Heikki Kovalainen

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač

Post Postao/la Piquet20 »

schuey je napisao/la:al je montoya isčašio rame,dok heikki navodno nema niti veće istegnuće,osim ovo u vratu no to će se mišići opustit do tad
Ali sjeti se Ralfa, pa i Kubice. Nisu mogli odmah nastupiti. Pogotovo u slucaju Kubice - bio je dobro, ali nijedan doktor nije htio odgovarati ako mu se nesto desi pa su ga preventivno zaustavili na jednu utrku. Mislim da bi se to moglo desiti i Heikkiju i podrzavam to - mjesec dana odmora bi mu ipak koristilo, tj. smanjilo bi rizik od mogucih tezih ozljeda.
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Piquet20 je napisao/la:
schuey je napisao/la:al je montoya isčašio rame,dok heikki navodno nema niti veće istegnuće,osim ovo u vratu no to će se mišići opustit do tad
Ali sjeti se Ralfa, pa i Kubice. Nisu mogli odmah nastupiti. Pogotovo u slucaju Kubice - bio je dobro, ali nijedan doktor nije htio odgovarati ako mu se nesto desi pa su ga preventivno zaustavili na jednu utrku. Mislim da bi se to moglo desiti i Heikkiju i podrzavam to - mjesec dana odmora bi mu ipak koristilo, tj. smanjilo bi rizik od mogucih tezih ozljeda.
A možda može da vozi na svoju odgovornost. Da niko ne odgovara ako mu se nešto desi.
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Piquet20 je napisao/la:
al opet se sjeti svih teških izlijetanja na treninzim,a i kvalama pa su opet vozači nastupali na utrkama,pošto nije mozak pretrpio,nema unutarnjeg krvarenja ili bilo kakvih fraktura nema ni smisla zabranjivat vožnje dečkima,pogotovo u stankama od 14 dana,tad se tijelo vrati u normalu,jedini problem je um
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

Lucky je napisao/la:Kubica je imao nesreću u Kanadi i već za tjedan dana je bila utrka u Indanapolisu.Normalno da nakon onakve nesreće niti jedan doktor nije htio odgovarati da Kubica vozi u Americi.
Ovdje je ipak dva tjedna pauze,dobro malo manje zbog treninga i vjerovatno će doktori dopustiti Heikkiju da vozi.
schuey je napisao/la:al opet se sjeti svih teških izlijetanja na treninzim,a i kvalama pa su opet vozači nastupali na utrkama,pošto nije mozak pretrpio,nema unutarnjeg krvarenja ili bilo kakvih fraktura nema ni smisla zabranjivat vožnje dečkima,pogotovo u stankama od 14 dana,tad se tijelo vrati u normalu,jedini problem je um

Imate pravo, tada je bilo samo par dana izmedu dva GP-a.
Ali opet mislim da bi bilo dobro da Heikki barem kratko pauzira upravo zbog mogucih dugotrajnih posljedica koje bi mogla ostaviti eventualna nova nesreca.

UPDATE: da otklonimo sve dileme - bili ste u pravu. ;-)
slika
brz i zestok
Početnik
Početnik
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la brz i zestok »

Drago mi je kaj je s njim sve u redu!
Vettel pobjednik Monze 2008.!
slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

tex je napisao/la:mclaren je okrivio lak na vijku za hekkijevu nesreću

Čelnici McLarena konačno su otkrili da je za tešku nesreću Heikkija Kovalainena u 22. krugu VN Španjolske kriv lak na vijku kojim se naplatak s gumom pričvršćuje za bolid. Taj dio nije bio ispravno prelakiran u tvornici (Enkei), zbog čega se kotač rasklimao. Posljedica je bila puknuće prednje lijeve gume i teško izlijetanje na stazi u Barceloni pri brzini od 240 km/h, nakon čega je Finac udarac u zaštitni zid obložen gumama. Inače, dobra je vijest da je McLarenov pilot uspješno prošao posljednji liječnički test, te je dobio zeleno svjetlo za nastup na nedjeljnoj VN Turske u Istanbulu.

link
nekada kad su se takve stvari događale mase i mase ljudi su pljuvali po ferrariju govoreći da izmišljaju i samo se sakrivaju od istine kako bi pokrili svoje greške :roll: meni nije jasno u potpunosti na koji lak misle i kakve on veze ima sa učvrščivanjem(ajde da je vijak preliven ali nije) no recimo da im vjerujem ak tako kažu
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
LeoZGB
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la LeoZGB »

schuey je napisao/la:
tex je napisao/la:mclaren je okrivio lak na vijku za hekkijevu nesreću

Čelnici McLarena konačno su otkrili da je za tešku nesreću Heikkija Kovalainena u 22. krugu VN Španjolske kriv lak na vijku kojim se naplatak s gumom pričvršćuje za bolid. Taj dio nije bio ispravno prelakiran u tvornici (Enkei), zbog čega se kotač rasklimao. Posljedica je bila puknuće prednje lijeve gume i teško izlijetanje na stazi u Barceloni pri brzini od 240 km/h, nakon čega je Finac udarac u zaštitni zid obložen gumama. Inače, dobra je vijest da je McLarenov pilot uspješno prošao posljednji liječnički test, te je dobio zeleno svjetlo za nastup na nedjeljnoj VN Turske u Istanbulu.

link
nekada kad su se takve stvari događale mase i mase ljudi su pljuvali po ferrariju govoreći da izmišljaju i samo se sakrivaju od istine kako bi pokrili svoje greške :roll: meni nije jasno u potpunosti na koji lak misle i kakve on veze ima sa učvrščivanjem(ajde da je vijak preliven ali nije) no recimo da im vjerujem ak tako kažu
Moram priznat da meni ovo full smiješno zvuči ali opet kad se pogleda koliko su sitnice važne u F1 onda kolko mi god smješno zvučalo ja kao laik stvarno nemogu nac zamjerku toj izjavi.
Sex is like hacking...U go In..U go out...and U pray that U didn´t left something behind

Bolje proliti malo s Parkinsonom, nego zaboraviti popiti s Alzheimerom.
slika
Night Rider
Početnik
Početnik
Navijam za: Vodafone McLaren Mercedes

Post Postao/la Night Rider »

Bravo Heikki. Bio bi red da sutra pobjedi.
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Nisam vjerovao da će u prvoj trci nakon nesreće osvojiti drugo mjesto, svaka mu čast.
slika
brz i zestok
Početnik
Početnik
Kontakt:

Neznam kaj je to ali svi poslije neke nesreće budu jako dobri, sjetimo se prošle godine Kubice!
slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Loša sreća mu je uništila šanse za postolje.
slika
Maestro
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Fernando Alonso
Kontakt:

Post Postao/la Maestro »

Zašto je Heikki morao prvi put u box (ono na početku utrke)? Gledao sam snimku ali nisam mogao skontati.
kakav potpis staviti???
keexx
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la keexx »

Maestro je napisao/la:Zašto je Heikki morao prvi put u box (ono na početku utrke)? Gledao sam snimku ali nisam mogao skontati.
Oštetio je zadnju (lijevu) gumu, u prvom zavoju, u dodiru sa Kimievim prednjim spoilerom... Barem mislim da je tako bilo...
Koliko sam skužio i Kimi je malo (ali stvarno malo) oštetio svoj spojler....
slika slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

keexx je napisao/la:
Maestro je napisao/la:Zašto je Heikki morao prvi put u box (ono na početku utrke)? Gledao sam snimku ali nisam mogao skontati.
Oštetio je zadnju (lijevu) gumu, u prvom zavoju, u dodiru sa Kimievim prednjim spoilerom... Barem mislim da je tako bilo...
je,u kontaktu sa kimijem je guma koliko sam skužio napukla,tj.puštala
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

U usporenoj snimci treba gledati kimijev spojler sa on boiard perspektive tamo se najbolje vidi da je postojao dodir i morao je Heikki ici u box jer je imao tzv. slow puncture(ne znam kako to prevesti na hrv.),uglavnom to mu je pokvarilo utrku i vjerojatno stajalo mjesta na postolju.Steta... :sranja:
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

King iCool je napisao/la:U usporenoj snimci treba gledati kimijev spojler sa on boiard perspektive tamo se najbolje vidi da je postojao dodir i morao je Heikki ici u box jer je imao tzv. slow puncture(ne znam kako to prevesti na hrv.),uglavnom to mu je pokvarilo utrku i vjerojatno stajalo mjesta na postolju.Steta... :sranja:
to bi bilo to,guma je puštala,nema nigdje snimke pa da sam pitam,taj kontakt j e bio kad se blaž dero da je pa nije,još je nekaj bjelo popadalo po stazi? meni se učinilo da je ali nisam ziher
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

schuey je napisao/la:
King iCool je napisao/la:U usporenoj snimci treba gledati kimijev spojler sa on boiard perspektive tamo se najbolje vidi da je postojao dodir i morao je Heikki ici u box jer je imao tzv. slow puncture(ne znam kako to prevesti na hrv.),uglavnom to mu je pokvarilo utrku i vjerojatno stajalo mjesta na postolju.Steta... :sranja:
to bi bilo to,guma je puštala,nema nigdje snimke pa da sam pitam,taj kontakt j e bio kad se blaž dero da je pa nije,još je nekaj bjelo popadalo po stazi? meni se učinilo da je ali nisam ziher
Odma na startu u prvom zavoju,da li je nest odletelo s kimijevog bolida to neznam jer je onda bila pokazana ona situaciaj sa fisichellom(isto je zeznul stvar) ali to je druga prica
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

keexx je napisao/la: Oštetio je zadnju (lijevu) gumu, u prvom zavoju, u dodiru sa Kimievim prednjim spoilerom... Barem mislim da je tako bilo...
Sad sam malo gledao vremena kroz početak trke. Ma da je Heikki barem uspio riješit ulazak u boks i zamjenu guma za vrijeme SC-a! A ovako je nakon izlaska iz boksa bio 14 sekundi iza Sutila. I približio mu se tek u 10. krugu! Veliki gubitak, kad pogledaš da je "potrošio" 10 krugova samo da bi se primaknio ostatku. Čini mi se da su svi u McLarenu vidili Heikkijevu prvu pobjedu u Turskoj. Baš mi je krivo što ga tako pos*alo! Ali dobar je, dobar...borčina!
slika
McLaren Mercedes
Početnik
Početnik

Post Postao/la McLaren Mercedes »

Heiki ce morati pod hitno popraviti nastupe... ne znam koliko ce mclaren podnositi toliku razliku između njega i hamiltona
Jedan jedini i neponovljivi Vodafone McLaren Mercedes MP4-22
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Bolje je da postoji razlika, ovako je Hamilton No. 1 i nikakvih problema nema.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Lucky je napisao/la: Bilo bi poželjno jer Hamilton ne može sam protiv Ferrarija.A Heikki bi se morao ubaciti da bar Kimiju i Massi malo krade bodove,a ukoliko ovako nastavi od konstruktorskog naslova nema ništa.
A ništa, Heikki govori da jednostavno nije imao čisti krug. Pošto se na ovoj stazi može prestizati, mislim da će Heikki odradit dobru trku. A vrijedilo bi i radi njega, da mu trka prođe dobro, bez ikakvih s*anja.
slika
Formula4ever

Post Postao/la Formula4ever »

Lucky je napisao/la:
McLaren Mercedes je napisao/la:Heiki ce morati pod hitno popraviti nastupe... ne znam koliko ce mclaren podnositi toliku razliku između njega i hamiltona
Bilo bi poželjno jer Hamilton ne može sam protiv Ferrarija.A Heikki bi se morao ubaciti da bar Kimiju i Massi malo krade bodove,a ukoliko ovako nastavi od konstruktorskog naslova nema ništa.
....da, ja mislim da je Heiki jako dobar vozač (sabran i staložen u svim situacijama, daje kvalitete pravog vozača). Samo što on nema muda stiskat kao Hamilton i vjerojatno zna da nemože još biti prvak pa se prilagođava bolidu i usavršava. Doći će i on na svoje. Puno toga u F1 znači i karakter vozača. Hamilton je znao u prošloj sezoni da je novak i da se Alonsu sprema prvenstvo ali mu je svejedno pokazao zube. Nije se opustio i vozio u sjeni Alonsa(kao što su to dobro odrađivali Fisicella u Renaultu i Rubens dok je bio u Ferrariu). Nije ni fora gledat utrku da prvi iz momčadi pobjeđuje a kolega kruži stazom. Mislim da će Heiki krenut udarnički sljedeće sezone. Trebalo bi biti više takvih arogantnih vozača kao što su Alonso i Montoya. Kad bi Montoya vozio i u retrovizorima vidio Shumia, rađe bi ga gađao volanom ili tjerao na greške kod preticanja nego propustio, mada su tada ostale momčadi bile u zaostatku u odnosu na Ferrari pa se znalo da će Michael sve preć, ali ipak(neki ga nisu tako lako propuštali). Tako ako se sjećate pred dvije godine u Imoli kad je Ferrari Schumiu proradio i počeo loviti Renault, 13 krugova do kraja ga je držao iza leđa. Alonso je zauzimao sve moguće putanje, kasno kočenje, zatvaranje, cimanje a Ferrari je bio vidljivo brži još je u Šumiu kuhalo što ga ne može proć pa je stiskao ko sivonja. Takav stav cijenim, kad se ne propušta ni pod koju cijenu. A ne kao Massa u Turskoj, pusti Hamiltona i to s vanjske strane( izigrao ga je Lewis kao mladog majmuna, dobro da Massa nije još izgubio balans na kočnju pa izletio :lol: koliko je smotan).
...::: // Hamilton United \\ :::...
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Lewis ga je prošao sa unutarnje strane.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
brz i zestok
Početnik
Početnik
Kontakt:

Neuvjerljiv, trebal bi raditi malo bolje rezultate pošto ima dobar bolid!!!
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Heikki me je jako razocarao u Kanadi!Ovo je bia katastrofa.
Odgovori