Utrke 2012 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: 2012 FORMULA 1 GULF AIR BAHRAIN GRAND PRIX, 20 - 22 Apr

Post Postao/la Chuck Norris »

K1M1 je napisao/la:a to ti je tako šta ćeš.. Da se sad vrate stara pravila svi bi kukali kako su utrke dosadne, kako nema pretjecanja. Sad kad su utrke zanimljive i pune pretjecanja onda prizivaju stara pravila, nadolijevanje goriva i gume koje traju cijelu utrku.. Nikad zadovoljni. To me podjeća na stare babe, kad je ljeto onda govore: 'joj kako je vruće, kad će više zima', a kad je zima onda: 'joj šta je hladno, di je ono lijepo ljeto.' :lol:
Meni su ova sadašnja pravila odlična, imamo zanimljive utrke, pretjecanja, dvoboje na stazi (a ne kroz boksove), ma divota. Još samo kad bi ovo što armanini kaže, ekipama dali više setova guma i bilo bi savršeno.
Trebali bi razdvojiti gume za kvalifikacije i gume i za utrku ili više setova guma,jer sa ovakvim pravilima Q3 je postao dosadan a trebao bi biti najzanimljiviji
...put u raj nije posut ružama...
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Armanini je napisao/la:pa nije samo bernie trazio, trazili smo svi..

ili su vama bridgstonice bile super? softice koje izduraju cijelu utrku?

ove gume traju upravo onoliko koliko je potrebno, stvar je u tome sto su prakticki svi setovi vec naceti i to sa 5/6/7 krugova..

gle di restu.. staza gdje su svi sumnjali da nece bit moguce 2 stopa (doduse temp je valjda igrala dobranu ulogu) on se doslepao do pun k bodova..
dakle, nije da su se raspale..

stvar je samo u premalom broju setova..
Meni su Bridgestonice bile fenomenalne. Doduše, jesu malo predugo trajale, ali zato niej bilo ovog šugavog iznenadnog pada performansi nego bi performanse padale nekim normalnim linearnim tokom. Možda da ih je bilo napraviti na, rfactor riječnikom, x2 trošenje bi bile super. Nebi dugo trajale, ali bi bile konstantne. Ove sada možeš dva puta uzet novi set npr. Soft guma i jedan će ti otkazat u 9. zavoju 6. kruga, a drugi u 3. zavoju 12. kruga...prvi slučaj kad si pritiskao kao lud da sustigneš ovog ispred, a drugi slučaj kad si se samo vozao da ti se ne ponovi prvi slučaj. To je ono što je jadno sa ovim gumama...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

dmarijon je napisao/la:
Trebaju bar 2 proizvođača guma i toga neće bit
Pa da stave bilo kojeg proizvođača uz Pirelli, da Barun uđe u F1, na Pirelliju bi iste sekunde ostalo 0 timova! :D

Slažem se potpuno s ovim djelom teksta s f1racing:
Pirelli na naslovnicama ne zbog kvalitetnih, nego zbog nekvalitetnih proizvoda
" Za razliku od ozbiljnih proizvođača, kakvi su bili Bridgestone i Michelin, Pirelli na Formulu 1 gleda isključivo kao na marketinški projekt, bez ikakve namjere da natjecanje iskoristi kao platformu na kojoj će razvijati svoje proizvode i pomicati granice tehnologije.
Stoga je razumljiva njihova ideja da gume traju što kraće jer to ujedno znači i da će se o njihovim gumama tijekom GP vikenda pričati više te da će njihov, ionako predimenzionirani, logotip tijekom utrka biti zastupljeniji će biti više zaustavljanja u boksu.
Malo po malo, Pirelli svojim nekvalitetnim proizvodima sve češće dolazi u centar pozornosti i počinje igrati glavnu ulogu u razvoju utrka Formule 1.
Problem za njih je u tome što preko Formule 1 ne reklamiraju svoju kvalitetu nego nekvalitetu, što će im se na kraju obiti o glavu."[/quote]

Uopće se neslažem jer je takve gume Bernie tražio i to su napravili, a vjerujem da bi se i oni popravili kad bi neki novi proizvođač u F1.
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

damjan.cule je napisao/la:
Armanini je napisao/la:pa nije samo bernie trazio, trazili smo svi..

ili su vama bridgstonice bile super? softice koje izduraju cijelu utrku?

ove gume traju upravo onoliko koliko je potrebno, stvar je u tome sto su prakticki svi setovi vec naceti i to sa 5/6/7 krugova..

gle di restu.. staza gdje su svi sumnjali da nece bit moguce 2 stopa (doduse temp je valjda igrala dobranu ulogu) on se doslepao do pun k bodova..
dakle, nije da su se raspale..

stvar je samo u premalom broju setova..
Meni su Bridgestonice bile fenomenalne. Doduše, jesu malo predugo trajale, ali zato niej bilo ovog šugavog iznenadnog pada performansi nego bi performanse padale nekim normalnim linearnim tokom. Možda da ih je bilo napraviti na, rfactor riječnikom, x2 trošenje bi bile super. Nebi dugo trajale, ali bi bile konstantne. Ove sada možeš dva puta uzet novi set npr. Soft guma i jedan će ti otkazat u 9. zavoju 6. kruga, a drugi u 3. zavoju 12. kruga...prvi slučaj kad si pritiskao kao lud da sustigneš ovog ispred, a drugi slučaj kad si se samo vozao da ti se ne ponovi prvi slučaj. To je ono što je jadno sa ovim gumama...
malo predugo trajale? pa vettel je vozio CIJELU utrku na SOFTICAMA!!
ako je to malo predugom, onda sto je puno predugo :)

svi se slazemo da je pizdarija sto se utrka svodi na cuvanje guma, al nije da gume toliko malo traju.. novi set softica traje solidno, a tvrdjih sasvim dovoljno..
oko stiskanja i pritiskanja ne bih, jer se ionako ne stisce i pritisce - za to treba odvrnut motor, a to se radi samo kod preticanja i branjenja ako ima smisla..

ponavljam - primjer di reste, na utrci gdje su svi prognozirali da 2 stopa nemogu nikako uspjet, u utrci gdje je di resta uz takvu taktiku vozio u nekakvih dvobojima sto inace kod njih (fi) nije slucaj, jest da je bila normalna utrka za mcm bio bi 2 mjesta iza, da buttonu nije prdnuo auspuh vjerojatno bi ga i on uzeo, ali di resta je odvrnuo motor, vjerojatno koliko bolid ide i eto gdje je zavrsio..

ako guma traje dugo onda su ovi vodeci bez brige, kao sto je bio slucaj sa bridgstonicama.. nema straha od prometa, planiras kad ces, isti ti je skoro k oces u 30 il 40 krugu sto je lol..

sve ovo koliko god ubijalo nekakvo stiskanje i pritiskanje (cega ima na kapaljku) i koliko god se ljutili ili nam smetalo (meni osobno neopisivo iritantno sto idu u utrku sa gumama sa kvala) svejedno utrke ocjenjujemo sa 10-kama..
i to jedan bahrain koji je jedna od jadnijih staza..
i sad tko je tu lud?
rFactor F1 HR server Info
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

da, ono sto smo vidjeli do sad, a to je u biti nis :)
sto se tice alonsa, tu je sreca onboard, i iako je potez super drzak mislim da je oke sto se tice pravila.. da je neki brzi bolid bio iza, a ne spor ferrari onda bi to bilo drukcije, ovako je rosberg svjestan da alonso ne moze doc u situaciju da je makar pol metra uz njega..

a sa lewisom.. jbga, ne vidi se dal je bio pored.. ovi misle da jest, ja cu to vjerovat iako se ne vidi dobro (il ja ne vidim).. jer da je alonso odlucio van kao lewis, potpuno bi isto izgledalo..

neznam sto da mislim.. inace sam uvijek za pustanje mjesta, al to nije friendly race pa.. potez mozda je za kaznu, al ponavljam, obzirom da je pitanju rosberg fer je da mu progledaju kroz prste..
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Koliko je išao prljavo i bezobrazno da je čak i on išao preko bijele linije.Definitivno ovo se ne zove muška borba nego prljavi potez.Kao što je Alonso rekao biće zanimljivo kad Rosberg bude pokušao preteći Alonsa ili Hamiltona
padobranac
Početnik
Početnik

Post Postao/la padobranac »

ne znam, meni se čini da ni Ham ni Alo nisu bili pored i nitko Hama nije tjerao van. meni se čini da je on sam dobro znao da će ga proć i izvan staze. ne znam, moje mišljenje je da je Ham trebao vratit poziciju jer, opet moje mišljenje, nije bio pored Nice i svjesno, a ne prisilno je otišo van staze i obavio pretjecanje
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Dodi_napalm »

a kaj budu? gadali ga kamenjem?
vjerujem da za tri tjedna niko se toga nebu ni sjecal. sad su svi koncentrirani na testiranje te se nadaju da mogu krenut ispocetka u spanjolskoj, osobito ferrari.
gledal sam par put snimke zatvaranja pa ne kuzim zakaj se novo pravilo o ostavljanju sirine jednog bolida prostora u zavoju kod preticanja nije primjenilo? ili sam ja krivo skuzil pravilo..
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

da se rosberg odlucio prebacit natrag lijevo onda bi trebao pustit mjesta za bolid sa njegove lijeve strane jasno.. dakle mozes zatvorit jednu stranu, al ne se vratit i zatvorit do kraja drugu..
tu se radi o tome dal je on zatvarao prekasno kad je lewis bio vec malo pored njega sto znaci izguravanje.. sudci su rekli da lewis nije bio dovoljno pored njega (sto se moze interpretirati da je bio nekoliko sto je onda po meni izguravanje) a obzirom da nema dobre kamere onda je nama strucnjacima tesko zakljucit jel il nije :)
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Nisam siguran što bi i sam odlučio. Činjenica je da sada sa alonsovog onborda vidimo da je alonso u prvom djelu (dok se roberg još nije bacio na njega) ušao malim djelom desno od njega. Znači nije više mogao promjeniti smjer i izabrati da se baci na lijevo i prestigne ga s lijeve strane. Tu mi njihova odluka pada u vodu. Upravo zbog te male sitnice. Zbog tog malog ulaza ne može se reći da je zatvarao vrata nego da je gurao alonsa.
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

meni bi samo bilo zanimljivo recimo evo čisto primjer da je Hamilton bio Rosberg , što bi onda bilo :biggrin:
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

da je umjesto Rosberga bio Hamilton mislim da bi sad pričali ili o velikom poštovanju između Alonsa i Hamiltona ili o njihoovom sudaru :D

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Da se vratim na trku i prijenos... Ne znam što misliti o Mladenu Jergoviću. Osobno ga ne poznam, i jednostavno... ne znam:

Mladen:
"U vrijeme najvećeg i najuzbudljivijeg lova Kimija Räikkönena za Vettelom gledali smo minorne borbe oko nižih pozicija. FOM-u je trebalo predugih sedam ili osam krugova da ˝klikne˝ i prebaci pažnju na glavnu senzaciju dana (a i to, moram reći, nakon moje očajničke SMS poruke…)."
(http://mladenjergovic.com/eppur-si-muove" onclick="window.open(this.href);return false;)
Samo neka se trkaju.
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

slikaslikaslika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Kimi is faster than you hahah
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

hehe, zanimljivo!

bit ce da boulier nije cuo taj radio kada je izjavio da nikakvih odrebi nije bilo i nema..
mislim.. naravno da je to normalna odluka, ispravna i opravdana, trebao ga je i prije pustit (kao i alonso massu), al zanimljivo mi zbog tog sto se kod ferrarija to uzima toliko na noz i osudu, a u drugim se situacijama i timovima to ni ne poprati i ne smatra kao losim.. netko je rekao dvostruka mjerila?
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

i kimi je na press konferenciji rekao da kod njih nema timskih odredbi.. izgleda da ni on nije znao za tu poruku grosjeanu. :)
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ja to ni ne gledam kao timsku odredbu. Jednostavno, našla se dva vozača jedan iza drugog. Ovaj iza je brži i ima realne šanse za hvatanje vodećeg u utrci. Pa nisu ludi sami sebi pucat u nogu

slika
padobranac
Početnik
Početnik

Post Postao/la padobranac »

meni je to do pola bezveze, a od pola ok.
bezveze u smislu da bi ipak bilo bolje da su ih jednostavno pustili (svejedno bi kimi otišo naprijed, uostalom, Gro ga i nije zapravo pustio, već je izbjegavao agresivnu obranu), al nije bilo potrebe za tom porukom

ok mi je kaj zapravo je ovdje riječ o tome da su podbacili u prve tri utrke i jednostavno su htjeli što bolji rezultat. kimi je stizo vettela pa su kontali kad je već brži, hajmo probat bit 1. i 3. umjesto 2. i 3. tako da mi se čini da je jednako tako da je bila obrnuta situacija (npr da je gro bio brži da bi vjerojatno i kimiju javili da ga ne ometa previše... barem sam ja takav dojam stekao. dakle, brži vozač u datom trenutku je u privilegiranoj situaciji, ili zbog razlike u strategiji

u tom slučaju nije klasična tim odredba jer je jedino što se gledalo bolji eventualni rezultat za tim.
ono sa alonsom i massom prije 2 godine nije bilo razlike u uspjehu tima jer su bili 1. i 2. , iako u ferrarijevu obranu, odluka je pala tek nakon što su ipak massi dali priliku da se odljepi od alonsa, što nije uspio
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

VN Španjolske, Circuit de Catalunya, 11.-13.5.2012.

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

slika

Dužina kruga (km): 4.655
Krugova: 66
Dužina utrke (km): 307.104
Najbrži krug utrke: 1’19.955, Rubens Barrichello, 2009.
Brzina (km/h): 209.595

11. svibnja 2012.
1. slobodni trening: 10:00 – 11:30
2. slobodni trening: 14:00 – 15:30

12. svibnja 2012.
3. slobodni trening: 11:00 – 12:00
Kvalifikacije: 14:00

13. svibnja 2012.
Utrka 14:00

slika
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Re: VN Španjolske, Circuit de Catalunya, 11.-13.5.2012.

Post Postao/la Forza »

slikaslikaslika
pinkdpanter
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: kimi raikkonen

Post Postao/la pinkdpanter »

pa jel moguće da će opet kiša u nedjelju
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

pinkdpanter je napisao/la:pa jel moguće da će opet kiša u nedjelju
Ne vjerujem, stalno je prognoza kiša a rijetko kad padne.
Zaključano