Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Početnik
- Navijam za: Nikoga
- schuey
- Počasni član
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: odlazak Montezemola
- Kontakt:
jbg nemam auto klub al ak netko ima,bilo bi dobro (ak ima vremena) da nam pojasni,jer me baš zanima!Michael_Schumacher je napisao/la:ima u autoklubu novom ta slika sa objašnjenjima za što služi koja tipka...
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
-
- Početnik
autoklub je vani od 28.01. , ja sam pretplaćen pa nisam siguran jel baš od tog datuma, ali taj piše na njemu ... 

1. LED diode pokazuju najpovoljniji režim okretaja motora za promjenu stupnja prijenosa
2. Višenamjenski display signalizira stupanj prijenosać
3. Informacije o najvažnijim funkcijama na displayu mijenjaju se preko dva prekidača
4. Limitator brzine kod ulaska u boks
5. Prekidač za određivanje najvećih okretaja motora
6. Radio uređaj za komunikaciju
7. Upravljanje reakcijom papučice gasa
8. Određivanje smjese prekidačem koji podešava količinu goriva
9. Prekidač za aktiviranje rezervne pumpe za ulje
10. Gašenje motora
11. Podešavanje snage motora prema montiranim gumama
12. (brojka se jako slabo vidi na slici zbog blica) Potvrda radio kontakta
13.-14.-16. Podešavanje rada diferencijala na ulazu,u središtu i na izlazu iz zavoja
15. Fino podešavanje hvatanja spojke
17. Trenutačno povećanje okretaja motora za pretjecanje
18. Prazan hod mjenjača
eto na zahtjev schueya sam uzeo malo vremena i prenio vam to... slika je malo nekvalitetna ali vidi se što se treba vidjeti...

1. LED diode pokazuju najpovoljniji režim okretaja motora za promjenu stupnja prijenosa
2. Višenamjenski display signalizira stupanj prijenosać
3. Informacije o najvažnijim funkcijama na displayu mijenjaju se preko dva prekidača
4. Limitator brzine kod ulaska u boks
5. Prekidač za određivanje najvećih okretaja motora
6. Radio uređaj za komunikaciju
7. Upravljanje reakcijom papučice gasa
8. Određivanje smjese prekidačem koji podešava količinu goriva
9. Prekidač za aktiviranje rezervne pumpe za ulje
10. Gašenje motora
11. Podešavanje snage motora prema montiranim gumama
12. (brojka se jako slabo vidi na slici zbog blica) Potvrda radio kontakta
13.-14.-16. Podešavanje rada diferencijala na ulazu,u središtu i na izlazu iz zavoja
15. Fino podešavanje hvatanja spojke
17. Trenutačno povećanje okretaja motora za pretjecanje
18. Prazan hod mjenjača
eto na zahtjev schueya sam uzeo malo vremena i prenio vam to... slika je malo nekvalitetna ali vidi se što se treba vidjeti...

-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro
- Kontakt:
- natural
- natural
Po završetku prve serije testiranja u Bahrainu, svjetski prvak Kimi Raikkonen kaže da je oduševljen karakteristikama novog F2008. Prema njegovim riječima, bolid se odlično ponaša i u kvalifikacijskim i u trkaćim uvjetima, a tvrdi da je bez velikih napora mogao ići još i brže.
"Vrlo smo konzistentni. Voziti bolid poput F2008 je fantastično. Već sada je brz." rekao je Finac za Gazzettu dello Sport.
"Ali, najinteresantniji aspekt kojeg sam primjetio je brzina u trkaćoj i puno ekstremnijoj kvalifikacijskoj formi. U obje situacije bolid je uvijek bio vrlo lagan na gumama, uopće ih ne uništava."
"To je zato što snagu prenosi balansirano, ima savršenu trakciju. Drugim riječima, cijeli paket harmonično funkcionia. Siguran sam da sljedeća tri dana testiranja mogu samo potvrditi moje riječi."
"Stalno sam bio sve brži i brži, a znam da sam vremena mogao s lakoćom još malo popraviti jer je bolid odličan i jer je momčad sve precizno isplanirala, a u to ubrajam i napredak."
"To je najveći razlog zbog kojeg sam zadovoljan. Točno znamo gdje smo i ne popravljamo se samo šansama."
Iako zadovoljan novim F2008, Kimi je bio manje rječit na zahtjev novinara da da usporedi sa suparničkim bolidima.
"Hmm..., ne znam ništa o tome. Vidjet ćemo na prvoj utrci."
Izvor:
Autosport.com
07 Feb 2008 , tekst objavio : BB, f1racing.com.hr
____________________________________________________________________________________________________
ono što smo očekivali i sa navijačkog aspekta potvrđuje nam i Kimi. Hvali bolid koji je jako brz, a vjeruje da može biti još i brži. Zasad sve izgleda impresivno. Interesantno će biti vidjeti i nastavak testiranja u Bahreinu koji počinju sutra i traju do ponedjeljka.
"Vrlo smo konzistentni. Voziti bolid poput F2008 je fantastično. Već sada je brz." rekao je Finac za Gazzettu dello Sport.
"Ali, najinteresantniji aspekt kojeg sam primjetio je brzina u trkaćoj i puno ekstremnijoj kvalifikacijskoj formi. U obje situacije bolid je uvijek bio vrlo lagan na gumama, uopće ih ne uništava."
"To je zato što snagu prenosi balansirano, ima savršenu trakciju. Drugim riječima, cijeli paket harmonično funkcionia. Siguran sam da sljedeća tri dana testiranja mogu samo potvrditi moje riječi."
"Stalno sam bio sve brži i brži, a znam da sam vremena mogao s lakoćom još malo popraviti jer je bolid odličan i jer je momčad sve precizno isplanirala, a u to ubrajam i napredak."
"To je najveći razlog zbog kojeg sam zadovoljan. Točno znamo gdje smo i ne popravljamo se samo šansama."
Iako zadovoljan novim F2008, Kimi je bio manje rječit na zahtjev novinara da da usporedi sa suparničkim bolidima.
"Hmm..., ne znam ništa o tome. Vidjet ćemo na prvoj utrci."
Izvor:
Autosport.com
07 Feb 2008 , tekst objavio : BB, f1racing.com.hr
____________________________________________________________________________________________________
ono što smo očekivali i sa navijačkog aspekta potvrđuje nam i Kimi. Hvali bolid koji je jako brz, a vjeruje da može biti još i brži. Zasad sve izgleda impresivno. Interesantno će biti vidjeti i nastavak testiranja u Bahreinu koji počinju sutra i traju do ponedjeljka.

- Toyota fan-girl
- Rezervni vozač
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Toyotu
pa meni je i zadnji odlomak dobar jer je rekao istinu.LeoZGB je napisao/la:Evo jedan mali intervju sa kimijem.
http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/n ... 4805.shtml
Sažetak intervjua bi bio JA HOCU JOŠ NASLOVA!!!
Nazalost samo mi se ne svidza zadnji odlomak koji se odnosi na Michaela ali boze moj nemogu se svi voljet!
Schumi je legenda i to je to . To se nemože mjenjat , ali će se on potrudit i dati sve od sebe jer : JA HOĆU JOŠ!!!
Timo Glock
ten o clock!
"Još smo jednom bili brzi, ali ne i onda kada je to stvarno bilo potrebno. Najbrži krugovi ništa ne vrijede ako ih ne kombinirate sa situacijom koja je stvarno relevantna." - Kimi Raikkonnen
ten o clock!

"Još smo jednom bili brzi, ali ne i onda kada je to stvarno bilo potrebno. Najbrži krugovi ništa ne vrijede ako ih ne kombinirate sa situacijom koja je stvarno relevantna." - Kimi Raikkonnen
- LeoZGB
- Rezervni vozač
-
- Profesionalni vozač
- Kontakt:

Dva Ferraria su testirala različita stražnja krila danas. Ništa novo, samo ono "valovito" koje je bilo korišteno na nekim stazama prošle sezone (Kanada, Indy itd.)
Prve dvije slike su od ranije ovog tjedna. Massa je danas također koristio valovito.

Zadnja izmjena: FICHO, dana/u 10 vel 2008, 22:47, ukupno mijenjano 1 put.

>>>>>>>>>>> Forza Ferrari! ~ Sempre Ferrari! <<<<<<<<<<
-
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
- Lord of the Ring
- Rezervni vozač
- Navijam za: sebe_i_MS
-
- Početnik
- Pero Perilica
- Rezervni vozač
- Navijam za: Ferrari
- natural
- scuderia777
tatto-dobar pocetak ak ce ic prek cjele rukePero Perilica je napisao/la:..ožiljak??
....Kimi "homemade" tatoo iliti Absolut
Vodka(55%) tatoo party

Fast as a shark he'll cut out of the dark
He's a killer - he'll rip out your heart
On a one way track and you're not coming back
'cause the killer's on the attack...
He's a killer - he'll rip out your heart
On a one way track and you're not coming back
'cause the killer's on the attack...
-
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
- schuey
- Počasni član
- Navijam za: odlazak Montezemola
- Kontakt:
Enzo Anselmo Ferrari danas bi slavio svoj 110.rođendan!!! pa stoga sve najbolje gdje god bio 

Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
-
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
- Adriana Lima fan
- Svjetski prvak
- Navijam za: McLaren
- p@rtibrejker
- Veteran
- Navijam za: Hrvatsku Kunu
Photoshop montaža, ne podvaljuj dezinformacije

Možda je i bio jednom negdje takav Ferrari ali ovo definitivno nije original slika.

- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
- p@rtibrejker
- Veteran
daj ne zezaj očito je da je monaža
pogledaj malo izglađeniji nos od ostatka slike, boju asfalta kroz rupu, dio krila ispod nosa gdje je B od Bridgestonea kako je ustvari krivo nakošen...
Ne kažem da Ferrari nije imao takav bolid (makar ja nemam pojma za to) ali je slika očita montaža.
EDIT: da je ovako malo bolje sredjeno ne bih ništa reko

Malo sam probao pronaći ovakav Ferrari na netu, i nažalost ništa niti približno. Ali sam usput primjetio da na slici na Ferrariju fale neke stvari po bolidu sa lijeve strane dok ih na desnoj ima. I da, usput sam našao ovu sliku:

I rest my case

pogledaj malo izglađeniji nos od ostatka slike, boju asfalta kroz rupu, dio krila ispod nosa gdje je B od Bridgestonea kako je ustvari krivo nakošen...
Ne kažem da Ferrari nije imao takav bolid (makar ja nemam pojma za to) ali je slika očita montaža.
EDIT: da je ovako malo bolje sredjeno ne bih ništa reko

Malo sam probao pronaći ovakav Ferrari na netu, i nažalost ništa niti približno. Ali sam usput primjetio da na slici na Ferrariju fale neke stvari po bolidu sa lijeve strane dok ih na desnoj ima. I da, usput sam našao ovu sliku:

I rest my case

Zadnja izmjena: p@rtibrejker, dana/u 22 vel 2008, 09:34, ukupno mijenjano 1 put.
- Oviedon Ihmisohjus -
- p@rtibrejker
- Veteran
Koliko je meni poznato Ferrari ipak nije toliko ekstreman inovator kao neki drugi timovi. Imaju oni svojih sjajnih trenutaka, ali pretežno se kod njih radi o ajmo reći nadopunama postojećih elemenata po bolidu tj redizajnu. Pogledaj samo BMW danas što sve ne stavlja po bolidima, Red Bull, Renault...Lucky je napisao/la:Nisam ni ja imao pojma za to i slučajno sam jučer naletio na tu sliku.p@rtibrejker je napisao/la:daj ne zezaj očito je da je montaža![]()
Ne kažem da Ferrari nije imao takav bolid (makar ja nemam pojma za to)
Ferrari je navodno testirao s tim ''walrus tusks'' nosom.Znao sam da je Antonia Terzi bio zaposlenik Ferrarija i da je njegovo riješenje bio nos na Williams BMW-u 2004. godine.To je ono što je meni bilo interesantno,a ne slika.
Kako god bilo ne vjerujem da Ferrari nije probao eksperimantirati s nečim novim,jer uostalom to rade svi,zar ne?
BTW, ja sam komentirao sliku, ne idejnog začetnika takvog nosa i aplikaciju na Ferrariju.

- Oviedon Ihmisohjus -
- natural