Utrke 2013 - Arhiva-Komentari
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
- F1NAC
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: VN Velike Britanije, Silverstone - 28-30.Lipanj
sad cekat sto ce Pirelli izjavit, onaj mutavi hembrey
ako se budu izvlacili na ove nove radove ili smeća na stazi osamarat ih treba

Zadnja izmjena: F1NAC, dana/u 30 lip 2013, 16:15, ukupno mijenjano 1 put.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Nikici se probušila guma kao i Vettelu

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Debris,sta bi drugo biloF1NAC je napisao/la:sad cekat sto ce Pirelli izjavit, onaj mutavi hembreyako se budu izvlacili na ove nove radove ili smeća na stazi osamarat ih treba

- King iCool
- Veteran
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Uz sva ta puknuća guma neki su i dobro prošli. Rosberg je imao prerezanu gumu,Alonso,Vettel...i sigurno netko za koga još ne znamo.
-
Čudi me što Englezi nisu ubacili još koji sc, ovako im je Hamilton samo 4. završio. Vettel mi je sve draži što ga se više mrzi.
- F1NAC
- Moderator
Whiting, Todt and Hembery currently in a meeting about the @Pirelli tyres

- Kenny
- Legenda
O čemu ti? Trebali su vozit na stazi punoj smeća?karabaja je napisao/la:Čudi me što Englezi nisu ubacili još koji sc, ovako im je Hamilton samo 4. završio. Vettel mi je sve draži što ga se više mrzi.

-
Pa što je radio onaj sc kad je Vettel stao? Mogli su ga odgurati metar do zida i gotovo, to uopće ne bi bio prvi put da bolid stane na startno ciljnoj ravnini i da ga samo odguraju do zida i utrka se nastavi bez prekida. Ovima je još trebalo 5 krugova da ga maknu.Kenny je napisao/la:O čemu ti? Trebali su vozit na stazi punoj smeća?karabaja je napisao/la:Čudi me što Englezi nisu ubacili još koji sc, ovako im je Hamilton samo 4. završio. Vettel mi je sve draži što ga se više mrzi.
- Kenny
- Legenda
Uvjek mora postojat neka teorija zavjere, jel treba da se nekom desi ono što je bilo u Canadi da bi ti bio sretan?karabaja je napisao/la:Pa što je radio onaj sc kad je Vettel stao? Mogli su ga odgurati metar do zida i gotovo, to uopće ne bi bio prvi put da bolid stane na startno ciljnoj ravnini i da ga samo odguraju do zida i utrka se nastavi bez prekida. Ovima je još trebalo 5 krugova da ga maknu.Kenny je napisao/la:O čemu ti? Trebali su vozit na stazi punoj smeća?karabaja je napisao/la:Čudi me što Englezi nisu ubacili još koji sc, ovako im je Hamilton samo 4. završio. Vettel mi je sve draži što ga se više mrzi.

- leopnd
- Početnik
- Navijam za: Thierry Boutsen
- Kontakt:
Teorija zavjere?!
Ako toliko brinu o sigurnosti šta nisu prekinuli utrku nakon toliko puknuća guma?! Timovi su trebali sami se povuči u stilu Indya 2005!
Anyway, ovu današnju farsu ne želim ni komentirati previše.
Također, moje osobno mišljenje je da je prvenstvo falsirano...
Hvala. Bernie crkni.

Ako toliko brinu o sigurnosti šta nisu prekinuli utrku nakon toliko puknuća guma?! Timovi su trebali sami se povuči u stilu Indya 2005!
Anyway, ovu današnju farsu ne želim ni komentirati previše.
Također, moje osobno mišljenje je da je prvenstvo falsirano...
Hvala. Bernie crkni.

-
Ne želim se svađati stvarno, još sam malo pod dojmom, žao mi je Vettela i pogotovo mi je krivo što se ljudi vesele kad odustane. Ma nije to teorija zavjere ali eto mislim da nije bilo potrebe za sc-om tad.Kenny je napisao/la:Uvjek mora postojat neka teorija zavjere, jel treba da se nekom desi ono što je bilo u Canadi da bi ti bio sretan?
hahaha, zaistaleopnd je napisao/la:Teorija zavjere?!
Zadnja izmjena: karabaja, dana/u 30 lip 2013, 17:46, ukupno mijenjano 1 put.
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Pazi da mu žena ne poleti kao u Tigru i zmaju.Scuderia je napisao/la:Kenny je napisao/la:
hahaha užas, ovo samo Bernie može da napravi, mislim da je pravo vrjeme da Bernie dovuče cisternu na stazu i malo ju zalije vodom
a gdje je Todt u cijeloj prici ?
Izgleda da su ga izabrali samo da se smjeska fotografima, a za boljitak...o tom, po tom, mozda u drugom mandatu.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Armanini
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
utrka prepuna dogadjanja, borbi i pretjecanja van drsa, nepoznat pobjednik do zadnjeg kruga, svi glavni konkurenti uzeli maximalno bodova vettlu..
cista 10ka
gume.. jbga ocito nisu uspjeli rjesit problem i sad ce bit jos nespretnije..
nemozes nes napravit pomocu kompa i nes testiranja sa nekakvim bolidom i dambrosijem il alguersuarijem tko im vec testira i to na jednoj stazi..
mora se testirat u ful speed uvjetima i preko granica, a to je jedino moguce sa trenutnim bolidom i vozacima..
lewis potvrdio da su testirali ove trenutne gume i zbog sigurnosnih razloga sto ocito nisu uspjeli..
doduse kaze i da su gume koje su testirali bile puno jace i sigurnije i da ne kuzi zasto nisu te vozili..
sve u svemu, zajebana situacija, a trazenje krivca u jednoj pasici na stazi (koja je tu godinama) je smjesno..
btw, ono od cega mi se sere je sto je taj silver svima home race.. jucer je bila vettlu i rbru jer im je tvornica blizu staze, dakle bila bi i danas webberu, al ga je odmah presisao rosberg jer je eto i mercedesu silver home race jer im je tvornica blizu.. ma wtf..
cista 10ka
nemozes nes napravit pomocu kompa i nes testiranja sa nekakvim bolidom i dambrosijem il alguersuarijem tko im vec testira i to na jednoj stazi..
mora se testirat u ful speed uvjetima i preko granica, a to je jedino moguce sa trenutnim bolidom i vozacima..
lewis potvrdio da su testirali ove trenutne gume i zbog sigurnosnih razloga sto ocito nisu uspjeli..
doduse kaze i da su gume koje su testirali bile puno jace i sigurnije i da ne kuzi zasto nisu te vozili..
sve u svemu, zajebana situacija, a trazenje krivca u jednoj pasici na stazi (koja je tu godinama) je smjesno..
btw, ono od cega mi se sere je sto je taj silver svima home race.. jucer je bila vettlu i rbru jer im je tvornica blizu staze, dakle bila bi i danas webberu, al ga je odmah presisao rosberg jer je eto i mercedesu silver home race jer im je tvornica blizu.. ma wtf..
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Slažem se.Armanini je napisao/la:sve u svemu, zajebana situacija, a trazenje krivca u jednoj pasici na stazi (koja je tu godinama) je smjesno..
Nisam u mogućnosti pogledati, ali ako netko ima volje i vremena neka pogleda što Garykaže o toj pasici
Utrci sam dao 6icu.
Jednostavno, to je prosjek: ako utrku podijelim na 2 dijela, 1. s raspadajučim Pirellijem i dam mu 1, te 2. s dvobojima, jurnjavi na 100% Alonsa, Hamiltona, Webbera i Rosberga, drugim dvobojima, naizvjesnosti do kraja, i meastralnim vožnjama Masse i Webbera kojem damo 10ku, lako dolazim do prosjeka 6 - 11/2=5,5
[da, matka mi super leži

Pirelli....
Točno to, ništa više, što reći?

Već vidim naslov na Autosportu "Hembrey: "Debris caused tyre delaminations/explosions"
U nakon JEV-ove delaminacije sam si ozbiljno razmislio i htio prestati gledati ovu paradu.
Koje je rješenje?
Promjena guma unutar sezone? NE To je kao da u tenisu sad pred Wimbledon odluče da će dalje igrati s kvadrastim lopticama.

- F1NAC
- Moderator
tvoji osvrti su mi najjači hahahahaArmanini je napisao/la:utrka prepuna dogadjanja, borbi i pretjecanja van drsa, nepoznat pobjednik do zadnjeg kruga, svi glavni konkurenti uzeli maximalno bodova vettlu..
cista 10ka

- Armanini
- Svjetski prvak
hehe, al varas se malo.. neznaci mi bas pretjerano za koje je mjesto borba.. pogotovo jer u toj f1 se vecinom zna pobjednik unaprijed i ocekivano je zapravo da pobjedi i cesto ima dobrano vecu sansu od recimo 50%.. a nerjetko znas kroz cijelu sezonu tko ce pobjedit.. tako da borba za prvo mjesto.. cuj.. kad je ima super jer najivse znaci naravno, al je toliko prerjetko ima da je vise kao neki plus tu i tamo nekoj utrci..
naveo sam borbu za prvo mjesto jer je bila recimo moguca (iako je nije bilo
kao neki kriterij sto cini utrku.. kao i pretjecanja i borbe, kao i odlican rezultat za prvenstvo i za 95% navijaca (ovih 5% su naravno hardcore vettel fanovi ). kao i sva dogadjana (pucanja guma) 3x pukne guma, ovom posred zavoja, sve je to show i sve je to f1 
onaj zadnji safety totalno bez potrebe, kao i najgluplje pravilo oko unlapiranja 2 sporaca cu zanemarit i nece mi pokvarit dojam i ostat ce ocjena 10 jer je bilo svega i svacega i cak nesto utrkivanja..
malo ironicno u svemu, al zapravo danas gume nisu bile nikome problem (osim naravno buttonu) po pitanju potrosnje, cuvanja i pizdarija, najvise naravno zbog safetya, al su konacno i stiskali te bolide nekoliko..
meni su osobno utrku zacinii susreti na stazi alonsa, lewisa i kimija zajedno i pretjecanja zajedno i zajednicki lov na sporiji bolid ispred..
nepopustanje obje forceindije, 3 puta izmjena pozicije kroz 2 zavoja! i tako to..
a i pretjecanja kada su van drs zone su stvarno odlicna, jer se voze odvojeni par centimetara.. rjetko koje pretjecanje bude klasicno - ovaj izvana ovaj unutra i bolidi se priblize tek kad ovaj koji pretjece dodje ispred..
ovaj ludi hamitlon kad god ga netko pretice ostane centimetar od guzice (sa alonsom proslu, danas s webberom ja mislim)..
jer je provjereno, a za nesto novo kemijat, a bez pravih testova ili testova koje fia nezna kako dozvolit jer su mamlazi, nema puno vremena i nitko ne garantira da se nece vise nijednom dogodit..
a nije neka velika razlika u gumama.. mislim da su iste dimenzije, a to je vjerujem najbitnije.. potrosnja, trajanje, kolicina gripa, to su samo karakteristike gume i svima su jednake..
naveo sam borbu za prvo mjesto jer je bila recimo moguca (iako je nije bilo

onaj zadnji safety totalno bez potrebe, kao i najgluplje pravilo oko unlapiranja 2 sporaca cu zanemarit i nece mi pokvarit dojam i ostat ce ocjena 10 jer je bilo svega i svacega i cak nesto utrkivanja..
malo ironicno u svemu, al zapravo danas gume nisu bile nikome problem (osim naravno buttonu) po pitanju potrosnje, cuvanja i pizdarija, najvise naravno zbog safetya, al su konacno i stiskali te bolide nekoliko..
meni su osobno utrku zacinii susreti na stazi alonsa, lewisa i kimija zajedno i pretjecanja zajedno i zajednicki lov na sporiji bolid ispred..
nepopustanje obje forceindije, 3 puta izmjena pozicije kroz 2 zavoja! i tako to..
a i pretjecanja kada su van drs zone su stvarno odlicna, jer se voze odvojeni par centimetara.. rjetko koje pretjecanje bude klasicno - ovaj izvana ovaj unutra i bolidi se priblize tek kad ovaj koji pretjece dodje ispred..
ovaj ludi hamitlon kad god ga netko pretice ostane centimetar od guzice (sa alonsom proslu, danas s webberom ja mislim)..
to je jedna od solucija, i kako misli dc ja mislim, jedna od najjednostavnijih..Promjena guma unutar sezone? NE To je kao da u tenisu sad pred Wimbledon odluče da će dalje igrati s kvadrastim lopticama.
jer je provjereno, a za nesto novo kemijat, a bez pravih testova ili testova koje fia nezna kako dozvolit jer su mamlazi, nema puno vremena i nitko ne garantira da se nece vise nijednom dogodit..
a nije neka velika razlika u gumama.. mislim da su iste dimenzije, a to je vjerujem najbitnije.. potrosnja, trajanje, kolicina gripa, to su samo karakteristike gume i svima su jednake..
- leopnd
- Početnik
- Kontakt:
A da je krenuo preticati s druge strane pitam ja?

- Dani
- Legenda
A onda bi napisao onu frazu na našim forumima "gume su jednake za sve". Kada sam trubio da mi se ne sviđaju ove putar gume onda ste govorili da tko je kriv rb-u i mercedesu kaj imaju tako agresivne bolide. Još se pazi lotus bunio na pirellijev odbir PRETVRDIH guma.

- Dero
- Profesionalni vozač
E vidiš u tome i jest problem. Jer razlika možda na papiru ne bi bila velika ali u stvarnosti ce nažalost odlučiti prvenstvo. Bilo kakva promjena u konstrukciji guma nece se jednako odraziti na timove.Armanini je napisao/la: a nije neka velika razlika u gumama.. mislim da su iste dimenzije, a to je vjerujem najbitnije.. potrosnja, trajanje, kolicina gripa, to su samo karakteristike gume i svima su jednake..
Pa Pirreli je i predložio promjenu konstrukcije gume da spriječi delaminiranje baš za Silverstone i naletio je na zid ( FI, Lotus, Ferrari ).
Recimo zašto bi FI koja na trenutnoj komponenti može napraviti duplo više kma od ostatka grida htjela promjenu?
- vidc
- Veteran
ma ne treba ništa mijenjat... čekat ćemo da se dogodi nešto jako loše pa će se onda mijenjati.
a to će tada ići na dušu Lotusu, Ferrariju i FI. ako Ferrari i nakon ovog danas (massi pukla guma, alonso pukom srećom prošao bez posljedica u ovoj situaciji s Perezom) bude protiv mjenjanja guma, onda su idioti!!
a to će tada ići na dušu Lotusu, Ferrariju i FI. ako Ferrari i nakon ovog danas (massi pukla guma, alonso pukom srećom prošao bez posljedica u ovoj situaciji s Perezom) bude protiv mjenjanja guma, onda su idioti!!
- Dani
- Legenda
But Red Bull's Adrian Newey suggested that the heart of the problem was several teams - including Ferrari - refusing to accept the new, better-wearing tyres offered by Pirelli ahead of the Canadian Grand Prix last month.
"It's been fairly clear that there has been a number of worrying tyre failures through the year, Pirelli came out with a solution to that - or appear to have come up with a solution with a different construction that was being offered initially for Montreal," he said.
"Two or three teams vetoed that because they were worried that it would suit some other teams more than it would suit them and as a result of that short-sightedness we end up with Formula One putting on the worrying performance that it did today and concerns over driver safety."
"It's been fairly clear that there has been a number of worrying tyre failures through the year, Pirelli came out with a solution to that - or appear to have come up with a solution with a different construction that was being offered initially for Montreal," he said.
"Two or three teams vetoed that because they were worried that it would suit some other teams more than it would suit them and as a result of that short-sightedness we end up with Formula One putting on the worrying performance that it did today and concerns over driver safety."

- F1NAC
- Moderator
Fascinantno je da se sva krivnja svaljuje na Ferrari, Lotus i Force Indiu.. Pa nisu oni krivi što su gume takve kakve jesu , imaju pravo braniti svoje interese. Nazalost nakon ovog jucer trebali bi svi sjest i dogovorit se oko promjene. Nazalost Ferrari, Lotus i Force Indija ce popušit dok ce Merc i RB pogotovo ruke trljat al bolje ovako nego da nedaj Bog dođe do neke ozbiljnije nesreće. Zanimljiv mi je samo Hungaroring koji ove godine ima tvrđe gume (znaci Red Bull i Merc od tog profitiraju najviše).
PS gume su mijenjane ovu trku pa eto pucale ko lude.

PS gume su mijenjane ovu trku pa eto pucale ko lude.

- Armanini
- Svjetski prvak
nisu mjenjane gume..
nije mjenjana ni konstrukcija obruca, nazad na kevlar ko lani jer su se ovi bunili..
to ih i jebe.. ma gotovo sigurno zbog smanjenja troskova proizvodnje su presli sa kevlara na celik i ukenjali stvar..
povratka nema, s ovom trenutnom konstrukcijom ocito nemogu popravit i na kraju ce i bit kompromisno rjesenje - ne vozit preko pasica..
nije mjenjana ni konstrukcija obruca, nazad na kevlar ko lani jer su se ovi bunili..
to ih i jebe.. ma gotovo sigurno zbog smanjenja troskova proizvodnje su presli sa kevlara na celik i ukenjali stvar..
povratka nema, s ovom trenutnom konstrukcijom ocito nemogu popravit i na kraju ce i bit kompromisno rjesenje - ne vozit preko pasica..
- leopnd
- Početnik
- Kontakt:
Prešlo se na čelik jer se željelo da gume brže postignu "radnu" temperaturu...
Anyway, Newey mi se nađe srat o nekoj sigurnosti?!?! Baš on kojem su interesi na hiper triper prvom mjestu? Kamon! Boli njega tuki za sigurnost vozača...
Anyway, Newey mi se nađe srat o nekoj sigurnosti?!?! Baš on kojem su interesi na hiper triper prvom mjestu? Kamon! Boli njega tuki za sigurnost vozača...

- Armanini
- Svjetski prvak
Prešlo se na čelik jer se željelo da gume brže postignu "radnu" temperaturu...
ah so.. dakle zato to ne pase ferrariju.. kuzim..
mah.. samo znam da su gume jedina prica ove godine i bit ce vjerojatno do kraja, sve ostalo je u drugom planu.. cini mi se da je bernie isao po savjet do nasih politicara koji su doktorirali raspravljanje i gluparenje s totalno nevaznim stvarima o kojima ce narod pricat i zabavljat se mjesec dana, pri tome zaboravljajuci na sve ono lose..