Poredak vozača

Poredak konstruktora

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
Andrew Benson je napisao/la:It turns out Alonso had a puncture when he came in for his first pit stop. Paul Hembery "We could see the hole and where tread was lifting"
zeph je napisao/la:This sums up today's race perfectly. Ferrari's lightbulb moment: "Hey, let's just schedule an extra stop and race the crap out of these tires." And it seems to have worked pretty well. Alonso from P5 to P1 and Massa from P9 to P3, which, incidentally, makes you wonder where he would have been if he had started from P6.Pierce89 je napisao/la: If they had the balls to run the same strategy as Ferrari, they could push. I didn't see Alonso dicking around saving tires.
Paul Hembery @PaulHembery 1m
We aim for 2-3 pit stops. Today was too many, we got it wrong, too aggressive. We will make changes, probably from Silverstone.
vec vidim Hornera na naslovnicama autosporta , pirelli bla bla blaCuky je napisao/la:a gle...njima je postavljeno kao direktiva da mora biti oko 2,5 ulazaka u sezoni prosječno po bolidu...nekad pogode, nekad ne, mi kukamo, oni mijenjaju, RB osvaja naslove...jbg, današnja F1
Moram konstatirati da ovaj lik Pierce ili ne kuži da su ovdje bolidi svi drugačiji ili da ovo nije NASCAR. Drugog obrazloženja nemam.Cuky je napisao/la:2 posta sa F1 technical foruma sa kojima se moram složiti, a koji su odgovor na kukanje nekolicine Mercedesovih fanova
zeph je napisao/la:This sums up today's race perfectly. Ferrari's lightbulb moment: "Hey, let's just schedule an extra stop and race the crap out of these tires." And it seems to have worked pretty well. Alonso from P5 to P1 and Massa from P9 to P3, which, incidentally, makes you wonder where he would have been if he had started from P6.Pierce89 je napisao/la: If they had the balls to run the same strategy as Ferrari, they could push. I didn't see Alonso dicking around saving tires.
da, ali ako radi sve ovo što si nabrojao, po logici stvari trebao bi i šparati gume.Cuky je napisao/la:koliko sam ja shvatio priče ove sezone taj sustav ne špara gume nego osigurava konstantnu visinu bolida na kočenjima, ubrzanjima i skretanjima (dakle bolid manje potone nosom na kočenju, stražnjicom na ubrzanju i vanjskim bokom u zavojima) te je onda i stabilniji jer su aerodinamička svojstva konstantnija
nema nikakvih sankcija ...leopnd je napisao/la:Inace, Alonso sluzbeno prozvan od strane FIAe i vjerovatno ce biti kaznjen (zadnje sta sam procitao, ne znam dal je u medjuvremenu bilo kakvih updateova) jer je u pocasnom krugu uzeo spanjolsku zastavu i s njom pozdravio publiku. A to je zabranjeno... Kakva farsa!
Kad usporediš MotoGP i F1, onda vidiš koliko je iz Formuli uklonjena "ljudskost". Tamo je normalno uzet zastavu, sić s motora, skakat u bazen čak...prije povratka u parc ferme. Ovdje vozači čim izađu iz bolida, odmah ih tip iz FIA-e ubacuje u zgradu na vaganje. Podsjeća na baratanje sa stokom koje vode na žigosanje. Možda ne treba baš dopustit silne intervjue prije dodjele nagrada, ali pusti vozače da se izgrle sa svojom momčadi, ženom/curom, nek skaču, urlaju, smiju se. To se može riješit s 5 minuta vremena, a sve bi izgledalo puno "toplije".Dani je napisao/la:Stvarno uškopljuju ovaj sport. Ukoro će svi morati biti visoki 1.95m, plavih očiju i plave kose. Aj zamisli da su to napravili Senni ili Villneuveu, Piquetu.