HNL kladionica - pitanja / prijedlozi / kritike

Rasprave o sportovima koji nemaju veze s auto-moto utrkama

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Odgovori

Dvoznake (1X i X2) racunati kao jedan bod kao i do sada, ili po normalnim koeficijentima?

a.) kao i do sada, 1 bod
5
45%
b.) normalni koeficijenti
6
55%

Ukupno glasova: 11

Schumy.d
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: HNL kladionica-pitanja/prijedlozi/kritike

Post Postao/la Schumy.d »

schuey je napisao/la: ja mislim da nije najrizičniji,svako kolo ja gađam ili bar pokušavam pogoditi neko iznenađenje,po meni je to jučerašnja tekma i jednako gađam kao ti (barem kolko sam mogao primjetiti) za sada se isplati jer uspijem ponekaj pogodit a veći koef neg dvoznakom gađat,samo sreća mora stat a nekom drugom krenut,samo da nebu tebi krenulo i ja sretan :smijeh: ;)
A dobro, istina, ti i ja smo nekako najflegmatičniji šta se tiče rizika! :D

dosta spama...almeida
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

evo meni prve pobjede ove sezone. \:D/
al kako sam skinuo X za zadar-dinamo, sam sebi se divim. :biggrin:
a rijeka-hajduk je bio čisti zicer, a svi nerazumljivo stavili 2 na hajduka :o ..... osim mene i keexxa koji smo naravno stavili na naše i naravno nismo pogriješili. :)
slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

užas,kakav start i na kraju tek drugi :biggrin: nema veze,čestitke pobjedniku na izvrsnom listiću ;)
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Zmago_Ferrari
Početnik
Početnik
Navijam za: puno postova

Post Postao/la Zmago_Ferrari »

I dalje smatram da su dodatni bodovi za pobjednika ogromna i jedina mana ove kladionice. Pogledajte ljestvicu, nema ni blizu napetosti koja je prosle sezone bila sve do zadnjeg kola. Mogu samo misliti kako ce ova izgledati u zadnjem kolu, od jednog do drugog mjesta 15 bodova razlike...
slika

slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Zmago_Ferrari je napisao/la:I dalje smatram da su dodatni bodovi za pobjednika ogromna i jedina mana ove kladionice. Pogledajte ljestvicu, nema ni blizu napetosti koja je prosle sezone bila sve do zadnjeg kola. Mogu samo misliti kako ce ova izgledati u zadnjem kolu, od jednog do drugog mjesta 15 bodova razlike...

a ostali smatraju da je to fer i tak treba :p ti koji ziheraški igraš naravno da ti smeta to :p

ja sam i za opciju kako sam rekao da ako netko fiksno pogodi sve da mu se da 20 ekstra bodova,jer to stvarno treba znat ;)

p.s. maleni prijedlog,jeste razmišljali da možda napravite tablicu u stilu f1 da se vide ukupna mjesta,nešto slično kako ima na kvizu ;)
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Zmago_Ferrari
Početnik
Početnik

Ne znam ja sto ostali smatraju, jer se nitko nije izjasnio osim tebe.

Ja ziheraski igram??? Loooooooool. Zato svaki put i stavljam 4 dvoznaka, pokusavajuci skinuti sve parove. A kad mi to ne uspije (nijednom ove sezone), automatski gubim bodove naspram onima koji su igrali samo na 1, 2, ili ponekad X. To je jedna vrsta rizika u ovoj igri. Druga vrsta je stavljanje jednog znaka na pojedine parove koji su tesko ostvarivi, npr. Zadar-Dinamo X...

Inace, da ne ispadne da mlatim praznu slamu (za ono sto sam pisao gore), dat cu ciste primjere:

Trenutna razlika izmedju prvoplasiranog i petoplasiranog je 14 bodova (naravno da je razlika dostizna, tek je pocelo prvenstvo, o tome nema govora), ali prosle sezone je razlika izmedju prvog i sedmog-osmog mjesta samo kolo il' dva do kraja, bila par bodova, i nije se znalo tko ce pobijediti.
To je dokaz da to pravilo u velikoj mjeri smanjuje napetost kladionice. A ta napetost je do nedavno bila glavna odlika ove kladare...

Samo se pitam kakve ce biti razlike u zadnjem kolu ovog prvenstva, mozda i troznamenkaste. :mplavi:

P.S. Ja sam se bunio zbog tog pravila i PRIJE pocetka sezone, tako sto sam rekao da mi se ne svidja i da cemo s njim izgubiti na napetosti. Tako da mi opet ne napises da se bunim zato jer nisam prvi pa mi smeta. To lako mozes provjeriti malim vracanjem pred pocetak sezone...
slika

slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Zmago_Ferrari je napisao/la: P.S. Ja sam se bunio zbog tog pravila i PRIJE pocetka sezone, tako sto sam rekao da mi se ne svidja i da cemo s njim izgubiti na napetosti. Tako da mi opet ne napises da se bunim zato jer nisam prvi pa mi smeta. To lako mozes provjeriti malim vracanjem pred pocetak sezone...
ja to nisam napisao nigdje
Zmago_Ferrari je napisao/la:Ne znam ja sto ostali smatraju, jer se nitko nije izjasnio osim tebe.
izjasnili su se isto kao i ja na početku kada je čini mi se scud dao taj prijedlog ;)
Zmago_Ferrari je napisao/la:
Ja ziheraski igram??? Loooooooool. Zato svaki put i stavljam 4 dvoznaka, pokusavajuci skinuti sve parove. A kad mi to ne uspije (nijednom ove sezone), automatski gubim bodove naspram onima koji su igrali samo na 1, 2, ili ponekad X. To je jedna vrsta rizika u ovoj igri. Druga vrsta je stavljanje jednog znaka na pojedine parove koji su tesko ostvarivi, npr. Zadar-Dinamo X...
pa jel teže pogoditi teškog favorita X ili stavit dvoznak pa ugrubo imaš 2:1 šansu da skineš par,sorry al to je meni ziheraški ;)

i da se nadalje nadovežem,smatram da to ne ubija nikakvu razliku,jer do sada u svim kolima su bili različiti pobjednici,dakle nitko nije direktno profitirao zar ne? u jednom kolu npr sam djelio prvo mjesto ali čovjek je prije postao prognozu,i pobjedio,u potpunosti se slažem s time da on bude nagrađen jer je imao najviše bodova i prvi je postao,pa treba ići na pobjedu. Asama razlika o kojoj pričaš je nastala igrom sreće,Scuderia npr u jednom kolu pogodi 21 bod a u drugom samo 5,Ferrari BIH pogodi u jednom 16 u drugom samo 2,dok npr ja imam kontinuitet od pobjede,2 druga,1 treće i 8 mjesto. Ako ćeš po samoj f1 gledat da se tako ljestvica radi ipak bi bila puno veća razlika onda (iako po forumu to bi bila možda zanimljivija tablica da se tako radi). Da završim,voditelji su se tako odlučili,mi možemo dati prijedlog ili pak kritiku,u ovom slučaju mislim da je odlučeno unaprijed i sada nema se što više razglabati,možda dogodine drugačije,no najbolje da se voditelji izjasne ;)

poredak sadašnji
slika
trenutni poredak ako izbacimo pravilo nagrade
schuey-60
Schumy d-56
K1M1-54
Scuderia-50
almeida-48

i dakle razlika se u 5 kola smanjuje sa 14 na 12 i to zato jer u prvih 6 jedino almeida nema pobjedu,ako je to doprinjelo neizvjestnosti onda stvarno ne znam o čemu pričamo :roll: sve ostale razlike naspram ostalih su identične (osim Ferrari BIH kojem se umanjuje na 6.mjestu još 2 boda) sada mi pojasni kako je to utjecalo na nešto?
Zmago_Ferrari
Početnik
Početnik

Dakle umjesto da se razlika od 12 (bez pravila) pokusa smanjiti, nadjeno je pravilo da je se cak poveca na 14. :lol:

A sto drugo ocekivati za odgovor, borba s vjetrenjacama...Pozdrav. :bye:
slika

slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Zmago_Ferrari je napisao/la:Dakle umjesto da se razlika od 12 (bez pravila) pokusa smanjiti, nadjeno je pravilo da je se cak poveca na 14. :lol:

A sto drugo ocekivati za odgovor, borba s vjetrenjacama...Pozdrav. :bye:

ala povećanje,strašno nekaj,čim pobjedi almeida eto ga na 0 :roll: ne razumijem ovo izvlačenje,nijedan argument ja nisam sad vidio ovdje. :roll: osim da je razlika u 2 boda,a ono što sam naveo da se pvoh 8 mjesta boduje samo,onda nebi bila razlika :roll: strašno
Zmago_Ferrari
Početnik
Početnik

schuey je napisao/la:
Zmago_Ferrari je napisao/la:Ja ziheraski igram??? Loooooooool. Zato svaki put i stavljam 4 dvoznaka, pokusavajuci skinuti sve parove. A kad mi to ne uspije (nijednom ove sezone), automatski gubim bodove naspram onima koji su igrali samo na 1, 2, ili ponekad X. To je jedna vrsta rizika u ovoj igri. Druga vrsta je stavljanje jednog znaka na pojedine parove koji su tesko ostvarivi, npr. Zadar-Dinamo X...
pa jel teže pogoditi teškog favorita X ili stavit dvoznak pa ugrubo imaš 2:1 šansu da skineš par,sorry al to je meni ziheraški ;)
Hahaha, tebi je to...

Evo ti jos jedan primjer pa ti vidi "sto je tebi"...

Zagreb - Dinamo

Ziher: 2
Teski rizik: X
Rizik: X2

Dinamo dobije 0:3 i po tebi ovaj sto je riskirao nije nista izgubio. :lol:

Kad sam ja kritizirao to pravilo, dobio sam sljedeci odgovor Scuderie:

"Evo ja cu ti dati jedan dobar razlog zasto su ta dva boda ok. ( naravno, ne moras se sloziti s mojim misljenjem)
Kada se pogleda malo statistika od prosle sezone:
Pobjednici su bili sljedeci:

Ferrari-BiH (2)
keexx (3)
Scuderia (1)
Zmago_Ferrari (2)
schuey (3)
K1M1 (1)
Piquet20 (1)
Rosby (1)
Krscho (1)

( U zagradama su broj pobjeda koji su clanovi ostvarili tijekom kladionice)
Dakle, kao sto se moze primjetiti, najvise tri puta je jedan clan pobjedio ( govorim za pojedinacno kolo, naravno). Ovo je odlicna stvar. Recimo, imas 3-4 boda zaostatka za vodecim, pobjedis u XY kolu i odmah si smanjio zaostatak za 2 boda, a 2 boda znaju kasnije odluciti mnogo toga. ;)

Ovim smo isli na ruku svima vama, kladionica ce biti jos zanimljivija. ;)"

Ja sam tu dobio odgovor u smislu sto bi bilo kad bi bilo (Ovo je odlicna stvar. Recimo, imas 3-4 boda zaostatka za vodecim, pobjedis u XY kolu i odmah si smanjio zaostatak za 2 boda, a 2 boda znaju kasnije odluciti mnogo toga.)...

Npr. ja zaostajem 20 bodova za prvim prije zadnjeg kola, njemu zakasni bus i ne stigne postati, a ja pogodim sve i na kraju s tim bodovima odnesem pobjedu. :roll:

Posto je uvedena Liga 16, trebalo je gledati kako povecati napetost za koju se znalo da ce se barem djelomicno izgubiti, a ne je povecati (da, pa makar i za 2 boda, ali tek nakon pocetka kladare). Nek mi netko navede jedan, ali samo jedan pravi plus ovog pravila, kojeg ja nakon 5 kola ne vidim.

P.S. Kazes da su se ostali izjasnili onda kad sam ja kritizirao, sto nije tocno, nitko se nije oglasio osim voditelja.
slika

slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

zmago,djete drago,koja je tvoja računica,koja poanta? nerazumijem???? da se pobjedniku onda oduzme 2 boda,možda bi to po tvom bilo dovoljno zanimljivo :roll:

i da,ja sam se izjasnio :P sad jel na forumu il pp,msn ne znam,znam da sam reko i da je to odlično,i treba nagradit onog ko pogodi sve,taj post sam nedavno i ponovio :P
Zadnja izmjena: schuey, dana/u 25 kol 2009, 19:50, ukupno mijenjano 1 put.
Schumy.d
Legenda
Legenda

Zmago_Ferrari je napisao/la:Ne znam ja sto ostali smatraju, jer se nitko nije izjasnio osim tebe.
Znači ja stavim recimo x i imam (recimo da su koeficijenti svi isti) 33,3% šanse da pogodim, a ti staviš 1x i imaš 66,6% šanse da pogodiš. Znači imaš duplo veće šanse da pogodiš par nego ja. I tebi je to rizik??
Pa gledaj u pravoj kladionici - da li dobiješ više para ako pogodiš dvoznak ili samo 1 znak?

Ja sam za da ostane nagrađivanje pobjednika! On je pobjednik kola i zašto nebi dobio 2 boda?? Nek se drugi potrude pobjediti pa će i oni dobit 2 boda. ;)
almeida
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Za ulizivanje..
Kontakt:

Post Postao/la almeida »

samo da napomenem,da je meni veći rizik,odigrati sve 1 ili 2,a ne sa dvoznacima,Dvoznaci pa bija jedan ili četri,za mene je ziheraški.Probaj ti pogoditi 8 parova sa tipom 1 i 2,pa ču ti ja skinuti kapu ;)
slika
"..lipi moj grade uvik te se sitin.."
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

ALARM !!!

Svatko tko je gledao film das Boot, zna za ovaj uzvik. Tko ga nije pogledao, neka ga pogleda, odlican film.

- OVAKO LJUDI MOJI.
Vidim pisali ste dosta toga, pa evo duznost je moja (vjerovatno ce kasnije i almeida nesto reci) da nesto tu kazem.

Kao prvo... Uvijek imam obicaj cestitati pobjedniku kola, pa da ne rusim tradiciju.... Cestitke K1M1 na pobjedi. =D>
Dalje...

Posto sam ja jedan od voditelja, mogu vam samo reci ovo...Dogovor je pao i on glasi: Ova dva boda gratis sto dobije pobjednik ostaju do zimske pauze, kasnije cemo vidjeti sta ce biti s tim.

I jos nesto.... Nemojte se previse uzbudjivati kako se tko kladi (kontrolirani rizik ili sta bude, bude), SVATKO IMA OVDJE PRAVO KLADITI SE KAKO ZELI.

Hvala na razumijevanju.
slika
almeida
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Za ulizivanje..
Kontakt:

Post Postao/la almeida »

Pravilo kako je i scud rekao ostaje do nove godine,tj.do one zimske stanke.Po meni to je pravilo dobro,i trebalo bi ostat,al viditi čemo sve oko nove godine.kada čemo svi zajedno odlućiti...
slika
"..lipi moj grade uvik te se sitin.."
Zmago_Ferrari
Početnik
Početnik

Schumy.d je napisao/la:
Zmago_Ferrari je napisao/la:Ne znam da li neki imaju nedostatak inteligencije, ili je nesto drugo posrijedi, ali ja odustajem...
Daj kolega, pa stvarno te ne kužim... :?
Evo tvoj primjer (koeficijenti su iz glave):
Uložiš 5 kn na Zadar:Dinamo
- Uložiš na x (koef 4) i dobiješ 20 kn.
- Uložiš na 1x (koef 2) i dobiješ 10 kn.

Daj mi sad objasni šta je rizičnije?
Broj jedan. Ovo nije ni PSK, ni SuperSport, ni Germania, tako da tvoja usporedba ne drzi vodu.
Naravno ako igraju Dinamo i Sesvete, a ja stavim 1X, a ti 1, ja imam 66%, a ti 33% sansi. S ovim sam ti sve rekao. Pa da vidimo oces li ti drugi put igrati jedinicu, dakle duplo manje su ti sanse ako stavis na Dinamo!!! Lolcina.

Scud glas razuma kao i uvijek, i uopce ne trazim da se razmatra o ukidanju pravila. Hvala.

P.S. Po opomeni koju sam dobio, i po izbrisanom postu, mogu slobodno reci da na ovom forumu vladaju fasisticke metode i zakinuta je sloboda govora. To iskreno mislim. Sad me uopce ne zanimaju posljedice. Samo sto ce se i ovaj post obrisati u rekordnom roku, u to ne sumnjam.
Jer ako netko mene nazove "dijete drago", cinicki aludirajuci na moje godine, a ja mu na isto odgovorim da ocigledno jedno dijete ne moze nista protiv najclana. Taj isti najclan, istovremeno i moderator, se nadje uvrijedjen te zalijepi opomenu i izbrise post. Ah, zar je stvarno taj nas muski ego lako povrijediti...

Pozdrav svima iz toplog Zadra!

ja ti post neću brisat,ako si na mene mislio..almeida
slika

slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Zmago_Ferrari je napisao/la: Broj jedan. Ovo nije ni PSK, ni SuperSport, ni Germania, tako da tvoja usporedba ne drzi vodu.
Naravno ako igraju Dinamo i Sesvete, a ja stavim 1X, a ti 1, ja imam 66%, a ti 33% sansi. S ovim sam ti sve rekao. Pa da vidimo oces li ti drugi put igrati jedinicu, dakle duplo manje su ti sanse ako stavis na Dinamo!!! Lolcina.

Scud glas razuma kao i uvijek, i uopce ne trazim da se razmatra o ukidanju pravila. Hvala.
Lolčina može ići samo na tvoj princip razmišljanja koji samo ti kužiš očito. Ali ajd, kad mora bit po tvom, onda je dvoznak puno rizičniji... :roll:
Nemoj se ljutiti, ali stvarno si tvrdoglav... ;)

Ja predlažem da se uvede da je dozvoljeno klađenje tipa 1x2 u kojem se dobije bod! Tu bi se moglo vidjet ktko puca na rizik... :lol:

P.S.
Svoje privatne probleme sa nekim članovima rješi na drugi način i na drugom mjestu jer mene osobno ne zanimaju neke fašističke metode ili nešto slično u temi HNL kladionica, a niti vremenska prognoza iz Zadra. ;)
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

Daj, pa to uopće nije strašna stvar, nemojte napravit isto sranje kakvo je bilo vladalo u f1 kladionici kada je iz ničega došlo gotovo do ukidanja te kladionice.Misim da ta malena 2 boda nisu toga vrijedna(tamo je doduše bilo 26 :biggrin:)No ono što hoću reći je da je ovo pravilo dobro i mislim da je red da se pobjednik nagradi za svoj uspjeh, makar je i to premalo, gotovo simbolično po meni, tako da je ovo pravilo sasvim ok. :thumbup:
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
Zmago_Ferrari
Početnik
Početnik

@ Schumy.d
Mozda je bilo tesko shvatiti, ili sam ja kriv sto nisam napomenuo, ali na tebe se odnosio samo prvi ulomak mog posta, a ne ostalo, kamoli P.S., stoga ne znam zasto si ti osjetio potrebu komentirati vremensku prognozu u Zadru, tko zna, mozda je u Ostarijama bolja? :lol:
slika

slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Ahhh.... :biggrin:

Da zovemo NATO??? ili UN??' :biggrin:
Pa nemojte da ovo ispadne kao i ona F1 kladionica...do sad je sve stimalo ovdje.
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Zmago_Ferrari
Početnik
Početnik

Ferrari-BiH je napisao/la:Ahhh.... :biggrin:

Pa nemojte da ovo ispadne kao i ona F1 kladionica...do sad je sve stimalo ovdje.
Scud je prepametan i prerazuman te mu se ne moze dogoditi takvo nesto. Ni almeida nije los. :badgrin:
slika

slika
Scuderia
Moderator
Moderator

Ferrari-BiH je napisao/la:Ahhh.... :biggrin:

TAKO CE I OSTATI, DOSTA JE BILO, OD SADA IDU SANKCIJE !!!
slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Zmago nije dobre volje danas, pustite da ovo sve prenoci, uvjeren sam da ce sutra biti bolje...
Pozz za sve i stay cool :D
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

kako sam keexxo danas to je strašno. Dobro da prvi pratitelj se nije također iskazao previše,pa nebu preuzeo moje mjesto, ali čini mi se da ćemo opet imat novog pobjednika i to almeidu.
Scuderia
Moderator
Moderator

schuey je napisao/la:kako sam keexxo danas to je strašno.
Neka, bilo je i vrijeme. :lol: :biggrin:
schuey je napisao/la: Dobro da prvi pratitelj se nije također iskazao previše,pa nebu preuzeo moje mjesto, ali čini mi se da ćemo opet imat novog pobjednika i to almeidu.
Sad cu napraviti trenutno stanje stvari, da imamo za uvid. ;)
EDIT. Vidim da si dao prijedlog da se tablica napravi kao i kod F1 kladare. Ne znam,vidjet cu jos. ;)
slika
Odgovori