Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Logo
Navijam za: ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Logo »

Ovo je prava šteta što Kubicu nisu uspijeli dovući

"Poljak Robert Kubica danas je na press konferenciji u Monzi potvrdio kako je nedavno pregovarao s Ferrarijem o mogućnosti zamijene Felipea Masse do kraja sezone.

"Istina, bili smo u kontaktu, i Ferrari je inzistirao, ali jednostavno ne možete promijeniti momčad na sredini sezone," otkrio je BMW Sauberov vozač.

"Ipak, siguran sam kako BMW ima dovoljno konkurentan bolid, tako da sam zadovoljan ishodom situacije."

Dodajmo ovome kako je Ferrari prije nekoliko dana za svog drugog vozača potvrdio Giancarla Fisichellu.

Još uvijek nije poznato kada će se Felipe Massa vratiti, ali velike su šanse da se to neće dogoditi ove sezone"

Ipak čovjek je pokazao da ima dostojanstva i da nije sve u lovi (ili nisu ponudili dovoljno)
Kimi the best
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la Kimi the best »

p@rtibrejker je napisao/la:Mislim da je istina ono što je rekao na kraju filmića:
Vozače bira Ferrari a ne sponzori

E sad, da li tim uvijek bira vozače, ili sponzor može kapnut koji millijunčić više?
Kad su timovi iz vrha u pitanju, nekako su uvek sponzori bilu u drugom planu sto se tice izbora vozaca, koliko je samo Mercedes pricao da zele nemackog vozaca u Meclarenu, mada ovde se radi o odlicnom vozacu tako da to sponzorstvo samo moze jos vise da ucvrsti tu vezu.

Inace ja sam jedan od onih koji smatraju da Alonso nece voziti za Ferrari u 2010, 2011 je sasvim druga i mnogo realnija situacija, uostalom ako to znaci Santanderu Ferrari bi mogao da prestavi Alonso kao njihovog vozaca za 2011 jos ove godine, kao sto je Meclaren objavio jos krajem 2005/pocetkom 2006 da ce voziti za njih 2007.
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Zašto je slika obrisana? Copyright?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

?

ovo mi bas ne zvuci kao prava istina, kubica nije htio na takav poziv odgovoriti jer je bmw konkurentan bolid i jer je glupo otici iz momcadi koja vozi jos par utrka? ne cini se bas realno..
rFactor F1 HR server Info
slika
Ferraristica
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Ferraristica »

Kubica je htio garanciju da će voziti iduće godine Ferrari,a oni mu to nisu dali ... Fisico je zadovoljan pozicijom rezervnog vozača nakon ove sezone i to je bilo to.
Logo
Navijam za: ferrari

Post Postao/la Logo »

Ferraristica je napisao/la:Kubica je htio garanciju da će voziti iduće godine Ferrari,a oni mu to nisu dali ... Fisico je zadovoljan pozicijom rezervnog vozača nakon ove sezone i to je bilo to.
Ja bi mu dao garanciju za slijedeće tri godine, po meni je on u samom svijetskom vrhu f1 pilota :biggrin:
Usudio bi se reći u top tri...
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Jos jedno postolje za F60. Super. Sest bodova nam dobro doslo, povecali smo razliku izmedju nas i McLaren-a za 3 boda. :D
Evo kako to izgleda.

2. Red Bull-Renault 105.5
3. Ferrari 62
4. McLaren-Mercedes 47
5. Toyota 38.5
slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Odlican rezultat za Ferrari!!!

F60 nije najbrzi bolid na gridu,ali se i ne kvari te je miran za voznju sto omogucava konstantne rezultate.

Kimi je odlicno voznju pruzio i mislim da pruza 110 % sebe u ovoj sezoni.Vratio se jako u formu.
Fisico nije bio na nivou,al' ipak mu je prva utrka.Mada ga ni to ne opravdava jer Liuzzi nije vozio utrku 2 godine,pa je dosao u Force Indiu i odvozio 7 vrijeme na kvalama,a imao 5 mjesto u rukama,do nesretnog otkazivanja bolida..

FORZA FERRARI!!!
FORZA FERRARI!!!
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

nikolaa je napisao/la: Fisico nije bio na nivou,al' ipak mu je prva utrka.Mada ga ni to ne opravdava jer Liuzzi nije vozio utrku 2 godine,pa je dosao u Force Indiu i odvozio 7 vrijeme na kvalama,a imao 5 mjesto u rukama,do nesretnog otkazivanja bolida..
Ipak vam je bolji nego onaj prije njega :D !!!
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Fisicu je kako sam kaže najveći problem kočenje, što je i razumljivo zbog KERS-a. Kolko su samo na početku sezone svi "kersaši" imali problema sa uštimavanjem kočnica i navikavanjem na kočenje s KERS-om.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Jel objavljena postava za iducu sezonu?
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
fenomeno
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la fenomeno »

Felipe Massa je napisao/la:Jel objavljena postava za iducu sezonu?
ne
I C E
Navijam za: Msc

Post Postao/la I C E »

Mislim da Ferrari pregovara alonsom zato nije potvrdio vozace za sledecu sezonu
Maestro
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Fernando Alonso
Kontakt:

Post Postao/la Maestro »

I C E je napisao/la:Mislim da Ferrari pregovara alonsom zato nije potvrdio vozace za sledecu sezonu

Danas je jedan od naših komentatora rekao kako se Flavio izlajao da ga "ne zanima puno "crash-gate" jer ima puno posla oko pregovora sa Ferrarijem u vezi Alonsa". Zanimljivo...
kakav potpis staviti???
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

Možda ga hoće uvaliti umjesto Fisica kad Renault dobuje nogu iz F1 hehehe :lol:
I C E

Post Postao/la I C E »

Maestro je napisao/la:
I C E je napisao/la:Mislim da Ferrari pregovara alonsom zato nije potvrdio vozace za sledecu sezonu

Danas je jedan od naših komentatora rekao kako se Flavio izlajao da ga "ne zanima puno "crash-gate" jer ima puno posla oko pregovora sa Ferrarijem u vezi Alonsa". Zanimljivo...
shumi je u monzi objavio da napusta formulu 1 neznam kad tacno raikkonen potvrdjen ali mislim da se sve odluke donose u monzi, e sad se tu suska alonso mozda ce njega potvrditi malo kasnije
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Gdje ima dima ima i vatre :D ,vrlo je vjerovatno da ce postava ostati Kimi i Felipe.Ali problem je ako Felipe ne bude mogao voziti,a Alonsa kazne pa da ni on ne vozi.
slika

keexx
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la keexx »

Interview sa Domenicaliem nakon utrke... Kaže da nisu bili dovoljno brzi, govori o Kimiu, i kaže da se slaže sa idejom o 3 bolida sljedeće sezone... ;)

slika slika
I C E

Post Postao/la I C E »

Felipe Massa je napisao/la:Gdje ima dima ima i vatre :D ,vrlo je vjerovatno da ce postava ostati Kimi i Felipe.Ali problem je ako Felipe ne bude mogao voziti,a Alonsa kazne pa da ni on ne vozi.
Izvni sto ovo govorim vidim da si fan Felipea ali mislim da njegova povreda ozbiljna i cisto sumnja da ce voziti i ikako ipak je to oko i tu se vozi preko 300km/h
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

I C E je napisao/la:
Felipe Massa je napisao/la:Gdje ima dima ima i vatre :D ,vrlo je vjerovatno da ce postava ostati Kimi i Felipe.Ali problem je ako Felipe ne bude mogao voziti,a Alonsa kazne pa da ni on ne vozi.
Izvni sto ovo govorim vidim da si fan Felipea ali mislim da njegova povreda ozbiljna i cisto sumnja da ce voziti i ikako ipak je to oko i tu se vozi preko 300km/h
polako vidjecemo ,nadam se da neces biti u pravu ;)
slika

mmilo42
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la mmilo42 »

Mislim da ce Massa sigurno voziti 2010. e sad dali u ferrariju to sam bog zna.
I C E

Post Postao/la I C E »

Felipe Massa je napisao/la:
I C E je napisao/la:
polako vidjecemo ,nadam se da neces biti u pravu ;)
vidite sad ovo kad se otkrila afera ferrari mclaren tu je bio alosno sad je renault i tu je opet alonso, mislim da ce preci alonso u ferrari ako malo bolje pogledamo. nadam se slazete
kimi#1
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi MS

Post Postao/la kimi#1 »

ako Ferrari "otjera" Kimija i Massu,ja na glas govorim da tada prestajem biti tifos,a i vidjeti cete koliko ce Ferrari izgubiti navijača dovedu li Alonsa...
Hvala Lewis Hamilton! Dao si mi najveći dar za rođendan te užitak da doživim što znači biti ispod podija Monze kad je Kimi gore!!!
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

kimi#1 je napisao/la:ako Ferrari "otjera" Kimija i Massu,ja na glas govorim da tada prestajem biti tifos,a i vidjeti cete koliko ce Ferrari izgubiti navijača dovedu li Alonsa...
Daj ne pričaj gluparije. Pa Kimi je prešao iz konkurenta Mclarena pa je sve bilo OK... :roll: ;)
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

kimi#1 je napisao/la:ako Ferrari "otjera" Kimija i Massu,ja na glas govorim da tada prestajem biti tifos,a i vidjeti cete koliko ce Ferrari izgubiti navijača dovedu li Alonsa...
ako ćeš zbog alonsa prestati navijati za ferrari, onda nisi pravi ferrarista......zar te jedan vozač može pokolebati, zar nije ferrari važniji od vozača? ne razumijem?

ali ostaje činjenica da će se alonso itekako morati potruditi da dobije naklonost starih ferrarijevih navijača, ali i tu je stvar jednostavna, sve je na njemu i njegovim vožnjama, ako će biti dobar i navijači će ga prihvatiti
Odgovori