Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Schumy.d
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

p@rtibrejker je napisao/la: Uostalom, i mnogi navijaci Schumachera ne ostaju duzni, pa padaju i optuzbe o namjernom umirovljavanju, kako je Ferrari zeznu Schumija, kako jedva cekaju da napenali bivsi tim...
Kombinacija MS - Ferrari ce ostati masnim slovima zapisana u enciklopedijama F1, a poneki navijaci vozaca ili tima krecu pljuvati po tome. Debila svugdje. Ne moze se protiv toga. :)
#-o #-o
Stvarno ima budala... :roll:
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

p@rtibrejker je napisao/la: Uostalom, i mnogi navijaci Schumachera ne ostaju duzni, pa padaju i optuzbe o namjernom umirovljavanju, kako je Ferrari zeznu Schumija, kako jedva cekaju da napenali bivsi tim...
Kombinacija MS - Ferrari ce ostati masnim slovima zapisana u enciklopedijama F1, a poneki navijaci vozaca ili tima krecu pljuvati po tome. Debila svugdje. Ne moze se protiv toga. :)
Ti navijači nikako da prihvate činjenicu da je vozačima posao voziti za onoga tko ponudi najprihvatljivije uvjete. Vozači navijaju samo za sebe i za tim u kojem trenutno voze i glupo je osuđivati bilo koga zbog toga.

A već par dana tražim ovaj post i konačno...post je od 5. ovog mjeseca i baca malo svjetla na situaciju sa Ferrariem, Schumacherom i Alonsom - naravno, pod pretpostavkom da su navedene informacije točne!
Izvojit ću par stvari koje smatram bitnima:
- Ferrari je koristio Michaelove usluge pri razvoju novog bolida jer Kimi baš nije bio od pomoći, a Massa je bio ozlijeđen.
- Alonso je živčanio zbog same pomisli da je Michael umješan, htio je tim građen oko sebe što je raspravljeno sa Domenicalliem i LDM-om.
- Michaelova savjetnička uloga sada se fokusira na cestovni program da bi se udovoljilo Fernandu što ljuti Michaela zbog svega što je već napravio za novi bolid.
- Michael ozbiljno razmatra Mercedesovu ponudu što je rizik za Ferrari jer sa sobom nosi Rossu hrpu saznanja o 2010 bolidu i zbog toga su zahladili odnosi sa pojedinim "glavonjama" (valjda zato LDM stalno spominje Michaelovog blizanca)...

Autor posta veli da ne želi otkriti izvor ali da je u pitanju netko iz Ferraria...
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Možda bi Schumi i dan danas vozio za Ferrari da nije uvijek elegantni markiz izvršio pritisak da ode zbog dolaska Kimija.

Tako da meni kao navijaču Ferrarija je čak drago što se vratio Schumi pa iako ne u Ferrari.
Da nisu doveli Alonsa možda bi se i vratio u Ferrari, ovako mu je ponuđeno mjesto u Mercedesu pored starog saborca Rossa Brawna.
slika
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

zvjerko je napisao/la:Izvojit ću par stvari koje smatram bitnima:
- Ferrari je koristio Michaelove usluge pri razvoju novog bolida jer Kimi baš nije bio od pomoći, a Massa je bio ozlijeđen.
- Alonso je živčanio zbog same pomisli da je Michael umješan, htio je tim građen oko sebe što je raspravljeno sa Domenicalliem i LDM-om.
- Michaelova savjetnička uloga sada se fokusira na cestovni program da bi se udovoljilo Fernandu što ljuti Michaela zbog svega što je već napravio za novi bolid.
- Michael ozbiljno razmatra Mercedesovu ponudu što je rizik za Ferrari jer sa sobom nosi Rossu hrpu saznanja o 2010 bolidu i zbog toga su zahladili odnosi sa pojedinim "glavonjama" (valjda zato LDM stalno spominje Michaelovog blizanca)...

Autor posta veli da ne želi otkriti izvor ali da je u pitanju netko iz Ferraria...
Ukoliko su ove tvrdnje točne, tj ukoliko nisu produkt nečije (zanimljive) mašte i razmišljanja, to znači samo jedno:
Alonso se izborio za status alfe i omege u timu. I Massa je gotov.

Lako moguće. I to jako lako moguće. Alonso je i došao tamo da bude osnova nekog novog tima, novog Ferrarija, barem kako iz tog tabora dolaze vijesti. Ali opet, još jedna od stvari za koju vjerovatno nikad nećemo saznati koiko je istinita.
Walter je napisao/la:Možda bi Schumi i dan danas vozio za Ferrari da nije uvijek elegantni markiz izvršio pritisak da ode zbog dolaska Kimija.

Tako da meni kao navijaču Ferrarija je čak drago što se vratio Schumi pa iako ne u Ferrari.
Da nisu doveli Alonsa možda bi se i vratio u Ferrari, ovako mu je ponuđeno mjesto u Mercedesu pored starog saborca Rossa Brawna.
I meni kao nekom koji ga nije baš obožavao je drago što se vratio, kako li onda nije tebi recimo :)
Suma sumarum, Ferrari i MS su krenuli različitim putevima, MS se nekako vratio "pod korijene" ako se mogu tako izraziti, Ferrari traži neki novi Ferrari.
Sretno svima :)
Zadnja izmjena: schuey, dana/u 25 pro 2009, 17:43, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: postovi u nizu
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Sada samo cekam napade na Alonsa kako je razorio idilu i ljubav na relaciji Ferrari - Schumacher.
Alonso se izborio za status alfe i omege u timu. I Massa je gotov.
Ukoliko je tocan navod kojeg je zvjerko prenio s drugog foruma, onda u ovome vidim samo pozitivnu stvar jer je pokazatelj da Alonso ima ozbiljne namjere s Ferrarijem, pogotovo ako ce se tim formirati oko njega i ako ce se bolid napraviti u suradnji s vozacem, jer Alonso u Ferrari zasigurno donosi i veliku kolicinu znanja, iskustva i po tom aspektu vise ce im koristiti nego recimo Raikkonen, koji je po tom pitanju bio hmmm ''slab''. S druge strane Massa ce takodjer biti ogroman faktor kako ce Ferrari funkcionirati, ukoliko bude s Alonsom imao dobar odnos (a iskrenu u to ne sumnjam, ipak se radi o profesionalcu), onda zajedno mogu sloziti jako dobar bolid i siguran sam da ce se Massa tu jako puno ukljuciti, kako u razvoj tako i u osvajanje bodova, sada opet hoce li Massa biti bolji od Alonsa ili obrnuto, pokazat ce prvi treninzi i testiranja, pa na kraju i utrke.
HOS
Navijam za: M Schumachera

Post Postao/la HOS »

Ricxpa je napisao/la:Sada samo cekam napade na Alonsa kako je razorio idilu i ljubav na relaciji Ferrari - Schumacher.
nije alonsko ništa kriv napravija je to on još 2006 :biggrin:
a što ste umišljeni :oops:
slika
Zadnja izmjena: HOS, dana/u 27 pro 2009, 21:18, ukupno mijenjano 1 put.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

lol.. covjek se stvarno nasmije kad sto god procita..

pa imate valjda dvije o svijetu formule, utrkivanja i BIZNISA...!!

nije schumiju nikakvo mjesto ponudjeno.. ovo sto je napravljeno je i napravljeno zbog cijele slike.. njemacka, mercedes, schumi..

sto se tice naslova, tu uopce nema sumnji.. mercedes ce imat svu mogucu potporu njemacke drzave i svih resursa, brawn je opet pokazao kako se vozi zajedno sa pravilima i sljedece godine sanse nema da bude drukcije nego li mercedes u vrhu, a skupa sa schumijem..
rFactor F1 HR server Info
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Da li neko zna datum kada će Ferrari predstaviti novi bolid :?:
Zajedničko predstavljanje bolida za 2010 je propalo.
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Sta kaze Enzov sin, na prelazak gazde u MGP.
KLIK
slika
A.Senna
Početnik
Početnik

Post Postao/la A.Senna »

Sad su stvari na svom mjestu.Sumi kao pravi Njemac treba sjediti u Mecki.On i Ros Brown.Ubojiti tandem koji je 90ih bio najzasluzniji za uspjeh Ferarija sad su ponovno zajedno,bojim se da ce razvalit sezonu.
Biti drugi znaci biti prvi medju gubitnicima....A.Senna
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Tekst na blogu James Allena o nekim nagađanjima koja je iznio Gazzetta Sportiva kako bi trebao izgledati Ferrarijev bolid za 2010. Međuosovinski razmak će biti (nagađanja) 15 veći od '09 bolida....
Link
slika slika

Pomoć od onih što znaju talijanski :)
slika
T0MI5L4V
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la T0MI5L4V »

jedva cekam sutra da vidim fernanda u bojama ferrarija
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Koja je to ljubav...za sad.

slika http://g.imageshack.us/img132/55608.jpg/1/
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

gringo73 je napisao/la:Tekst na blogu James Allena o nekim nagađanjima koja je iznio Gazzetta Sportiva kako bi trebao izgledati Ferrarijev bolid za 2010. Međuosovinski razmak će biti (nagađanja) 15 veći od '09 bolida....
Pomoć od onih što znaju talijanski :)
Na engleskom neki detalji oko prezentacije i izgleda 2010 bolida... Na prezentaciji neće biti novog prednjeg krila, već će koristiti ono od F60. Novo prednje i zadnje krilo će biti viđeni tek na testiranju.
http://ferrarif1forum.com/2010/01/11/fe ... h-details/" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

sve u svemu jako puno red bulla....barem onog prošlogodišnjeg....
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Dodi_napalm »

brown i red bull su im smjernice...
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
almeida
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Za ulizivanje..
Kontakt:

Post Postao/la almeida »

odkad smo mi poćeli kopirati druge,niko nije pametniji od nas,a ne kopirati red bull i brawn :roll:
slika
"..lipi moj grade uvik te se sitin.."
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

ma bas to..

jos su na kraju sezone rekli da ce im novi bolid bit koncipiran prema red bullovom.. mislim.. kako moze bolid ispast bolji od nekog prema kojem radis..

eh.. kakvo je vrijeme doslo za nas..
rFactor F1 HR server Info
slika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

almeida je napisao/la:odkad smo mi poćeli kopirati druge,niko nije pametniji od nas,a ne kopirati red bull i brawn :roll:
otkad je ross brawn otišao...izgleda da će se morat sačekat neki novi genijalac da se pojavi,pa da ga ferrari uhvati...svejedno,nadam se da će bolid bit brz
T0MI5L4V
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la T0MI5L4V »

jel se fernando pojavio u maddoni,jel ima ko slika?
130R
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: sve i nikog

Post Postao/la 130R »

Ako je nešto pokazalo dobre rezultate, ne vidim zašto se nebi "iskopiralo", tj. napraviti bolid po uzoru na pobjednički. Nije ni prvi ni zadnji put u F1.
slika
"U moje vrijeme gume su bile tanke, a vozači debeli." J.M.Fangio
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

130R je napisao/la:Ako je nešto pokazalo dobre rezultate, ne vidim zašto se nebi "iskopiralo", tj. napraviti bolid po uzoru na pobjednički. Nije ni prvi ni zadnji put u F1.
naravno da ne mora biti loše, uostalom mclaren je prošle sezone iskopirao brawn pa se isplatilo
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Da,ali kopija nikad nece biti bolja od originala. Nikad se nezna,ali bih vise volio da je Ferrari napravio bolid po svojim nacrtima,a ne da uzimaju od nekog drugog.
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

A na osnovu čega vi zaključujete da je kopija? Na osnovu pretpostavke novinara? Uostalom smjernice za razvoj aerodinamike su možda i preuzete od RB-a, ali ako i jesu ne vidim tu ništa loše. Njihov bolid je bio aerodinamički jako efikasan i dosta različit od ostalih što znači da je koncept dobar. Ne sumnjam da Ferrari isti koncept može puno bolje iskoristit nego RB.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

One and only je napisao/la:A na osnovu čega vi zaključujete da je kopija? Na osnovu pretpostavke novinara? Uostalom smjernice za razvoj aerodinamike su možda i preuzete od RB-a, ali ako i jesu ne vidim tu ništa loše. Njihov bolid je bio aerodinamički jako efikasan i dosta različit od ostalih što znači da je koncept dobar.
...
Ako je nešta slično po izgledu ili koristi sličan koncept, to ne znači da je to kopija. Po toj logici su svi moderni bolidi formule (ne samo 1) kopije Auto Uniona ili Coopera zbog koncepta centralno smještenog motora...
One and only je napisao/la:....
Ne sumnjam da Ferrari isti koncept može puno bolje iskoristit nego RB.
Da je u pitanju netko drugi, možda bih i prihvatio to kao moguće ali u pitanju je Adrian Newy i njegov koncept ... nije u pitanju Ferrari ili Red Bull već tvorac koncepta koji ga bolje razumije (jer je njegov) i količina sredstava za razvoj (gdje je Ferrari jači na papiru ali ni Mateshitz baš ne štedi novaca...)

btw - šuška se potiho da su Ferrarievi inženjeri jako zadovoljni balansom novog bolida... a šta to konkretno znači = ? ... može biti puno toga, a ne samo ponašanje bolida sa punim/praznim spremnikom.
Odgovori