Neke stvari pomalo ne razumijem.
Ako postoji zona gdje se mjeri zaostatak da bi DRS bio omogucen, i postoji zona gdje se taj DRS moze aktivirati, dakle po onom sto smo vidjeli racunalo prema predjenom putu broji zonu uporabe DRS-a?
Npr, u Kini, ima tocna tocka kada se DRS moze aktivirati i koliko sam primjetio vozac cim je na ravnici stisce za otvaranje a DRS se ne sktivira do odredjene tocke.
Kad stisne kocnicu DRS se deaktivira i to je to.
Nekako mi je glupost taj tzv "offset" u sistemu jer po njemu DRS se ne deaktivira stiskanjem kocnice vec mjerenjem predjenog puta?
Kao Alonsu se aktivirao 250m kasnije te ga je mogao koristiti jos 250m nakon krajnje tocke?
Zivio sam u uvjerenju da se DRS deaktivira cim se spusti - dakle kocenjem - i vise nema koristenja DRS-a do narednog kruga tj naredne mjerne tocke.
Covjek po meni nikakvu prednost nije dobio sto je imao tu sekundu koristenje DRS-a. Greska je ocito u mjernom sistemu FIA-e. Bilo bi vrlo licemjerno da ga imalo kazne s obzirom da oni postavljaju ogranicenja i njihov sistem je zakazao. Kao da je FIA uvela ogranicenje okretaja sa svojim sistemom i kod jednog bolida je u jednom trenutku probijena granica okretaja.
Sad me kopka, da nije i proslu utrku bila greska kod FIA-e sa Alonsovim DRS-om?