F2004_the_best_ever je napisao/la:kolege @speedy56 i @F1NAC
ja Vas baš najbolje ne razumijem, pa ni Alonso sa Ferrarijem nije osvojio naslov a to jedino bitno, iako je u tom periodu kad je vozio za Ferrari bio najbolji vozač u F1 ali bolid je bio loš. Ja želim da se Ferrari bori za pobjede i pol pozicije a ako to ne može sasvim mi je svejedno da li će se u tom slučaju biti na sredni poretka ili na začelju, čak šta više bilo bi mi zanimljivije da se bore sa Marussijom nego sa Force Indijom.
Ova strategija za najboljim vozačem u F1 i fušerajem i lošom organiazcijom i lošom strategijom kaga je u pitanju tehnički odjel im nije donijla rezultat pokazala se kao promašaj.
Samo da podsjetim, odlaganje unapređenja novog zračnog tunela, pokušaj da se u eri aerodinamike pobjedi Newey, nedevoljno investiranje ljudi i novca u V6 motor itd.
Ja ovo ne kužim...
Alonso s traktorom nije osvojio naslov pa može slobodno stopama Domenicalija i Montezemola koji su krivi (ne Alonso, i to dobro znaju) za boldane probleme. Zašto onda Raikkonen ne ide van? Jer je osvojio naslov s Ferrarijem prije 7 godina?
Što su s Schumacherom trebali napraviti 4 sezone dok nije osvojio naslov? Isto mu dati nogu van?
Za osvajanje naslova treba složiti ekipu kao lego kockice (kaj su onda radili s Schumijem i kaj [su trebali] rade sad).
Treba top vozač, top inženjeri i top organizacija. RB, Mercedes, Todtov/"onaj" Ferrari itd... su svi redom imali te kockice. Ovaj Ferrari je do sada imao jednu - top vozača, i ostale dvije koje bi sljedeće sezone trebale profunkcionirati (iako ništa nije sigurno), sada su tu jednu izgubili i povećali si izglede vrtnje u krug oko ovog podcrtanog (ovo što i finac kaže za sušu).
Alonso je u karijeri s Ferrarijem (do Suzuke) osvojio više od 2x bodova timskih kolega (Mas + Rai). Mislim da to dovoljno govori. Trebalo bi baš izračunati koliko je mjesto u konst. poretku Alonso digao Ferrari (čitaj: donio love od Bernija).
@vidc, ne bih rekao da su gluposti.
Smrt Botina se još dala prožvakati jer je ugovor potpisan i lova bi i dalje dolazila, ali ja mislim da je odlazak LdM-a bio zadnji čavao u lijesu jer je s time Matiacci dobio veće ovlasti od strane Marchionea. A priče kruže da Alonso (vozač koji najbolje kuži taj Ferrari, govori talijanski, i izvlači tih 110°%) baš i nije u njegovoj viziji onih mojih kockica