/la:Dakle, tebi su komentatori super? Pa dobro, nema frke.
Meni je Blažićko vrh i brijem da je najjači u RH što se F1 tiče za komentatora. Za ovu ostalu dvojicu ne treba trošiti riječi. Meni bi idealna kombinacija bila Jergović-Blažićko.
A to šta vi mrzitelji lika i djela MJ-a sad ne želite priznat da su dvojica Nevena diletanti kakvih nema, samo zato što je to rekao MJ, to je neka druga priča...
Meni je Blaž super,Neven vrlo dobar,Jergović kao komentator za vrijeme utrke katasrofa,kao komentator u studiju izvrstan.Neven Cvijanović mi je loš ali kao zamjena može proći nekako
Nisam mrzitelj lika i djela MJ,dapače njegove kolumne pratim i čitam i zanimljive su mi(nije da se uvijek slažem),ima zaista odličnih osvrta,ali ovdje ispada teški jadnik,kao neki isfrustrirani balavac kojemu je neko oteo djevojku

I ne znam zašto je Novak diletant?Jedan argument?
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Chuck Norris je napisao/la:

I ne znam zašto je Novak diletant?Jedan argument?
Malo je djetinjasto tu se slažem, ali opet sa svim se slažem što je čovjek napisao :).

Novak:
1) Blatantno je subjektivan, mržnja prema Hamiltonu mu izvire iz svakog otvora na tijelu, i svakog komentara vezanog uz njega. Najrecentnije, briljantno je primjetio kako je de facto Hamilton kriv za incident s Maldonadom, u Španiji kad je prošao 2 Tora Rossa Blažićko se dere i hvali potez, a ovaj mirno dodaje: ''na svježim gumama''. Za apsolutno svaki njegov dobar potez traži razloge ZBOG čega je to uspio napraviti, ili zbog puno bržeg bolida, ili zbog guma itd. Meni kao navijaču Mclarena strahovito iritantno slušati, mogao bi do sutra nabrajati njegove ''stručne'' komentare vezane uz dotičnog vozača. Sad ćete reć, da, pa svatko je subjektivan. Je, istina, ali to ne dolazi kod Blažićka toliko do izražaja, puno je profesionalniji.

2) Njegove složene proširene rečenice tipa: ''Ovaj vikend je Ferrari došao sa novim preinakama na bolidu i vidimo sada Jenson Button izlazi na stazu kod McLarena je bilo riječi o ugovorima gume su strahovito podložne trošenju J.E. Vergne''. Otprilike tako to zvuči. Sljedeći put ću zapisivati besmislice čisto da ih postam u ovu temu ;) .
Scuderia
Moderator
Moderator

A nije ti smetala subjektivnost doticnog gospodina dok je komentirao ?
:roll:

Imam osjecaj da ga branis, samo zato jer favorizira Hamiltona i McLaren.
slika
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Scuderia je napisao/la:A nije ti smetala subjektivnost doticnog gospodina dok je komentirao ?
:roll:

Imam osjecaj da ga branis, samo zato jer favorizira Hamiltona i McLaren.
Nije, zato što je favorizirao kao što si rekao ''moje''. Ali sad ću ti reći razliku. On je evidentno u komentarima uvijek branio Hamiltona i kad je bio kriv, ALI nikad nije trkeljao gluposti o Alonsu, Vettelu itd. Dakle, svi su mu bili više-manje jednaki, samo je Hamilton bio malo jednakiji :biggrin: .
Tako da, ne bi me toliko smetalo da samo veliča nekog vozača, ali to da svaki put svoje frustracije javno izbacuje po Hamiltonu, to me, da, smeta.
Chuck Norris
Veteran
Veteran

A evo šta misli o svom komentiranju
Osobno, nikad nisam bio posve zadovoljan sobom kad sam to radio u 2011., premda moram reći da sam dobio jako, jako puno pohvala (i, naravno, puno kritika). Mislim da sam full u svojem elementu bio u Kanadi 2011., kad je trebalo nalaziti priče kroz 4 ili 5 sati prijenosa. Kad sam to odradio, znao sam da mogu raditi i druge stvari u životu. To je bio kao neki maturski ispit…
Skroman,nema šta #-o

A ima zanimljiv članak o "njegovim" talentima Pavloviću,Radoli,Evelin i Grobenski i zanimljivo u svakom slučaju je neko drugi kriv (roditelji) a on prav.Također kritizira i Habulina,odnosno ne njega nego one koji se brinu o njemu
Trenutno, uz ogromnu dozu pompe i samoreklame, o Habulinovoj karijeri brine jedna domaća, tek osnovana trkaća ˝ekipa˝. Ta je, međutim, bez trunčice iskustva i, tvrdim budući da pouzdano znam, bez puno pojma kako stvari organizirati dalje. O gore spomenutim kontaktima u europskim juniorskim trkaćim kategorijama da ne govorimo. Kad bi baš bili zlobni, mogli bismo ustvrditi da u ovom trenutku Habulin zapravo sponzorira dotičnu ekipu, prije nego obrnuto.
Pa sve da je i u pravu je li ga sram djeliti kritike kad je on u 4 slučaja zaribao pa čija god krivica bila
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Chuck Norris je napisao/la:
je li ga sram djeliti kritike
Nije :D .
Odgovori