hahaha umalo pa Valencija

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
dok su na bbc rekli da u stvari vracen zavrtanj da signal da je zamena zavrsenadamjan.cule je napisao/la:rekao Ted na Sky-u da je mehaničar mijenjao pištolj jer nije mogao pritegnut maticu, ali je automatika prepoznala to kao da je završio i dala signal da se može krenut
Malezija?sale je napisao/la:Koja je utrka zadnji put ocijenjena s desetkom?
ma jel tebi kimi uvaljuje svoju votku????Armanini je napisao/la:previse snage, a imat ce par konja manje..?
utrkivalo se i bez drsa.. pa evo i danas je bilo vecina super poteza van drs zone.. ni jedno preticanje uz drs ne bude zanimljivo i interesantno.. niti jedno..
ajd ono buttonovo danas mrvicu bolje, al je i dalje zaobilazenje, ma koliko daleko iza bio..
nego moram pohvalit sve jer uz svu voznju u vlakicima, paralelno, na guzici, ubacivanje; sve bez razbijenih bolida..! fantasticno
Meni su Hamilton i Webber vozaci utrke, jer su jedini napadali i izvan zone drs-a. Button je imal danas ciscu trku nego recimo Hamilton, dok je Hamilton svaki u prva sva stinta svaki put zavrsil u prometu Button je imal recimo skoro cistu stazu ispred. A sad da je imal vise stila, od Hamilton i Webbera to je stvar ukusa kakva ti se voznja vise sviđa i nebudem raspravljal o tome.dmarijon je napisao/la:Nije mi jasno, kome su webber i hamilton vozači dana?Hamilon je imao još jednu pristojnu vožnju sakupljanja bodova, netipičnu za njega. Button je opet imao više stila. Webber je sa vidno bržim bolidom bio većinu trke iza Vettela.
sjeti se lani spa.. uspjeli su ubit najbolju stazu.. neznam dal je ijedno pretjecanje bilo izvan drs zone..ovo je šangaj, jedna od ponajboljih staza u kalendaru (uz monzu, spa, japan i maleziju) čekaj samo kad dođu na staze di je vodeći bog, a ostali odma nakon 1 kruga mogu u box, jer nema preticanja
Nije netko nego ja ali to ču ti ovaj put oprostitidmarijon je napisao/la: 1. kako je neko prije rekao - nije bilo borbe za 1. mjesto
...ali za ovo ću te "napasti" - redom: cijeneći tvoje mišljenje stvarno se trebaš zapitati pa zašto ti pratiš F1, mislim da u WRC, skijaškim disciplinama, ronjenju na dah, biciklizam sa utrkama na kronometar i vjerojatno u još mnogim sportovima situacije koje ti se sviđaju - svako solo vozi pa uspoređuj vremena, potrošnju - karikiram ali valjda shvaćaš srž...prošle (prošlih) godina si mogao "uživati" u dvije tri trke tokom sezone kao što veliš, kao i ja - u ovoj sezoni sam gledao 3/3 trke koje su bile super zanimljive od početka do kraja...u stvari ono što me navelo da ragiram na tvoj post je "čisti prostor" - meni je iskreno pun k. čistog prostora proteklih godina - F1 je međusobno utrkivanje i "Kako se koji vozač snalazi u svemu tome" (to sam copy/paste od tebe) - i to smo dobili danas...barem ja i večina fanova F1 (ne prosjećnih gledatelja već baš kretena poput mene)...jedino gdje se mogu složiti sa tobom da je uvijek zanimljivo i gledati kako se smanjuju gapovi, čuvaju gume, troši gorivo i ostale pikanterije koje nam dolaze sa ovim - a toga je bilo i danas na pretek samo možda na malo drugačiji način...dmarijon je napisao/la:2. Ako volim ovakvu akciju na stazi onda ne znam šta radim na ovom forumu. Mogu gledat moto2, moto3 i neke manje serije formule. Hoću reći, zadnjih 10 godina i nije bilo ovakvih akcija a svejedno sam uživao u formuli (2, 3 trke prošle godine...). Zato jer je, ako se mene pita, formula nešto drugo. KAda vozač ima čisti prostor, kada se iz kruga u krug gledaju nijanse, kako se troši gorivo (nekad), kako se čuvaju gume (danas), kako su gume na kojem bolidu u kojem periodu ponašaju. Prave nijanse koje često promaknu. Kako se koji vozač snalazi u svemu tome. Bilo je i toga danas, ali svakako ne za 10. (alonso je izjavio da nije ni u jednom trenutku imao čist prostor.)
Ovo je dobro (napeto), ali nije formula samo to. Recimo, ovakve trke će sigurno privući i široke mase koje gunđaju da je formula dosadna.
...ovo fino, lagano i stilsko mi je apsolutno jasno - no osobno mislim da bismo u tome mogli "uživati" jedino kad bi se "vratile" neke stvari (gume i točenje goriva) - ali vjerojatno bi i tada imali zamjerku jer bi često pobjeđivala taktika a ne vožnja...dmarijon je napisao/la:Nisam rekao da bi radije. Meni je ova trka bila bolja od većine. KAd bi mogao izabrati birao bi ovakve trke, ali opet- falilo mi je onog... finog laganon stilskog... iz kruga u krug () , što je većini dosadno.
...ali zar nije i u tim ostalim kategorijama bit utrkivanje a ne vožnja - vozi se u WRC - u ostalim disciplinama pod kapom FIA se utrkuje a to je po nekom mom shvaćanju "borba" protiv vozača i njihovih vozila a ne vremena...da F1 je vrh i sofisticiranija od svega pa svakako da draž daju i neke druge stvari (koje si nabrojio)...a ja ću kao veliki protivnik ovih nedorećenih, ograničavajučih i glupih akata jedne maFIAške organizacije reći da su možda samo malo manje promašili nego proteklih godina...dmarijon je napisao/la:Ali jedna stvar je ipak upitna. Ova trka je puno sličnija nekim drugim kategorijama koje sam naveo, nego formuli kakav je bila zadnjih 10tak godina. A opet svi gledamo formulu a ne te druge kategorije i trke. Zašto? Ne znam... Valjda je većina čekala ovakvu formulu. Ako i je tako, dobro su oni to napravili sa svim tim promjenama pravila i pravilnika