Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

bravo ferrari, svaka cast stvarno se radilo u maranellu, ovaj bolid je evolucija starog, sutra se nadam pobjedi masse i kimija u bodovima :)

a ovo sto su kimiju uradili, za to nemam komentara
slika
Dennis lover
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Dennis lover »

Ferraristica je napisao/la:
LEWIS HAMILTON McM je napisao/la:hahaha opet ferrari "briljira",raikonen out u prvoj rundi hahahah

Kimi 16. zbog greške u procjeni a Hamo dva mjesta ispred njega jer nije bolje mogao... :badgrin:

Jest da ne mogu vjerovat da su to Kimiju napravili al' eto...čut ćemo šta kažu
Kako nam se mozes rugat kad mi ne bijezimo od inferiornsoti bolida :roll:
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Ferrari-BiH je napisao/la: Ne kontam koji to idioti odluce da ce proci sa takvim vremenom, pa cim su vidjeli da je pao ispod 10 mjesta trebali su ga poslati na stazu....
Po meni je i on ispao idiot, valjda moze i on zahtijevat da izadje da odveze jos jedan krug.
Hebo ga set guma, dzaba mu sad, moze ga ponijet kuci sa sobom.

BRAVO MASSA! BRAVO VETTEL!
Ma, najbolje se ne zivcirati, najbolje ne pratiti slobodnjake, kvale, vec doci 5. min prije pocetka trke s pivom u ruci i onda gledati. Cemu to?

USTEDA ZIVACA.
Ferrari4ever je napisao/la:Ja nemogu vjerovat da nakon greške sa Massom sad to ponove kod Kimija .... nisu normalni ! Ali ipak morate priznat sad na nešto sliči brzina Ferrarija možda to nije to još ,ali PUNO bolje izgleda !
Slaba mi to utjeha. Voze u Spanjolskoj, pretjecanje je skoro pa ne moguce, a s obzirom na kojem je mjestu Kimi...
slika
sp33d
Početnik
Početnik

Post Postao/la sp33d »

Ferraristica je napisao/la:Kimi 16. zbog greške u procjeni a Hamo dva mjesta ispred njega jer nije bolje mogao... :badgrin:
čemu take dječje provokacije? :roll:

ontopik: drago mi je zbog tima što se popravljaju, isto tako mi je drago i zbog mase i njegovog četvrtog mjesta.
mislim da bi massa uz dobar start mogo sutra završit na postolju.

jedino nekužim koja je to debilčina rekla raikkonenu da ostane u boksu. :roll:
slika
edo
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FELIPE MASSA
Kontakt:

Post Postao/la edo »

Nisam bas siguran da je takticka greska u pitanju,mozda je bolid
imao probleme za koje mi nismo znali!!!
BH FORD KLUB-FORZA FELIPE...
McLarem
Test vozač
Test vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la McLarem »

Cestitke za Masu odlicno odradeno, da je mogao uhvatit pol-poziciju uradio bih to ali je jos to daleko, ima KERS dobar start i moze biti cak i prvi ali to treba i sacuvati (skoro nemoguce), sto se tice Kimija sta reci pobiti sve u boksu i pored njega (mislim na Ferari), iskremo mogli ste biti medu prvih 6 dva Ferarija.

PS nije bolid imao probleme vec strogi ful ljudi u boksu, receno poslje kvalifikacija na HRT 2
LEWIS HAMILTON SVETSKI PRVAK OD 2008 DO 2020! ZA REDOM samo za majstor iz maranella
slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Za ovo sto su uradili Kimiju ja zaista nemam komentara.Vec sam dovoljno pisao na Grand Prix Vikend tako da je suvisno ponavljati ovo sve i ovdje.
Massa - svaka cast!!!Mislim da je tu negdje sa kolicinom goriva kao i ovi oko njega.Ako je tako,sa KERS-om bi mogao do postolja.
Zaista je bolid mnogo bolji.Mislim da su skinuli 0.8 sec ovim vodecim sa ovim preinakama sto je zaista impresivno.Ali su mudro krili na treninzima formu do danas.Danas na trecem su vec pokazali da imaju dobar bolid,a Massino 4.mjesto je zaista to i potvrdilo.
Inace Ferrari skoro nikada ne ide prelagan u zadnjoj rundi tako da ocekujem da imaju goriva u bolidu.
Raikkonen bi mogao do bodova.Jer je F60b prilicno dobar sada,a KERS je od pomoci.Samo konfiguracija staze je obeshrabrujuca.
Mogli su biti u prvih 6 komotno(kako sam juce i predvidjao),ali su zeznuli stvar sa Raikkonen-om i sad je gotovo.

Samo jos da bolid hoce izdrzati cijelu utrku bilo bi odlicno..

Sretno Ferrari!!!
FORZA FERRARI!!!
Ucker girlfriend
Navijam za: Massa
Kontakt:

Post Postao/la Ucker girlfriend »

e ferari znaci ne moze da prodje trka a da ne bude neke greske iz boksa,tako dok jednom vozacu ne smrkne drugom ne moze da svane....zalosno,ali istinito....
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

nikolaa je napisao/la: Samo jos da bolid hoce izdrzati cijelu utrku bilo bi odlicno..

Sretno Ferrari!!!
čuo sam da se s ovim aero preinakama motor drastično više grije i da bi moglo biti gadnih problema sutra
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

vidc je napisao/la:
nikolaa je napisao/la: Samo jos da bolid hoce izdrzati cijelu utrku bilo bi odlicno..

Sretno Ferrari!!!
čuo sam da se s ovim aero preinakama motor drastično više grije i da bi moglo biti gadnih problema sutra
Ne vidim zbog cega bi se mnogo grijao.Aero preinake nisu obuhvatale usisnike za hladjenje motora,kao nijedan dio sistema za hladjenje motora.Aero preinake su obuhvatile prednje krilo,straznje krilo,difuzor.Mehanicke preinake su obuhvatile ovjes,elektronicki sistem i hidraulicki sistem.
Tako da nekog sada drasticnog pregrijavanja ne bi trebalo biti.A valjda su na to mislili pri redizajniranju...

Ja konkertno mislim na pouzdanost hidraulike (koja je dirana),elektronike(i ona je dirana) i KERS koji je meni najveca bojazan da ce otkazati.
FORZA FERRARI!!!
edo
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la edo »

http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... je-vijesti" onclick="window.open(this.href);return false;

rekoh vam,nije samo do ferrarija!!!
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

ajd bar je priznao da je do njega, pa sada ne moramo optuzivati Schumya da je on kriv
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

edo je napisao/la:http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... je-vijesti

rekoh vam,nije samo do ferrarija!!!
dobro je pa se bar zna ko je kriv...Rizikovao je i nije profitirao..jbg...
FORZA FERRARI!!!
zagor
Početnik
Početnik
Navijam za: Iceman

Post Postao/la zagor »

najjdrazi mi je vozac, ali je idiot kaj se tice ove odluke... pa kaj nemaju za gorivo??? bum im ja posudil.... ma....
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
McLarem
Test vozač
Test vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la McLarem »

Ocigledno da je Kimiju sve svedno sta ce se desiti pa donosi takve odluke, a drugo sto je moje misljenje i vjerovatno je tacno, a to je "eto Kimi ce reci da su u boksu jos jednom zasrali", djate ljudi pa nismo djeca da se vjeruje sve sto se kaze, ako sto je dosad Hejki reko 1000000000000 puta kako ga je Hamilton pretekao a on tu nije nist mogo da ucini i da nema govora o pustanju, nemoj te biti smjesni.
LEWIS HAMILTON SVETSKI PRVAK OD 2008 DO 2020! ZA REDOM samo za majstor iz maranella
slika
Kimi the best
Početnik
Početnik
Navijam za: F1

Post Postao/la Kimi the best »

Evo sta je izjavio Chris Dyer: we made a serious mistake in our evaluation of Q1, believing that Kimi's time would have been good enough to get him through to the next stage.

I izjava Raikkonena u orginalu :I didn't get any particularly good laps on my only run in Q1, but we thought my best time would be enough to make it to Q2 and so I stayed in the garage. There's no point in saying whose fault it was, because we can't do anything about it now. I certainly wasn't keen on doing another run as I was thinking of saving a set of new soft tyres for Q3 and the team reckoned we could make it.

Po ovome ispada da je Raikkonen predlozio da ne izadje jos jednom da bi sacuvao gume, a da je tim izracunao da im je sadasnje vreme dovoljno za Q2.

Luca Baldisserri je vec zrtvovan zbog ovakve odluke, sta bi se desilo da opet kazu da je pogresio neko iz tima.
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
ferrari-fan
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: ferrari

Post Postao/la ferrari-fan »

Ma cijela ta situacija s Kimijem je sramotna za Ferrari, ma tko god odlucio da ne izadje jos jenom na stazu.
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

kimi ima dobar bolid,opremljen kersom.nova pravila omogućuju preticanja i blizinu kroz zavoje...nadam se jednoj od njegovih fantastičnih utrka,i sam je rekao da mu je bolid jako dobar,tako da ako prođe na startu bez problema,mogo bi stić do bodova
edo
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la edo »

vidc je napisao/la:kimi ima dobar bolid,opremljen kersom.nova pravila omogućuju preticanja i blizinu kroz zavoje...nadam se jednoj od njegovih fantastičnih utrka,i sam je rekao da mu je bolid jako dobar,tako da ako prođe na startu bez problema,mogo bi stić do bodova
Jedini je problem sto je ova staza skoro pa nemoguca za preticati,ala madjarska... ;)
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

edo je napisao/la:
vidc je napisao/la:kimi ima dobar bolid,opremljen kersom.nova pravila omogućuju preticanja i blizinu kroz zavoje...nadam se jednoj od njegovih fantastičnih utrka,i sam je rekao da mu je bolid jako dobar,tako da ako prođe na startu bez problema,mogo bi stić do bodova
Jedini je problem sto je ova staza skoro pa nemoguca za preticati,ala madjarska... ;)
al ima jako dugu startno ciljnu ravninu,kers bi tu mogo odradit dobar posao.ferrari je dobar kroz brze zavoje pa i u zadnjem zavoju može uhvatit nešto vremena prije nego stisne dugme za kers...naravno ,sve ovo pod uvjetom da se ne desi nikakav kvar na autu ili nešto ne useru u boksu...sve u svemu,jedva čekam sutra
~IsR~Lux
Početnik
Početnik
Navijam za: V8

Post Postao/la ~IsR~Lux »

eh šta bi dao da se ponovi suzuka 2005
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Vidi se pomak u Ferrariju!! Napokon nešto dobro...
Jbg, s Kimijem su zeznuli, ali ajde, bar je bolid bolji i brži.
Ferrari4ever
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Ferrari - Massa

Post Postao/la Ferrari4ever »

Neznam zašto , ali svi se bojimo mediteranskog šlamperaja ! Držim im fige ... jednostavno nužno su nam potrebni bodovi - postolje ( bilo koje ! )
... Forza Massa ...
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Ovi valjda sve dobro uspiju za*ebat... :(
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač