Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Barry
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Barry »

ferrari rules !! xD
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
Lorenzo cro
Mlada nada
Mlada nada
Ja sam: Vozač

Post Postao/la Lorenzo cro »

Svaka čast za Ferrari! Početak sezone iz snova za mene :D Obično Ferrari ne završi prvu utrku sezone, ali ovo je odlično, samo da se tako nastavi. Konstantno su i Alonso i Massa držali tempo a bolid je odlično radio, ma olično! =D> =D>
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

čestitke ferarijevcima ......
McLaren u <3
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Zadnji puta, Ferrari je krenuo u sezoni s dvostrukim pobjedama 2004. godine. ( VN Australije).
Cestitke Alonsu, a pogotovo Felipeu. =D>
slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

opa, massa se žali da je morao šedjeti gorivo?????????
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Cestitke Ferrariju.Ovo se zove razbijanje konkurencije.
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
Krscho
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1HR TMNF Team

Post Postao/la Krscho »

Idemo po obje titule ove godine, Forza Ferrari
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

To je to!!! :faca:
:peace: :peace: :peace:
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Bravo za Ferrari, Alonsa i Massu. Odlican pocetak sezone za sve!
tvojnov2
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari i Gazdu

Post Postao/la tvojnov2 »

To Ferrari =D> =D> =D> !!!!! Cestitke I fernandu i felipeu! Odlicna trka iako se mora priznat da mozda ne bi dosli do dvostruke pobjede da vettel nije imao problema sa ispušnim sustavom.
Go reds!!!!!! Go Schumi!!!
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Mora se čestitati Ferrariju na 1-2 pobijedi... =D> Pošto je zadnje četiri sezone pobjednik prve utrke ujedno i prvak,
Alonso se može nadati naslovu :biggrin: (ipak se ja u sebi potajno nadam da to neće biti tako). Mislim da je Red Bull
još uvijek brži, ali ne toliko. Vidjet ćemo kakvi će biti odnosi snaga u Australiji.
slika
Sucker

Post Postao/la Sucker »

Mislim da je ovo idiotsko pravilo o ne nadoljevanju goriva tokom utrke sranje nad sranjima. Nema više aposoutno nikakvih događanja na stazi,ulazak u boks je pro forme,nove gume i bjež van. Jedino u Renaultu znaju kako začinit ulazak u box. Prvih 15-20 krugova svi samo kruže li ga kruže jer su teško ko tamići,i tek 20-ak krugova prije kraja kada svi imaju goriva kao prošlih god. na početku utkre se počinje nešto dešavati. Stvarno jadno.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Arai je napisao/la:Mora se čestitati Ferrariju na 1-2 pobijedi... =D> Pošto je zadnje četiri sezone pobjednik prve utrke ujedno i prvak,
Alonso se može nadati naslovu :biggrin: (ipak se ja u sebi potajno nadam da to neće biti tako). Mislim da je Red Bull
još uvijek brži, ali ne toliko. Vidjet ćemo kakvi će biti odnosi snaga u Australiji.

Gledam sad vremena po krugovima, može se zaključiti da je Red Bull malo brži bio u kvalifikacijama i na mekšim gumama dok na tvrđim gumama Ferrari bio brži od Red Bulla ;) . Kad su bili na tvrđim gumama, prije kvara na Red Bullu, Alonso je počeo da sustiže Vetela prvi je odvezao krug ispod 2 min (1.59.583), sekundu brže od Vetela a naredni tačno 2 min 0.4 s brže od Vetela koji je pokušao da mu odgovori ali nije uspio, u tom trenutku najbrže krug je odvezao od 2 min i 0.2 s, čuli smo iz boksa kad su mu kazali da ne brine što Alonso ide tako brzo jer će on pregrijati gume ali to se nije dogodilo (kad su bili na mekšim gumama svaki put kad su se Alonso i Massa približili Vetel je odgovorio još boljim vremenom ali na tvrđim gumama izgleda da nije mogao). Kada je zaobišao Vettela Alonso je odvezao nekoliko krugova od 1.59m a najbrži krug je bio 1.58.287 u 45 krugu,(osobno mislim da je to bilo nepotrebno jer je imalo veliku prednost)1.1 s brži od Sutila koji je svoj najbrži krug odvezao u zadnjem krugu. Ne kažem da bi Alonso prestigao Vetela ali bi ga sigurno napao do kraja utrke da Vetel nije imao problema.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Sebastian Vettel (4th)
“It’s a pity today. It was positive all weekend, except for the exhaust failure. From Saturday morning onwards, we were one of the quickest cars on track in all conditions. We had control of the race today and we were on top of the strategy - everything was running smoothly. I think at every point I knew how my tyres were, so we kept good control of the tyres and brakes. At some stage, I think about 15 to 20 laps from the end, you could see my lap times were getting slower. It seems something mechanical broke, luckily we could continue and finished fourth, but we should have won today. It cost us a lot, but we’ve got 12 important points.”
Teško da bi ga Ferrari dostigao, a kamoli prestigao.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Dani je napisao/la: Teško da bi ga Ferrari dostigao, a kamoli prestigao.
Po čemu si ti tako siguran u to? Po tome jer se dogodio kvar?
Taman je tad Alonso počeo skidati najbolja vremena kruga i pitanje je kako bi se sve odvijalo do kraja. To ne možeš znati ni ti, a ni ja.

Da je Red Bull bio toliko brži od Ferrarija, onda prva trojica nebi na polovici utrke bila unutar 3,4 sekunde. ;)
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

A tko pak tebi garantira da Vettel ne bi skinuo rekord kruga da je bolid bio kako treba?

slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Dani je napisao/la:A tko pak tebi garantira da Vettel ne bi skinuo rekord kruga da je bolid bio kako treba?
Pa to ja tebe pitam. Samouvjerno si rekao da Ferrari nebi stigao Vettela, a kamo li tek prestigao.
Na osnovu čega? Vremena krugova ti ne idu previše u prilog da bi prema njima to mogao zaključiti. :?
Ja ne tvrdim da Vettel nebi odvozio najbrži krug jer ne znam da li bi uspio.
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Schumy.d je napisao/la:
Dani je napisao/la:A tko pak tebi garantira da Vettel ne bi skinuo rekord kruga da je bolid bio kako treba?
Pa to ja tebe pitam. Samouvjerno si rekao da Ferrari nebi stigao Vettela, a kamo li tek prestigao.
Na osnovu čega? Vremena krugova ti ne idu previše u prilog da bi prema njima to mogao zaključiti. :?
Ja ne tvrdim da Vettel nebi odvozio najbrži krug jer ne znam da li bi uspio.
Ja sam uvjeren da bi ga Alonso stigao,sad bi li ga uspio prestić ne znam.
Ali očito je bilo da je Ferrari na tvrđoj mješavini guma bio brži od RB
...put u raj nije posut ružama...
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Niko ništa ne garantira ali je činjenica da u tom trenutku Vettel nije mogao da odgovori Alonsu na njegov tempo (u tom trenutku sve je bilo OK sa Red Bulom), a kad su bili na mekšim gumama Vettel je odmah odgovarao sa bržim krugom. Možda bi Vetel do kraja odvezao krug i od 1.57 ili 1.56 to nikad nećemo znati.
I Alonso je bio već sustigao Vetella bio je na oko 1.5-2 s do Vetela. Čovjek kad čita tvoj post pomislijo bi da je Alonso zaostajao 15-20 s za Vettelom.
Da li bi ga zaobiša :?: , osobno mislim teško.
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
Niko ništa ne garantira ali je činjenica da u tom trenutku Vettel nije mogao da odgovori Alonsu na njegov tempo (u tom trenutku sve je bilo OK sa Red Bulom), a kad su bili na mekšim gumama Vettel je odmah odgovarao sa bržim krugom. Možda bi Vetel do kraja odvezao krug i od 1.57 ili 1.56 to nikad nećemo znati.
I Alonso je bio već sustigao Vetella bio je na oko 1.5-2 s do Vetela. Čovjek kad čita tvoj post pomislijo bi da je Alonso zaostajao 15-20 s za Vettelom.
Vettel:
"At some stage, I think about 15 to 20 laps from the end, you could see my lap times were getting slower. It seems something mechanical broke, luckily we could continue and finished fourth."
Znači skoro nakon pola utrke je počeo gubiti snagu zato [-X .

slika
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Dani je napisao/la:
Vettel:
"At some stage, I think about 15 to 20 laps from the end, you could see my lap times were getting slower. It seems something mechanical broke, luckily we could continue and finished fourth."
PR bullshit? Ring a bell? :biggrin:
Schumy.d
Legenda
Legenda

Dani je napisao/la: Vettel:
Da, pa?
A kad je Alonso odvozio svoja najbolja vremena? I u 45. krugu je još skinuo svoj najbolji krug, tako da je definitivno i kod njega bilo brzine.
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

FORZA FERRARI!!!

Fantastican start sezone!!! Fantastican su posao odradili danas!!! Fantasticni su bili oba vozaca!!!

F10 je ocigledno jako dobar bolid.Kadar za pobjede.Bolid se jako dobro nosio i bio jedini konkretan i ravnopravan protivnik RB6.Koncepcija bolida je pogodjena samo jos treba puno raditi.Izgleda da se zamrzavanje projekta F60 ipak isplatilo.Dokazali su kako Ferrari u novijoj historiji momcadi,ne moze 2 godine zaredom profulati sa bolidom.
Inace F10 kasni otprilike 0.2 sec. po krugu u kvalifikacionom rezimu.Na tome moraju dosta poraditi jer je RB6 zaista impresivan u kvalama bio.Ocigledno je da RB6 brze zagrijava gume,jer se Vettel na samom pocetku utrke odvojio,a Alonso mu se poceo priblizavati tek nakom 3-4 kruga.
Na tvrdjoj komponenti,F10 je identican,mozda cak i brzi od RB6.Dok na meksoj komponenti je bio malkice sporiji..

Zakljucno,Red Bull ima najbrzi bolid,ali Ferrari je odmah iza..Merc i McLaren malo vise zaostaju,ali nisu to ogromni zaostaci..

FORZA Ferrari!!!
FORZA FERRARI!!!
srdjan
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la srdjan »

CESTITKE ALONSO-MASSA.
Bolji pocetak sezone se nemoze ni pozeljeti.
Samo jedno zelim da potsetim o kvaru ne redbulovom bolidu.Neko je rako ovih dana da timovi treba da urade bilod da bude konstantan,brz i izdrzljiv kroz celu trku a ne samo za jedan krug.
I drugo o duelu Alonso-Vettel.Neki kazu da nije ga mogao prestici ako je sve bilo u redu kod Vettla,ali Alonso je sam rekao da nije ni planirao to nego samo da je odrzavao svoju poziciju u odnosu na Vettla i da ga je planirao napasti u poslednja 10 kruga.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Dani je napisao/la:
Vettel:
Vettel Alonso
26 2:00.724 26 2:00.637
27 2:01.124 27 2:00.579
28 2:00.320 28 2:00.506
29 2:00.500 29 1:59.583
30 2:00.421 30 2:00.019
31 2:00.283 31 2:00.451
32 2:00.218 32 2:01.206
33 2:01.574 33 2:00.411
34 2:04.102 34 2:02.456
35 2:05.060 35 1:59.477
36 2:02.970 36 1:58.879