Zapravo ste dosta u pravu. S izuzetkom Marija Andrettija, (ipak) Jacquesa Villeneuvea i Pabla Montoye, vozači koji su bili dobri u američkim serijama obično nisu tako dobro prolazili u Formuli 1, dok je obrnutih slučajeva jako, jako puno.Ayrton Veliki je napisao/la:Pozdrav,Mladene.
Evo jednog pitanja,koje sam oduvek hteo da postavim,a nisam imao kome:
Dakle,da li mozete da napravite komparaciju tj. da analizirate vecu uspesnost vozaca koji iz F1 predju u IndyCar(Mensel i Zanardi uzese 3 ili 4 titule tamo,ako ne gresim) u odnosu na losije rezultate IndyCar sampiona u F1(Andreti Jr. ocajan,Vilnev...hm...mnogo manje od ocekivanog)?Pri tome,Mensel je otisao u 41-oj ili 42-oj godini,a Zanardi nije bio bas top klasa u F1(bar rezultatski).
I,naravno,osvrnuo sam se samo na period od 90-te na ovamo,od kada aktivno pratim F1,pa sam svestan rizika da dogadjaji iz ranijeg perioda,u koje nisam upucen(ako ih je i bilo),mogu ove moje nekakve zakljucke uciniti kontradiktornim.
Mislim da slicno pitanje nije jos bilo,a nadam se da ga nisam previse zapetljao.Hvala.
Razlog je, djelomično, u čistoj aritmetici (jako puno ljudi je iz Formule 1 i drugih europskih serija otišlo, kao za utješnu nagradu, u Ameriku, znatno manje u obrnutom smjeru), djelomično i u ipak jako, jako visokom standardu Formule 1, i po pitanju tehnike vožnje i po pitanju čiste tehničke potkovanosti koju Formula 1 daje i traži. Taj F1 standard onda omogućuje vozačima da se relativno lako prilagode IRL, ChampCars ili čak NASCAR standardima. Obrnuto je znatno teže, između ostalog i zato jer te vozače (uz rijetke izuzetke) Formula 1 više ne želi, budući da više nisu posve mladi, a i uvijek postoji rizik da neće biti u stanju dostići potrebnu razinu, nakon puno sezona u Americi. ovo je, recimo, sigurno nešto o čemu sad razmišljaju u Toru Rossu, dok odlučuju hoće li uzeti Sebastiena Bourdaisa ili ne.