Formula 1 team - Alfa Romeo F1 Team ORLEN [C42]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Igor18
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Schumachera
Re: Formula 1 team -Sauber
Michael is faster than you!!
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Znači Saubera se diskvalificira, al RB i njegovo krilo ostaju...eto ti poštenja
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Ferrari-BiH
- Veteran
Poenta je u tome da to Sauber nije mogao (znao) sakriti, za raliku od RBR. Svi znaju za to krilo, ali oni ipak prodju sve FIA-ine testove, cak i ove nove koji su upravo zbog njih poostreni (sila pritiska na krilo se povecala sa 50 na 100 N ako se dobro sjecam).damjan.cule je napisao/la:Znači Saubera se diskvalificira, al RB i njegovo krilo ostaju...eto ti poštenja
Uvijek je toga bilo, uzmi zadnje 3 sezone... DDD, F-duct, blown difuzor i sl...
Vecinu tih stvari su i ostali kopirali, ali ovo flexi krilo jos nisu uspjeli usavrsiti kao RBR
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- Bibi
- HNL kladionica velemajstor
- Navijam za: Marc Marquez
- Kontakt:
A da!Tek sad procitaoIgor18 je napisao/la:SAUBER DISKVALIFICIRAN

Najvise mi je zao Pereza koji je dobrom taktikom uspio zauzeti sedmo mjesto.A i cini se kao nelos vozac i da ima potencijala u njemu.A nis,Massa dobija pedalu kad mu ugovor istekne i evo Sergija u Ferrariju

Bilo je lijepo dok je trajalo...
24.7.2009-5.5.2013
24.7.2009-5.5.2013
- Cuky
- Moderator
Slažem se, al ako pogledaš 2006. je Ferrari trebao malo prepravit prednje krilo prije 3. utrke jer je bilo fleksibilno. Na testovima je isto prolazio, al je onboard snimka sa nosa bolida pokazivala kako se krilo pomiče pri velikim brzinama i onda se momčadi pobunile i morali su mijenjat. RB već 2. sezonu zaredom još izraženije to radi sa prednjim krilom, po internetu ima fotografija i video snimaka di god pogledaš, žale se suparnici i opet im se dopušta. Mislim da to nije uredu. Ako ćemo popuštat jednoj ekipi da krši pravila onda treba popustit svima. Ili ako ćemo se svima držat pravila onda i tom RB-u isto. A ne kako kome....Ferrari-BiH je napisao/la:Poenta je u tome da to Sauber nije mogao (znao) sakriti, za raliku od RBR. Svi znaju za to krilo, ali oni ipak prodju sve FIA-ine testove, cak i ove nove koji su upravo zbog njih poostreni (sila pritiska na krilo se povecala sa 50 na 100 N ako se dobro sjecam).damjan.cule je napisao/la:Znači Saubera se diskvalificira, al RB i njegovo krilo ostaju...eto ti poštenja
Uvijek je toga bilo, uzmi zadnje 3 sezone... DDD, F-duct, blown difuzor i sl...
Vecinu tih stvari su i ostali kopirali, ali ovo flexi krilo jos nisu uspjeli usavrsiti kao RBR

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Ferrarijevci bi se trebali najmanje žalit da se nekom popuštadamjan.cule je napisao/la: Slažem se, al ako pogledaš 2006. je Ferrari trebao malo prepravit prednje krilo prije 3. utrke jer je bilo fleksibilno. Na testovima je isto prolazio, al je onboard snimka sa nosa bolida pokazivala kako se krilo pomiče pri velikim brzinama i onda se momčadi pobunile i morali su mijenjat. RB već 2. sezonu zaredom još izraženije to radi sa prednjim krilom, po internetu ima fotografija i video snimaka di god pogledaš, žale se suparnici i opet im se dopušta. Mislim da to nije uredu. Ako ćemo popuštat jednoj ekipi da krši pravila onda treba popustit svima. Ili ako ćemo se svima držat pravila onda i tom RB-u isto. A ne kako kome....

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
Nije ni to nemoguće kolega, dapače. Perez je član one ferrarijeve akademije mladih vozača kao i Jules Bianchi. http://en.wikipedia.org/wiki/Ferrari_Driver_Academy" onclick="window.open(this.href);return false;Bibi je napisao/la:A i cini se kao nelos vozac i da ima potencijala u njemu.A nis,Massa dobija pedalu kad mu ugovor istekne i evo Sergija u Ferrariju
Ukoliko se dokaže u Sauberu definitivno ce bit jedan od kandidata za massino mjesto. Pa uostalom tako je i Massa došao u Ferrari, nakon godine dana kaljenja u Sauberu. Vrlo slična situacija.

Naravno još je rano o tome pričati, prvo se dečko treba dokazat, al po viđenome u prvoj utrci (i u nižim kategorijama: gp2,f3) definitivno ima potencijala.

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Stvar je u tome da im to donosi prednost u odnosu na McM i Ferrari. Makni to krilo i RBR će biti u problemima ( deficit KS u odnosu na McM i Ferrari ), a to FIA-i nije u interesu.damjan.cule je napisao/la: Slažem se, al ako pogledaš 2006. je Ferrari trebao malo prepravit prednje krilo prije 3. utrke jer je bilo fleksibilno. Na testovima je isto prolazio, al je onboard snimka sa nosa bolida pokazivala kako se krilo pomiče pri velikim brzinama i onda se momčadi pobunile i morali su mijenjat. RB već 2. sezonu zaredom još izraženije to radi sa prednjim krilom, po internetu ima fotografija i video snimaka di god pogledaš, žale se suparnici i opet im se dopušta. Mislim da to nije uredu. Ako ćemo popuštat jednoj ekipi da krši pravila onda treba popustit svima. Ili ako ćemo se svima držat pravila onda i tom RB-u isto. A ne kako kome....
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- V3GI
- Rezervni vozač
- Navijam za: VETTEL I SCHUMI
Nije mi jasno,kako to da Ferrari ne pokusa zaposliti inzenjera ( ne mora biti newey) i masno mu platiti da otkrije caku ?

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Negdje predvečer pojavila se priča da je James Key (tehnički direktor) dobio otkaz zbog ove afere sa zadnjim krilima. Nigdje još nema linka ni potvrđene priče.
Netko je već spomenio; kako uopće mogu nastupit bolidi koji ne zadovoljavaju pravilniku?! Evo zamislite samo da se u Rosberga zabio Kobayashi umjesto Rubensa...bolid koji nije ni smio nastupiti u trci da te razbije, ili ne daj Bože šta gore.
Netko je već spomenio; kako uopće mogu nastupit bolidi koji ne zadovoljavaju pravilniku?! Evo zamislite samo da se u Rosberga zabio Kobayashi umjesto Rubensa...bolid koji nije ni smio nastupiti u trci da te razbije, ili ne daj Bože šta gore.

- Dero
- Profesionalni vozač
Likovi su diskvalificirani zbog razlike od 3 mililemtra, nemojmo pretjerivatgringo73 je napisao/la:Negdje predvečer pojavila se priča da je James Key (tehnički direktor) dobio otkaz zbog ove afere sa zadnjim krilima. Nigdje još nema linka ni potvrđene priče.
-
- Navijam za: Jenson Button
da 3mm nije puno nebi bili diskvalificirani,da je u širini krila stvar to je više od pola metra površine razlike ako je to pretjerivanje tebi meni osobno nije jel je razlika ogromna.Dero je napisao/la:Likovi su diskvalificirani zbog razlike od 3 mililemtra, nemojmo pretjerivatgringo73 je napisao/la:Negdje predvečer pojavila se priča da je James Key (tehnički direktor) dobio otkaz zbog ove afere sa zadnjim krilima. Nigdje još nema linka ni potvrđene priče.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Dobro je prošao: Pereza na VN Malezije pogodilo 6kg balasta s Buemijevog bolida
"O svemu smo informirali Svjetsku automobilističku federaciju," naglasio je Zehnder i dodao: "Na šasiji je velika rupetina. Sergiju ćemo za Kinu dati potpuno novu.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- 47
- Moderator
- Navijam za: Crveno
- Kontakt:
F1NAC je napisao/la:Dobro je prošao: Pereza na VN Malezije pogodilo 6kg balasta s Buemijevog bolida
"O svemu smo informirali Svjetsku automobilističku federaciju," naglasio je Zehnder i dodao: "Na šasiji je velika rupetina. Sergiju ćemo za Kinu dati potpuno novu.

I tko radi te Torro Rosso bolide, svako malo neki raspad!! U maleziji dijelovi padaju, prošle godine oba kotača u isto vrijeme, ono, wadafak!
- Kenny
- Legenda
Jel ima na nekom pouzdanijem sajtu ta vjest? ja nigdje nisam našaoF1NAC je napisao/la:Dobro je prošao: Pereza na VN Malezije pogodilo 6kg balasta s Buemijevog bolida
Čudno mi je da ako je to istina da STR nije bio ispod dopuštene težine

- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
Čitao sam ja to na nekoliko stranica... nalazi se pod Sauber race quotas ako sam dobro zapamtil. Kažu, da je Perez imal veliku sreču i da ovu šasiju neče moči popravit (jedino su Frentznovu popravili iz 1994 kaužu u sauberu). A i opozorili su FiA-u u vezi togaKenny je napisao/la:Jel ima na nekom pouzdanijem sajtu ta vjest? ja nigdje nisam našaoF1NAC je napisao/la:Dobro je prošao: Pereza na VN Malezije pogodilo 6kg balasta s Buemijevog bolida
Čudno mi je da ako je to istina da STR nije bio ispod dopuštene težine

Edit:
Perez 'lucky' to escape injury in Sepang

- Cuky
- Moderator
Neznam dal ste čuli tko je gledao FP2 na BBC-u, na početku je bila gošća u komentatorskoj kabini ona žena što radi u Sauberu (neznam joj ime
) te je na pitanje dali se planiraju vratiti na Sauberove standardne Plavo.Bijele kombinacije umjesto BMW-ove bijele i ona je rekla da im je to na "to do" listi. To je meni super ideja, jer su mi odlično izgledali u tim kombinacijama, posebno zadnji put 2005.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... Canada.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... Canada.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Monisha Kaltenborn?damjan.cule je napisao/la:na početku je bila gošća u komentatorskoj kabini ona žena što radi u Sauberu (neznam joj ime)
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- Cuky
- Moderator
Mislim da je to ona. Nisam joj baš uspio ime zapamtit jer sam bio okupiran drugim stvarima 

- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
DaToon je napisao/la:Monisha Kaltenborn?damjan.cule je napisao/la:na početku je bila gošća u komentatorskoj kabini ona žena što radi u Sauberu (neznam joj ime)
Darkness rises when silence dies
- Cuky
- Moderator
odgledao sam napokon i ja utrku. Dobra mi je fora koju je Brundle bacio, kad je rekao da možda vozači u sauberu sami plaćaju gume pa zato idu najmanje u boks. Vjerojatno nije istina, tj. 100% sam siguran da nije, ali da dobru stvar za razmisliti. Zamislite da je stvarno tako, kako bi to izgledalo 

- Spretni Pajkan
- Početnik
- Navijam za: Mark Webber i male momcad
Da,Sauber uvijek imaju taktiku duzih stintova i manjeg broja odlazaka u boks,steta da nemaju konkurentnije performanse,jer bi inace sigurno bacili rukavicu najvecim favoritima,ovako su negdje 5. ili 6. momcad po snazi trenutno.A i imaju jako dobre vozace,i to oba dva,i Kobayashija i Pereza.damjan.cule je napisao/la:odgledao sam napokon i ja utrku. Dobra mi je fora koju je Brundle bacio, kad je rekao da možda vozači u sauberu sami plaćaju gume pa zato idu najmanje u boks. Vjerojatno nije istina, tj. 100% sam siguran da nije, ali da dobru stvar za razmisliti. Zamislite da je stvarno tako, kako bi to izgledalo

RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
- Kenny
- Legenda
Sauber ima jedan od najboljih zračnih tunela
http://www.autosport.com/news/report.php/id/94274" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autosport.com/news/report.php/id/94274" onclick="window.open(this.href);return false;

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
...u kojem su posebno radili za VN Japana. Kobayashi se nada da će biti u borbi za postolje.Kenny je napisao/la:Sauber ima jedan od najboljih zračnih tunela

- Kenny
- Legenda
To se zove radikalan bolid