Formula 1 team - Alfa Romeo F1 Team ORLEN [C42]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Igor18
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Schumachera

Re: Formula 1 team -Sauber

Post Postao/la Igor18 »

Michael is faster than you!!
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Znači Saubera se diskvalificira, al RB i njegovo krilo ostaju...eto ti poštenja
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

damjan.cule je napisao/la:Znači Saubera se diskvalificira, al RB i njegovo krilo ostaju...eto ti poštenja
Poenta je u tome da to Sauber nije mogao (znao) sakriti, za raliku od RBR. Svi znaju za to krilo, ali oni ipak prodju sve FIA-ine testove, cak i ove nove koji su upravo zbog njih poostreni (sila pritiska na krilo se povecala sa 50 na 100 N ako se dobro sjecam).

Uvijek je toga bilo, uzmi zadnje 3 sezone... DDD, F-duct, blown difuzor i sl...

Vecinu tih stvari su i ostali kopirali, ali ovo flexi krilo jos nisu uspjeli usavrsiti kao RBR
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Bibi
HNL kladionica velemajstor
HNL kladionica velemajstor
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

Igor18 je napisao/la:SAUBER DISKVALIFICIRAN
A da!Tek sad procitao :shock:

Najvise mi je zao Pereza koji je dobrom taktikom uspio zauzeti sedmo mjesto.A i cini se kao nelos vozac i da ima potencijala u njemu.A nis,Massa dobija pedalu kad mu ugovor istekne i evo Sergija u Ferrariju :biggrin:
Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ferrari-BiH je napisao/la:
damjan.cule je napisao/la:Znači Saubera se diskvalificira, al RB i njegovo krilo ostaju...eto ti poštenja
Poenta je u tome da to Sauber nije mogao (znao) sakriti, za raliku od RBR. Svi znaju za to krilo, ali oni ipak prodju sve FIA-ine testove, cak i ove nove koji su upravo zbog njih poostreni (sila pritiska na krilo se povecala sa 50 na 100 N ako se dobro sjecam).

Uvijek je toga bilo, uzmi zadnje 3 sezone... DDD, F-duct, blown difuzor i sl...

Vecinu tih stvari su i ostali kopirali, ali ovo flexi krilo jos nisu uspjeli usavrsiti kao RBR
Slažem se, al ako pogledaš 2006. je Ferrari trebao malo prepravit prednje krilo prije 3. utrke jer je bilo fleksibilno. Na testovima je isto prolazio, al je onboard snimka sa nosa bolida pokazivala kako se krilo pomiče pri velikim brzinama i onda se momčadi pobunile i morali su mijenjat. RB već 2. sezonu zaredom još izraženije to radi sa prednjim krilom, po internetu ima fotografija i video snimaka di god pogledaš, žale se suparnici i opet im se dopušta. Mislim da to nije uredu. Ako ćemo popuštat jednoj ekipi da krši pravila onda treba popustit svima. Ili ako ćemo se svima držat pravila onda i tom RB-u isto. A ne kako kome....

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

damjan.cule je napisao/la: Slažem se, al ako pogledaš 2006. je Ferrari trebao malo prepravit prednje krilo prije 3. utrke jer je bilo fleksibilno. Na testovima je isto prolazio, al je onboard snimka sa nosa bolida pokazivala kako se krilo pomiče pri velikim brzinama i onda se momčadi pobunile i morali su mijenjat. RB već 2. sezonu zaredom još izraženije to radi sa prednjim krilom, po internetu ima fotografija i video snimaka di god pogledaš, žale se suparnici i opet im se dopušta. Mislim da to nije uredu. Ako ćemo popuštat jednoj ekipi da krši pravila onda treba popustit svima. Ili ako ćemo se svima držat pravila onda i tom RB-u isto. A ne kako kome....
Ferrarijevci bi se trebali najmanje žalit da se nekom popušta
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Bibi je napisao/la:A i cini se kao nelos vozac i da ima potencijala u njemu.A nis,Massa dobija pedalu kad mu ugovor istekne i evo Sergija u Ferrariju :biggrin:
Nije ni to nemoguće kolega, dapače. Perez je član one ferrarijeve akademije mladih vozača kao i Jules Bianchi. http://en.wikipedia.org/wiki/Ferrari_Driver_Academy" onclick="window.open(this.href);return false;
Ukoliko se dokaže u Sauberu definitivno ce bit jedan od kandidata za massino mjesto. Pa uostalom tako je i Massa došao u Ferrari, nakon godine dana kaljenja u Sauberu. Vrlo slična situacija. :D
Naravno još je rano o tome pričati, prvo se dečko treba dokazat, al po viđenome u prvoj utrci (i u nižim kategorijama: gp2,f3) definitivno ima potencijala. ;)
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

damjan.cule je napisao/la: Slažem se, al ako pogledaš 2006. je Ferrari trebao malo prepravit prednje krilo prije 3. utrke jer je bilo fleksibilno. Na testovima je isto prolazio, al je onboard snimka sa nosa bolida pokazivala kako se krilo pomiče pri velikim brzinama i onda se momčadi pobunile i morali su mijenjat. RB već 2. sezonu zaredom još izraženije to radi sa prednjim krilom, po internetu ima fotografija i video snimaka di god pogledaš, žale se suparnici i opet im se dopušta. Mislim da to nije uredu. Ako ćemo popuštat jednoj ekipi da krši pravila onda treba popustit svima. Ili ako ćemo se svima držat pravila onda i tom RB-u isto. A ne kako kome....
Stvar je u tome da im to donosi prednost u odnosu na McM i Ferrari. Makni to krilo i RBR će biti u problemima ( deficit KS u odnosu na McM i Ferrari ), a to FIA-i nije u interesu.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
V3GI
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: VETTEL I SCHUMI

Post Postao/la V3GI »

Nije mi jasno,kako to da Ferrari ne pokusa zaposliti inzenjera ( ne mora biti newey) i masno mu platiti da otkrije caku ?
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Negdje predvečer pojavila se priča da je James Key (tehnički direktor) dobio otkaz zbog ove afere sa zadnjim krilima. Nigdje još nema linka ni potvrđene priče.
Netko je već spomenio; kako uopće mogu nastupit bolidi koji ne zadovoljavaju pravilniku?! Evo zamislite samo da se u Rosberga zabio Kobayashi umjesto Rubensa...bolid koji nije ni smio nastupiti u trci da te razbije, ili ne daj Bože šta gore.
slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

gringo73 je napisao/la:Negdje predvečer pojavila se priča da je James Key (tehnički direktor) dobio otkaz zbog ove afere sa zadnjim krilima. Nigdje još nema linka ni potvrđene priče.
Netko je već spomenio; kako uopće mogu nastupit bolidi koji ne zadovoljavaju pravilniku?! Evo zamislite samo da se u Rosberga zabio Kobayashi umjesto Rubensa...bolid koji nije ni smio nastupiti u trci da te razbije, ili ne daj Bože šta gore.
Likovi su diskvalificirani zbog razlike od 3 mililemtra, nemojmo pretjerivat
zaggy
Navijam za: Jenson Button

Post Postao/la zaggy »

Dero je napisao/la:
gringo73 je napisao/la:Negdje predvečer pojavila se priča da je James Key (tehnički direktor) dobio otkaz zbog ove afere sa zadnjim krilima. Nigdje još nema linka ni potvrđene priče.
Likovi su diskvalificirani zbog razlike od 3 mililemtra, nemojmo pretjerivat
da 3mm nije puno nebi bili diskvalificirani,da je u širini krila stvar to je više od pola metra površine razlike ako je to pretjerivanje tebi meni osobno nije jel je razlika ogromna.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Dobro je prošao: Pereza na VN Malezije pogodilo 6kg balasta s Buemijevog bolida
"O svemu smo informirali Svjetsku automobilističku federaciju," naglasio je Zehnder i dodao: "Na šasiji je velika rupetina. Sergiju ćemo za Kinu dati potpuno novu.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
47
Moderator
Moderator
Navijam za: Crveno
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

F1NAC je napisao/la:Dobro je prošao: Pereza na VN Malezije pogodilo 6kg balasta s Buemijevog bolida
"O svemu smo informirali Svjetsku automobilističku federaciju," naglasio je Zehnder i dodao: "Na šasiji je velika rupetina. Sergiju ćemo za Kinu dati potpuno novu.
:shock: Ni pomislit što bi bilo da je tako nešto dobio u glavu, brrr... Gdje uopće stoji taj balast kad može samo tako otpasti?!

I tko radi te Torro Rosso bolide, svako malo neki raspad!! U maleziji dijelovi padaju, prošle godine oba kotača u isto vrijeme, ono, wadafak!
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

F1NAC je napisao/la:Dobro je prošao: Pereza na VN Malezije pogodilo 6kg balasta s Buemijevog bolida
Jel ima na nekom pouzdanijem sajtu ta vjest? ja nigdje nisam našao

Čudno mi je da ako je to istina da STR nije bio ispod dopuštene težine
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Kenny je napisao/la:
Jel ima na nekom pouzdanijem sajtu ta vjest? ja nigdje nisam našao

Čudno mi je da ako je to istina da STR nije bio ispod dopuštene težine
Čitao sam ja to na nekoliko stranica... nalazi se pod Sauber race quotas ako sam dobro zapamtil. Kažu, da je Perez imal veliku sreču i da ovu šasiju neče moči popravit (jedino su Frentznovu popravili iz 1994 kaužu u sauberu). A i opozorili su FiA-u u vezi toga ;)

Edit:
Perez 'lucky' to escape injury in Sepang
slikaslikaslika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Neznam dal ste čuli tko je gledao FP2 na BBC-u, na početku je bila gošća u komentatorskoj kabini ona žena što radi u Sauberu (neznam joj ime :D) te je na pitanje dali se planiraju vratiti na Sauberove standardne Plavo.Bijele kombinacije umjesto BMW-ove bijele i ona je rekla da im je to na "to do" listi. To je meni super ideja, jer su mi odlično izgledali u tim kombinacijama, posebno zadnji put 2005.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... Canada.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

damjan.cule je napisao/la:na početku je bila gošća u komentatorskoj kabini ona žena što radi u Sauberu (neznam joj ime :D)
Monisha Kaltenborn?
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Mislim da je to ona. Nisam joj baš uspio ime zapamtit jer sam bio okupiran drugim stvarima :D

slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Toon je napisao/la:
damjan.cule je napisao/la:na početku je bila gošća u komentatorskoj kabini ona žena što radi u Sauberu (neznam joj ime :D)
Monisha Kaltenborn?
Da
Darkness rises when silence dies
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

odgledao sam napokon i ja utrku. Dobra mi je fora koju je Brundle bacio, kad je rekao da možda vozači u sauberu sami plaćaju gume pa zato idu najmanje u boks. Vjerojatno nije istina, tj. 100% sam siguran da nije, ali da dobru stvar za razmisliti. Zamislite da je stvarno tako, kako bi to izgledalo :D

slika
Spretni Pajkan
Početnik
Početnik
Navijam za: Mark Webber i male momcad

Post Postao/la Spretni Pajkan »

damjan.cule je napisao/la:odgledao sam napokon i ja utrku. Dobra mi je fora koju je Brundle bacio, kad je rekao da možda vozači u sauberu sami plaćaju gume pa zato idu najmanje u boks. Vjerojatno nije istina, tj. 100% sam siguran da nije, ali da dobru stvar za razmisliti. Zamislite da je stvarno tako, kako bi to izgledalo :D
Da,Sauber uvijek imaju taktiku duzih stintova i manjeg broja odlazaka u boks,steta da nemaju konkurentnije performanse,jer bi inace sigurno bacili rukavicu najvecim favoritima,ovako su negdje 5. ili 6. momcad po snazi trenutno.A i imaju jako dobre vozace,i to oba dva,i Kobayashija i Pereza. =D>
RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Sauber ima jedan od najboljih zračnih tunela
http://www.autosport.com/news/report.php/id/94274" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Kenny je napisao/la:Sauber ima jedan od najboljih zračnih tunela
http://www.autosport.com/news/report.php/id/94274" onclick="window.open(this.href);return false;
...u kojem su posebno radili za VN Japana. Kobayashi se nada da će biti u borbi za postolje. :D

slika
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

To se zove radikalan bolid :biggrin:
slika
Odgovori