MotoGP/WSBK/MotoE

Forum za ostale auto-moto sportove

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
Ja sam: Vozač
Navijam za: Vettel

Re: MotoGP/WSBK

Post Postao/la wolfman »

ma šta se ima komentirat...rossi je htio,staza mokra,nije prošlo...jedino što stoner nije imao sreće pa mu je pogodio kotać :(
meni je više žao simoncelija koji si je sam upropastio dobru trku, a mora se priznat da su mnogi radili budalaštine abraham,spies,clutchow,edwards...

BTW mene više zanima što bibi ima za reći o padu svog ljubimca :badgrin:
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Dani je napisao/la:Nitko ne komentira sudar?

[ http://d.yimg.com/i//ng/sp/eurosport/20 ... 37a415.jpg ]
Hahaha, svi junaci mukom zamukoše :D Imali smo reprizu Barrichello-Rosberg u mrvicu blažem obliku. Ono što je Stoner poludio je bila zamjerka na suce na stazi koji nisu pružili "dovoljnu" pomoć njemu, za razliku od pomoći koju je dobio Rossi. Stoneru je motor bio neoštećem. I njegov komentar poslije trke, kad se Rossi došao ispričati: "Your ambition outweighed your talent?" :lol:

slika
Trku se skoro ne može opisat, ono se mora gledat. Sve 3 klase su bile odlične.

Uh, treba sad preživit ovu pauzu do 01.05.
slika
alien_ri
Navijam za: MSC

Post Postao/la alien_ri »

Po meni preambiciozni potez Rossija
M.Schumacher:
"Those who have come into Formula One without experiencing cars devoid of electronic aids will find it tough. To control 800 horsepower relying just on arm muscles and foot sensitivity can turn out to be a dangerous exercise."
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Ferrari-BiH »

He who dares wins...kako bi rekao Del Boy :biggrin:
Iz njegovog iskustva nikada, ali zna se nekad zalomit' pa da bude tako...

Rossiju svaka cast sto je pokusao, a Stoner....eh...da je bio bilo ko drugi rekao bi da je to dio utrkivanja...ali ovako...ipak je Rossi...dobro da se nisu pocapali kao Biaggi i Rossi :biggrin:
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Mansell
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Mansell »

Preoptimistican potez Rossija koji je bio nestrpljiv i htio to rijesiti silom. Potpuno nepotreban potez za njega i Stonera. Lorenzo opet imao srece a Pedrosa neznam jel bio on na nekim drugacijim gumama bolje za suho ili sta jer je na startu kad je mokra staza bila bio los i na kraju kad je opet pocelo padat a tijekom trke kad se djelomicno osusila staza poceo nizat brze krugove.
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

uf, utrke.. ne sjecam se kad sam ovakvu utrku pogledao.. fantasticno!!

pad rossia je ocekivan, onakva voznja je mogla zavrsit jedino ili pobjedom ili padom :)

tako mi je drago sto je pokazao tko je tko u moto gp-u, ono probijanje je nenormalno..

mansell, neznam po cemu je potez preoptimistican, bio jest mrvicu dalje, al je taman mjesta bilo, skinuo ga je, jbga, mrvica previse i ode motor, al je rjesio stonera cim ga je vidio..

simoncelli pokazao sad da je pravi, vidjelo se i prije, sad je sigurno..

lorenzo papak dobio pobjedu, pedrosa jbga.. bit ce ruka, kolko shvacam, ide na operaciju ovaj tjedan..

bilo kako bilo, toliko dogadjanja, majstorska voznja rossija, na kraju krajeva, i nije tako lose zavrsilo sto se tice rezultata..

lorenza se ne bojim previse po pitanju naslova, dobro je sto je stoner ostao bez bodova.. eto i hayden cak dobio podij :)
rFactor F1 HR server Info
slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Utrku MotoGP-a obavezno pogledati sa talijanskim komenatorima...to je vrhunac uzbudjenja :biggrin:
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

kakva utrka!!! nemam komentara. ovo je stvarno neponovljivo! :) dugo nisam gledao nešto tako uzbudljivo! svaka čast dečkima.
a rossi... prije nego je odsklizao, vidjelo se da nema kamo, da ide na silu. neobično

a moto2: u elegantnom stilu pobijedio je moj favorit :)
Samo neka se trkaju.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Pedrosina operacija prošla uspješno.
link
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Prvi koraci Ducatijevog GP12 danas na Jerezu!

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Jel to soma kubika?
I kamion mečka u talijanskome timu, ajoj.

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Dani je napisao/la:Jel to soma kubika?
I kamion mečka u talijanskome timu, ajoj.
Je, je... Negdje sam pročitao (talijanska stranica) da su vremena bila oko1'40-1'41.
"I'm happy," Valentino Rossi said after the test. "I like the GP12. In my opinion, it's more enjoyable, more fun to ride. It was the first time we had it on the track, so we had some work to do, but the engine is nicer. It's a lot of fun, and you can do some nice slides. It's the bike we'll ride next year, so it was very important—and also very nice—to be among the first to take it on the track."
"We chose to have our factory riders—today Vale, tomorrow Nicky—try the bike beginning with its first test, because we think their feedback is essential for starting us on the right path for the early development," Filippo Preziosi said. "To be able to work with Vale for a full day is more than any technician could ask. We gathered considerable feedback that we'll translate into further design and development for next year's bike. The positive thing is that the technical choices made for the GP12 in the initial planning phase, in 2010—and I'm referring primarily to the engine, which is still a big-bang, and to the rear end—were endorsed by Valentino. This gives us great satisfaction, and we're optimistic about the work that still remains to be done. We know that our competitors are also working hard and developing their 2012 bikes, but that just makes the challenge better."
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

davno sam čitao, i zaboravio: Kako to da se vraćaju na 1000? koje će biti druge teh. karakteristike?
Samo neka se trkaju.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

dmarijon je napisao/la:davno sam čitao, i zaboravio: Kako to da se vraćaju na 1000? koje će biti druge teh. karakteristike?
Ovo (800cc) se smatra najmanje omiljeno doba kraljevske klase. Ovaj link ti je službeno (i kratko) koje su promjene. A do Estorila se moraju podnijeti zahtjeva za sudjelovanje:
MotoGP Class Applications for 2012 season
Following changes to the regulations for the MotoGP class there has been considerable interest expressed by teams wishing to participate in 2012 and beyond.
FIM, Dorna and IRTA have agreed the following timetable for selection of teams for 2012.
By Friday 29 April 2011 (the first day of the Estoril round, Portugal) teams must register their interest in order to receive further information. Teams considered to be eligible for the class will then be sent a prospectus providing the further information and the conditions of participation.
By Friday, 13 May 2011 (the first day of the Le Mans round, France) teams who still wish to participate must submit a formal application which needs to be supported by detailed information requested in the prospectus.
Applications will be reviewed at Le Mans and teams will be notified of an acceptance, a rejection or pending status. A provisional list of teams will then be published.
By Friday, 3 June 2011 (the first day of the Catalunya round, Spain) accepted teams will be required to lodge a security deposit with IRTA. A final list of accepted teams will then be published.
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ma nek maknu višak elektronike ( tc i te gluposti ).

slika
Bibi
HNL kladionica velemajstor
HNL kladionica velemajstor
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

wolfman je napisao/la:ma šta se ima komentirat...rossi je htio,staza mokra,nije prošlo...jedino što stoner nije imao sreće pa mu je pogodio kotać :(
meni je više žao simoncelija koji si je sam upropastio dobru trku, a mora se priznat da su mnogi radili budalaštine abraham,spies,clutchow,edwards...

BTW mene više zanima što bibi ima za reći o padu svog ljubimca :badgrin:
Nisam bio u mogucnosti ranije komentirat pa cu sada rec ;)
Marquez je po talentu i vozackim sposobnostima daleko ispred svih ostalih sto se tice klase 125 i Moto 2 (Moto Gp nije jos za usporedbu premlad je).
Vidi se da ove godine motor brzine ima,ali u jednostavno previse grijesi.Mlad je naucit ce.Sigurno ima potencijala za nasljednika velikog Rossija ;)
Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
dmarijon
Legenda
Legenda

Da, Marquez jedan od onih koji dolaze jednom u 5 ili 10 godina. Po samoj brzini mene ipak u zadnjjih 18 mjeseci najviše zadivljuje Iannone. Nema konstante, ali brzina i stil - klasa iznad konkurencije
Samo neka se trkaju.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Dani je napisao/la:Pedrosina operacija prošla uspješno.
link
Prošlog tjedna operacije su još imali i Crutchlow i De Puniet.
Evo maloprije čitam da Rossi gura ideju za sljedeću godinu da se lakši vozači "penaliziraju" s dodatnim balastom. Osim same sveukupne mase (vozač + motor), lakši vozači su u prednosti i u potrošnji goriva. A to bi, navodno, još više trebalo doći do razlike kad dođu 1000cc. Ja mislim da je baš zadnji "After the flag" čisto usput dotaknio razliku u kilaži; vođen je razgovor sa Simocellijem i mislim da je tad (ili za vrijeme trke) rečeno da je razlika Hendrixcellija i Pedrose 21 kg! Nimalo zanemariva stvar. E sad, ako se držimo da motori moraju biti isti (kubikaža, masa...te stvari) onda Rossijev zahtijev i nije baš korektan, više je osoban. A ako ćemo gledat opet neku drugu logiku...bilo bi fer. Michael Scott koji je pisao tekst govori da se uopće ne bi čudio da se ta ideja usvoji, računajući na Rossijevu političnost u takvim pregovorima. A tajming same ideje je također dobar jer se stvari za iduću sezonu tek sad počinju slagati.
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Za sve ljubitelje MotoGP vijest
Od 2013. MotoGP 10 godina u Texasu (Austin)
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Dobar fajt bio jučer u Estorilu. Šteta Honda ipak prejaka na ravnome. Zanimljivo je bilo Benu Spiesu. Jedan od mehaničara je ostavio "alat" koji blokira dovod goriva na gridu ili tako nešto, te je sa time vozio. Navodno je blokiralo nekoliko puta kočnicu. Pokušao je skinuti , ali je potom pao. A Rossi "popušio" u zadnjim centimetrima 4. mjesto. stvarno je snažna Honda. I za kraj, danas su odrađena testiranja na kojima su Yamahe bile najbrže. Lorenzo oko pola sekunde spred Pedrose. Šuška se da je Yamaha dostavila iz Japana novi, dosta snažniji "engine".

slika

link na slike

I jedna lijepa za kraj:

slika

slika
wolfman
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

pa nije honda baš bila toliko brža, lorenzo se sasvim solidno nosio na pravcu iako bi u paraboliki pedrosa došao blizu ;)
meni je bolja bila moto2...iannone je strašan vozać no nije mogao tako cjelu trku
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

wolfman je napisao/la:pa nije honda baš bila toliko brža, lorenzo se sasvim solidno nosio na pravcu iako bi u paraboliki pedrosa došao blizu ;)
meni je bolja bila moto2...iannone je strašan vozać no nije mogao tako cjelu trku
Samo da je malo glavu hladnjiu imao mogao je pobijediti, opet ga je kostalo njegovo nestrpljenje (po ko zna koji put)

A Marquez je zestoka sirovina.... prvak iz 125ccm jos nije zavrsio utrku bez pada... Malac treba nauciti da se sa velikim momcima bori mozgom i pamecu, a ne samo sirovim talentom i rizikom ;) i treba nauciti da veliki momci ne popustaju bas tako lako
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Max brzinu možda nema veću ali ubrzanje joj je brutalno. Slušao sam malo Švabe. Koliko sam skužio Hoffman je rekao da Pedrosa proučava Lorenza i vjerojatno čeka par krugova prije kraja napad. To se i dogodilo.

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

eh simoncelli simoncelli.. bas takva steta za utrku..

ono podbadanje nakon kvalifikacija samo mi jos vise oblatilo lorenza kojeg nikako ne mogu prihvatit.. onako nikakav, mali, ko cigan, nadje se za onako bahatit i prijetit se.. ma de ajde..
a simoncelli zato na svaki njegov komentar nasmije cijelu dvoranu :)

stvarno steta za njega, ludo mi je bilo kako je dosao na start nakon warmup-a, na prednjem :)

ono umalo pa ispadanje njega i pedrose, odmah nakon par zavoja je bilo strasno :) oba na isti nacin izgube, traction ih povrati..

inace utrka ko utrka, pa meni nije bila jako dosadna, unatoc status quo-u kroz citavu utrku..
drago mi je da je pedrosa ocistio ovog, jest da je imao solidno brzi motor i da je cijelu utrku cekao, mogla je trka zavrsit pol minute prije, al ajd.. u dvoboju te dvojice pedrosa bez razmisljanja.. pa mozda i za naslov ce mi bit neki favorit jer lorenzo nikako, stoner sve vise trkelja po rossiju i pretvara mi se u cmizdralo, a pedrosa je mlak, bez nekog karaktera pa mozda mu sad narastu malo *aja :)

rossi najbolje sto je mogao, indikativno je sto je pricao lik iz ducatija na gridu.. blabla, sve nekako pokusavajuci dat vaznost ducatiju, i onda na kraju - vidit cemo, ako ce ic protiv.. .. brzih motora. i nasmije se..
jest da je ducati najbrzi na ravnici, ali je daleko od pacea..

dovi mu je ukrao to solidno mjesto, al neka, onakav izlazak koji je on imao u zadnjem zasluzuje.. na samoj granici te elektronicke kontrole i granice motora, napucao gas, okrenuo motor i izletio iz zavoja..

colin solidna voznja..
svidja mi se komentar prije utrke - kaze kako ga ljute ova naklapanja (jer je stalno bilo govora kako ovaj ne voli ovog, ovaj onog blabla), nekad da je bilo drukcije - kaze da bi se prije "posibali" i rjesili, a sada se samo prica smece po novinama..
rFactor F1 HR server Info
slika
matrix_23
Navijam za: M. Schumachera

Post Postao/la matrix_23 »

SBK - Monza

Race 1 - Laverty

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=S6lwdnrG ... r_embedded[/youtube]

Race 2 - Laverty

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FGR26Twp ... r_embedded[/youtube]
Zadnja izmjena: matrix_23, dana/u 08 svi 2011, 22:51, ukupno mijenjano 1 put.
Odgovori