Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

F1NAC je napisao/la:Ode Ferrari u komade. Al nadam se jos da nije istina. Ja san optimist jos
Ja mislim da je bolje da dođe do razlaza Ferrari-Alonso. Očigledno da je došlo do zasićenja, Fernadnu je već dosta praznih obećanja o boljem bolidu i očigledno da sebe ne vidi u novom Ferrariju, a novo rukovodstvo Ferrarija želi da prekine svaki kontakt sa prošlošću, odnosno ono u svojim planovima ne vidi Alonsa.
Ferrari mora da napravi konkurentat bolid, od 2008 nisu napravili bolid koji svojom brzinom se može boriti za titulu, a što se tiče vozača, Ferrari je imao uvijek bar jednog vozača koji se može boriti za titulu ako je konkurentan bolid.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:Ode Ferrari u komade. Al nadam se jos da nije istina. Ja san optimist jos
Ja mislim da je bolje da dođe do razlaza Ferrari-Alonso. Očigledno da je došlo do zasićenja, Fernadnu je već dosta praznih obećanja o boljem bolidu i očigledno da sebe ne vidi u novom Ferrariju, a novo rukovodstvo Ferrarija želi da prekine svaki kontakt sa prošlošću, odnosno ono u svojim planovima ne vidi Alonsa.
Ferrari mora da napravi konkurentat bolid, od 2008 nisu napravili bolid koji svojom brzinom se može boriti za titulu, a što se tiče vozača, Ferrari je imao uvijek bar jednog vozača koji se može boriti za titulu ako je konkurentan bolid.
to i je problem. Da nije bilo Alonsa bili bimo midfield tim od 2009
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Sada Ferrari (najvjerojatniji) ima vozača koji naslov moze osvojiti samo ako mu je bolid pic-pic po mjeri i ako je brz i jednog mladog s malo iskustva koji se tek treba dokazati i snaći medju velikim dečkima.
Zadnji takav primjer (Perez) nije završio najbolje, nadam se da će se Bianchi dokazati i dobiti Raikkonena

Btw - Montezemolo na auto showu u Parizu dao izjavu kako je ponosan da je zavrsen jedan ciklus, da su se svi nadali boljim rezultatima, da su Alonsove performanse bile nevjerijatne bla bla bla

Samo je pitanje dana kada i od koga ćemo čuti sluzbenu objavu
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Jel to znači da Vettel dolazi u Ferrari ako Alonso ode?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

slika
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

kolege @speedy56 i @F1NAC
ja Vas baš najbolje ne razumijem, pa ni Alonso sa Ferrarijem nije osvojio naslov a to jedino bitno, iako je u tom periodu kad je vozio za Ferrari bio najbolji vozač u F1 ali bolid je bio loš. Ja želim da se Ferrari bori za pobjede i pol pozicije a ako to ne može sasvim mi je svejedno da li će se u tom slučaju biti na sredni poretka ili na začelju, čak šta više bilo bi mi zanimljivije da se bore sa Marussijom nego sa Force Indijom.
Ova strategija za najboljim vozačem u F1 i fušerajem i lošom organiazcijom i lošom strategijom kaga je u pitanju tehnički odjel im nije donijla rezultat pokazala se kao promašaj.
Samo da podsjetim, odlaganje unapređenja novog zračnog tunela, pokušaj da se u eri aerodinamike pobjedi Newey, nedevoljno investiranje ljudi i novca u V6 motor itd.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

F2004_the_best_ever je napisao/la:kolege @speedy56 i @F1NAC
ja Vas baš najbolje ne razumijem, pa ni Alonso sa Ferrarijem nije osvojio naslov a to jedino bitno, iako je u tom periodu kad je vozio za Ferrari bio najbolji vozač u F1 ali bolid je bio loš. Ja želim da se Ferrari bori za pobjede i pol pozicije a ako to ne može sasvim mi je svejedno da li će se u tom slučaju biti na sredni poretka ili na začelju, čak šta više bilo bi mi zanimljivije da se bore sa Marussijom nego sa Force Indijom.
Ova strategija za najboljim vozačem u F1 i fušerajem i lošom organiazcijom i lošom strategijom kaga je u pitanju tehnički odjel im nije donijla rezultat pokazala se kao promašaj.
Samo da podsjetim, odlaganje unapređenja novog zračnog tunela, pokušaj da se u eri aerodinamike pobjedi Newey, nedevoljno investiranje ljudi i novca u V6 motor itd.
samo govorim. Ferrari u ovoj eri loše stoji koliko aerodinamicki toliko i mehanički. Ako Alonso ode mogla bi suša u Maranellu potrajat nazalost
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

kao što sam već rekao, sama činjenica da je sve totalno kulminiralo nakon smrti direktora Santandera i odlaska Montezemola meni govori da nešto nije valjalo u samom timu.
a možda ferrariju ne treba vozač koji se prilagođava bolidu i iz njega izvlači 100%, a to je Alonso. s druge strane imamo Raikkonena koji traži nešto i ne želi se prilagodit i na neki način navodi tim da radi u nekom smjeru (u njegovom slučaju prednji kraj bolida mu nije po ukusu).
a najprije će bit da pričam gluposti.
speedy56
Legenda
Legenda

F2004_the_best_ever je napisao/la:kolege @speedy56 i @F1NAC
Ja ovo ne kužim...
Alonso s traktorom nije osvojio naslov pa može slobodno stopama Domenicalija i Montezemola koji su krivi (ne Alonso, i to dobro znaju) za boldane probleme. Zašto onda Raikkonen ne ide van? Jer je osvojio naslov s Ferrarijem prije 7 godina?
Što su s Schumacherom trebali napraviti 4 sezone dok nije osvojio naslov? Isto mu dati nogu van?
Za osvajanje naslova treba složiti ekipu kao lego kockice (kaj su onda radili s Schumijem i kaj [su trebali] rade sad).
Treba top vozač, top inženjeri i top organizacija. RB, Mercedes, Todtov/"onaj" Ferrari itd... su svi redom imali te kockice. Ovaj Ferrari je do sada imao jednu - top vozača, i ostale dvije koje bi sljedeće sezone trebale profunkcionirati (iako ništa nije sigurno), sada su tu jednu izgubili i povećali si izglede vrtnje u krug oko ovog podcrtanog (ovo što i finac kaže za sušu).
Alonso je u karijeri s Ferrarijem (do Suzuke) osvojio više od 2x bodova timskih kolega (Mas + Rai). Mislim da to dovoljno govori. Trebalo bi baš izračunati koliko je mjesto u konst. poretku Alonso digao Ferrari (čitaj: donio love od Bernija).

@vidc, ne bih rekao da su gluposti.
Smrt Botina se još dala prožvakati jer je ugovor potpisan i lova bi i dalje dolazila, ali ja mislim da je odlazak LdM-a bio zadnji čavao u lijesu jer je s time Matiacci dobio veće ovlasti od strane Marchionea. A priče kruže da Alonso (vozač koji najbolje kuži taj Ferrari, govori talijanski, i izvlači tih 110°%) baš i nije u njegovoj viziji onih mojih kockica :)
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

A gle Speedy u Ferrariju vjerovatno žele mladog vozača i oko njega gradit tim, a ne da rade nešto oko Alonsa koji će možda još par sezona vozit, a možda i više, Schumachera nemožeš uspoređivat sa Alonsom kad je došao u Ferrari jer on tad nije imao ni 30 godina, a Alonso sad ima 33 i zato možda žele Vettela koji se dokazo da je dobar, a ima i dosta sezona ispred sebe
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Kenny je napisao/la:A gle Speedy u Ferrariju vjerovatno žele mladog vozača i oko njega gradit tim, a ne da rade nešto oko Alonsa koji će možda još par sezona vozit, a možda i više, Schumachera nemožeš uspoređivat sa Alonsom kad je došao u Ferrari jer on tad nije imao ni 30 godina, a Alonso sad ima 33 i zato možda žele Vettela koji se dokazo da je dobar, a ima i dosta sezona ispred sebe
Kenny, na tragu si:

http://www.motorsport.com/f1/news/alons ... -f1-future" onclick="window.open(this.href);return false;

......Italy's Autosprint reports on Thursday that a race engineer who once worked closely with Vettel at Toro Rosso - Riccardo Adami - is preparing to move from Faenza to Ferrari for 2015.

"A coincidence, or a clue?" read the report.

Seb u Ferrari, Fernando u McLaren ( ili ipak Red Bull ).
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Kenny je napisao/la: Vettela koji se dokazo da je dobar, a ima i dosta sezona ispred sebe
Vettel se tek sad treba dokazat kad nema downforcea u izobilju, a trenutno mu ne ide. Pocnimo prvo sa izjavom di govori da mu bolid ne pase. WTF? pa oko koga se taj bolid radio. Oko Webbera nije nije ni oko Ricciarda. Po meni on nije materijal za Ferrari jos.
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Kenny je napisao/la:A gle Speedy u Ferrariju vjerovatno žele mladog vozača i oko njega gradit tim, a ne da rade nešto oko Alonsa koji će možda još par sezona vozit, a možda i više, Schumachera nemožeš uspoređivat sa Alonsom kad je došao u Ferrari jer on tad nije imao ni 30 godina, a Alonso sad ima 33 i zato možda žele Vettela koji se dokazo da je dobar, a ima i dosta sezona ispred sebe
Mislim da godine u današnjoj F1 nisu problem (Verstappen za nekoliko sati vozi FP1 s 17god, Schumi je napravio pole krug s 43)
Alonso kad je došao je trebao imati Schumijevu ulogu, samo injžinjeri i vodstvo nisu bili na razini.
Pogotovo vodstvo - odgađanje s zračnim tunelom, otpuštanje Coste, zapošljavanje Fry-a i ne slušanje Alonsovih sugestija da uzmu Symondsa + ono kaj je kolega gore spomenuo
To su radili, Alonso je bio u Schumijevoj poziciji, slagali su kockice, ali potpuno krivo, zato danas i jesu tu gdje jesu

Ajde, da sad i napravimo reset, i da se momčad tek sad počela slagati - šta će im onda Raikkonen? Vozač koji isto kao i Alonso nije mlad vozač, u ovoj sezoni se pokazao lošijim, a primanja su mu slična Alonsovim
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ovo uopce montezemolo nije rekao nego su neke recenice izrezane.

Evo sto je rekao
"He has had some fantastic races for us over the last four years. Our team manager Marco Mattiacci has talked to him about the future and I am sure we will find the best solution for him and for Ferrari, whatever that may be."

Montezemolo, who has been in charge at Ferrari for 23 years, will quit on October 13 to be replaced by FIAT boss Sergio Marchionne.

"I must thank Alonso because whether he stays or doesn't stay, he has done a lot for Ferrari," added Montezemolo, who was speaking at the Paris Motor Show, of a driver whose Ferrari deal runs until 2015.

"We have a contract and in the next few days we are going to take a final decision with a lot of respect for one another.
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

htjeli priznat ili ne,Vettel je u ovom trenutku najbolji izbor za ferrari od svih. mlad je, najbolje godine su pred njim, zna kako osvojit naslov i odlično se nosi s pritiskom osvajanja naslova. da, možda nije najkompletniji, ali ima sigurno kvalitete za ferrarijev volan.
plus kao što se nagađa, on ima neke svoje ljude koji bi možda zbog njega prešli u ferrari (ja iskreno ne isključujem neweyev prelazak u ferrari).
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

kolega @speedy56
mnogo je tu nepoznanica. Možda u svojim planovima novo rukovodstvo Ferrarija ne vidi Alonsa, možda se Alonsu ne sviđa uloga koju mu je to novo rukovodstvo htjelo da nametne u tom novom Ferrariju. Alonso dobro poznaje stvari u Ferrariju, možda je procjenio da će taj proces formiranja novog Ferrarija predugo trajati a on nema više 25 godina i to ne može čekati i ono što mene najviše plaši jeste PU možda je on raspolaže informacijama da je Ferrari totalno fulao sa PU i da je ova era F1 sa ovim V6 motorom i pravilima izgubljena za Ferrari, pa želi da pokuša nešto novo sa Hondom.

kolega @vidc
zaboravi Newey on neće sigurno doći u Ferrari.

Ima li ko kakvih novih informacija oko eventualnog dolaska Boba Bella u Ferrari?
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Atmosfera ista kao i situaciji Hami-Merc.
Zanimljivo je da se se stječe dojam da je Honda ta koja odlučuje. Ne Ferrari. Kao prije dvije godine Mercedes, a ne Mclaren. To puno govori.
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

dmarijon je napisao/la:Atmosfera ista kao i situaciji Hami-Merc.
Zanimljivo je da se se stječe dojam da je Honda ta koja odlučuje. Ne Ferrari. Kao prije dvije godine Mercedes, a ne Mclaren. To puno govori.
Neznam zasto bi Honda imala tako veliki utjecaj između odnosa Ferrari-Alonso. I zasto svi misle da Honda moze nesto opako slozit. BTW ako zajebu onda imaju malo sanse da ce se tokom ere v6 oporavit posto je vec 23 % onda PU zamrznuto.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Kako je Merc napravio što je napravio. Novcima. I to jako podsjeća na to. Honda ako uzme Alonsa, pare će biti te koje će odlučiti (ako i ne one pare koje će on službeno dobiti, a onda pare koje će ona uložiti u sve to skupa). A ti odnosi Alonso -ferrari mi se čine, većim ili manjim djelom, kao kolateralne žrtve svega toga.
Mislim, ako je Honda spremna platiti raskid ugovora, to već govori koliko su odlučni.
Samo neka se trkaju.
speedy56
Legenda
Legenda

3 fotke od danas koje su mi zapele za oko
slika
slika
slika

Na zadnje dvije je Luis Garcia Abad, Alonsov i Sainzov menađer
slika
slika
speedy56
Legenda
Legenda

https://twitter.com/HondaRacing_HPD/sta ... 0844358657" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Lobato:

-Alonso notified Ferrari some days ago that he was leaving, there is no money penalty involved.
-Mercedes offered 2 weeks ago to Ferrari an exchange with Hamilton, Ferrari said NO.
-If Fernando can't find a team that provide a winning formula, he could not race next year.
-Mercedes want Fernando.
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Kao sto sam rekao Vettel - Ferrari to sam pogodil, Alonso u Mercedes a Hamilton u Mclaren za ova zadnja dva budemo vidli :)

Sad je bil inetrview sa Boullier: I veli da jos nikoga nisu jos uzeli i da jos neznaju koga ce uzeti
Darkness rises when silence dies
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
HNL kladionica super velemajstor
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

znači #5 i #14 u mclarenu :D
Chuck Norris
Veteran
Veteran