na početku stinta na supersoftu kimi nije imao dobar pace te su mu rosberg i perez pobjegli. tek pred kraj stinta su mu valjda gume počele radit te se je ponovo približio webberu i rosbergu, al bili su podjednako brzi pa nije mogo naprijedluka_kimi je napisao/la:Zbog utakmice nisam gledao drugi dio utrke, pa bih zamolio ako mi netko može reći kako je Kimi na kraju završio 8. kada je u 40.krugu bio 4. isped Pereza?
Utrke 2012 - Arhiva-Komentari
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
-
- Početnik
Re: VN Kanade, Circuit Gilles Villeneuve, 8.-10.6.2012.
-
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
F1NAC je napisao/la:sam ti napisao savjet par stranica prije da ne gledaš reprizuChuck Norris je napisao/la:Ne mogu vjerovati kakvu su glupost u Ferrariu napravili.Sigurno 2.mjesto prokockati,nevjerovatno.Utrka dobra,DRS upropaštava gušt
Jesi ali ja nisam zalazio na forum dok snimku nisam pogledao

...put u raj nije posut ružama...
-
- Veteran
Hamilton je rekao da im je plan bio od pocetka dva ulaska u box,e sad da li je to sad istina nikad necemo znati....mrd je napisao/la:Šta mislite, da li je onaj hamiltonov razgovor sa pitom da li su sigurni da su ostali na 2 zaustavljanja kada su mi rekli da jesu bio samo varka ili su stvarno mislili?
Od mene 7/10,DRS ubija,kao sto je Villnueve rekao:DRS sucks....
Alonsista hasta la muerte..
- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Evo baš sam to napiso u drugoj temi, nisam ovdje vidio. Ja mislim da je to bio blef, tj. da su im namjerno bacili kost s tim i s*ebali ih svjetski. Zato što je Lewis izjavio da je znao što se događa u svakom trenutku utrke.mrd je napisao/la:Šta mislite, da li je onaj hamiltonov razgovor sa pitom da li su sigurni da su ostali na 2 zaustavljanja kada su mi rekli da jesu bio samo varka ili su stvarno mislili?
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- mrd
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Ja sam iz početka mislio da su se zahebali (navikli smo na to od njih), ali sve mi više to liči na patku. Ono, svaki minut team radio iz mclerena i stalno isto potenciraju. Ako su ih prešli, svaka čast, svarno je svjetski.

-
- Legenda
Nakon što su se dojmovi slegli, mogu reći - ipak jako dobra utrka. Ferrari nije napravio glupost. Išao je na rizik koji se nije isplatio. Apsolutno nitko nije mogao znati da li će gume trajati 45, 55 ili 60 krugova. To najbolje pokazuje Vettel koji se isto zeznuo, a imaju genijalce u timu; pa i Grosjean koji je na istim gumama i u istom ritmu napravio 10 krugova više od Alonsa.
Kockali su se u Ferrariju i fulali. Do sada su im je dobro išlo u strategiji, možda su bili i malo presamouvjereni. Mislim da nije bilo nikakvih patki ni kod lewisa, jer se stvarno nije moglo biti siguran u išta. Ferrari - kiks koji se oprašta. Lewis - potpuno njegova utrka. Savršeno.
Kockali su se u Ferrariju i fulali. Do sada su im je dobro išlo u strategiji, možda su bili i malo presamouvjereni. Mislim da nije bilo nikakvih patki ni kod lewisa, jer se stvarno nije moglo biti siguran u išta. Ferrari - kiks koji se oprašta. Lewis - potpuno njegova utrka. Savršeno.
Samo neka se trkaju.
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
Nije bilo savršeno ni blizu, gledaj sveukupni zaostatak Grosejan samo +2,5sec završio za Hamiltonom a gdje je bio prije nego je Hamilton otišao drugi put u boks, nije ga bilo ni na vidiku. Perez je još vozio brže krugove od Grosejana tako da je bilo još nekih 5 krugova do kraja nisam siguran kakav bi rasplet bio. Hamiltona su dosta rano povukli u drugu izmjenu i još je onom jurnjavom dokrajčio gume.dmarijon je napisao/la: Lewis - potpuno njegova utrka. Savršeno.
2. ulazak u boks je mogao komotno otkazat za 5-7 krugova te do kraja vozit i na super softu.

-
- Legenda
Ne zaboravi da Mclaren sigurno u ovom trenutku nije najbrži bolid (za cijelu utrku), a Lewis je pobijedio.
Samo neka se trkaju.
-
- Veteran
Sve više mi one priče da gume nisu jednake za sve imaju smisla.Jednostavno nevjerovatno mi je da su Groesjean i Perez nizali onakve krugove pred kraj sa tako starim gumama.Čini mi se da neko to lijepo dirigira i sve nas pravi mazlunima,kao super sezona 7 različitih pobjednika.E pa meni se ova sezona nimalo ne sviđa ovo je cirkus 

-
- Legenda
Prije dvije utrke sam počeo vjerovati u to, a sada sam još uvjereniji. Razlike u svemu u bolidima su u nijansama, doslovno nijansama koje rade desetinku sekunde razlike. A onda jedan Grosjean napravi 10 krugova više od Alonsa, u još žešćem ritmu. Kao, bolid manje troši gume... ? ma ne znam baš...
Samo neka se trkaju.
- Caldor
- Profesionalni vozač
Nitko ne spominje da su možda Vettel i Alonso preforsirali gume? Kako znate da su isto vozili Alonso i Grosjan?
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
pa i Kimi je isto istrosio gume u Kini dosao na cliff di je cak i hladnija staza .. Ni meni nije baš jasno kako je Grosjean uspio takav tempo vozit na 2 kruga novijim gumama od AlonsaCaldor je napisao/la:Nitko ne spominje da su možda Vettel i Alonso preforsirali gume? Kako znate da su isto vozili Alonso i Grosjan?

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Legenda
Da, to Alonso i Vettel (pogotovo Alonso) su vozači koji ne znaju čuvat gume i previše forsiraju, za razliku od mladih lavova koji su došli 2. i 3. ...
stvarno ne znam više što reći. I koliko vidim, otvoreno se počinje sumljati u iste gume

Samo neka se trkaju.
-
- Veteran
Alonso i Vettel uz Buttona slove kao nježniji prema gumama.Nevjerovatno je da je Grosjean na 2 kruga mlađim gumama od Alonsa zadnjih 7 krugova odvezao 18 sekundi brže???Caldor je napisao/la:Nitko ne spominje da su možda Vettel i Alonso preforsirali gume? Kako znate da su isto vozili Alonso i Grosjan?
Inače možemo o Mladenu Jergoviću misliti ovo ili ono ali sa ovim tekstom se moram složiti
Izdvojio bih ovaj citat
Za mene nema puno dileme, ali neki ljudi se pale na silikonske sise, čak i uz punu svijest o tome da su umjetne. Da budem posve otvoren i parafraziram jednog drugog intelektualnog velikana, Georgea Orwella: mislim da su gume u današnjoj Formuli 1 jednake za sve, s time što su za neke, ovisno o okolnostima, malo jednakije.
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
dali je lewis trebao kuda zurat i forsirat?? nije stoga, covjek je usporio otkad je prosao alonsa... nije imao kuda forsirat....Ćale od Lewisa je napisao/la:Nije bilo savršeno ni blizu, gledaj sveukupni zaostatak Grosejan samo +2,5sec završio za Hamiltonom a gdje je bio prije nego je Hamilton otišao drugi put u boks, nije ga bilo ni na vidiku. Perez je još vozio brže krugove od Grosejana tako da je bilo još nekih 5 krugova do kraja nisam siguran kakav bi rasplet bio. Hamiltona su dosta rano povukli u drugu izmjenu i još je onom jurnjavom dokrajčio gume.dmarijon je napisao/la: Lewis - potpuno njegova utrka. Savršeno.
2. ulazak u boks je mogao komotno otkazat za 5-7 krugova te do kraja vozit i na super softu.
McLaren u <3
- Slash
- Veteran
Tako je. Uostalom izjavio je da je imao dovoljno života u gumama da je mogao još pritisnut da je bilo potrebe.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
ako je namjerno toliko usporio onda OK, al gledam Pereza koji je vozio 6 desetinki brže od Hamiltona zadnje krugove na supersoftu i vjerojatno bi bio sve brži. Zato kažem mogli su s Hamiltonom pričekat i ići kasnije na supersoft.McLewis je napisao/la: dali je lewis trebao kuda zurat i forsirat?? nije stoga, covjek je usporio otkad je prosao alonsa... nije imao kuda forsirat....

- Slash
- Veteran
''There was no need to push because the guys had fallen behind and when I heard that these guys were catching a little bit, I knew that I had plenty in me if I needed to match the same times, and there were only a couple of laps left, but perhaps if circumstances were different and they were much quicker, then we would have had even more of a race.''Ćale od Lewisa je napisao/la:ako je namjerno toliko usporio onda OK, al gledam Pereza koji je vozio 6 desetinki brže od Hamiltona zadnje krugove na supersoftu i vjerojatno bi bio sve brži. Zato kažem mogli su s Hamiltonom pričekat i ići kasnije na supersoft.McLewis je napisao/la: dali je lewis trebao kuda zurat i forsirat?? nije stoga, covjek je usporio otkad je prosao alonsa... nije imao kuda forsirat....

- Nitrous Oxide Systems
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari
VN Europe, Valencia Street Circuit, 22.-24.6.2012.

Dužina kruga (km): 5.419
Krugova: 57
Dužina utrke (km): 308.883
Najbrži krug: 1’37.587, Sebastian Vettel, 2010.
Brzina (km/h): 199.907
Pole 2011.: S Vettel (RBR Renault) 1:36.975
Postolje 2011.: 1. S Vettel (RBR Renault), 2. F Alonso (Ferrari), 3. M Webber (RBR Renault)
22. lipnja 2012.
1. slobodni trening: 10:00 – 11:30
2. slobodni trening: 14:00 – 15:30
23. lipnja 2012.
3. slobodni trening: 11:00 – 12:00
Kvalifikacije: 14:00
24. lipnja 2012.
Utrka 14:00

Zadnja izmjena: Nitrous Oxide Systems, dana/u 19 lip 2012, 16:39, ukupno mijenjano 1 put.

-
- Legenda
Re: VN Europe, Valencia Street Circuit, 22.-24.6.2012.
Iako jer sezona odlična, Monaco se kao ulična staza baš i nije pokazao. Nadam se da će Valencia biti bolja! Ako se ne varam, ipak ima malo više mogućnosti za preticanje...?
Samo neka se trkaju.
- Dero
- Profesionalni vozač
Pretjecanja ce biti više ali sve popratno nije ni do koljena po standardima ulične staze Monaca i Singapoura. Ja te tri utrke nikad ne gledam zbog pretjecanja jer realno nisu ni zamišljene da budu takvi spektakli.
A ova Valencija - dosadna staza bez imalo glamura usred nekih skladišta sa zavojima koje bi ja bolje nacrtao u paintu.
A ova Valencija - dosadna staza bez imalo glamura usred nekih skladišta sa zavojima koje bi ja bolje nacrtao u paintu.
-
- Legenda
Staza je takva kakva je, jer je samo zatvorena lučka cesta itd. A ispala je grozno. Za razliku od Canade, Australije, a da ne govorim - Spa, koje su na sličan način nastale, a odlične su.
Samo neka se trkaju.
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Ne razumijem zašto svi tako mrzite Valenciju...Istina, nije baš da se može puno pretjecati ali to je bio slučaj na svakoj stazi prije uvođenja DRS-a. A ruku na srce ako je utrka dosadna kao prošle godine to je zato jer neki bolid puno bolje tamo funkcionira od ostalih. Za vozače je staza dosta zahtjevna,zadnji sektor je pun brzih zavoja i vrijeme je uvijek odlično...i prije ćemo vidjeti pretjecanje u Valenciji nego u Monacu.
Ja se veselim vikendu.
Ja se veselim vikendu.
- Cuky
- Moderator
Ja ne volim Valenciju jer izgleda dosadno. Staza je ulična i nisam očekivao da će biti rapsodija pretjecanja, ali su nam obećavali spektakl, a ispalo je nešto sasvim stoto. Ako se ne varam, bila je najavljivana kao "ulična Monza" a ja toga još nisam vidio u dosadašnja 4 izdanja
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...ne samo da izgleda dosadno neko su sva dosadašnja izdanja takva i bila...jednostavno stazi nedostaje "ono nešto"...niti duha, niti spektakla, jednostavno ničega nema...mislim da bi za njom rijeto koji zaljubljenik suzu pustio...Cuky je napisao/la:Ja ne volim Valenciju jer izgleda dosadno. Staza je ulična i nisam očekivao da će biti rapsodija pretjecanja, ali su nam obećavali spektakl, a ispalo je nešto sasvim stoto. Ako se ne varam, bila je najavljivana kao "ulična Monza" a ja toga još nisam vidio u dosadašnja 4 izdanja
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"