1. Nabaviti materijal
- Kutija, neka srednje veličine 40ak cm
- Stolna lampa (ja imam staru, ali nove su po 30ak kn) može i na kvačak lampa, ovisi kako ju želite staviti.
- reflektor: 150W dovoljno, 25kn u Pevecu

- štedna žarulja 100W Philips: 30kn u Pevecu, učinkovita, baca lijepo bijelo svjetlo, ali pošto nije reflektorka, treba ju staviti u dobru lampu

Pazitr da vam bude 'daylight' žarulja, a ne žuta!!
- kutija: moja je 40x40cm otprilike. može veća, može manja
- hamer papir: veliki deblji papiri za pozadinu. Boja po izboru, za početak bijela, a kasnije kombinirajte. Mislim, možete odmah s nekom drugom bojom ako hoćete

- prozirni bijeli papir: e sad, pojma nemam kak se to zove, al mislim na ono čime vam u trgovini zamotaju kavu il bombonjeru il šta god

taj papir služi da lampa/reflektor, ne baca prejako svjetlo i ne stvara veliku sjenu, nego ublažava i izjednačuje. tražite tetu u trgovini koji metar, a trebalo bi biti i u knjižari i papirnici svakoj

- Stativ: obavezan!! ako nemate love za stativ ili vam jednostavno ne treba, kupite mali tronožac. Nisu skupi, a čak su i bolji jer fotić možete lakše namjestiti i približiti.
- škare, selotejp, skalpel...za rezuckanje i lijepljenje

eto, to sam ja sebi pripremio i krenuo na posao!
2. Izrezati kutiju - gornja i donja vratašca odrežite, i napravite male 'prozorčiće' na 2 strane!

3. Polijepiti prozirni papir preko rupa, vele da je bolje s unutarnje strane

4. Namjestite lampe/reflektore ispred svakok prozorčića da svjetlost pada ravno unutra

5. Izrežite hamer papir da stane u kutiju zalijepite ga da lijepo pada, kao tobogan

vidi se i kako bi trebao stajati stativ. zapravo, to ovisi o vama, kud god hoćete ga stavite. Možete vjerovatno i iz ruke snimati, ali ako je fotoaparat fiksiran, slike će izgledati bolje.
6. Stavite predmet u kutiju i okidajte

Par slikica brzopoteznih u Lightboxu, sa samo jednom lampom snimano.

f/10

eto, to je zasad to.
trebam još koju žarulju bijelu i lampu, ako ne uspijem naći bijele žaruljice za reflektore.
sve skupa, ni 100kn, i oko pola sata-45min posla