MICHAEL SCHUMACHER

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

nikolaa je napisao/la:Koji je to bio Alonsov renomirani kolega.Da nije Tarso Marqes(Minardi 2001) ili Jarno Trulli(Renault)za koga nikad nisam mislio da je odlican vozac.Trulli je dobar,ali ne i odlican.Da je bio toliko dobar rasturio bi Alonsa u Renault-u,ali je Alonso mnogo bolji vozac od njega.

Michaelu nista ne fali(osim mozda jos jednog naslova koji je mogao osvojiti 2006,ali ga motor sjeba).Ostalo sve ima.
Prebacio sam komentar pod MSC, jer ne bih htio da se tema testiranja zatrpava s temom koja to nije...
Zašto dobar dio Schumacherovih navijača ima uvijek isti komentar za 2006? Pri tom mislim na podcrtano i boldano... Kao da te godine Alonsu nije izgorio motor u Monzi? Ili se to smatra nečim normalnim, a ovo u Suzuki nesrećom za Schumachera? Razumijem da su navijači subjektivni, ali...sezona traje 18-19 trka...a ne jednu!
slika
ALONSO RENAULT
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la ALONSO RENAULT »

gringo73 je napisao/la:
nikolaa je napisao/la:Koji je to bio Alonsov renomirani kolega.Da nije Tarso Marqes(Minardi 2001) ili Jarno Trulli(Renault)za koga nikad nisam mislio da je odlican vozac.Trulli je dobar,ali ne i odlican.Da je bio toliko dobar rasturio bi Alonsa u Renault-u,ali je Alonso mnogo bolji vozac od njega.

Michaelu nista ne fali(osim mozda jos jednog naslova koji je mogao osvojiti 2006,ali ga motor sjeba).Ostalo sve ima.
Prebacio sam komentar pod MSC, jer ne bih htio da se tema testiranja zatrpava s temom koja to nije...
Zašto dobar dio Schumacherovih navijača ima uvijek isti komentar za 2006? Pri tom mislim na podcrtano i boldano... Kao da te godine Alonsu nije izgorio motor u Monzi? Ili se to smatra nečim normalnim, a ovo u Suzuki nesrećom za Schumachera? Razumijem da su navijači subjektivni, ali...sezona traje 18-19 trka...a ne jednu!
Slažem se, a kriva odluka za gume u Mađarskoj također. Alonso je do tada bio ispred Schumachera. Nije samo Schumacher imao nesreće 2006.
Maestro
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Fernando Alonso
Kontakt:

Post Postao/la Maestro »

gringo73 je napisao/la:

A recimo da Schumiju nije riknuo motor, ali isto tako da ni Alonsu u Monzi nije riknuo, šta bi bilo? Ništa!!! Opet bi Alonso osvojio naslov. Glupa ti je priča "šta bi bilo kad bi bilo" (ne mislim na gringa 73). Da Alonso nije sletio na Fujiu ili da nije kažnjen u Canadi 2007. osvojio bi treći naslov. To je tako. Alonso je zasluženo dvostruki prvak isto kao što je Raikkonen sada. Je li?
kakav potpis staviti???
Ante sexy
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: M.Schumachera

Post Postao/la Ante sexy »

Maestro je napisao/la:
gringo73 je napisao/la:

A recimo da Schumiju nije riknuo motor, ali isto tako da ni Alonsu u Monzi nije riknuo, šta bi bilo? Ništa!!! Opet bi Alonso osvojio naslov. Glupa ti je priča "šta bi bilo kad bi bilo" (ne mislim na gringa 73). Da Alonso nije sletio na Fujiu ili da nije kažnjen u Canadi 2007. osvojio bi treći naslov. To je tako. Alonso je zasluženo dvostruki prvak isto kao što je Raikkonen sada. Je li?
ne lupajte gluposti schumacher je imao vise nesrece malezija promjena motora , monaco start sa 22 pozicije , suzuka motor crka , madarska letva volana , brazil pumba goriva , madarska +2 sek u kvalifikacijama radi pretjecanja na treningu pod zutom zastavom (ili crvenom nisam siguran) kad je buttonu crkao motor ja mislim
a da spomenem mass dumpere koji su zabranjeni sa kojima je renault vozio do gp.njemacke valjda je to sve ako se sitim jos ja nadodam :D
Maestro
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Maestro »

To nije nesreća nego loš bolid.
kakav potpis staviti???
ALONSO RENAULT
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Eternal Glory je napisao/la:
Maestro je napisao/la:
gringo73 je napisao/la: Prebacio sam komentar pod MSC, jer ne bih htio da se tema testiranja zatrpava s temom koja to nije...
ne lupajte gluposti schumacher je imao vise nesrece malezija promjena motora , monaco start sa 22 pozicije , suzuka motor crka , madarska letva volana , brazil pumba goriva , madarska +2 sek u kvalifikacijama radi pretjecanja na treningu pod zutom zastavom (ili crvenom nisam siguran) kad je buttonu crkao motor ja mislim
a da spomenem mass dumpere koji su zabranjeni sa kojima je renault vozio do gp.njemacke valjda je to sve ako se sitim jos ja nadodam :D

Ako tako gledaš ima i Alonso +2 sec, riknuo motor na Monzi, krive gume postavljene na Mađarskoj. A zašto je Schumacher startao s 22 pozicije u Monacu? :roll: :roll:
Maestro
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Maestro »

Zato što mu je stao bolid na prezadnjem zavoju i valjda nitko nije mogao proći od njega, a kvale su trajale.
kakav potpis staviti???
ALONSO RENAULT
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Maestro je napisao/la:Zato što mu je stao bolid na prezadnjem zavoju i valjda nitko nije mogao proći od njega, a kvale su trajale.
Znam ja zašto zato jer je namjerno kao fulao zavoj i dobio je kaznu. Taj tren je bio prvi, ali je Alonso bio u brzom krugu još brži od njega i on je kao pogriješio :roll: . Mnogi su rekli da je to jako nesportski potez.
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

ALONSO RENAULT je napisao/la:
Maestro je napisao/la:Zato što mu je stao bolid na prezadnjem zavoju i valjda nitko nije mogao proći od njega, a kvale su trajale.
Znam ja zašto zato jer je namjerno kao fulao zavoj i dobio je kaznu. Taj tren je bio prvi, ali je Alonso bio u brzom krugu još brži od njega i on je kao pogriješio :roll: . Mnogi su rekli da je to jako nesportski potez.
kaznjen je na osnovu telemetrijskih podataka i u jednom od F1Racinga imas lijepo opisano iz sekunde u sekundu kaj se dogadalo...i nije se radilo samo o alonsu...mislim da je Kimi cak u tom trenu imao najbrza vremena u krugu
ALONSO RENAULT
Rezervni vozač
Rezervni vozač

goran007 je napisao/la:
kaznjen je na osnovu telemetrijskih podataka i u jednom od F1Racinga imas lijepo opisano iz sekunde u sekundu kaj se dogadalo...i nije se radilo samo o alonsu...mislim da je Kimi cak u tom trenu imao najbrza vremena u krugu
Sve to stoji ali Alonso je bio prvi u ukupnom poretku, ali to je kako god bilo jedan nesportski potez.
Ante sexy
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Eternal Glory je napisao/la: ne lupajte gluposti schumacher je imao vise nesrece malezija promjena motora , monaco start sa 22 pozicije , suzuka motor crka , madarska letva volana , brazil pumba goriva , madarska +2 sek u kvalifikacijama radi pretjecanja na treningu pod zutom zastavom (ili crvenom nisam siguran) kad je buttonu crkao motor ja mislim

Ako tako gledaš ima i Alonso +2 sec, riknuo motor na Monzi, krive gume postavljene na Mađarskoj. A zašto je Schumacher startao s 22 pozicije u Monacu? :roll: :roll:
pa vidim da sam ja nabrojio samo duplo vise slucajeva
a sto se tice schumacher na monaku uopce nije bio na trkacoj putanji pogledajte snimku iz zraka al nebitno alonso za blokanje dobije start sa 5 pozicije (madarska 2007) a schumacher sa 22. pozicije :?:
ALONSO RENAULT
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Eternal Glory je napisao/la: ne lupajte gluposti schumacher je imao vise nesrece malezija promjena motora , monaco start sa 22 pozicije , suzuka motor crka , madarska letva volana , brazil pumba goriva , madarska +2 sek u kvalifikacijama radi pretjecanja na treningu pod zutom zastavom (ili crvenom nisam siguran) kad je buttonu crkao motor ja mislim

a sto se tice schumacher na monaku uopce nije bio na trkacoj putanji pogledajte snimku iz zraka al nebitno alonso za blokanje dobije start sa 5 pozicije (madarska 2007) a schumacher sa 22. pozicije :?:

Alonso je blokirao u boksu, a Schumacher na stazi. Alonso je blokirao jednog vozača, Schumacher dvadeset jednog. Mislim da se vidi razlika.
:roll:
Ali vidim da neki neće nikada prihvatiti Alonsa kao svjetskog prvaka? Jel i 2005. isto na sreću osvojio naslov?
Ante sexy
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Alonso je blokirao u boksu, a Schumacher na stazi. Alonso je blokirao jednog vozača, Schumacher dvadeset jednog. Mislim da se vidi razlika.
:roll:
Ali vidim da neki neće nikada prihvatiti Alonsa kao svjetskog prvaka? Jel i 2005. isto na sreću osvojio naslov?
u Q3 nema 22 vozaca nego 10 :roll:
ono sto je alonso napravio je daleko nesportskije ono je cisto namjerno blokiranje dok ovo schumacherovo se ne bi tako moglo okarakterizirati jer je trkaca putanja bila cista a to sto je monte carlo uzak nisam ja kriv
a alonsa ja nemam sto prihvacati ili neprihvacati kao svejtskog prvaka jer je on svejtski prvak :? samo j druga stvar sto je bahat kad mu sve ide a kad neide plače ko djete
Ante sexy
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

evo pa sam vidi koliko je zasmetao alonsu :smijeh:

a ovdje dobro pogledaj gdje je trkaca putanja

ALONSO RENAULT
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Gledaj dovoljno da bolid stane već je zasmetao. A pogledaj kako je Schumacher ušao u zavoj s unutarnje strane, jasno da onda ne može dobro proći kroz njega. Tu se vidi da je imao neku namjeru. A kaj znači ovo:

Schumacherov ugled na najnižoj razini

Incident na kvalifikacijama za VN Monaka očito se ne zaboravlja brzo, ako je suditi po rezultatima ankete koju je proveo britanski mjesečnik F1 Racing. Više od polovice uglednih sudionika ankete sedmerostrukog je Prvaka svijeta stavilo na zadnje mjesto liste koju čine 23 vozača trenutne sezone. Takav ranking Michaela Schumachera tumači se protestom na njegovu "pogrešku" (s navodnicima ili bez njih), kojom je osigurao pole position na utrci za VN Monaka.

Michael se držao na drugom mjestu iza Fernanda Alonsa, no nakon što su svoje glasove predali Max Mosley, Pat Symonds, Keke Rosberg, Martin Brundle, Ross Brawn, Rory Byrne, Jean Todt, Patrick Head i ostali pripadnici F1 vrhuške, stanje u poretku se promijenilo.

U vrhu ankete našli su se iza uvjerljivog Fernanda Alonsa njegovi najbliži konkurenti Kimi Raikkonen, Felipe Massa, Jenson Button te novajlija Nico Rosberg.
Ante sexy
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

ALONSO RENAULT je napisao/la:Gledaj dovoljno da bolid stane već je zasmetao. A pogledaj kako je Schumacher ušao u zavoj s unutarnje strane, jasno da onda ne može dobro proći kroz njega. Tu se vidi da je imao neku namjeru. A
kako bi ti uzaso u taj zavoj pogledaj malo kako se taj zavoj vozi, imao namjeru kazes ajd logicki mi reci sto je to njemu znacilo da namjerno napravi
mozda da se vide marlborove , shellove , vodafonove reklame cije li su vec bile tu. A ovo o ugledu je totalno bezsmisleno sto da mi izfrustirani Jacques Villeneuve ili Deamon Hill Keke Rosberg govore ko je kakav covjek. Ja covjeka sudim prema ponasanju a ne o tome koliko mu je neko drugi dao reputaciju (ocjenio ugled)
a za mene se ja Schumacher dokazao svojim ponasanjem
schumifan

Post Postao/la schumifan »

Joj, jeste se našli raspravljat o pravoj temi...
Schumijevi će fanovi tvrdit da nije bilo namjerno, a oni s druge strane da je bilo namjerno..
Vidi se proklizavanje bolida još u prvom dijelu zavoju i fakat je previše unutra i ja fakat ne znam kak su oni mogli čovjeka stavit na 22. mjesto....
Što se tiče ugleda, baš me boli za Vilneva i Rosberga, a još k tome je i BRITANSKI mjesečnik..
War doesn't determine who's right - only who's left.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Eternal Glory je napisao/la:evo pa sam vidi koliko je zasmetao alonsu :smijeh:
......

....
Nema veze to ni s vozačkom putanjom ni koliko. Bitno je to da je on stao na stazi, da je bila žuta zastava na zavoju prije i da vozači MORAJU usporiti! I kao što je Goran007 napomenio telemetriju...tu ne možeš lagat :lol:
slika
ALONSO RENAULT
Rezervni vozač
Rezervni vozač

gringo73 je napisao/la:
......

....
Nema veze to ni s vozačkom putanjom ni koliko. Bitno je to da je on stao na stazi, da je bila žuta zastava na zavoju prije i da vozači MORAJU usporiti! I kao što je Goran007 napomenio telemetriju...tu ne možeš lagat :lol:
Vidi se na kad je ulazio u taj zavoj da nije bio na trkaćoj putanji, tj. ušao je previše s unutarnje strane. A sad jel namjerno ili nije nikad nećemo točno znati.
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

za mene nije kriv.priznam jerez i neke druge nepopularne radnje ali monaco ne priznam,i onaj sudar s montoyom i izlet sa putanje o kojem raspravljate,jednostavno po meni nije mogao napraviti a to što je jedan npr.lauda tvrdi suprotno ja ne uzimam za relevantan podatak,pogotovo kadf lauda laje. i ovak se može do preksutra,je-nije. tak da nema smisla ni obajašnjavat
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Ante sexy
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

gringo73 je napisao/la:
......

....
Vidi se na kad je ulazio u taj zavoj da nije bio na trkaćoj putanji, tj. ušao je previše s unutarnje strane. A sad jel namjerno ili nije nikad nećemo točno znati.
nego kuda je on usao u zavoj nego po trkacoj putanj koji k pricas evo ti normalno odvezen krug pa vidi kud se ulazi :?

@gringo73 koliko ja znam pravila su 2006. bila (mozda su i sada) ako neko ostane na stazi da mu se vremna ostvarena u tom djelu kvalifikacija ne racunaju tako da je schumache trebao startati 10. ali ...
ALONSO RENAULT
Rezervni vozač
Rezervni vozač

gringo73 je napisao/la: Nema veze to ni s vozačkom putanjom ni koliko. Bitno je to da je on stao na stazi, da je bila žuta zastava na zavoju prije i da vozači MORAJU usporiti! I kao što je Goran007 napomenio telemetriju...tu ne možeš lagat :lol:
nego kuda je on usao u zavoj nego po trkacoj putanj koji k pricas evo ti normalno odvezen krug pa vidi kud se ulazi :?

@gringo73 koliko ja znam pravila su 2006. bila (mozda su i sada) ako neko ostane na stazi da mu se vremna ostvarena u tom djelu kvalifikacija ne racunaju tako da je schumache trebao startati 10. ali ...
Evo usporedi ovaj krug s onim kad je navodno krivo ušao u zavoj i stao pa ćeš vidjet razliku. :lol:
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Eternal Glory je napisao/la: @gringo73 koliko ja znam pravila su 2006. bila (mozda su i sada) ako neko ostane na stazi da mu se vremna ostvarena u tom djelu kvalifikacija ne racunaju tako da je schumache trebao startati 10. ali ...
On je kažnjen, s punim pravom, zbog nesportskog ponašanja a ne zato što je "ostao" na stazi.
"This is a breach of 2006 Formula One sporting regulations article 116 and hence a driving infringement.
"The stewards accordingly direct that the qualifying times of Michael Schumacher, the driver of car number five, be deleted. The effect of this is that [...] the driver will start the race from the back of the grid."
slika
Ante sexy
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

gringo73 je napisao/la:
Eternal Glory je napisao/la: @gringo73 koliko ja znam pravila su 2006. bila (mozda su i sada) ako neko ostane na stazi da mu se vremna ostvarena u tom djelu kvalifikacija ne racunaju tako da je schumache trebao startati 10. ali ...
On je kažnjen, s punim pravom, zbog nesportskog ponašanja a ne zato što je "ostao" na stazi.
"This is a breach of 2006 Formula One sporting regulations article 116 and hence a driving infringement.
"The stewards accordingly direct that the qualifying times of Michael Schumacher, the driver of car number five, be deleted. The effect of this is that [...] the driver will start the race from the back of the grid."
da to ti i govorim alonso je zbog nesportskog ponasanja dobio +5 a Schumi +22
ALONSO RENAULT
Rezervni vozač
Rezervni vozač

gringo73 je napisao/la:
da to ti i govorim alonso je zbog nesportskog ponasanja dobio +5 a Schumi +22
Te stvari ne smiješ stavljati pod isti koš jer je Alonso to napravio u boksu i zaustavio je jednog vozača, a Schumacher je zato jer je htio pole position namjerno odglumio grešku i zaustavio kvalifikacije. Dovoljno govori da su na Schumacherom potez večina poznatih f1 znalaca reagirali s groženjem, a Alonsov potez nitko baš nije komentirao.
Zaključano