Formula 1 team - Oracle Red Bull Racing [RB18]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Slaven Oprosti
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Red Bull Racing

Post Postao/la Slaven Oprosti »

Meni moja skromna inteligencija brani da se divim tom zazoru na brdašcu.
Pa koliko blentav moraš biti inženjer u većini ostalih timova da cca mjesec dana gledaš uzvišenu ravnu plohu nasred nosa koju i čistačica tima u prolazu komentira, i to na mjestu gdje je nekada bio f-duct, tamo gdje su neki kačili razne gizme i misliš; ovdje sigurno ne mogu ništa pametno staviti? :?:
Svi su zasigurno isprobavali i vjerojatan zaključak je da nema značajne koristi od toga. Ma koliko zaobljavali, bušili, krojili i tokarili prijelaz to je samo prijelaz....makar ga i Neweyeva ruka varila.
"If you don't come walking back to the pits every once in a while holding a steering wheel in your hands, you're not trying hard enough"- Mario Andretti
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ne kužim čemu tolika pompa da je ovo neka vrsta F-Ducta. Onaj otvor na McLarenu je zapravo bio ništa drugo nego za upravljanje F-Ductom. F-Duct se nalazio iznad glave vozača i protezao se do stražnjeg krila. Također, F-Ducta na stražnjem krilu NE MOŽE biti jer, ponavljam, niti jedan dio bolida nesmije doći u određeni prostor koji obuhvaća i stražnje krilo. Zbog toga više ni nema shark-fin dodataka na bolidima jer su i oni ulazili u taj dio di više nesmije biti ničega.

Moje je osobno mišljenje da je to samo otvor za hlađenje kokpita, KERS-a i možda jednog dijela elektronike koji su možda smjestili u prednji dio bolida.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

damjan.cule je napisao/la:Ne kužim čemu tolika pompa da je ovo neka vrsta F-Ducta. Onaj otvor na McLarenu je zapravo bio ništa drugo nego za upravljanje F-Ductom. F-Duct se nalazio iznad glave vozača i protezao se do stražnjeg krila. Također, F-Ducta na stražnjem krilu NE MOŽE biti jer, ponavljam, niti jedan dio bolida nesmije doći u određeni prostor koji obuhvaća i stražnje krilo. Zbog toga više ni nema shark-fin dodataka na bolidima jer su i oni ulazili u taj dio di više nesmije biti ničega.

Moje je osobno mišljenje da je to samo otvor za hlađenje kokpita, KERS-a i možda jednog dijela elektronike koji su možda smjestili u prednji dio bolida.
I ja vjerujem ko i ti da je za hlađenje kokpita jer im je vjerovatno bolje da tu ulazi zrak u kokpit nego na vrhu nosa jer mogu imat manje problema sa zrakom na tom prjelazu
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Moje mišljenje je da je to nekekav usmjerivač dodatnog zraka na difuzor. Koliko je poznato zabranjeni su ispušni plinovi usmjereni prema njemu ,ali ne i običan zrak.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Ispuh kod Red Bull-a.)
slika
Matt_77
Početnik
Početnik
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Matt_77 »

Slažem se s Danijem...nisam ni mislio da je f-duct, ali vjerujem da rupa služi za nesto vise od hlađenja kokpita ;) (nadam se da ne)
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Kenny je napisao/la:I ja vjerujem ko i ti da je za hlađenje kokpita jer im je vjerovatno bolje da tu ulazi zrak u kokpit nego na vrhu nosa jer mogu imat manje problema sa zrakom na tom prjelazu
Znaš, kad malo pogledam ovo što si ti napisao itekako ima smisla. Nos je dosta plosnat i vjerojatno bi bilo dosta teško napraviti da je otvor za zrak na njemu, dok ako bi otvor stavili na vrh bolida u njega nebi ulazilo dovoljno zraka jer bi ga grba podizala preko.
Dani je napisao/la:Moje mišljenje je da je to nekekav usmjerivač dodatnog zraka na difuzor. Koliko je poznato zabranjeni su ispušni plinovi usmjereni prema njemu ,ali ne i običan zrak.
Uvjeren sam da je nemoguće od tuda zrak dovesti do difuzora.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

mozda ima neka cijev koja vodi do podnice dolje
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Onoliko koliko sam ja naučio o fluidima (i zrak je fluid) na fizici u tehničkoj školi mislim da je to mala vjerojatnost. Ta cijev nebi mogla biti ravna, i u njoj bi taj zrak koji bi ušao gubio na brzini, a time i energiji. Jednostavno kad bi došao do kraja cijevi taj zrak bi bio prespor da bi radio išta. Doduše, možda se može (jer imaju ljude koji više od mene znaju) nekakvim oblikom cijevi postići da taj zrak koji uleti ne gubi na brzini, no tu bi opet imali nekoliko minusa: još skučeniji i onako skučen prostor za noge vozača, dodatna masa na ne baš niskoj poziciji = viši CoG. Kažem opet, to su moja razmišljanja po onome koliko ja znam o fizici. A sad što je to zapravo, to samo dečki u RB-u znaju.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

damjan.cule je napisao/la:Onoliko koliko sam ja naučio o fluidima (i zrak je fluid) na fizici u tehničkoj školi mislim da je to mala vjerojatnost. Ta cijev nebi mogla biti ravna, i u njoj bi taj zrak koji bi ušao gubio na brzini, a time i energiji. Jednostavno kad bi došao do kraja cijevi taj zrak bi bio prespor da bi radio išta. Doduše, možda se može (jer imaju ljude koji više od mene znaju) nekakvim oblikom cijevi postići da taj zrak koji uleti ne gubi na brzini, no tu bi opet imali nekoliko minusa: još skučeniji i onako skučen prostor za noge vozača, dodatna masa na ne baš niskoj poziciji = viši CoG. Kažem opet, to su moja razmišljanja po onome koliko ja znam o fizici. A sad što je to zapravo, to samo dečki u RB-u znaju.
ali ako smanjis promjer cijevi fluidi ce tec brze ?
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

F1NAC je napisao/la:
damjan.cule je napisao/la:Onoliko koliko sam ja naučio o fluidima (i zrak je fluid) na fizici u tehničkoj školi mislim da je to mala vjerojatnost. Ta cijev nebi mogla biti ravna, i u njoj bi taj zrak koji bi ušao gubio na brzini, a time i energiji. Jednostavno kad bi došao do kraja cijevi taj zrak bi bio prespor da bi radio išta. Doduše, možda se može (jer imaju ljude koji više od mene znaju) nekakvim oblikom cijevi postići da taj zrak koji uleti ne gubi na brzini, no tu bi opet imali nekoliko minusa: još skučeniji i onako skučen prostor za noge vozača, dodatna masa na ne baš niskoj poziciji = viši CoG. Kažem opet, to su moja razmišljanja po onome koliko ja znam o fizici. A sad što je to zapravo, to samo dečki u RB-u znaju.
Upiši aeronautiku sad uskoro pa ćeš znat:)
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

F1NAC je napisao/la:
ali će jednaka količina zraka dolaziti, tako da dolaziš na jednako...
(a i taj promjer se mora smanjiti nakon početne veličine, znači unutar... a trenje čestica je sve veće što je manji promjer tako da će ići sve sporije (inače zrak nije idealni fluid jer to ne postoji :S)
a ono karbonsko, nevidim zašto se svi toliko uzbuđuju oko toga, pa ferrari i lotus to imaju,
a i sad kad gledam ta rupa na nosu, nije baš da bi mogla daleko voditi jer bi smetala vozaču... a ionako je već dosta skučen...
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Onaj karbon ispod nosa imaju Ferrari, Lotus, Toro Rosso. Nisam siguran za Caterham, FI i Sauber

slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

E ovo sam htio vidjeti :)

slika
Alonsista hasta la muerte..
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Newey kaže da ona rupa na njihovoj grbi na nosu bolida služi za hlađenje ovjesa, elektronike i vozača. Inače je šutljiv, al kad progovori kaže istinu, tako da je vrlo moguće da onaj otvor služi baš za to.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
f.alonso
Navijam za: alonso

Post Postao/la f.alonso »

Newey otkrio da prorez na stepenici nosa novog RB8 služi samo za hlađenje vozača http://www.f1racing.com.hr/formula-1/ne ... nje-vozaca" onclick="window.open(this.href);return false;
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

slika
Alonsista hasta la muerte..
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Kako im je tanka podnica
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

malo exhausta u akciji

http://www.formula1.com/wi/0x0/sutton/2 ... 9fe191.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

kao brener jbt :o
sofer
Navijam za: MERCEDES AMG PETRONAS

Post Postao/la sofer »

slika
Kako se vama ovo cini...
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

iskreno, meni tu nije ništa čudno

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

mene više zanima što je ono dolje na mjestu di je prosle godine bio auspuh ? Jeli tamo neki otvor pa da zrak ispod podnice struji kroz taj otvor ili ?
slika
sofer
Navijam za: MERCEDES AMG PETRONAS

Post Postao/la sofer »

Otvor jeste sigurno,a kuda vodi to samo Newey zna.Previse je sjene pa se nevidi.evo slike gdje je drugaciji bodywork
http://img220.imageshack.us/img220/8716/slickrb8.png" onclick="window.open(this.href);return false;
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

nisam vidio da je netko spomenuo...
RB-ovo riješenje ispuha je nekakva "naprednija" varijanta ispuha kojeg su imali 2009.
RB5:
slika

RB8:
slika

slika
Odgovori