P&O - Listopad 2007

Mladen Jergović odgovara na vaša pitanja...
Zaključano
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la SRV »

Nesto sad razmisljam, je li moguce da je McLaren odlucio Alonsu poklonit titulu ove godine (kazem pokloniti, jer je pored Lewis-a nije zasluzio) samo da bi ga usutkao i da ostane? Cini mi se ipak malo vjerojatnim obzirom da je Alonso doslovce lajao na zadnjim interview-ima. Prije ce biti da on leti van, da li je onda moguce da ce njega namjerno sabotirati u Brazilu?

McLaren je sam priznao krivicu zbog odustajanja Lewis-a:
http://www.autosport.com/news/report.php/id/63111
tvojnov2
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari i Gazdu

Post Postao/la tvojnov2 »

Pozdrav

Mladene par stvari me zanima.
Prvo kak vam se svidjela ova današnja utrka?Bilo je dosta preticanja i uzbudljivosti kao i lani na ovoj stazi.Imate mozda saznanja koliko je tocno preticanja bilo na utrci?

Drugo Kimi kao sto vi kazete je apsolutno zasluzio pobjedu no zanima me ono preticanje hamiltona zbog vise stvari.Prvo da li ga je prestigao zbog toga sto su se hamiltonu u tom trenutku pocele raspadati gume pa nije mogao vise kontrolirati bolid kako treba ili je u tom trenutku bio sporiji?I dal je kimi prestigao hamiltona dok su bile zute zastave?

Trece ,prognoze za Brazil?Kome vise odgovara?
Go reds!!!!!! Go Schumi!!!
Buxer
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la Buxer »

Molio bi komentar na ovu rečenicu:

Ron Dennis-"The problem was rain and his (Hamilton's) tyres were in the worst condition. But we weren't at all fazed about Kimi. We weren't racing Kimi, we were basically racing Fernando.

"Kimi winning and Lewis coming second was adequate. It just didn't quite work out that way."

Možda Alonso i nije samo čista paranoja;)
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna, January, 1989

slika
-Briatore-
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la -Briatore- »

Mladene, evo gledam reprizu utrke u Šangaju i gledam ja te Kineze što su htjeli pogurati Hamiltona iz šodera. Drag narod.
Znam da je bilo razgovora o sličnoj stvari (dizalica) na Nurburgringu, ali još jednom. Da su ga kojim slučajem izgurali, jel bi to bilo regularno?

A na ovom clipu se vidi kako vaš "prijatelj" :D Ron "gura" Lewisa, ali na njegovu žalost ne uspijeva:

Zadnja izmjena: -Briatore-, dana/u 07 lis 2007, 23:37, ukupno mijenjano 1 put.
alain prost

Post Postao/la alain prost »

Bilo je riječi o Goranu Dijakoviću. Čovjeka ne poznam ali mi je strašno išel na živce dok je bil partner Blažičku (negdje devedesetih). Bil je puno gori čak i od Nevena Novaka. Da li ste imali prilike slušati tada neke njegove komentare-bljezgarije ili ste bili ful u F1?

Ste bili poslije utrke u onom bircu? Da li Vam se čini OK, kao čovjeku vezanom za medije, da se prek nacionalne TV reklamira privatno druženje u nekakvom bircuzu?

Svaka čast na promjeni termina Studija F1, ipak je logično da bude uz live prijenos, a ne uz snimku koja ide kasnije i više je namijenjena onima kojima je F1 samo kruženje uz pokoji sudar ili izlijetanje
rindt

Post Postao/la rindt »

Recite mi Mladene, pratim Formulu 1 evo 27-mu sezonu i dočekali smo svi skupa da se slomio Ron Dennis. Lik koji ne pokazuje emocije nikad , nisam mogao vjerovat čovjek se tresao kao prut, gestikuliranje rukama i totalna utučenost.

Vjerujem u sve ono što ste napisali o njemu, je li moguće da se nešto u njemu promjenilo dolaskom Lewisa ?

Iskreno poslije ove scene, Alonsovo ponašanje mi je dijelom razumljivije !
slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

mladene zanima me kako momcad dobiva podatke o toplini guma? s obzirom da se kotaci vrte nije mi jasno kako to onda mogu mjerit? dali imaju neki senzor ili?
McLaren u <3
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

rindt je napisao/la:Recite mi Mladene, pratim Formulu 1 evo 27-mu sezonu i dočekali smo svi skupa da se slomio Ron Dennis. Lik koji ne pokazuje emocije nikad , nisam mogao vjerovat čovjek se tresao kao prut, gestikuliranje rukama i totalna utučenost.

Vjerujem u sve ono što ste napisali o njemu, je li moguće da se nešto u njemu promjenilo dolaskom Lewisa ?

Iskreno poslije ove scene, Alonsovo ponašanje mi je dijelom razumljivije !
Da, a dodao bih i da mu je izjava cudna...
Interestingly, Dennis said that the team's focus in making a decision about delaying Hamilton's change of tyres was not in what Ferrari were up to, but what Fernando Alonso was doing.

"The problem was rain and his (Hamilton's) tyres were in the worst condition. But we weren't at all fazed about Kimi. We weren't racing Kimi, we were basically racing Fernando.
Kakav sad 'WE', ako on jednako podrzava oba svoja vozaca (jedino ako on vec zna da Fernando odlazi pa ga vise ne smatra svojim vozacem)??? I mislite li da su Lewisove gume njegovom zaslugom bile u najgorem stanju, jer ipak je imao najlaksi bolid i po meni ih je on trebao manje potrositi (istina da je isao dosta brze od ostalih)?? Mislim da se po njegovoj danasnjoj gresci vidjelo da mu fali iskustva u kisnim uvjetima... Morao je znati da je pit lane mokar...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Toranosuke Takagi

Post Postao/la Toranosuke Takagi »

Pozdrav svima, najviše Mladenu.

Možda sam krivo shvatio ali u prijenosu ste rekli da je Massa bio pokusni kunić ili slično ;) u vezi guma. Wurz je prvi prešao na gume za suho. Pretpostavljam da u Ferrariu nije bilo potrebno da Massa prvo isproba, već su po Wurzu vidjeli?

Nisam pratio rasprave, ali koje je Vaše mišljenje, je li ono bila samo Hamiltonova pogreška? Kao vozača mislim...bez obzira na gumu...vidjeli smo i aute u gorem stanju od njegova kako se dogegaju do boksa. On je pogriješio...promašio je cestu...zar ne?

Hoće li iduće sezone biti kakvih promjena u vezi guma?

Je li Vam zgodna Todtova zaručnica :) ?
Adriatic
Kontakt:

Post Postao/la Adriatic »

Mladene ko su ovi na slici
slika
tvojnov2
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari i Gazdu

Post Postao/la tvojnov2 »

Mladene u jednom trenutku je i Keanu Reeves bio u prijenosu.Znam da nije vaše područje ali jel znate kaj je on radio na utrci.U čijem je to boksu bio?
Go reds!!!!!! Go Schumi!!!
SempreGilles
Početnik
Početnik
Navijam za: Fernanda Alonsa

Post Postao/la SempreGilles »

Adriatic je napisao/la:Mladene ko su ovi na slici
slika
Lewis Hamilton i Jacques Villeneuve
slika
Fernando Alonso \The Night Master/
Hungary 03.
Malaysia 05., Bahrain 05., Imola 05., France 05. Nurburgring 05., Germany 05., China 05.
Bahrain 06., Australia 06., Spain 06., Monaco 06., Britain 06., Canada 06., Japan 06.
Malaysia 07., Monaco 07., Nurburgring 07., Monza 07.
Singapore 08.
Hamilton
Test vozač
Test vozač
Kontakt:

Post Postao/la Hamilton »

tvojnov2 je napisao/la:Mladene u jednom trenutku je i Keanu Reeves bio u prijenosu.Znam da nije vaše područje ali jel znate kaj je on radio na utrci.U čijem je to boksu bio?

evo mala pomoć Mladenu (nadam se da se neće ljutiti)...
Keanu Reeves bio je Hondin počasni gost, koji je tom prilikom izjavio kako se za utrke zanima još od djetnjstva, te da obavezno rano ujutro diže kako bi pratio utrke. Keanu bio je presretan što mu je Hondin tim omogućio da bude na utrci te uživo prati događanja kako na samoj stazi tako i oko nje.
slika
Buba
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Mclaren i Mercedes

Post Postao/la Buba »

G Jergovicu sto vam vasi izvori govore,imate li kakvih novih informacija gdje ce zavrsiti Alonso sledece godine?Sve manje je izgleda da ce ostati u Mclarenu...
"Jebes pijanstvo ako te sutra nije sramota"
registracija

Post Postao/la registracija »

Jedna stvar me je jako iznervirala danas a to je Lewisovo pojavljivanje u boxu nakon odustajanja i rukovanje sa mehaničarima. Da li mislite da neka agencija radi čitav profil njegove ličnosti koja se mora prezentovati u javnosti. To rukovanje tipa ja sam (za razliku od nekih) timski igrač je vrhunac patetike!! Odvratno glumatanje!! Momak se preznojio koliko mu je bilo neprijatno(pogledajte snimak-zaista tragično). Bacili su dečka u vatru a siguran sam da je posle onakve blamaže najviše želeo da ga zemlja proguta i da se skloni od očiju javnosti.
marko
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la marko »

Gosp.Jergoviću baš sam neki dan ponovno čitao vaše stare kolumne i našao sam jednu zanimljivost.U kolumni pred sezonu 2006,govorili ste o šansama svih momčadi.e sad kod Toyote i Honde rekli ste da Jarno Trulli je najbolji vozač.Čak ste ga i proglasili tihim favoritom 2006.Moje pitanje je zar mislite da je Jarno bolji od Jensona(pošto ste Toyotu i Hondu zajedno opisivali)?I ako je bolji po čemu to?
Hvala!
novinar amater

Post Postao/la novinar amater »

gosp. Jergoviću kako objasnit situaciju toro rosso 4 i 6, a red bull 8 i 10 il koji već? dali je toro rosso bolji bolid, ima bolje vozače ili jednostavno bolje im je legla ova staza?? molim vas vaše mišljenje i o drugom vozaču wiliamsa za iduću sezonu, adrian sutil? Hvala
pedro3

Post Postao/la pedro3 »

Da li mislite da ce npr. Ralf Schumacher doci u priliku sjesti u bolid konkurentan za naslov i ako dodje hoce li biti u stanju to i iskoristiti? Uzeo sam njega za primjer, no pitanje se odnosi na vise ovih starijih vozaca, a zanima me ukoliko je odgovor negativan da li je onda stvarno bolje uzimati vozace koji su iskusni ali se vidi da nece nikada biti prvaci, zbog ocito nedostatka talenta ili eto traziti samo medju mladima i nadati se da cete bas vi kao vodja ekipe imati srecu naici na jednog Hamiltona, Alonsa i sl. iz novijeg doba. Da li se moze dogoditi da npr. Ralf, Webber ostvare svoj puni potencijal(jer za njih vjerujem da nikada nisu do kraja pokazali za sta su sposobni)? Da li bi se moglo dogoditi da odjednom pocnu voziti kako nikada dosad nisu, nadju u glavi dodatnu hrabrost i motivaciju te mozda prodju bolje fizicke i mentalne pripreme i dodju u jednom novom brzom paketu, pa da netko od njih odjednom postane zvijezda kao sto je npr. Hamilton? Da li je njihova razina talenta jednaka onoj Hamiltona , Raikkonena ali je nisu iskoristili ili jednostavno nisu ni blizu njima?
"I admire Michael immensely.Earlier his style tended to be mathematical, very calculated, like a machine. Now it is all so flowing and quite natural. Only one other has ever driven like this: Ayrton Senna, during his very best time." - Jean Alesi
-Briatore-
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la -Briatore- »

Mladene, čitam u posljednjem broju F1 Racinga kombinacije vozača za sljedeću sezonu i ono što se do sada da zaključiti da ako Alonso ode iz Mclarena (što se čini vrlo izvjesnim), najveće su mu šanse (po meni) povratak u Renault, naravno, ako je istina da je Ferrari potvrdio postojeću postavu. Ta ideja ima uporište, jer Renault nije potvrdio vozačku postavu, ali da ne duljim, što mislite o sljedećem rasporedu vozača za sezonu 2008:

Ferrari:
Kimi Raikkonem
Felipe Massa
Mclaren:
Lewis Hamilton
Gary Paffet
Renault:
Fernando Alonso
Heikki Kovalainen
Williams:
Nico Rosberg
Giancarlo Fisichella
itd, itd...

Za Hondu mislim da su potvrdili postojeću postavu, mada F1 Racing spominje Jensona Buttona u kontekstu Mclarena, što mi se čini pomalo, hmmm, ne znam, ne želim uvrijediti Jensona i njegove navijače. ;)
U Toyoti ostaje upražnjeno mjesto odlaskom Ralpha, ali Toyota, momentalno po meni nije u žiži zbivanja.
Postojale su i priče o Fisichelli u Mclarenu, ali o tome ne znam što da mislim, to bi eventualno bilo pozitivno u kontekstu da bi Fisico bio idealan 2. vozač koji konstantno završava utrke, skuplja bodove i ne ugrožava 1. vozača u ovom slučaju Hamiltona.

Što dakle, po vama od gore navedenog najviše pije vodu?

Hmmm, pročitah teoriju jedne kolegice sa foruma da nije zapravo sigurna da će Fernando napustiti Mclaren. Dakle zar je moguće da će ga napustiti Lewis?
Rekli ste u studiju F1 da vam je Fernando počeo ići na živce, čak ste upotrijebili i jednu ružnu riječ (pedersko ponašanje-naravno ne na TV-u, nego tu na forumu). Zar stvarno svi koji mislite da se Fernando ponaša tako kako se ponaša, da je sve bez jako dobrog razloga? Mislim da tu ima puno mulja.
Zadnja izmjena: -Briatore-, dana/u 08 lis 2007, 18:58, ukupno mijenjano 1 put.
Korisničko ime

Post Postao/la Korisničko ime »

Sorry zbog ove ispovijesti, jedno pitanje.
Više puta ste u emisijama spominjali kako je Hamilton "nježan vozač", koji čuva bolid i vozi jako precizno, skladno.
Nekako mi ne ide to uz ova dva gumi-defekta koje je imao. On je bio jedini koji je poderao gume oba puta. Molim komentar.
edo
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FELIPE MASSA
Kontakt:

Post Postao/la edo »

G.Jergoviću molio bih da prokomentarišete ovu izjavu Alonsa:

"Svatko ima svoju filozofiju, on ima svoju i svi ju razumijemo. Puno sam razgovarao s Coulthardom, Montoyom i Kimijem, i svi su oni napustili momčad i pronašli veliku sreću na drugim mjestima. Mora biti razlog."

naravno riječ je o filozofiji Rona Dennisa...
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

g.jergović,
mene samo kratko zanima,dali imate kakve informacije o michaelu schumacheru?dali se vraća,kaj sad dela itd?
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
pedro3

Post Postao/la pedro3 »

Je li ovo povlacenje Wurza prije posljednje utrke nastalo odjednom ili je unaprijed dogovoreno, mozda zbog sponzorskih obveza prema nekom vozacu i tko ce ga zamijeniti u Brazilu? Da li Karthikeyan? Ili onaj Japanac?
"I admire Michael immensely.Earlier his style tended to be mathematical, very calculated, like a machine. Now it is all so flowing and quite natural. Only one other has ever driven like this: Ayrton Senna, during his very best time." - Jean Alesi
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Mladen Jergović je napisao/la:Ne znam: jedan dan mislim da je dobro da postoji taj suludi razvoj i rat gumara, drugi dan mi je draže da svi voze pod istim uvjetima.
Dosta je teško uspoređivati aute čak iz jedne godine u drugu, ali prošlogodišnji Renault je bio vraški dobar, u rukama Alonsa.

Mislim da je taj članak jako zanimljiv, i čini me sve žalosnijim. Jer, Alonso se ponaša vrlo, vrlo čudno. Nikad prije nije mi se činio ovoliko nestabilnim i nesigurnim. Očito, Hamilton ga je strahovito protresao. Sada, kad je posve jasno da skoro ništa ne može više izgubiti, puca iz svih (niskih) oružja. Zašto nije ovo govorio prije samo dva tjedna? Zato jer se bojao da mu to ne ugrozi šanse u prvenstvu. Meni je sve to malo pederski, moram otvoreno reći. Baš sam razočaran.
Ali, ja i dalje mislim da je Alonso najkonpletniji i najbolji vozač danas u Formuli 1.
Nemojte tako Mladene. I Dennis je govorio svašta Alonsu prije ovih njegovih izjava ili ste to zaboravili. Usput kada već poznajete toliko ljudi iz formule 1, da li bi bili u mogućnosti nekad dogovoriti intervju sa Alonsom ili Kimijem ili nekim drugim? Mislim da je Blažičko spominjao prošle godine da je HRT dogovorio intervju sa Alonsom, koji nikada nije bio prikazan.
Avanti FER, Avanti!!!
rindt

Post Postao/la rindt »

Mladene molim vas, da li je u redu navodna izjava Bernia u kojoj kaže da bi za formulu bilo bolje da svjetski prvak bude hamilton nego Kimi ili Alonso.

kao Britanca ja ga razumjem, ali kao vlasnika F1 teško. Čovjek se puno puta dokazao kao vizionar svega što se vrti oko F1, ali ovo mi se ne sviđa jer ne sumnjam koliki utjecaj ima u FIA-i a i među samim ekipama.

Ovo pišem stoga jer je on uvođenjem novog sustava bodovanja htio zaustaviti dominaciju šumija prije par sezona, navodno u cilju bolje gledanosti, a opet koliko se sječam on se početkom devedesetih čak tražio dobrog njemačkog vozača, koji se ukazao u liku šumija, kako bi popularizirao formulu u njemačkoj.

Za biznis fantastične odluke, ali s ljudske i sportske strane nisam siguran.
slika
Zaključano