MICHAEL SCHUMACHER

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

zanimljivo je kak nije bilo tolike pompe kad je zbog glupsti Montoya startao kao posljednji godinu prije :!:
clanak o rusenju ugleda F1 i blabla je po meni cisto smece jer ostavlja Maxu i njegovim podcinjenima pravo da rade preko toga kaj zele...
nigdje nije odredeno kad netko treba iz svojega boksa...Alonso je zastopao svog kolegu i ta stvar se trebala rijesiti u Mclarenovoj garazi...uopce nije bilo elemenata za kaznu(eventualno od strane McM-a)...
svi telemetrijski podaci ukazali su na to da je Michael namjerno ugasio motor i to je lijepo razradeno,kao sto sam i neaveo,u jednom od brojeva F1Racinga(neda mi se trazit kojem,ak neko zna nek napise,al vjerojatno od onom koji je slijedio odmah nakon te trke)...
price o trkacoj putanji mi puno ne drze vodu jer je MC jako uska staza i parkiranje bolida na bilo koji dio staze je opasan
priznajem da sam prije citanja tih telemetrijskih stvari bio misljenja da je to ucinio namjerno,al da ga se ne treba kazniti jer se ne moze dokazati,al nakon toga u potpunosti sam bio zadovoljan donesenom odlukom
Ante sexy
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: M.Schumachera

Post Postao/la Ante sexy »

more mi neko dat tu telemetriju i objasniti jer se bas ne razumim previse u to pa da vidim da se i ja uvjerim da je kriv :smijeh:
FICHO
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro
Kontakt:

Re: MICHAEL SCHUMACHER

Post Postao/la FICHO »

red_devil je napisao/la:Zamolio bih Vas da u ovoj temi stavljate najbolje njegove slike, video clipove, a posebno Vas molim da ne razvijate nikakvu raspravu koja će završiti kao OT. Ako imate nekakve stvari za raspravljat o njemu (kontroverze osobito), otvorite neku drugu temu i tamo se prepucavajte.
Slike sa današnjeg testiranja...

slika

slika

slika

slika
slika
>>>>>>>>>>> Forza Ferrari! ~ Sempre Ferrari! <<<<<<<<<<
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

Eternal Glory je napisao/la:more mi neko dat tu telemetriju i objasniti jer se bas ne razumim previse u to pa da vidim da se i ja uvjerim da je kriv :smijeh:
kupi ili prelistaj jedan od F1Racinga pa si tamo i pogledaj umjesto da se tu napucavas glupim smailicima...

Red Devile,ovo je tema o Michaelu Schumacheru i zato nemoj pricati kaj bi se na njoj trebalo ili ne trebalo pricati...prica se o njemu,stoga to nije i ne moze biti OFF TOPIC
Ante sexy
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: M.Schumachera

Post Postao/la Ante sexy »

da upravo sam procitao broj iz srpnja 2006. nisam nasa niti jedan jebeni dokaz osim sto su konstantirali cinjenice da je stao u zavoju i pisali su za koliko je stupnjeva okreteo volan, mozda je kriv zato sto je auto proklizao.
I nisam tamo vidio nikakvu telemtriju na temelju koje je kako ti kazes kaznjen
ps. necu vise raspravljat bolje da otvorimo drugu temu ovo je red devil stavio da bi se stavljale slike i snimke od schumachera

EDIT:
F1 racing je napisao/la:Europa 2003 - Michael Schumacher je toliko popularan medu sucima uz stazu da mu pomazu izaci iz zone za izljetanje. Da li bi tako pomogli nekom drugom vozacu ?

eto o daljnjoj objektivnosti tog magazina ne treba govoriti dok se druge bagerom vraca i to je OK :D
legolas
Početnik
Početnik
Navijam za: Fernanda Alonsa

Post Postao/la legolas »

Eternal Glory je napisao/la:da upravo sam procitao broj iz srpnja 2006. nisam nasa niti jedan jebeni dokaz osim sto su konstantirali cinjenice da je stao u zavoju i pisali su za koliko je stupnjeva okreteo volan, mozda je kriv zato sto je auto proklizao.
I nisam tamo vidio nikakvu telemtriju na temelju koje je kako ti kazes kaznjen
ps. necu vise raspravljat bolje da otvorimo drugu temu ovo je red devil stavio da bi se stavljale slike i snimke od schumachera

EDIT:
F1 racing je napisao/la:Europa 2003 - Michael Schumacher je toliko popularan medu sucima uz stazu da mu pomazu izaci iz zone za izljetanje. Da li bi tako pomogli nekom drugom vozacu ?

eto o daljnjoj objektivnosti tog magazina ne treba govoriti dok se druge bagerom vraca i to je OK :D
MA vidjelo se iz aviona da je namjerno stao, nikakva proklizavanja.
Eto, samo to.
slikaslika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

tex je napisao/la:
osobno smatram da schumi nije kriv i da nije namjerno stao baš u tom zavoju. naravno, bolid mu se ugasio ali se maknuo kolko je mogao sa trkaće putanje, istina je da je malo usporilo renaulta da dođe do pola. ali kazna koja je FIA dala je bila malo previše preoštra. razubio bi pomak za 10 mjesta ili da su uzeli schumije trće najbolje vrijeme u tom zanjem dijelo kvalifikacija. ali to što su napravili, po meni je potpuna glupost.

moje viđenje, schumi dolati u predzanji zavoj (neznam kako se zove, ali znamo o kojemu se radi. zavoj prije ulaza u bokseve) malo prebrzo, kasnije koći i time je morao poćeti ranije kočiti. vidio da bude uderio u desnu ogradu zavoja i naglo trznuo sa volanom. ako se ne varam otpustio je gas i u tom trenutnu nije stigao prebaciti u nižu brzinu i broj okretaja motora je naglo pao. i kad je dao gas, motor mu se ugasio. i nakraju je stao sa sastrane. razlog, kada broj okretaja padne ispod dopuštenoga, u f1 je to ispod 5 000 o/min u višoj brzini i kada se onda doda gas, motor nemože dati dovoljan okretni moment u tom trenutku da svlada silu na kotačima. i tako se na kraju motor uguši i ugasi. po mome mišljenu schumi nije namjerno ugasio motor i time namjerno blokirao ove iz sebe. samo je malo čudno kako se to moglo dogoditi sedmerostrukom sv prvaku ali i najbolji znaju griješiti, niko nije svršen.

i da odmah razjasnim, ljudi koji me već poznaju znaju to ali za nove pridošlice. nisam nikakav fan schumachera, niti ga volim. tog čovjeka ne podnosim i nemogu ga smisliti, isto kao i alonsa. ali tvrdim da je vrhunski vozač i to je pokazao sa dva naslova u benetonu '94 i '95, i veliko dizanje ferrarija iz mrtvih i dovođenje ovog tima tamo gdje mu je mjesto, na vrhu. sve moje izjave pokušaju biti neutralne i objektivne, i tvrdim samo u što sam siguran, a ostalo naznačim da nisam 100% siguran ili da tako bi ja uradio, da to neznači da mora biti kako ja kažem
Osobno mislim da ipak je bilo namjere jer meni je nejasan onaj "zadnji" pomak volana u lijevo.
Jasno mi je da je zavoj teži nego izgleda (dvije promjene smjera pod punim kočenjem) i da se možeš "zaboraviti" ali upravo zadnje skretanje u lijevo...

....tex - motor je "radio" kad je stao! Nije se zagasio tada već se na snimci vidi da se pomaknuo lagano naprijed prilikom gašenja (ono petljanje lijevom rukom može biti bilo šta) kao da je bio u brzini i pustio kvačilo sa stisnutom kočnicom.

...jeli bilo namjere ili ne - nemam pojma (mislim da je) ali da je kazna bila neprimjerena - bila je!

Ovo je od mene koji sam branio (i još uvijek mislim tako) njegov potez `97. u situciji sa Villeneuveom.
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

zvjerko je napisao/la:
tex je napisao/la:
osobno smatram da schumi nije kriv i da nije namjerno stao baš u tom zavoju. naravno, bolid mu se ugasio ali se maknuo kolko je mogao sa trkaće putanje, istina je da je malo usporilo renaulta da dođe do pola. ali kazna koja je FIA dala je bila malo previše preoštra. razubio bi pomak za 10 mjesta ili da su uzeli schumije trće najbolje vrijeme u tom zanjem dijelo kvalifikacija. ali to što su napravili, po meni je potpuna glupost.

moje viđenje, schumi dolati u predzanji zavoj (neznam kako se zove, ali znamo o kojemu se radi. zavoj prije ulaza u bokseve) malo prebrzo, kasnije koći i time je morao poćeti ranije kočiti. vidio da bude uderio u desnu ogradu zavoja i naglo trznuo sa volanom. ako se ne varam otpustio je gas i u tom trenutnu nije stigao prebaciti u nižu brzinu i broj okretaja motora je naglo pao. i kad je dao gas, motor mu se ugasio. i nakraju je stao sa sastrane. razlog, kada broj okretaja padne ispod dopuštenoga, u f1 je to ispod 5 000 o/min u višoj brzini i kada se onda doda gas, motor nemože dati dovoljan okretni moment u tom trenutku da svlada silu na kotačima. i tako se na kraju motor uguši i ugasi. po mome mišljenu schumi nije namjerno ugasio motor i time namjerno blokirao ove iz sebe. samo je malo čudno kako se to moglo dogoditi sedmerostrukom sv prvaku ali i najbolji znaju griješiti, niko nije svršen.

i da odmah razjasnim, ljudi koji me već poznaju znaju to ali za nove pridošlice. nisam nikakav fan schumachera, niti ga volim. tog čovjeka ne podnosim i nemogu ga smisliti, isto kao i alonsa. ali tvrdim da je vrhunski vozač i to je pokazao sa dva naslova u benetonu '94 i '95, i veliko dizanje ferrarija iz mrtvih i dovođenje ovog tima tamo gdje mu je mjesto, na vrhu. sve moje izjave pokušaju biti neutralne i objektivne, i tvrdim samo u što sam siguran, a ostalo naznačim da nisam 100% siguran ili da tako bi ja uradio, da to neznači da mora biti kako ja kažem
Osobno mislim da ipak je bilo namjere jer meni je nejasan onaj "zadnji" pomak volana u lijevo.
Jasno mi je da je zavoj teži nego izgleda (dvije promjene smjera pod punim kočenjem) i da se možeš "zaboraviti" ali upravo zadnje skretanje u lijevo...

....tex - motor je "radio" kad je stao! Nije se zagasio tada već se na snimci vidi da se pomaknuo lagano naprijed prilikom gašenja (ono petljanje lijevom rukom može biti bilo šta) kao da je bio u brzini i pustio kvačilo sa stisnutom kočnicom.

...jeli bilo namjere ili ne - nemam pojma (mislim da je) ali da je kazna bila neprimjerena - bila je!

Ovo je od mene koji sam branio (i još uvijek mislim tako) njegov potez `97. u situciji sa Villeneuveom.
a jel meni može ko objasnit da pod ovak strogim pravilima kaj se tiče zamjene pojedinih djelova na bolidu,stvarno mislite da se išao kockat???

a ovo si dobro rekao,motor je radil a petljanje rukom može značit samo pokušaj ubacivanja u nižu brzinu kako bi izvukao bolid,druge solucije nema.
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
legolas
Početnik
Početnik
Navijam za: Fernanda Alonsa

Post Postao/la legolas »

Sada sam ponovno pogledao filmić tih kvalifikacija i tog zaustavljanja. Meni se stvarno čini da je to bilo namjerno pogotovo zbog onog trzaja volanom u lijevo očemu je govorio zvjerko. Čini mi se da nije bilo tog trzajada bi prošao taj zavoj. Sad dali je to bilo namjerno ili nije nakada nećemo saznati iako ja mislim da je.
slikaslika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

schuey je napisao/la:a jel meni može ko objasnit da pod ovak strogim pravilima kaj se tiče zamjene pojedinih djelova na bolidu,stvarno mislite da se išao kockat???
Na tom zavoju je mala brzina tako da "kockanje" nije s velikim ulogom (može stati bez problema) a, koliko se sjećam, bilo je rečeno da se notor ugasio sam (nešta kao fail-safe kad stane i bude bez primjerenog hlađenja tako da mi ni onaj pomak prilikom gašenja nije jasan ali neću griješit dušu, zadnja "kontra" me najviše navodi na namjeru).
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

zvjerko je napisao/la:
schuey je napisao/la:a jel meni može ko objasnit da pod ovak strogim pravilima kaj se tiče zamjene pojedinih djelova na bolidu,stvarno mislite da se išao kockat???
Na tom zavoju je mala brzina tako da "kockanje" nije s velikim ulogom (može stati bez problema) a, koliko se sjećam, bilo je rečeno da se notor ugasio sam (nešta kao fail-safe kad stane i bude bez primjerenog hlađenja tako da mi ni onaj pomak prilikom gašenja nije jasan ali neću griješit dušu, zadnja "kontra" me najviše navodi na namjeru).
taj trzaj u lijevo meni pak može i značit da si produžuje put kroz zavoj no može se shvatit i kao namjera,iako osobno mislim da bi da mu je bila namjera on preforsiral gas u zavoju i zvrtil se pa tek onda kakti se ne snašo stisnuo kočnicu i stao na sred trake... imali više logike od ovog kaj se desilo?mwni i to puno više.
a taj pomak je po meni dokaz da je bolid u brzini jer je jako malo...tu ima još puno mogućih scebarija od da ga je sam zgasil do da kad je pustil kočnicu pomaknul se dok ga brzina ni zakočila
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

schuey je napisao/la: taj trzaj u lijevo meni pak može i značit da si produžuje put kroz zavoj no može se shvatit i kao namjera,iako osobno mislim da bi da mu je bila namjera on preforsiral gas u zavoju i zvrtil se pa tek onda kakti se ne snašo stisnuo kočnicu i stao na sred trake... imali više logike od ovog kaj se desilo?mwni i to puno više.
a taj pomak je po meni dokaz da je bolid u brzini jer je jako malo...tu ima još puno mogućih scebarija od da ga je sam zgasil do da kad je pustil kočnicu pomaknul se dok ga brzina ni zakočila
Ma da je bio trzaj u lijevo - ok, ali bilo je "lijeno ravnaje".........a baš tamo se izvrtiti??
...gašenje bolida - trkaća kvačila nisu namjenjena da budu "pol sata stisnuta" i znaju popustiti u takvim situacijama no to sam spomenuo zbog toga šta se sjećam izjave da se motor ugasio sam (desna ruka je cijelo vrijeme na volanu a tipka kvačila je .na volanu lijevo i desno)
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

isto sasvim logičan i moguć primjer kako su se sstvari razvile. a kaj si rekel za kvačilo je vizualno nepostojeće no iako je svojevrsno auromatsko,kako je zvjerko rekao ono ne može vječno bit stisnuto,no tu isto ima jedna kontra-na startu je ponekad i duže pritisnuto pa ne popusti,a ono kada se na startu ugasi je prije vozačka greška i nedovoljan broj okretaja potreban za kretanje,a eto,dali se to mopžda dogodilo i schumiju???
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

tex je napisao/la:istina je da spojka postoji, ali ona se kontrolira elektronika, ona određuje kolko je kada stisnuta. schumi nije mogao nikako utjecati na nju.

a šta se tiče ovog šta kažeš, to sam baš i ja rekao samo malo drugim riječima. i to je isto moguće
Tipka spojke postoji i nalazi se na volanu ispod tipki za mijenjanje brzina a elektronika ju kontira samo u vožnji pri upshiftu i downshiftu.
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

slika

jedna za koekciju ;)
brz i zestok
Početnik
Početnik
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la brz i zestok »

Najtrofejniji vozač u f1, mislim da to sve govori!!!
Vettel pobjednik Monze 2008.!
slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Kad god pogledam ove krugove iz Monaka 1996. znam da je bio najbolji.

slika
Preem Palver

Post Postao/la Preem Palver »

Evo jedna borba izmedju Senne, Prosta i Schumachera - VN Ujedinjnog kraljevstva 1993.

FICHO
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la FICHO »

Walter je napisao/la:Kad god pogledam ove krugove iz Monaka 1996. znam da je bio najbolji.

VIDEO
Mene ova vožnja u kneževini 1997. svaki put ostavlja bez daha.
Nakon prvog kruga 6 sekundi prednosti ispred Fisichelle, a nakon samo 8 krugova, pola minute.

slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

To je jedna od najboljih(VN Monako 1997.) ako ne i najbolja Michaleova trka u karijeri.

Napravio je dobru odluku da uzme gume za kišu prije početka trke.
Svi su odustajali i razbijali se od zidove Monaka, a i Michael je doživio malu grešku kad je na prvom zavoju izletio u šljunak, ali bez posljedica.

Na kraju pobjeđuje sa 50 sekundi ispred Barrichella.
slika
Maher
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Maher »

Walter je napisao/la:To je jedna od najboljih(VN Monako 1997.) ako ne i najbolja Michaleova trka u karijeri.

Svi su odustajali i razbijali se od zidove Monaka, a i Michael je doživio malu grešku kad je na prvom zavoju izletio u šljunak, ali bez posljedica.

Znam da je lapsus al za one koji možda ne znaju u monacu nema šljunčanih zona :D
SIMPLY THE BEST DRIVER EVER SAID GOOD BYE ON 22.10.2006
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Maher je napisao/la:
Walter je napisao/la:To je jedna od najboljih(VN Monako 1997.) ako ne i najbolja Michaleova trka u karijeri.

Znam da je lapsus al za one koji možda ne znaju u monacu nema šljunčanih zona :D
Tad je bio mali neasfaltiani dio kod prve krivine.Na klipu koji imam to se jasno vidi.
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Walter je napisao/la:
Maher je napisao/la:

Tad je bio mali neasfaltiani dio kod prve krivine.Na klipu koji imam to se jasno vidi.
Meni je ono više izgleda kao grublji asfalt, jer nije ništa frcalo (mislim na kamenje) kad se okretao kod tog izlijetanja! A Schumi je prije početka trke sjeo u drugi bolid, koji je imao kišni set up, i kišne gume. Evo sad gledam, vozilo se na ono 2 sata, i Schumi je odvezao 62 kruga (umjesto standardnih 78 ). Aaaa, bude li ove godine kiše...Fisico na postolju :D
slika
FICHO
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la FICHO »

tex je napisao/la:ipak mi je nekako veličanstvenija pobjeda na starom Hochecheim ringu Barichele u Ferrariju nakon starta sa posljednjih pozicija, ali točno se više nemogu sjetiti koje to je godine bilo
2000. slikaslika
slika
Preem Palver

Post Postao/la Preem Palver »

FICHO je napisao/la:
tex je napisao/la:ipak mi je nekako veličanstvenija pobjeda na starom Hochecheim ringu Barichele u Ferrariju nakon starta sa posljednjih pozicija, ali točno se više nemogu sjetiti koje to je godine bilo
2000. slikaslika
Jel to ona kad se Schumacher na startu razbio? Bas tu nisam gledao jer je struje nestalo :(
Zaključano