Utrke 2012 - Arhiva-Komentari
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
- darky
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren
Re: VN Španjolske, Circuit de Catalunya, 11.-13.5.2012.
pa sad...
http://prognoza.hr/karte.php?id=ecmwf¶m=tlak&it=" onclick="window.open(this.href);return false;
na linku je meteo karta
po onome kaj vidim na atlantiku taman van karte je jedna ciklona, ali ona ne mora proći kroz španjolsku
tek će se sutra ili prekosutra vidjeti smjer kretanja
trenutno je na cijelom sredozemlju jaka anticiklona sa puno sunca
http://prognoza.hr/karte.php?id=ecmwf¶m=tlak&it=" onclick="window.open(this.href);return false;
na linku je meteo karta
po onome kaj vidim na atlantiku taman van karte je jedna ciklona, ali ona ne mora proći kroz španjolsku
tek će se sutra ili prekosutra vidjeti smjer kretanja
trenutno je na cijelom sredozemlju jaka anticiklona sa puno sunca
- Nitrous Oxide Systems
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari
- Cuky
- Moderator
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Cuky
- Moderator
Barcelona, FP1

- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
A snapshot of what was new on the cars in Barcelona...
McLaren
Where to start with the big changes? In the pitlane, McLaren are operating a different pit-stop procedure this weekend in the wake of the fiascos that have bedevilled their season so far and have, for those of you interested in such matters, switched their wheel-nut system and introduced a new bigger and brighter set of 'traffic-lights' to make their stops both safer and quicker.
On the MP4-27 itself, a new, higher-profile nose has been bolted on. First used by Jenson Button as Lewis Hamilton ran the old design for comparison's sake, its appearance on both cars at the end of P1 signalled it will be McLaren's new look for the rest of the weekend and beyond.
However, McLaren also ran two other striking features of note - a 'blanking stip' on Hamilton's MP4-27 when configured with the 'old' nose, and vanes on the sidepod of Button's updated charger.
Ferrari
The much-predicted 'B car' hasn't appeared, but a raft of changes and tweaks have. These include a new floor, updated elements on the rear-wing and a front-wing tested by Felipe Massa throughout P1. To be honest, we expected more.
THE ONLY PLACE TO BE
Sky Sports F1 HD is THE only place to watch the 2012 Formula 1 season in full live. Our extensive coverage continues with the Spanish Grand Prix on 11 -13 May.
FRIDAY 11th - P2 from 12.45am
SATURDAY 12th - P3 from 9.45am. Q from 12pm
SUNDAY 13th - Race from 11.30am
To find out all the different ways to watch the action, click here
Red Bull
True to Christian Horner's pre-practice assurance that the changes to the Red Bull would be a matter of "evolution not revolution", the RB8 only featured relatively-minor tweaks in P1. These included some minute changes to their cars' exhausts outlets - although that's been an area of change in every Grand Prix so far this season.
Mercedes
Little of substantial note. In the words of Ted Kravitz, the changes spotted on the W03's are "not massively different" to what we've seen before and the absence of any major upgrades ties in with the team using the Mugello test to focus on tyre evaluation rather than aerodynamic breakthroughs. Such is the importance of the Pirellis this season, who is to say they're wrong?
Lotus
The team had previewed changes to the E20's floor and its front and rear drums, however it was a new front-wing layout that really caught the eye in P1, with the new look carried by both Kimi Raikkonen and Romain Grosjean.
Williams
The Grove outfit have brought the new exhaust system they debuted at Mugello to Barcelona.
Spanish GP Race Weekend
Force India
In their own words: 'More aero evaluations for us this morning following on from the work we did in Mugello'. What that added up to in P1: their two cars running different exhausts in order to determine which package is more competitive.
Toro Rosso
Plenty of flow-vis paint on the back of the STR7 was visible during P1 as the team ran, or so we believe, their new Mugello-launched exhaust system.
HRT
The team ran a new aerodynamic package, headlined by a brand-spanking front-wing layout. It was first used by debutant Dani Clos before being bolted on to Pedro de la Rosa's charger. But only briefly - a piece of bodywork was spotted flying off the HRT along the backstraight and trhe session ended in ignominious fashion with Clos' broken vehicle being wheeled back into the garage.
Marussia
There was plenty of flow-vis paint on the Marussia, the tell-tale giveaway to a process of evaluation in operation. The team ran differing configurations on their two cars, gauging which layout should be used for the rest of the weekend and reported afterwards some minor 'balance' issues.
http://www1.skysports.com/formula-1/new ... w-In-Spain

- Cuky
- Moderator
Vidim da nitko nije stavio...
Barcelona, FP2

Barcelona, FP2

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Očekujem da se za pobjedu bore Kimi i Hamilton.Od ostale ekipe visoko očekujem i Vettela,Grosjeana i Buttona
Od Ferraria ne znam točno šta očekivati,napredak je vidljiv ali sumnjam da su još na razini ove tri momčadi(Mercedes na ovoj stazi ne ubrajam u favorite)
Od Ferraria ne znam točno šta očekivati,napredak je vidljiv ali sumnjam da su još na razini ove tri momčadi(Mercedes na ovoj stazi ne ubrajam u favorite)
...put u raj nije posut ružama...
- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
FORMULA 1 GRAN PREMIO DE ESPAÑA SANTANDER 2012 (Practice 3)

- senamozart
- Rezervni vozač
- Navijam za: F1 McLaren Team
vettel prvi na zadnjem treningu.hmhmhmhm,šteta samo za hamiltona što je upao u gužvu pa da vidimo njegovo najbolje vrijeme.koliko sam vidio bio je ispred prvoplasiranog oko 0.300 sec. u drugom sektoru. pa nešto razmišljam da bi bio ovdje 3 ili 4 što opet nije dobro.
ja iskreno ne vidim tko bi mogao vettela skinuti danas na kvalama.lotus je u problemima,ferrari se malo poboljšao ali mislim da je to nedovoljno (ulazak u Q3 sigurno) za prva tri mjesta,mclarenu nešto ne odgovara jer nisu u svom elementu tako da sve u svemu ako vettel osvoji pole sutra se ne treba nadati nekoj dobroj utrci.volio bih da me netko demantira a i stvarnu sliku ćemo vidjeti za 2 sata.
ja iskreno ne vidim tko bi mogao vettela skinuti danas na kvalama.lotus je u problemima,ferrari se malo poboljšao ali mislim da je to nedovoljno (ulazak u Q3 sigurno) za prva tri mjesta,mclarenu nešto ne odgovara jer nisu u svom elementu tako da sve u svemu ako vettel osvoji pole sutra se ne treba nadati nekoj dobroj utrci.volio bih da me netko demantira a i stvarnu sliku ćemo vidjeti za 2 sata.

- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Osobno mislim da su današnje kvalifikacije stvarno nezahvalne za ikakve procjene i to me jednim dijelom veseli iako se zna kog bih najradije na vrhu 

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Ma nije problem - Vettel pole, utrka procesija ko i uvijek i Vettel pobjeda. Osim ako ne padne kiša u nedjelju, kako veli službena prognoza. Inače, čekam Monaco.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Prognoza: Hamilton P1, Button P2 , Rosberg P3 , Schumacher P4 , Alonso P5, Di Resta P6, Webber P7 , Massa P8 , Riccardo P9, Kimi P10. Vettel P17 

Darkness rises when silence dies
- senamozart
- Rezervni vozač
aha,zeznuo sam se.na službenim stranicama FIA-e i na jednom našem domaćem forumu sam doznao da je 1 i 2 sektor hamilton bio brži od vettela za 0,100 sekundi od sadašnjeg najboljeg kruga na 3 slobodnjacima.
ajde to mi ulijeva neku nadu da će hamilton biti bar 2 ili 3 na startnom gridu.i još jedna stvar.mclaren je brži na tvrđim gumama od ostatka ekipe za neki 0,350 sekundi po krugu pod punim tankovima goriva.
ajde to mi ulijeva neku nadu da će hamilton biti bar 2 ili 3 na startnom gridu.i još jedna stvar.mclaren je brži na tvrđim gumama od ostatka ekipe za neki 0,350 sekundi po krugu pod punim tankovima goriva.

- Bernardinac
- Rezervni vozač
Auuu koji krug Lewisa? brrrr 

- Cuky
- Moderator
Na novim gumama. On ima još jedan novi set softica, a dva dijela kvalifikacija su još ostala. Ostali imaj, većina, dva nova seta soft guma.

- Cuky
- Moderator
super...umro mi stream 

- Bernardinac
- Rezervni vozač
A drame hahha koja ludnica. Maldo i Williams 

- Nitrous Oxide Systems
- Profesionalni vozač
Webber i Button ispali u q2, a pogledajte razlike izmedju vremena od 5. do 12. mjesta, tu tisućinke odlucuju 

- Cuky
- Moderator
Kakve kvalifikacije 

- Dero
- Profesionalni vozač
Svaka čast Pirelli. Uništili ste Formulu 1 sa svojim papirnatim limitiranim setovima guma.
- Nitrous Oxide Systems
- Profesionalni vozač
Hamiltonu svaka cast, najbrzi daleko danas, neuhvatljiv, Maldonado je stvarno iznenadio, ovo mislim nitko nije ocekivao, a ja sam prezadovoljan trećim mjestom Alonsa 

- Barry
- Test vozač
jako dobre kvale, mada mislim da lewis nije ovih 0.5 brzi od ostatka. vozio je doslovno na posljednjim kapima goriva cini se
maldonado wuuhh
fernando sutra najopasniji 

Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- Nitrous Oxide Systems
- Profesionalni vozač
- senamozart
- Rezervni vozač
jako dobre i čudne kvalifikacije.svejedno jako sam radostan jer je jedan mclarenovac na vrhu poretka.
maldonado 2 a alonso 3.pa lotusi.mislim da će utrka biti dobra ali pobjednika treba tražiti ili u lotusima ili u vettelu.to je moje neko pesimistično razmišljanje.
volio bi da hamilton napokon uzme VN Španjolske.treba nam to hamoooooooo
maldonado 2 a alonso 3.pa lotusi.mislim da će utrka biti dobra ali pobjednika treba tražiti ili u lotusima ili u vettelu.to je moje neko pesimistično razmišljanje.
volio bi da hamilton napokon uzme VN Španjolske.treba nam to hamoooooooo

- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Bas me zanima na kojim ce gumama sutra startati Vettel i Schumi.