Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
blekii
Prvak F1 kladionice 2010.
Prvak F1 kladionice 2010.
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la blekii »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Jel stvarno neko ovdje na forumu misli da je pored telemetrije i svih kamera Ferrari namjerno "čačkao" po softveru da bi DRS mogli koristiti i na drugim dijelovima staze. :roll:
Onaj ko to misli, njegov IQ je manji od IQ ljudi na Ferrari-jevom pitwall-u. :biggrin:

Tako je, a uvreda je taman na mistu i aktualna...

"Glup si ko ferrarijev PitWall" --- epic.... :biggrin:
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Jel stvarno neko ovdje na forumu misli da je pored telemetrije i svih kamera Ferrari namjerno "čačkao" po softveru da bi DRS mogli koristiti i na drugim dijelovima staze. :roll:
Onaj ko to misli, njegov IQ je manji od IQ ljudi na Ferrari-jevom pitwall-u. :biggrin:
Uf ima ih puno koji su tako mislili i još misle.Alonso lopov :biggrin:
...put u raj nije posut ružama...
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

pa ja ne mislim da su namjerno to napravili, ali da to je F1, nitko to ne može 100% znati
tragedija bi bila da su ih kaznili, ali kako nisu, znači ostaje nam špekulirati kaj bi bilo kad bi bilo
ja osobno mislim da je to pogreška ekipe (jer da su implementirali kako treba, ne bi crklo ili radilo krivo)
i ostajem kod toga da su trebali dobiti opomenu (ono samo da im se stavi na znanje da paze na to)
pusti ti to, od kad se flavio mota oko ferarija sve je moguće :biggrin:
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

darky je napisao/la:
pa ja ne mislim da su namjerno to napravili, ali da to je F1, nitko to ne može 100% znati
tragedija bi bila da su ih kaznili, ali kako nisu, znači ostaje nam špekulirati kaj bi bilo kad bi bilo
ja osobno mislim da je to pogreška ekipe (jer da su implementirali kako treba, ne bi crklo ili radilo krivo)
i ostajem kod toga da su trebali dobiti opomenu (ono samo da im se stavi na znanje da paze na to)
pusti ti to, od kad se flavio mota oko ferarija sve je moguće :biggrin:
Ekipa implantira Hardware znači odgovorna je za pogreške tehničkog tipa ( tipa što se dogodilo Alonsu u maleziji ) dok programom upravlja FIA i ona je odgovorna za pogreške u softwareu o čemu je i stvar ovdje
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Ma nema šanse da netko takve stvari radi, ali svejedno mi jedna stvar nije jasna; FIA-in software ti omogućava korištenje DRS-a od točke A do točke B (tu je DRS "armed", kako bi rekli), ali vozač ga koristi, vozač pritskom na dugme otvara krilo, ne otvara ga FIA, tj. njen software automatski. Kao i kod KERS-a, tebi FIA dozvoljava 6.6 sekundi, ali vozač pritisne dugme za korištenje. Ovo je nevezano za Alonsa i Ferrari, jer takva stvar se može desit i momčadi koju ne snima kamera, i možda nitko neće znati.
slika
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

Neke stvari pomalo ne razumijem.
Ako postoji zona gdje se mjeri zaostatak da bi DRS bio omogucen, i postoji zona gdje se taj DRS moze aktivirati, dakle po onom sto smo vidjeli racunalo prema predjenom putu broji zonu uporabe DRS-a?

Npr, u Kini, ima tocna tocka kada se DRS moze aktivirati i koliko sam primjetio vozac cim je na ravnici stisce za otvaranje a DRS se ne sktivira do odredjene tocke.
Kad stisne kocnicu DRS se deaktivira i to je to.

Nekako mi je glupost taj tzv "offset" u sistemu jer po njemu DRS se ne deaktivira stiskanjem kocnice vec mjerenjem predjenog puta?
Kao Alonsu se aktivirao 250m kasnije te ga je mogao koristiti jos 250m nakon krajnje tocke?

Zivio sam u uvjerenju da se DRS deaktivira cim se spusti - dakle kocenjem - i vise nema koristenja DRS-a do narednog kruga tj naredne mjerne tocke.
Covjek po meni nikakvu prednost nije dobio sto je imao tu sekundu koristenje DRS-a. Greska je ocito u mjernom sistemu FIA-e. Bilo bi vrlo licemjerno da ga imalo kazne s obzirom da oni postavljaju ogranicenja i njihov sistem je zakazao. Kao da je FIA uvela ogranicenje okretaja sa svojim sistemom i kod jednog bolida je u jednom trenutku probijena granica okretaja.

Sad me kopka, da nije i proslu utrku bila greska kod FIA-e sa Alonsovim DRS-om? :D
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

darky je napisao/la:
damjan.cule je napisao/la:Po ovom što si ti rekao darky trebalo bi FIA-u diskvalificirat. Elektronika i software koji upravlja radom krila su njihovi. Ako je neka greška, dakle FIA je kriva, a ne momčad ili vozač.
čuj aute se diskvalificira zbog pogreše u 1 mm gabarita
ovo je bila možda slučajnost, zato i velim opomena da paze za drugi put
ali ako se ponovi znači da nije slučajno
i zašto samo ferariju?
ako je greška u programu zašto niko drugi nije zabrljao već samo ferari?
Po meni je to pogreška momčadi i momčad mora snositi krivicu.
svjesni smo da se pogreške događaju, ali jednom ti se može pregledati kroz prste, no više puta ne, koji je onda smisao pravila da samo za neke vrijede.
Istina, al taj 1mm je uzrokovan pogreškom momčadi pri konstrukciji krila (znam da na Sauber aludiraš ovdje), a ovo nije pogreška Alonsa ili momčadi, ovo je pogreška FIA-e
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

Alonso veli,da ni u Turskoj ne ocekuje bog zna sta,ja to vise ne razumijem i polako gubim zivce... :evil: :evil: :evil:

http://en.espnf1.com/ferrari/motorsport ... 46523.html
Alonsista hasta la muerte..
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Alonso-champ je napisao/la:Alonso veli,da ni u Turskoj ne ocekuje bog zna sta,ja to vise ne razumijem i polako gubim zivce... :evil: :evil: :evil:

http://en.espnf1.com/ferrari/motorsport ... 46523.html
Ah...

Nemaš razloga da gubiš živce. Ne mogu oni tu ništa posebno uradit' za Tursku. Ne znaju ni u čemu je problem, pa ga ne mogu ni riješit' tako brzo.
Avanti FER, Avanti!!!
-ferrari-F1-
Početnik
Početnik

Post Postao/la -ferrari-F1- »

kako vi svi ne kuzite da ne treba kopirat red bull, jer kopija nije nikad bolja od originala
bolje im je da razviju svoj sustav
Fernando Alonso Díaz (29. srpnja 1981)
homersimpson
Početnik
Početnik

Post Postao/la homersimpson »

Ma o kakvoj kazni za Alonsa je tu riječ, ako je zbog greške software došlo do pomaka otvaranja krila on tu nikako nije moga dobiti prednost već naprotiv jedini koji je izgubio je on sam jer nije mogao iskoristiti prednost DRSa u tom krugu.

Inače još jedna blesavo odrađena taktika, zanimljivo kako Ferrari uvijek ima pomalo drugačiju taktiku i gotovo uvijek pogrešnu.
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

gringo73 je napisao/la: Ma nema šanse da netko takve stvari radi, ali svejedno mi jedna stvar nije jasna; FIA-in software ti omogućava korištenje DRS-a od točke A do točke B (tu je DRS "armed", kako bi rekli), ali vozač ga koristi, vozač pritskom na dugme otvara krilo, ne otvara ga FIA, tj. njen software automatski. Kao i kod KERS-a, tebi FIA dozvoljava 6.6 sekundi, ali vozač pritisne dugme za korištenje. Ovo je nevezano za Alonsa i Ferrari, jer takva stvar se može desit i momčadi koju ne snima kamera, i možda nitko neće znati.
DRS se aktivira od strane vozača dok se gasi automatski, odnosno FIA ga gasi nokon što prođe određenu točku.
Mislim da bi sam sustav bolje funkcionirao da imas kao do sada DRS detection zone, negdje prije kraj kruga i kada si unutar sekunde od bolida koji pratiš dobis mogucnost koristenja DRSa u sljedecem krugu na 5 ili nešto sekundi. Stoga sam vozač moze dozirati koliko i kada da sustav koristi
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Never give up

Tako govori pravi šampion,nema predaje
A break was much needed after such a packed start to the season. I had not been home for a month, given that I stayed out in that part of the world between Australia and Malaysia, so it’s nice to have a bit of free time with the family and close friends. Truth is there’s always something to do because you need to keep in shape, given that after this slightly longer than usual break we will face a really busy May, with three Grands Prix – Turkey, Spain and Monaco – in the space of four weeks.

It was definitely not the start of the season we were hoping for, for us and all our fans. Fifty points between the two of us is not much and we know our performance is not good enough at the moment, but we are aware that this can change very quickly. Formula 1 has always been like this: in one race you struggle to get into the top five and in the next, you’re fighting for the win. This year has been no exception to that rule: after the final test in Barcelona, everyone reckoned the McLarens were nowhere and then they always got on the podium, ending up with a win in China. At the same time, others were saying Vettel was unbeatable and then in Shanghai, we all saw how things turned out in the end. Three races are not yet enough to give a definitive judgement.

But this does not mean to say I am underestimating the seriousness of our situation, far from it. We have to work very hard to improve on every front. Success only comes when every element is operating at its best: the car, strategy, pit stops, drivers and everyone else included. I’ve stayed in touch with the engineers these past few days and I know there is no let up in the development of the car at Maranello. We have to catch up and we cannot allow ourselves to lose too much time, especially as the others won’t be twiddling their thumbs over the coming weeks. I trust in the team: I know what it’s made of and I can feel the will to fight back from everyone at Maranello. In the past I have experienced, first as an opponent and then as an insider how capable the Scuderia is of staging a comeback. I well remember when I was at Renault in 2006, that in the first part of the season I had built up a big lead but then Ferrari made such a good job of developing its cars that Schumacher staged a great fight back, overtaking me with two races remaining. Then you only have to look at last year: first in Turkey and then in England, it was suggested we should already be looking to the following year, but we did not give up and we managed to be in the fight for the title right up to the final race. It sounds like a slogan, but it’s the absolute truth: never give up in Formula 1!

If the racing season has yet to make me very happy, at least on the football front there’s been one bit of good news. I was very happy that Real Madrid won against Barcelona in the final of the Copa del Rey, as it’s a title that has eluded them for such a long time and it came at the end of a very closely fought game. Next up comes the Champions League semi-final, again against Barca. Whatever the outcome, it will be a truly fascinating tussle and obviously I’m hoping for a win for Mourinho’s team!
Ovo ti nije trebalo :lol:
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

E ja bas mislim da mu je trebalo... Poznato je da je Alonso Realovac.. Neka je :D
Ja ga podrzavam... Go Nando Go RMD!!!
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Ah... normalno. Samo Katalonci navijaju za Barcu.
Avanti FER, Avanti!!!
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

Memphis

Post Postao/la Memphis »

ne sustić nego prestić ... daj ljudi kaj vam je pa to je ferrari ... oni mogu kaj hoće kad hoće
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Memphis je napisao/la:
ne sustić nego prestić ... daj ljudi kaj vam je pa to je ferrari ... oni mogu kaj hoće kad hoće
vidi se da mogu kaj hoce i kad hoce, sigurno im nije cilj "igrat" se u pocetku sezone....
McLaren u <3
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Kao i Dinamo. Ući će u Ligu prvaka kad žele i koloko dugo.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Memphis

Post Postao/la Memphis »

McLewis je napisao/la:
Memphis je napisao/la:
vidi se da mogu kaj hoce i kad hoce, sigurno im nije cilj "igrat" se u pocetku sezone....
prošli su put bili najbolji u početku sezone pa su sredinom naglo pali tak da to nema veze 3 trke su tek odvežene, samo bez forsiranja sve će doći na svoje!
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Memphis je napisao/la: prošli su put bili najbolji u početku sezone pa su sredinom naglo pali tak da to nema veze 3 trke su tek odvežene, samo bez forsiranja sve će doći na svoje!
prošli put kad ? 2007. ? :roll:
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Centurion
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Centurion »

Memphis je napisao/la: prošli su put bili najbolji u početku sezone pa su sredinom naglo pali tak da to nema veze 3 trke su tek odvežene, samo bez forsiranja sve će doći na svoje!
uhmmm, misliš baš obrnuto, jednaka im je sezona, i prošle godine su bili očajni na početku, tek su u sredini sustigli i nakraju se borili za prvenstvo
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

Centurion je napisao/la:
uhmmm, misliš baš obrnuto, jednaka im je sezona, i prošle godine su bili očajni na početku, tek su u sredini sustigli i nakraju se borili za prvenstvo

da al prosle godine Alonso nije ovoliko zaostajao za prvo plasiranim,a bojim se Turske jer znamo kako su prosli i Alonso i Massa prosle godine.... :( :(
Alonsista hasta la muerte..
Chuck Norris
Veteran
Veteran

I arrived in Istanbul this evening along with the team on the usual charter flight that we use for European races. I was in Maranello from Monday night onwards: we had programmed some work in the simulator to prepare for these first few races of the European part of the season and so it was the perfect opportunity to meet up with the engineers to discuss how development is coming on with the 150° Italia. Already in Turkey, we will have a few new aerodynamic components, but further updates are due to arrive in the following races. We know we have to take a significant step forward in terms of performance if we want to get back to fighting for the top places, especially in qualifying. I’m not expecting a major change in Istanbul: on Friday we will see if the new parts work the way we are expecting, but we are well aware that the others have not been twiddling their thumbs these past few weeks, so it’s impossible to say today where we are compared to our main rivals.

We’ve had a slightly longer break than usual and it was useful to pause for breath after the first run of races outside Europe. I made the most of it to spend time with my family, but also to concentrate on upping my training level, working mainly on the bike.

The Istanbul circuit is very technical, with many different types of corner, some serious ups and downs and a couple of places where overtaking was possible in the past: this year that should be even more the case thanks to the moveable rear wing. This element has proved to play an important part in making overtaking easier, but the factor that has the biggest effect on whether one driver can pass another is the difference in tyre performance, as we clearly saw in China. When you end up in trouble with the tyres, it gets very difficult to defend your position from another driver, even if his tyres are just a few laps fresher than yours. Usually, the Istanbul race is pretty demanding on tyres and so it will be very important to get an understanding of their behaviour in Friday’s free practice. At the moment, the weather forecast looks very uncertain, especially for Friday, which adds a further unknown to this weekend.

I don’t want to make any predictions about the final result: we know it will be tough for us, but the will to work hard and to do well is not lacking. I saw that these past few days in Maranello where everyone is working very hard, from Domenicali to the mechanics, so that everyone can get on top of the situation in their own area as soon as possible. It is this great desire to get the job done that makes the people at Maranello so special.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

opet hidraulika :doubt:

EDit. evo ga opet na stazi, i opet hidraulika -.-
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011