Nemoj mislit da ja ovdje išta želim kritizirati ili da nešto želim okrenuti naglavce. Iznosim samo svoje mišljenje o stanju među nama
jok, pls, nemoras se opravdavat nakon konstruktivne kritike
sve ovo sto pises oko bliske voznje, da, ali ti se potkrala jedna pogreska:
Toga kako više vozimo ima sve manje
bas suprotno, sto vise vozimo odredjenu stazu (naravno i mod, al uzmimo da smo mod vec "doktorirali"), dakle nakon sto sredimo setup i pocnemo vrtit konstantne krugove i mozemo odvest 10 krugova bez greske - tada se i voznja blizu jos vise priblizi

evo bas za primjer jucer i natjeravanja nakon parabolice - ne treba se bit neznam kako spretan da se ulovi nekog u parabolici i uhvati ga se u slip, al meni je recimo sladje uc u parabolicu iza nekog i izac poravnat i onda drag race do kocenja za sikanu gdje je gust vozit kotac uz kotac na 280 i pratit sitno odmicanje jednog ili drugog bolida
jasno, meni to ovisi primarno o vozacu pored odnosno i kad sam na stazi uz recimo kimija, znam da mogu kroz zavoj vozit iza njega bez nekog straha da ce se kimi izgubit pred izlaz pa usporit, a i kad se desi takva situacija znam da ce korekcija bit brza i da mi je dovoljno mrvicu popustit gas.. takodjer "znam" i kada je obratna situacija i ja sam ispred..
takodjer, znam i da kad me cale prati na guzici, nemoram se uzbudjivat (sto je nekad bio slucaj) i pazit da prodjem zavoj glatko jer mi je netko cm iz auspuha jer znam da cale ima nos i da "osjeti" bolje nego ja sam kako cu i koliko brzo kroz zavoj..
s tobom moram rec mi je bilo drukcije, s jedne strane jer nisi vozio neko vrijeme s nama, a s druge jer sam imao dojam "nestabilnosti"

odnosno nisam toliko siguran i komotan ic paralelno s tobom jer ne kuzim bas kakav luk kroz zavoj imas s tim gamepadom, kakva ce bit korekcija itd..
no zadnje vrijeme se to promjenilo, bas na monzi zadnjih par raceova smo imali nekoliko krugova na mjenjacu i "naucio" sam se i s tobom trkat
hotto kao opet primjer mi je bio nesiguran, u smislu da nisam imao povjerenja ukoliko on krene u napad il obrnuto, sto koji put rezultira nespretnom situacijom..
vuksa pak kao sasvim druckiji primjer

s njim znam da moram razmisljat drukcije i ako se njega zeli prec, mora ga se prejebat drukcije jer kod tog nema easy passova
a moze i jos jedan primjer - kranci - vozac koji nam je tek dosao, a sa kojim sam vec imao 2 utrke posla, i osjecam da tome nije kraj

al vec nakon prvih par krugova shvatis da se nemoras bojat kad je iza jer pazi na situaciju ispred i kad sjebem kocenje il cijeli zavoj, znam da nece ic na glavu uzet poziciju i riskirat crash, vec znam da ima kocnicu koju koristi
ono sto zapravo zelim rec je da je po meni za blisko utrkivanje potrebno poznavat vozaca i imat povjerenja u njega koliko i u sebe.. (a tako i je opcenito, najbolji primjer nam je nasa draga f1 i odredjeni vozaci koji se s odredjenim vozacima mogu trkat na milimetre, dok s nekim drugim sansa da bolidi prezive je 50-ak %