Utrke 2012 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: FORMULA 1 GRAND PRIX DE MONACO 2012 (Monte Carlo)24-27 M

Post Postao/la Chuck Norris »

Utrka za Monaco dobra.Šest vozača u par sekundi,ali općenito gledajući utrka loša i moja ocjena 5

Čestitke Webberu zaslužena pobjeda =D>
Lotus najveće razočaranje utrke.Button nakon prve utrke gotovo nestao ne znam šta se s njim događa
Ferrari vrlo dobar,ponovo odličan start obojice i odličan pit stop

E moram se osvrnuti na Vettela,sada kada sam pogledao par puta snimku i hladne glave mogu ustvrditi da je zaslužio kaznu,jer je trebao vratiti pozicije koje je nepravedno stekao.Čini mi se da je zaštićeniji od ličkog medvjeda :x:
...put u raj nije posut ružama...
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Ja sam dao 8. covjece zadnjih 10 krugova sam strepio ,svi nakrcani i jos malo je kišica padala uff :biggrin:
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Ma stvarno ne kužim ove koji sad pljuju po gumama i današnjoj utrci, barem danas gume nisu igrale ulogu.. Al očito nikako nevalja. Glavno da je pljuvat i žalit se..

7/10 od mene...
slika
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

prošla godina i utrka u monaku je bila bolja jedno deset puta nego ova.samo zbog jednog čovjeka koji je bar pokušao nešto na stazi i bez obzira što je popio par kazni.
taj čovjek danas je izgubio 2 mjesta baš zbog tih guma,baš zbog tih eventualnih kazni jer se na radio govori čuvaj gume,čuvaj gume,nema veze ako te netko pređe na stazi čuvaj gume,nemoj se obazirati što si zadnji čuvaj gume.to je najbitnije sada.mislim malo me uhvatila euforija ali ovo mi se ne dopada.
još jedna stvar.
vettel nije izlazio u Q3.9 starta imao opet sreće jer su se polupali grosjean i schumacher,bio na putanji i stekao prednost (normalno nije kažnjen),imaju ilegalan bolid i sad bi sve trebalo biti u redu.meni to nije u redu.
slika
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
HNL kladionica super velemajstor
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

monaco dosadnjikav ko uvijek,ajd bar su nam mali razmaci i "kiša" dali malo zanimljivosti :)
za mene trka nema nekog posebnog junaka,nešto posebno su samo vettelova dobra taktika i kovalainenova požrtvovnost da ne pušta nikog :D
nasuprot tome katastrofa za lotus i sauber,i mclaren je žešća banana al ga je hamilton dobro držao
u dobre stvari bi sigurno išlo i taktiziranje torro rossa i vergnov rani ulazak u boks ali ovo ispuštanje sigurnog 7.mjesta mi stvarno nije jasno,valjda su mislili da mogu stići prvih šest s tim potezom #-o
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Chuck Norris je napisao/la:Utrka za Monaco dobra.Šest vozača u par sekundi,ali općenito gledajući utrka loša i moja ocjena 5

Čestitke Webberu zaslužena pobjeda =D>
Lotus najveće razočaranje utrke.Button nakon prve utrke gotovo nestao ne znam šta se s njim događa
Ferrari vrlo dobar,ponovo odličan start obojice i odličan pit stop

E moram se osvrnuti na Vettela,sada kada sam pogledao par puta snimku i hladne glave mogu ustvrditi da je zaslužio kaznu,jer je trebao vratiti pozicije koje je nepravedno stekao.Čini mi se da je zaštićeniji od ličkog medvjeda :x:
Tu dolazimo do one : " Svi smo mi jednaki, samo su neki jednakiji od drugih " ;)
Da je to ne daj Bože napravio Hamilton ili Schumacher, dobili bi kaznu kroz prolaska kroz box, te jos nekoliko sekundi dodanog vremena na rezultat u utrci te +10 na iducoj utrci.

--
Dao sam ocjenu 6 , jer mi je jedna od (uz Suzuku,Spa, Monzu, Nurburgring ) najboljih staza, a i sam start je pridonio 6-ici.
slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Trka krajnje dosadna kao i inaču u Monte Carlu, tamo samo kiša može spasiti dan.

Ali nije uvijek bilo tako, 2006. sjećam se da je trka bila odlična i da je bilo preticanja, ali tad su bila druga vremena.
slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

senamozart je napisao/la: taj čovjek danas je izgubio 2 mjesta baš zbog tih guma,baš zbog tih eventualnih kazni jer se na radio govori čuvaj gume,čuvaj gume,nema veze ako te netko pređe na stazi
Hamilton je izgubio svoju poziciju jer je Alonso odvozio magične sektore u svome in lapu i imao brže zaustavljanje 0.5 sekundi...

A od Vettela je izgubio jer je Red bull savrseno taktički ovo odigrao a u Mclarenu kao što si mogao i sam cuti u prijenosu rade budale koje nisu ga ni obavijestile da ubrza pace jer Vettel ce tu negdje izaci iz pita.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

slika

:biggrin:
Zadnja izmjena: F1NAC, dana/u 27 svi 2012, 16:39, ukupno mijenjano 1 put.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

I ove ne vožnje u Q3 bi trebalo sankcionirati bacanjem na zadnje mjesto. Pa neka onda RB, Force Indije i slični taktiziraju sa čuvanjem guma...

Btw, rezultati tek toliko da se nađu
Monaco, Race
slika

sad vidim da Perez ima FL, što bi, ako se ne varam, značilo da imamo 6 različitih vozača koji su postavili Fl na 6 utrka
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

utrka dobra.. za monaco cista 10-ka..
bunite se da nema akcije i napada? lol, kao da prvi put gledate monaco..

istina, nitko ne spana, svi voze ispod granice, niti jedan vozac ne napravi ni najmanju pogresku, nitko ni blizu ograde, to sve kaze koliko voze ispod mogucnosti, al jbga.. rezultatski nije moglo bolje.. sick prvenstvo..

ms.. hah.. uspio se sretno izvuc, vozio odlicno (jedini koji je pokusavao i napadao) i opet fail.. bit ce da mu se vracaju svi potezi koje je napravio kroz karijeru..

vettel.. damn koja taktika i koja utrka.. umalo na podij.. pokazao da se nemoze otpisat..
webber kontrola i mirnoca..

kova.. :)
rFactor F1 HR server Info
slika
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

Ja sam zadovoljan rezultatima Ferrari-ja, al utrkom i nisam previse, ali sta je tu je, Monako ovako po suhom nije nikada pretjerano zanimljiv, jedino ako kisa padne.
slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Armanini je napisao/la: vettel.. damn koja taktika i koja utrka.. umalo na podij.. pokazao da se nemoze otpisat..
vettel sjajno taktički obišao sudar s grosjeanom i time zaradio bitne dvije pozicije.....
McLaren u <3
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

They just threw Martin Brundle into the pool. The most exciting moment of the weekend.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

McLewis je napisao/la:
Armanini je napisao/la: vettel.. damn koja taktika i koja utrka.. umalo na podij.. pokazao da se nemoze otpisat..
vettel sjajno taktički obišao sudar s grosjeanom i time zaradio bitne dvije pozicije.....

ajd ajd, necu se upustati jer znam da necete bit objektivni jer je uzeo lewisu poziciju..

pazi webber i vettel na istoj komponenti, sa jedinom razlikom 3x vozenih krugova i ne da parira vrijeme nego vozi brze krugove?
oke, kako kaze webber imali su problem zagrijavanja prednjih guma na pocetku drugog stinta, i to mi je dosta vjerojatno, but still..
nisam vidio da je uzeo poziciju lewisu dok je bjezao od grosjeana, a sa upravo tom je pozicijom ostao na drugom mjestu poretka..
slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Neš' ti Hamiltona proć kroz box. Tolko su sposobni da će ga uskoro i Kartikenjan prolazit kroz bokseve.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
mimimorris
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la mimimorris »

Utrka, srednja žalost. Jedina dosad koju ove jadne gume nisu uništile (samo je finsko smetalo imalo značajnijih problema sa gumama).
Od Monaca se više i ne može očekivati.
Rekao je komentator ˝zlatno doba f1˝, po meni je točnije ono ˝sport za široke mase˝.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

a kako je dosao na tih 20 sekundi prednosti prije ulaska u box? slucajno? ovi su se zaustavili na stazi? ili je nizao te krugove i doveo se u tu poziciju?
slika
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Nizao je krugove po praznoj stazi.
Ne pokušavam umanjit njegovu odličnu vožnju, samo sam isfrustriran kako neke vozače sreća mazi dok druge pehovi nikako da prestanu - Hamilton, Schumacher.
Da je netko od njih bio u vodstvu kad je mali bio, vjerojatno bi izašo SC i bila bi poništena cijela prednost, a naravno da se fetlu uvijek sve otvori da mu strategija upali na najbolji mogući način. Opet, ne kažem da je on kriv za to, on samo iskorištava do maksimuma prilike koje mu se pruže.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

6/10 , cestitke Webberu, zadovoljan rezultatom Ferrarija, utrka je mogla biti bolja no što je tu je, nisam zaspao :)
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Slash je napisao/la:Nizao je krugove po praznoj stazi.
daj mi reci tko je bio ispred webbera kad je vettel vozio brze krugove na 30 krugova starijim gumama?
slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

@Armanini

Ma to da smo mi neobjektivni jer je vettel prosel Hamiltona kroz boxsove nije istina. Danas je hamilton izgubil sve pozicije iskljucivo radi box-a, ne radi bilo koga drugoga. U odnosu na Alonso je da je izgubil 0.6sec u boxu ali moram reci da je i ferrari bil brzi u prvom stintu od mclarena tak da i hamilton nije izgubil tih 0.6sec svejdeno bi alonso presel ispred.
Ali kaj se tice vettela, svoje mišljenje sam rekel. Da nije sjekal skikanu nebi bil on ni blizu Hamiltona a bogme ni Massi. A i tu je box mclarena napravil gresku jer Hamiltonu nisu ni javili da bude gusto sa Vettelom.
Darkness rises when silence dies
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

prespavao utrku....
nakon 3 ili 4 kruga i probudi se kad je bilo gotovo
očito je bila super utrka za 2 ili 3 :biggrin:
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ma gle, sve to stoji i slazem se ja sa svime napisanim, al isto tako mislim da nije u redu konstantno oduzimati zasluge i drzati da je sve do srece..
jer do sada za svaku se utrku moglo nac opravdanje za skoro svaku poziciju, isto kao sto se mogao stavit upitnik za sve pobjede koliko je to zapravo velika zasluga vozaca..
al ako cemo tako stalno gledat onda mozemo slobodno iskljucit kompletno zasluge vozaca i nikog ne smatrat dobrim ili boljim..
istom logikom bi netko mogao malo provocirati i pitati zasto lewis nije stiskao uopce ni u jednom trnutku utrke, a znajuci da je naveci racer na gridu, zasto nije pokusao napast alonsa, zasto nije progresirao, zasto alonso nije prije stisnuo gas, zasto nije pokusao napast rosberga.. svima nam je jasno kako stvari stoje i kako se utrka vozi u cjelini, al se svejedno uzdizu vozaci kad dodju do dobrog rezultata.. da vettel nije preskocio kimija na startu, naravno da ne bi bio na ovoj poziciji, opet je izgubio od alonsa, da su imali brz pitstop i da ga alonso nije preskocio dal bi onda lewisova utrka bila odlicna? a bila bi identicna po pitanju performansi..
slika
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Armanini je napisao/la:
Slash je napisao/la:Nizao je krugove po praznoj stazi.
daj mi reci tko je bio ispred webbera kad je vettel vozio brze krugove na 30 krugova starijim gumama?
Opet si promašio moju poantu, citiraj onda cijeli post.
Da ti dam bolji primjer: da je Vettel startao na mokrim gumama, pao bi pljusak odmah nakon starta, u prvom krugu. On bi pobjedio, odličnom vožnjom, da, al fakat me više čudi dokle će jedan veliki Nijemac trpit pehove, a drugog sreća mazit neviđeno.
Zaključano